COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 057
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 15 495
Чехите отварят , да! Но и си затвориха границата с Германия, докато още Германия твърдеше “ Няма никакъв проблем”! Нормално е сега първи да излизат , предполагам със затворени граници

# 15 496
То и у нас децата по план учат проценти и т. н. от ранна възраст, но като станат възрастни личи какво са научили.

Казвате, че правителството умишлено всява страх, със среднощни съобщения, ежедневни брифинги и снимки на носилки... Добре, игнорираме България, закодирам всички български канали и си гледам само чужди новинарски. Друго ли ще видя и чуя? Как целия свят пощуря по нещо нереално? Може аз да не съм много в час, но как се манипулира и контролира случващото се в целия съвременен свят?
Да  доста по-различно е.
Опитай и ще видиш.

Не само чехите, Европа има план и го съобщава на гражданите си.
Ние нашият го научаваме, като излезе поредният декрет на сайта на някой ... орган.

# 15 497
Чехите отварят всички тези неща, едва след като поставиха епидемията под контрол. Т.е. всеки път стигаме до едно и също нещо.

Хайде обясни ми като на малоумен какво за теб означава под контрол?

Аз до колкото виждам те имат по 80-90 нови случая дневно докато най-много са имали по ~350 и то на 28 март т.е. 30 дни след първия им случай. Ние вече гоним 2 месеца и имаме тепърва "пик" от 90 (манипулирани) случая.

С тея темпове ние какво чакаме?

а) да ни свършат тестовете
б) да изчезнат магически болните
в) да вземем парите
г) не знам и аз какво?

Но да, да се върнем на въпроса - какво за теб означава под контрол? Обясни го с дни и цифри.

# 15 498
Какви манипулирани бройки Grinning защо за някои хора всичко е конспирация и манипулации?

# 15 499
  • София
Какви манипулирани бройки Grinning защо за някои хора всичко е конспирация и манипулации?
Защото е по-лесно, отколкото ако се приеме, че се случват такива неща в живота и нямат цел или смисъл. Защото е по-лесно да имаш видим враг с коварен план, отколкото невидим. Сега виждаме как са възникнали култовете, а после и религиите. Като човек не може да разбере и/или приеме нещо и залита към ирационалното и приказното.

# 15 500
Ето това значи под контрол:

Нашите мерки бяха едни от най-хлабавите в Европа и при нас нещата съответно ще се проточат малко по-дълго. При нас в момента има растеж нагоре.

# 15 501
Едно любопитно сравнение между мерките взети в Австрия и Швеция и резултатите от тях..

# 15 502
  • София
Какво значи "под контрол" цитирах вчера тук в темата. Това, че тия от СЗО са мошеници не означава, че са идиоти, а и това не е първата голяма епидемия в света, така че критериите едва ли са сега измислени:
За начало на вдигане на карантината може да се мисли само при 6 условия:
1. Правителствата да са сигурни, че епидемията е под контрол, т.е. да знаят произхода на всеки отделен случай;
2. Здравните системи да могат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки заразен;
3. Да се ограничат максимално рисковете от зараза в болници и старчески домове;
4. Да се въведат превантивни мерки на работни места, училища и други основни места;
5. Да се контролира вносът на зараза от чужбина;
6. Обществата да са информирани и ангажирани с новите норми на поведение

Според мен при нас проблемите са основно по т.6, с другите можем да се справим.

# 15 503
  • София
а за други защо всичко е точно каквото се представя?
Защото е по-лесно някой друг да решава и да носи отговорност.

Иначе човек трябва да рови, да смята, да чете и да се дразни. Ето вчера казаха, че новите заразени са последица от пътуванията по празниците. Видно е, че не е така, защото огнищата са в цеха в Плевен и болницата във Видин. Ама това не е конспирация, а обикновена тъпотия, която е очевидна. Информационната стратегия на щаба, ако има такава, е трагична и ставам досадна като го повтарям, но е факт. Факт е и че още се тества твърде малко, не се проследяват веригите хубаво и ако не сме късметлии, заради БЦЖ, ген, тютюнопушене или аз не знам какво, и ние ще си пламнем като другите страни, защото нямаме мерки като цяло.

# 15 504
Отново Швеция, спрямо Италия, Испания и Германия..
Брой потвърдени смъртни случаи на 1 мил. население, 7 дневни усреднени стойности.

# 15 505

Нашите мерки бяха едни от най-хлабавите в Европа и при нас нещата съответно ще се проточат малко по-дълго. При нас в момента има растеж нагоре.

Това не прави никакъв смисъл. Как точно хлабавият контрол проточва нещата? Къде е отишъл вирусът в Чехия и как непреболедувалите го ще го избегнат при разхлабване на мерките?

# 15 506
Какво значи "под контрол" цитирах вчера тук в темата. Това, че тия от СЗО са мошеници не означава, че са идиоти, а и това не е първата голяма епидемия в света, така че критериите едва ли са сега измислени:
1. Правителствата да са сигурни, че епидемията е под контрол, т.е. да знаят произхода на всеки отделен случай;
2. Здравните системи да могат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки заразен;
4. Да се въведат превантивни мерки на работни места, училища и други основни места;

То по тяхната и твоята логика от тук нататък ще живеем в безкрайно ИП.

