COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 954
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 195
  • Другата България
От 8 до 17ч-17 нови заразени.2 в област София,15-Плевен😢.Какво става с нас вече,не знам.Направо се отчайвам.С това темпо скоро ще стигнем София.
Имате си Буковлък. Това не е ли достатъчно?

# 15 196
  • в страната на чудесата
Безплатната синя и зелена зона би трябвало да е до този уикенд, продължиха ли я?
Дано не!
В центъра е ужас, никаква работа не може да се свърши

# 15 197
Пари откъде за какво?
За гривните ли? Ако за тях питаш, чети де, хората са си го написали.
Да не говорим, че става въпрос за невероятно колосалния брой от 50 гривни, които са дарение на БЧК и ще са само за София.
Това е новина от вчера, но сега умело се вмъкна тук като опит да се покаже как "ни следят" и "преследват" с гривни по краката....
Бързия влак питаше:
Лаборанти откъде?
Лекарства откъде?
Докато до пиша и за парите, някой се вмъкна между двата поста.

# 15 198
Скрит текст:
Из Фейсбука на Д-р Георги Тодоров

Зверино, вече от месец и половина носене на маска по 8 часа на ден, я чакам да дойде тази бактериална пневмония, ама не идва.
Ама това, че ти може да не се разболееш, не значи, че на друг няма да му се отрази и да заболее. То това е все едно да твърдиш, че ти като не си болна от дадена болест, тя не съществува!
Съгласна съм, но и ти се съгласи, че вирусът също съществува и рискът да се развие пневмония при него е в пъти по-голям, от риска да се развие такава заради маска.

# 15 199
Явно на министъра ни му е писнало да отменя и редактира заповеди. Затова вече само сменя дати. А можеше да се обмисли по - прецизно  (маски само на закрити обществени места) и да се  контролира по - стриктно спазването ѝ. Ами ще продължаваме с подбрадниците явно... Времето става все по - топло и това предполага все по - небрежно отношение към тази безумна заповед.

# 15 200
  • Варна

chockolina, съгласна съм, но това щеше да подейства при мислещи хора като теб. Другите баш в началото изкупуваха де що намерят маска или лекарство. Не помниш ли, че всичко свърши?

Което е още едно доказателство, защо невярно поднесената информация, дори от официални източници, никой не я зачита. Ако вярваха на това, което се тиражираше през март как маските не са необходими, защо масово ги изкупиха? Точно защото липсва честност и последователност от страна на институциите (и това е от много години насам), хората нямат доверие и правят точно обратното на това, което им казват.

# 15 201
Една поне за мен интересна статия от наш лекар в Токуда за различните симптоми на ковид.
Вижте как описва състоянието на една жена там на средна възраст. С диария, без кашлица, температура и задух. При снимка има пневмония.  Казва, че при стомашно-чревни проблеми трябва изследване, защото е вероятно да сме заразени. Ми то аз 3 седмици не можех да се храня. Прочетете статията, интересна е.

https://bgden.bg/2020/04/23/%d0%b4-%d1%80-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1% … 3dIrJqL6v0Zpmhlk8

Офф , този Тръмп направо е трепач. С дезинфектант да ни ваксинират, защото убивал вируса веднага, та...да ни инжектират и да ги трепе и дезинфекцира в организма.)))

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 18:00 от Анонимен

# 15 202

Бързия влак питаше:
Лаборанти откъде?
Лекарства откъде?
Докато до пиша и за парите, някой се вмъкна между двата поста.

За какъв медицински консуматив или апаратура не бяха осигурени пари? Къде от бюджета, къде от дарения от хората.
Няма достатъчно персонал да работи с тях, какво не ви е ясно?

# 15 203
Може би в България вземат пример директно от Южна Корея по повод маските:
https://youtu.be/lqj7l0Xk0Ho
Първо е снимано в метрото, но после и по улиците на Сеул. Единици са без маски. Аз гледам няколко влогъри от там и ми стана доста странно, че дори и в гората на разходка пак са с маски. Знам, че при тях носят често заради праховите частици във въздуха, но чак така масово не съм забелязвала да е. Не знам задължително ли е при тях в момента.
Е и какво стана след като в Южна Корея всички носят маски. Да не би това да ги предпази от вируса. И там вируса си вилнее както навсякъде другаде

# 15 204
  • София
Това за маските на открито е чутовна глупост. И сега не се спазва, а със затопляне на времето съвсем. И аз няма да го спазвам, признавам си. Сега дори след половин час носене ми потича носът, свалям я да си го избърша. Защото едва ли някой си мисли, че ще си облизва сополите под маската. Или че ще кихна в нея, ако ми се наложи.
Колкото до опашките на изходите на София в петък-съвсем нормално е. Доста хора от околните градове и села работят в София. Дори да имат временна квартира за през седмицата, то за почивните дни със сигурност се прибират.

# 15 205
Тоя вирус се чисти поне месец, жена от Търново е приета повторно след като са я изписали на 12-я ден с 2 отрицателни теста. Затова и данни за излекувани рядко се съобщават ако не е минал по-голям период от време. Да допълня ако не е пускано:
Не ни е първи случай с повтаряне.
Четох вчера за китаец, който стои близо 100 дена, първо в болница, после в рехабилитационен център, в който го държат до пълно излекуване и още не може да стигне до заветните два отрицателни теста.

Каква е тази смешка - самозаразяване със собствени бактерии при носене на маска!
Ако беше така, средната възраст на хирурзите ни щеше да е 25-26, защото щяха да са масово измрели след ползване на задължителните за работа в среда с вероятни заразни агенти защитни средства. А сега заразният агент не е вероятен.

# 15 206
  • Germany
Може би в България вземат пример директно от Южна Корея по повод маските:
https://youtu.be/lqj7l0Xk0Ho
Първо е снимано в метрото, но после и по улиците на Сеул. Единици са без маски. Аз гледам няколко влогъри от там и ми стана доста странно, че дори и в гората на разходка пак са с маски. Знам, че при тях носят често заради праховите частици във въздуха, но чак така масово не съм забелязвала да е. Не знам задължително ли е при тях в момента.
Е и какво стана след като в Южна Корея всички носят маски. Да не би това да ги предпази от вируса. И там вируса си вилнее както навсякъде другаде
От къде имате инфо, че “вилнее”?

# 15 207
  • София
Хирурзите не си ли сменят маските? А и те са с медицински маски, а не със разни самодейни, каквито носят повечето хора по улиците.

# 15 208
Два са новите смъртни случая по данни на Националния оперативен щаб. Днес в СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“ е починал 95-годишен мъж. Пациентът е страдал от артериална хипертония и аортна склероза. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала жена на 73 г. Пациентката е страдала от хронична обструктивна белодробна болест, хронична дихателна недостатъчност. Била е и с карцином на бял дроб.
Тази година другите болести с летален изход са в почивка. Сигурно ще отчетем рекорден спад на смъртността от рак, сърдечна, белодпобна, чернодробна и бъбречна недостатъчност.

# 15 209
За маските- ами ясно е, че много хора са мърлячи. Каквото им маските, толкова се и мият и т.н. Маските не са ефективни като единствена мярка, нито тестовете, нито нищо не е достатъчно ефикасно само по себе си. Натрупват се. Какво повече да се дискутира. Народа е прост и мръсен. Факт.

Общи условия

Активация на акаунт