COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 379
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 510
Аз също си мисля,че се проточват й е логично.
Честно казано съм силен приверженик на тези в Турция, няколко денонощия без излизане.
За да се отървем трябваше много затегнато и за кратко, а не  да се "лигавим".
Но така или иначе хората като нямат пари и държавата няма... Та ще почнем да се развързваме лека полека..

# 15 511
‘Учението” на Фандъкова в неделя най-вероятно ще бъде в Южния парк. Вече са наслагали разни заграждения.

# 15 512
а за други защо всичко е точно каквото се представя?
ама, чакай, защо все 2-те крайности? Всеки разумен човек е наясно, че не му се предоставя на 100% вярна информация, винаги има отклонение. Но, това не значи, че е конспирация срещу народа. Бил Гейтс (????), Азис и Нешка Робева не са го пуснали, за да се пречисти планетата. Всякакви глупости четох относно това, сериозно ли вярвате в тия неща? Големи, зрели хора?

# 15 513
63 нови случая за днес
Има 2 деца -момченце на 4 г. от Плевен и момиче на 12 г от София, имат леки симтпоми за сега и не са в болница
има 2 починали
1234 са вече случаите  у нас
ще има експеримент за спазване на дистанция в парковете и дали да разрешат

https://btvnovinite.bg/bulgaria/1234-sa-veche-sluchaite-na-koron … x3_0By_MoRl-uEqSQ

"

# 15 514
  • BG
Всеки може да вярва в каквото си иска, или поне да обмисли всички възможности, даже така правят умните хора.

# 15 515
  • в страната на чудесата
Честно казано съм силен приверженик на тези в Турция, няколко денонощия без излизане.
Но така или иначе хората като нямат пари и държавата няма... Та ще почнем да се развързваме лека полека..
и какво ще се промени за 3 денонощия вътре. Тези мерки не работят. След като вирусът е в цехове, болници, села и паланки какво ще постигнеш за три дни пълно неизлизане? Много ми е интересно, наистина, и ще съм благодарна за аргументация.

# 15 516
Скрит текст:

Нашите мерки бяха едни от най-хлабавите в Европа и при нас нещата съответно ще се проточат малко по-дълго. При нас в момента има растеж нагоре.

Това не прави никакъв смисъл. Как точно хлабавият контрол проточва нещата? Къде е отишъл вирусът в Чехия и как непреболедувалите го ще го избегнат при разхлабване на мерките?
Това сериозен въпрос ли е, как хлабавия контрол проточва нещата? Колкото до вируса, къде според теб отиде той в Южна Корея?

Може ли да не ми отговаряш на въпросите с въпроси?

Е, какви са твоите отговори? Как по-малко заболели правят нормализирането по-бързо без да вдигат риска от още по-голяма втора вълна?

# 15 517
За да се отървем трябваше много затегнато и за кратко, а не  да се "лигавим".
И в Турция и в Сърбия защо така след тия масови заключвания пак не го трепят тоя вирус?
Вече и част от щаба дава назаден. Статистиката хич не им се получава и все по-малко ще могат да удържат хората за лятото.

# 15 518
и какво ще се промени за 3 денонощия вътре. Тези мерки не работят. След като вирусът е в цехове, болници, села и паланки какво ще постигнеш за три дни пълно неизлизане? Много ми е интересно, наистина, и ще съм благодарна за аргументация.
Каква може да бъде аргументацията освен абсолютна социална дистанция. И можеше да не се стига до такова пламване. За медициите от Видин личното ми мнение, е че не са се заразили от пациент, а от контактно лице на някой медик или назад по веригата някъде контактно на контактното и т.н. . Е, ако три дена ти се наложи да си седиш вкъщи определно намаляваш преки и косвени контакти с хора и от там риска съответно разпространението.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 10:38 от BacuTy

# 15 519
  • София
За мен това е начинът да излезем от кризата, защото в теорията за стадния имунитет като решение на проблема аз не вярвам. Трайното решение, разбира се, е намиране лечение и ваксина.
други пък вярват. и какво правим сега.
Какво да правиш ти не знам. Нито от твоята, нито от моята вяра зависи нещо, така че си обсъждаме тук. Ще се види какво ще излезе накрая.
Нали не призоваваш всички да повярваме и да хукнем да се "проепидемчваме"? Щото аз не убеждавам хората да се затворят в къщите си и да мият копъра със сапун.

