COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 379
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 075
Габито,

И без да чета, ми е ясно, че пише точно каквото ти си разбрала.

Но някои потребители и журналисти. много обичат да пускат „кукички” и после сто страници да викаме „ау, ужас, чума, няма имунитет!”
И много често тия потребители са съвсем наясно, че пишат неверни неща, но явно така им харесва.
Сбърках, че се предоверих на офнюз, имам ги за читав сайт. Обаче ей го на...  Хем съм убеден, че се развива имунитет... Извинявам се.

# 15 076
Понеже една потребителка твърдеше, че 1 000 000 били служителите в ДА, съответно подкрепящи правителството срещу ДМС, след справка се оказа, че са по-малко от 140 000.

https://segabg.com/hot/141-784-rabotyat-durzhavnata-administraciya

По-важна ми се струва статистиката за заетите в обществения и частния сектор и какво ще е съотношението след няколко месеца.

https://www.nsi.bg/bg/content/3923/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B … D0%B8%D0%B2%D0%BE

# 15 077
Мислите ли, че ще се удължи извънредното положение след 13 май? Това лято се опитвам да си го представя какво ще бъде и нищо не мога да си визуализирам... Вие как си го представяте?
В къщи, на климатици.
То това пак добре, ама в жегата навън с маски май няма да мога да преживея. Сега на 20-25 градуса ми почти непоносимо.

# 15 078
Мислите ли, че ще се удължи извънредното положение след 13 май? Това лято се опитвам да си го представя какво ще бъде и нищо не мога да си визуализирам... Вие как си го представяте?
В къщи, на климатици.
А някои и без климатици.

# 15 079
От воле. Сиреч - да.

# 15 080
И аз ги имам за читав сайт и нямам обяснение защо публикуват нещо, което не са си.превели и не са дори разбрали. На норматив ли са?

Ако нямат човек, който да осмисли даден текст имат два избора:
-да не пишат статия.
-да си платят на някой да им свърши работата.

Това е супер безотговорно!

# 15 081
В къщи, на климатици.
Ужас просто. Лято в София е една невероятна гадост. Не знам защо, но просто климата на този град през лятото ми е непоносим.
А пък и с маски наистина ще е тежко през лятото.
И като прибавим факта, че май лятото ще трябва да сме яко на педалите с работата, заради тези отпуски сега и ми става лошичко...

# 15 082
Скрит текст:
Уважаеми господин Мангъров,
Моето уважение към вас като специалист по детски болести, но не мога да приема поведението Ви като човек положил ХИПКРАТОВАТА КЛЕТВА. Имайки претенцията на учен и преподавател, запознайте се с публикациите в PubMed (не в интернет) за научната информация за ВСИЧКИ микро и макро епидемии от различни корона вируси от 2003 насам. И тогава давайте препоръки за колективен имунитет, „бързи тестове“ и интерпретация на резултатите от тях. Във връзка с научен проект, от един месец се занимавам с този проблем и съм проучил вече над 1000 НАУЧНИ публикации. Сега уверено мога да твърдя, че Вашите изказвания не почиват на никакви НАУЧНИ ФАКТИ. По всичко личи, че тази група вируси е по-особена от другите и настоящата епидемия очевидно го потвърждава
Проф. д-р Христо Тасков дмн. Имунолог и микробиолог, участвал пряко в успешната борбата със ХИВ и туберкулоза в България
Скрит текст:
Е само това ли е?
Няма ли някакви конкретни оборвания на някаква конкретна теза, подкрепена с по-безспорни към момента доказателства? Понеже, доколкото чета, учените в света не са на едно мнение май по нито един въпрос във връзка с тази епидемия до сега.
И истинските професионалисти говорят по-скоро с предположения и по-витиевато.
Това е доста фейсбукарско, ако е само до тук. Все едно чета коментари и оплювки в масов форум.
То на това няма и какво да му се отговори. Освен в същия стил. А то няма тежест за никаква теза.
Нищо против нямам нито този човек, нито който и да било друг. Но все пак би ми било интересно какво точно оборва и на база на какви факти и доказателства. Ако е съкратен вариант от писмо - пуснете го цялото. 

Ето какво друго казва същият този специалист, което звучи доста по-премерено и разумно:

„От началото на моята кариера до сега винаги съм защитавал създаването на колективния имунитет. Най-вече като имунолог, съм бил убедено "ЗА" колективния имунитет и прилагането на ваксините за неговото създаване. Зная отлично, че благодарение на него епидемиите не възникват или се самоограничават...
Не си правете сметки, сега вирусът ги прави“. Никой не знае какво ще измисли този вирус...
За колективния имунитет - нищо. За него ще говорим чак след епидемията...
В този смисъл, нека не заставаме на крайни позиции ЗА и ПРОТИВ колективния имунитет."

https://offnews.bg/zdrave/prof-hristo-taskov-za-kolektiven-imuni … demia-726070.html
...
Като чета интервюто вече дори се съмнявам, че такъв човек ще си позволи да се излага по този начин и че горепосоченото е негово.
Може ли първоизточника да посочите?

Професор Тасков пише във профила си във ФБ.
на 28.03.2020 е казал още за тестовете Елайза, че са по-достъпни и надеждни, ако някой е запознат да каже защо не се ползват и могат ли да се ползват
Скрит текст:
"При епидемия изследването на антитела обикновено се прави, за да се установи процентът на преболедувалите и да се следи изграждането на обществения имунитет. Но това не е спешно състояние и вместо бързите тестове за антитела, могат (а според мен трябва) да се използват ЕЛИЗА тестове, които са многократно по-чувствителни, специфични и по-евтини. Те могат да се извършват в много лаборатории в България и имаме капацитет за десетки хиляди ( сигурно и стотици хиляди) изследвания на ден."

И аз се присъединявам към това питане, какви са тези по-достъпни тестове Елайза, че сега нямам възможност да търся?

# 15 083
очаквам да докажат, че вирусът не вирее в солен влажен въздух и всички да дойдете на морето и да се спасим  Kissing Heart

# 15 084
Понеже една потребителка твърдеше, че 1 000 000 били служителите в ДА, съответно подкрепящи правителството срещу ДМС, след справка се оказа, че са по-малко от 140 000.

https://segabg.com/hot/141-784-rabotyat-durzhavnata-administraciya

Доста се престарават някои.
Но бързо им се хващат лъжите.

Гледам, че и други имат склонност да си съчиняват.

Не знам коя потребителка е твърдяла че са милион но аз намирам цифри за половин милион : https://bultimes.bg/bsk-v-bulgariya-ima-armiya-ot-433-000-durjav … raboteshti-firmi/
https://www.168chasa.bg/article/6082612
Като в случая явно потребителката е имала в предвид абсолютни всички структури които които висят на бюджета а не само чиновниците. Армия, полиция, пожарна, Гражданска Защите, ДАНС, Разузнаване , Съдебна Система и т.н..
Всъщност намерих някъде и статия в която се казваше че де факто никой не знае точия им брой.
Не вярвам отдавна на никакви цифри.Както и с болните от Covid 19 така и относно броя на тези на държавна заплата

# 15 085
Цялата тази  пандемия, епидемия, катантина, ИП  или както там се нарича при нас се пречупва през призмата на   политичеки проект. Всяко изказване на пряко и непряко засегнатите от ситуацията е политкоректно.  Всяко изказване на властимащите по медиите има конкретна цел, и тя е спусната отгоре. Всяка дума на иначе добрия специалист  доктор Мутафчийски е предварително одобрена.  Периодично  в интернет се пускат   писания на  политкоректни и близки до властта и партийната линия лица.
Това е едно от малко известните  и  обективни статии по темата:
https://noviniibg.eu/%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%be … uL4ibAOIq7grmqRZY

# 15 086
  • София
От воле. Сиреч - да.
Той ББ си го каза на един от брифингите, че така трябва да има дата, че действа по - успокояващо, да си я чакаш и да броиш дните до края, както в казармата.  Защото нали се сещаш, че ако ти кажат, че е до май 2021 примерно, ще стане мазало. А така, месец за месец, жабата се вари.
"Според Марк Твен, най-лесният начин да се свари жаба е тя да се сложи в тенджера със студена вода, след което съдът да се нагрее постепенно, докато водата заври. Клетото животно стои кротичко вътре, без да предполага какво всъщност го чака. Иначе ако го хвърлиш направо в горещата вода, веднага скача и бяга."

# 15 087
  • Пловдив
Маските задължителни до 13 май включително.

# 15 088
очаквам да докажат, че вирусът не вирее в солен влажен въздух и всички да дойдете на морето и да се спасим  Kissing Heart
Е това е... Ще дойда и после ако искат да не ме пуснат да се върна в София... Все тая!

# 15 089
Поредният тоталитарен опит за управление с еднолични декрети и от днес:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/24/rd-01-236.pdf
Глупост след глупост - твори се на кило. Работи се направо на инат.

Общи условия

Активация на акаунт