1. Нашето правителство не може да издири елементарни престъпници а ние очакваме да проследява болни?
2. Здравна система? Имаме ли такава?
3. Това как да стане с доктори които работят без маски дори?
4. От къде пари като цитирам "имаме пари да издържим 3 месеца" а вече минаха 2 и 1/2?
5. Никакъв шанс
6. То само в тази тема се вижда колко са дезинформирани хората а се очаква цялата държава да е?

# 15 507
Скрит текст:

Това не прави никакъв смисъл. Как точно хлабавият контрол проточва нещата? Къде е отишъл вирусът в Чехия и как непреболедувалите го ще го избегнат при разхлабване на мерките?
Това сериозен въпрос ли е, как хлабавия контрол проточва нещата? Колкото до вируса, къде според теб отиде той в Южна Корея?

# 15 508
старо е това но все пак

"От няколко седмици имаме подкрепа за европейски водещи компании, които вече обявиха клинични тестове на ваксина за COVID-19. Някои от тях са готови юни – юли да стартират тестовете с по-големи групи от хора, което е изключително кратко време спрямо нормална процедура, защото в началото минават през животни, след това през хора, след това започваме с група от 200 човека, но тя трябва да стигне хиляди, за да може да премине всички етапи. Това каза еврокомисарят по иновациите Мария Габриел в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Освен това, включихме два допълнителни съвсем конкретни инструмента – единият от преди два дни – създадохме европейска платформа за споделяне на данни. За първи път в цяла Европа научните изследователи могат да споделят информацията, която имат, така че по-бързо да се намери ваксина, диагностични текстове и лечение, защото няма излизане от тази ситуация, каза еврокомисарят.

По думите й в нормално време, за да се изработи ваксина, отнема години.

"Много е важно тя да бъде ефикасна и да бъде безопасна. Има изключително много тестове, през които трябва да мине. Това, което наблюдаваме в момента в Европа, е безпрецедентна мобилизация на научните изследователи, на бизнеса за това Европа да, че ваксината, която ще намерим и ще произведем, тя ще бъде за всички хора, в целия свят, защото по това се разграничаваме от други държави".

"Другото, което е важно – включихме всички супер компютърни центрове в Европа да работят по тази тема, защото благодарение на супер компютрите много голяма част от традиционни периоди, които отнемат време, могат да бъдат ускорени – например, те могат много бързо да проверят как реагира вирусът на определени лекарствени елементи, така че да се стигне по-бързо до намирането на решение. Те работят вече няколко седмици по тази тема", заяви Мария Габриел."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Вчера получих странно писмо, в което председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров се оплаква на Етичната комисия от мен и ми държи сметка защо съм пишел на стената си във Фейсбук мнението за генерал Мутафчийски и съм го квалифицирал, споделя в социалната мрежа д-р Георги Тодоров.

Ето какво още споделя той като отговор на този опит за репресия и подтикване към автоцензура от председателя на Български лекарски съюз (БЛС):

Ами защото стената си е моята, защото това ми е мнението за този човек, защото е ясно че разбирам повече от него от лабораторни тестове, защото разбирам от него повече от инфекциозни болести! Но не и от коремна хирургия.

А УС на БЛС и неговият председател да не би да са се превърнали в прокси на генерала? Ако той е нещо недоволен, генералът, да ме даде той, що ползва ръчичките на председателят на УС на БЛС - отговора е: Защото е страхлив! А със страхливи генерали се губят войни.

А защо не ме даде на съд? Ами защото много добре са му обяснили, че като публична личност търпи много повече от останилте, според решение на ВКС и нищо не може да излезе. Истината е, че съм подготвен и решителен и съм неудобен, а с някои членове на УС на БЛС ще си поприказваме. Само дето не мога да намеря решението на УС на БЛС да ме даде на КПЕ, освен ако не е негово решение, самостоятелно. Което вече е подло, което не се и съмнявам."

# 15 509
  • София
Скрит текст:

То по тяхната и твоята логика от тук нататък ще живеем в безкрайно ИП.

1. Нашето правителство не може да издири елементарни престъпници а ние очакваме да проследява болни?
2. Здравна система? Имаме ли такава?
3. Това как да стане с доктори които работят без маски дори?
4. От къде пари като цитирам "имаме пари да издържим 3 месеца" а вече минаха 2 и 1/2?
5. Никакъв шанс
6. То само в тази тема се вижда колко са дезинформирани хората а се очаква цялата държава да е?
Както се вижда от графиките и от информацията по медиите, други държави явно изпълняват полека-лека критериите и набелязват излизане от кризата. Ние имаме преимуществото при нас заразата да не е разпространена особено много, така че е изпълнението на тези критерии си е съвсем реално - поне според мен. Е, ако се излиза от позицията, че при нас изначално всичко е ужасно зле и може да става само по-зле - то тогава въобще няма значение какво се прави или не. В действителност и епидемиологични проучвания се правят, и заразени се издирват, и се лекуват - доколкото въобще има лечение, и карантини се проследяват, и всичко останало. Разбира се, всичко това може да се прави много по-добре. И трябва да се прави.
За мен това е начинът да излезем от кризата, защото в теорията за стадния имунитет като решение на проблема аз не вярвам. Трайното решение, разбира се, е намиране лечение и ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт