COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 345
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 405

2. Проучването на Ремдезивир ще завърши по-рано от очакваното-някъде в края на май.

Изтекли документи от СЗО показват, че Ремдесивир се е провалил на първото проучване. Жалко, ако е така.

https://www.bbc.com/news/world-52406261

Последно? Laughing

# 15 406
Изтекли документи от СЗО показват, че Ремдесивир се е провалил на първото проучване. Жалко, ако е така.

https://www.bbc.com/news/world-52406261
На азиатски научни статии нямам грам вяра. Почти всичко, което публикуват е отпадък!

# 15 407
  • При семейството си

Елипс, как да стане тази работа с терапиите на децата с увреждания като те са с пряк контакт, което на свой ред е рисков?

Не знам, Андариел, и аз това се чудя. Факт е, че възобновяват терапиите (за справка болницата на Чавдаров, на лични мога да ти пратя нашия МЦ). За момента задържам моето дете, но нали се сещаш, че ако това продължи толкова, колкото се очертава, ще сме изправени пред един нелек избор. За момента това, което предлагат в нашия медицински център е: разредени часове, дезинфекция след всеки час, терапевтите с маски (сама знаеш, че при логопедите това ще е...все едно нищо не правим, но да кажем те нещо ще се опитват да интерпретират, адаптират), децата, които могат, също с маски.

# 15 408
  • София
Да, ако може пиши ми на лични, за да не спамим в темата.

# 15 409
Да го ... бедните по моя толкова любим филм за историята на света.

Мел Брукс? Уникален.
Благодарности, че напомняте - ще си го дръпна за утре вечер. Бъдете здрава!

Хеликаза, благодаря и на вас за добрите новини!

# 15 410
Хеликаза, дай боже да си права и другите проучвания пък да се окажат успешни. Не е добър старт, но пък едно проучване пролет не прави.

# 15 411
Чехия отваря границите за бизнес пътувания в рамките на ЕС от понеделник.

Относно имунитета от други коронавируси.

Корона вирусите има в Германия отдавна - но старите версии причиняват само настинки.  Въпреки това, антителата, които се получават в резултат на това, поне понякога, изглежда помагат на новия вирус на короната, както сега, казва вирусологът Дростен.

Според Кристиан Дростен, леките или асимптоматични коронарни курсове могат да бъдат свързани с предишни инфекции със коронавируси.  Позовавайки се на проучване на колега от Charité, ученият потвърди, че изглежда има известен основен имунитет в населението.

https://www.n-tv.de/wissen/Nun-doch-Hinweise-auf-Hintergrundimmu … icle21738615.html

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 00:53 от Анонимен

# 15 412
Чехия отваря границите за бизнес пътувания в рамките на ЕС от понеделник.
Иха, това е радикално. Тук, в Австрия също се говори за отваряне към страните, които се справят добре с кризата.

# 15 413
  • София
Бизнесът ще надделее, както винаги е наделявал. Тихом-мълком започват отново миграциите. Който питаше за икономиката - ето, икономиката започва да се възстановява, макар и да изглежда безумно точно сега, когато все още нещата не са тръгнали към затихване. За Европа 2-3 месеца максимум карантини и мерки. През юли се смятайте на курорт.

# 15 414
Скрит текст:
Чудничък стерилен живот ни чака. Докато почнем да измираме от обикновените настинки и вирусчета, към които преди сме имали имунитет.

Нещо повече - част от "настинките" са коронавируси. И ако всеки коронавирус плашеше народонаселението така, трябваше да живеем във вечна карантина. Но понеже сега се пораздуха, та така...

Включвам се тук, за да кажа, че Дростен  официално каза, че изглежда(и клинично проучване сочи), че имунитет към въпросните четири корона вируси, които причиняват настинки, помагат и при новия корона вирус. Един вид Т-клетки разпознават и новия корона вирус, като това е при хора, които никога не са били инфектирани с него. Хората, при които са открити тези Т-клетки, са 34%. Това можело да е причината за безсимптомното носителство и леките боледувания. Той все пак казва да не се преинтерпретират резултатите от проучването. Пускам статията на немски, който иска, може да я пусне в гугъл транслейт, ако желае. Като цяло резюмирах основното.

https://amp.n-tv.de/wissen/Nun-doch-Hinweise-auf-Hintergrundimmu … icle21738615.html

Хеликаза вече го е писала, късно видях. Grinning

# 15 415
През юли се смятайте на курорт.

Аз затова и не си отменям отпуската. Ако утре кажат, утре тръгвам, но ще пазя разстояние и няма да ходя на козметик. И мисля до края на годината да пътувам с кола, нищо че ми отнена от времето.