# 15 520
Намерих полезен сайт със статистики
https://coronavirus-updates.live/
В него пише, че смъртността в Белгия е най-висока - 15.8%
В България е 4.38%
Тук можете да следите за броя тестове за Коронавирус в България
https://www.labtestcovid19.com/dashboard?fbclid=IwAR3tUnZ7rIRCXA … SAbExAGdOMxK0Iv8U

# 15 521
не е баш така, Ън, вирусът има ограничени права да командва бизнеса. Икономиката не е в условията на "невидимата ръка на пазара", защото има основни играчи като разни икономически и политически организации, държавата има правото и задължението да регулира и й е делегиран набор от лостове. В момента в световен мащаб туризмът и авиокомпаниите и всички по тази верига генерират само загуби и никой не може да си позволи да се продължи по този начин. Както виждаш някои държави вече започват да обмислят как и кога да пускат чужди туристи, някой назад писа за карантината - за туристите няма да има карантина 14 дни, само за влизащите с постоянно пребиваване. Затова в момента, в който се разреши официално на международно ниво, ще видиш как ще се юрне народът да пътува. Хич няма да го е страх ни от вирус, ни от нищо. Може да е доста по-слабо от очакванията за нормалните сезони, но пак ще има задвижване на машината.

Боби, мерси за графиката и за това, че следиш и отразяваш числата!

Ами, пак си е така. Ще хукнат като отвързани, ще се изпоразболеят и ще се кротнат, щат не щат. Само дето ще разнесат заразата и на други места. навсякъде, където им отворят да идат.

Цитат
Варна, Разград, Търговище. ....Ковид няма тука

Ако разрешат дори ограничено да има сезон на морето, Варна ще се подпали направо. Но е възможно и да има протести оттам. Те наскачаха, когато казаха, че ще отворят летищата за чартъри до Лондон, та сега туристи ще им пускат.

# 15 522
  • София
Замислих се тези дни за стадния имунинтет. Колко време мислите, че отнеме такова нещо, предвид % хора, които трябва да се заразят, за да го придобием? Предвид колко са продължавали други подобни пандемии (испанският грип - 36 месеца, 500м заразени, което е 1/3 от тогавашното населението), и други фактори като неясния процент придобиващи траен имунитет, повторните вълни и т.н. Защото ми се струва, че някои хора си мислят, че ще стане за седмици до месец-два, а вероятно ще отнеме месеци, дори година+. И това няма да са леки месеци, през които светът ще движи нормално, това ще са тежки месеци, през които икономиката ще е почти неактивна, заради големия брой заразени и неспособни да си изпълняват работните задължения, а оттам и много повече отрасли ще са засегнати. Здравната система ще е в колапс и ще се умира от всичко, не само от короната. И разбира се следва период на възстановяване от вършеенето на болестта, който ще е доста по-дълъг и труден след милиони заразени. Та тези, които виждат нехуманно, но бързо решение на кризата в лицето на стадния имунитет... струва ми се доста бъркат в частта с бързото.

# 15 523
jp, с контрол над епидемията, вече не знам за кой път го казвам. В Южна Корея дори не са имали локдаун.

# 15 524
А с какво се ваксинира против туберкулоза в Германия?

С нищо.

Не си ли чула, че в Пловдив работят с предварителен час и дезинфекция на 2 часа? У ваше село как е?

У наше село въобще не работят. Фризьорите ще отварят на 4 май при стриктни условия, козметиците ще почакат.

Общи условия

Активация на акаунт