# 15 416
Значи, мнението на хората тук не беше с цел да се хвалят или злорадстват. Така се изкара и изкриви донякъде.
Мисля, че много хора имаха високи доходи, които сега намаляха или изобщо спряха. Тези хора обаче не заделяха пари дори за преустройство на бизнес, увеличаване на заплати на персонал и т.н. Няма какво да давам примери, особено за в провинцията-хората оттам го знаят добре. Такива хора и кредити взимаха, скъпи коли, жилища, последна мода дрехи,ресторанти, удоволствия и т.н. Сега нямат пари, съкратиха работници, жалват се. Ще кажете, че не са много, ама не са и малко. Други с не толкова големи доходи пак теглиха кредити, живееха за мига, всичко последен писък и фукане (особено младите) еми не става така.
Тези, които са били средно ниво и под него, които са видели бедност и не са били на вълната ...тези хора ще оцелеят и с малкото. Няма да им е добре, ама те са видели тези времена.
За пенсионерите, за болните дечица и хората с ниски доходи , за тях ми е мъчно. Защото режиините ще растат, храните също , лекарствата и те. Тези хора няма откъде повече да заделят и от какво да се лишат. Не може и хляба да им вземеш, а държавата няма да даде. Те ще са най-потърпевши, но не за тях писа Дева.
Тези, които сменяха коли, ходеха на скъпи места и всичко до край харчеха да покажат висок стандарт уж, набълбукаха се с кредити без нужда , тези ....ще им е тежко -да.
А първите дето изсмукваха силиците на хората и подаяния им даваха , тези хич и не искам да ги мисля.
Та Дева нищо такова не е писала, не я разбрахте. Тя писа за тези с високи доходи преди, които си живееха за показ и удоволствие.

# 15 417

Елипс, как да стане тази работа с терапиите на децата с увреждания като те са с пряк контакт, което на свой ред е рисков?

Не знам, Андариел, и аз това се чудя. Факт е, че възобновяват терапиите (за справка болницата на Чавдаров, на лични мога да ти пратя нашия МЦ). За момента задържам моето дете, но нали се сещаш, че ако това продължи толкова, колкото се очертава, ще сме изправени пред един нелек избор. За момента това, което предлагат в нашия медицински център е: разредени часове, дезинфекция след всеки час, терапевтите с маски (сама знаеш, че при логопедите това ще е...все едно нищо не правим, но да кажем те нещо ще се опитват да интерпретират, адаптират), децата, които могат, също с маски.
В Белгия предлагат прозрачни маски за да могат децата, които четат по устните да разбират.
Не знам подробности за този вид маски и къде ги произвеждат, но може да е от полза за вас ако потърсите информация и/или евентуално някакво решение. Може и да се намери българска фирма, която да може да ги произвежда.

# 15 418
Оф, днеска прочетох темата и само се депресирах. Като че ли няма полезен ход в момента. Очевидно е разделението в о-вото на 2 лагера, образно казано ги наричам отбора на апокапилпсиса, срещу отбора на глада. Едините се страхуват повече от вируса, другите се страхуват повече за икономическото си оцеляване. Социологическите проучвания показват че в момента все още лек превес в о-вото има отбора на аполапсиса, но тенденцията е обратна, отбора на глада набира сила и скоро ще е по силният лагер в о-вото, което е логично.
Скрит текст:
С времето вируса няма да стане по опасен отколкото е в момента. Но с времето все повече хора ще остават без работа, без доходи, и ще се вливат в отбора на глада, който се страхува повече от глада отколкото от вируса. А освен всичко това вируса не е опасен за точно тази възраст, активните хора, които работят и крепят икономиката. И е нормално те да се страхуват повече от глада отколкото от вируса, защото за тях той е по голяма заплаха. И нека отбора на апокалипсиса усмисли техните страхове, те са реални защото говорим за хора заплашени да се озоват на дъното на социалната стълбица защото са останали без доходи. По тази причина в социалогическите проучвания показват възход на одобрението на шведският модел в България спрямо предишните изследвания. По простата причина че с времето страха от вируса ще намалява, защото той няма да бъде вече нещо непознато, но страха от глада ще се засилва, защото все повече и повече хора ще остават без работа и без доходи.

За съжаление вируса не е толкова безобиден колкото ми се иска за цялото о-во. Защото мен се ме обвиняват в темата че искам да го представя по безобиден отколкото е, мен ми се иска да е по безобиден, но няма умишлено да го представям за по безобиден, иначе нямаше да направя изчисленията си за Исландия които разбиха на пух и прах собствените ми твърдения че истинската смъртност на вируса е 0,15-0,30%. За съжаление днес още изследвания показват че наистина смъртността на вируса започва от 0,4% нагоре. Четох че в Италия има изследване че с вируса са се срещнали много малко хора, само около 10% от населението, което прави около 6 000 000 а починалите са около 25 000, това прави смъртност към този момент 0,41%, и това е без лага, с него може да достигне и до 0,6%, 0,7% няма да се удвои както показват изчисленията ми за Исландия, защото в Италия вече една голяма част от тия 6 000 000 вече имат имунитет, така че в най лошият случай го виждам да достигне до 0,7% за разлика от ситуацията в Исландия към 4 април когато имунитета е бил малък. И там лага дава удвояване. В Италия епидемията започва от януари според последните изследвания, а тази в Исландия в края на февруари.

Че истинската смъртност започва от 0,4% нагоре за съжаление показва и тестването на шофьорите на ГТ, активна инфекция е открита само в 1 от 400, тука в темата прочетох колко хубаво било това изследване, много добра новина, напротив новините от това изследване са изкл. лоши, ама по нататък ще го коментирам. То потвърждава за съжаление хипотезата че вируса има сходно поведение и в Исландия, и в Италия и в България. Бцж-то не ни пази, смъртността е подобна като в Исландия и Италия. Смъртността очевидно зависи главно от демографският провил на населението, млади държави като Исландия имат ниска смъртност 0,4%, възрастни като Италия (от най застаряващите нации в света) имат около 0,6%,0,7%.

Каква е реалната картина в България с вируса към 10 април:
Болни са между 7 647 и 11 471 в това число влизат всички, без симптомни, леки случаи извън стат. и всички в стат.
С имунитет са между 993 и 1489
Починалите към онзи момент са 25
В официалната стат в онзи момент са 635, към онзи момент сме открили в най добрият случай 1 на 12, защото тия с имунитет също влизат в общата картина която е хора срещнали се с вируса към 10 април между 8 640 и 12 960.
В тези 2 дни между 8 и 10 април, на практика вируса е бил в страната под контрол, остава си твърдо ядро от активни инфекции което не се увеличава, Р в най лошият случай е 1 в този период, само леко се е увеличил делът на хората с имунитет.

Забележете колко са ми точни изчисленията, доказва го тестуването на шофьорите от градският транспорт. При тях откриваме разпространение на вируса в размер на 0,25% активна инфекция към днешна дата. Към 10 април моите изчисления показват разпространение на активна инфекция в о-вото 0,11-0,16%. На какво се дължи разликата, първо шофьорите са тествани като изложени на по висок риск от заразяване, 2-ро те не са представителна извадка на о-вото защото водят активен начин на живот, ходят на работа, излизат често, срещат се с повече хора на ден, и при тях е нормално разпространението при тях да е една идея по високо от средното за страната, и 3-то тестването показва разпространението при тях към днешна дата, докато моите изчисления показват разпространението към 10 април. Това последното не мисля че играе чак такава роля, защото като гледам как се движи вируса, между 6 и 10 април в страната той на практика е овладян и не вярвам след 2 седмици когато ще мога да видя реалната картина днес да се окаже че е имало огромен възход на вируса между 10 и 24 април и той е завладял територии увеличавайки делът на активните инфекции от 0,11-0,16% на 0,25% от о-вото. По скоро те не са представителна извадка и затова дават малко по висок резултат, но трябва да изчакаме 2 седмици да видим дали е така.

Вчера говорих за лъжите на Мутафчийски че откриваме 2 на 7, днес ми попадна тази статия за други негови по значими лъжи. Дали е вярно не знам. Но ако е, никак не е добре.
https://fakti.bg/mnenia/468314-lajesh-generale
За пореден път - не бъди толкова категоричен - при +3% безработица, застаряващо /рисково/ население и мнозинство все пак от хора, които ги е грижа за възрастните и уязвимите.
Шведския модел, много бързо ще го разобичат, ако почнем да окапваме, както там, ние не сме със шведския непукистки манталитет.

# 15 419
Дай боже това с настинките да е истина. Като се сетя какво цунами от вируси се стовари върху нас когато децата тръгнаха на ясла, може и да сме закачили някой коронавирус, съвсем пресен.

Общи условия

Активация на акаунт