COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 141
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 15 720

Съмнявам се дори дали имат адекватно предпазно облекло. Вчера гледах едно видео от Александровска болница, ами бяха облечени в най- тънките халати, които не предпазват от нищо и бяха със съвсем обикновени маски.
Та представи си с какво облекло ще бъдат въВ Видин.

Да бе, аз гледах за Видин. По потници и долни гащи лекуват.

Айде малко прочетете. Интернет дава огромна информация.

# 15 721
Цитат на: milenaka
Не ми трябва повод, за да нахлувам в парка. Имам съвсем основателна причина – много по-здравословно е.
В парка има кърлежи, комари ако не е пръскано, птички цвъкат, кучета може да те ухапят, може и да приемеш чуждите бацили при по-добър контакт с околен също разхождащ се  ... та разходката в парка реално може и да се окаже не много здравословна. Разбирам, че много хора горите от желание да се заразите с ковид-19, но приемете, че има и такива които не искат.

# 15 722
Ще започне вече и икономическите битки .

Тук пише за условията италианското първенство да възобновят тренировки
https://www.football-italia.net/152524/clubs-resolve-covid-19-test-kit-issue

# 15 723
Не ми трябва повод, за да нахлувам в парка. Имам съвсем основателна причина – много по-здравословно е.
В парка има кърлежи, комари ако не е пръскано, птички цвъкат, кучета може да те ухапят, може и да приемеш чуждите бацили при по-добър контакт с околен също разхождащ се  ... та разходката в парка реално може и да се окаже не много здравословна. Разбирам, че много хора горите от желание да се заразите с ковид-19, но приемете, че има и такива които не искат.
Ами не ходи в парка, то не е задължително...

# 15 724
  • София
А кой им опря пистолет в челото да се разхождат?

П.П. За тези, които ги е страх от кърлежи, кучета, бацили и подобни, белите стаи са най-удачни. Не говоря за филма, а за https://www.bulpro2004.com/page-0/category-12/productDetails-bg-146.html

# 15 725
В Швеция не броят ли като жертви от ковид само хора над 60 години ?

Всеки, който е тестван положително, независимо от възрастта, дори да е умрял вкъщи - влиза в статистиката.
Тестват се всички, които трябва да бъдат хоспитализирани в болниците, независимо дали имаш симптоми на ковид-19 или съвсем други оплаквания, за да се минимизира вътреболничното разпространение на ковид.
Тества се и медицинския персонал, както и персоналът и живущите в старческите домове. Това са приоритетните групи за тестване. Казаха, че сега правят по 20 000 теста седмично, но ще се стремят да ги вдигнат до 50 000, а даже 100 000 седмично.

# 15 726
В парка има кърлежи, комари ако не е пръскано, птички цвъкат, кучета може да те ухапят, може и да приемеш чуждите бацили при по-добър контакт с околен също разхождащ се  ... та разходката в парка реално може и да се окаже не много здравословна. Разбирам, че много хора горите от желание да се заразите с ковид-19, но приемете, че има и такива които не искат.

И по пътя към парка може да те блъсне кола, не забравяй.

# 15 727
  • София

Не, на базовото ниво в пирамидата на Маслоу са хората, които не мислят и предвиждат занапред, а мислят от ден за ден как да покрият само базовите нужди без да заделят нещо настрана. Почивки в Гърция, нови коли, нови дрехи, нови джиесеми, а спестявания?
Пирамидата на Маслоу е за вида ценности и задоволяванято им, не за склонността към пестене и плануване. Всъщност, точно почивките, дрешките и колите водят до покриване на нуждата от валидация и признание от околните. Според собствената ценностна система, разбира се. Но на пирамидата са на 4-то стъпало.
Като се правите на интересни, поне бъдете точни.

Пределно ясно е, че икономиката няма да тръгне при падането на карантината, даже ще продължи да се влошава до един момент, тъй като всичко като видими за хората последици се случва с времеви лаг. Но има една друга подробност. Животът, дори строго професионалната част от него, се влияе от чувството за сигурност или за губене на почва под краката. Когато има карантина и се знае, че нещата ще се влошават икономически, хората се чувстват безпомощни. Когато падне карантината и всичко е погром, ще се депресират, но повечето ще търсят начини. А сега - ни насам, ни натам.

# 15 728
Експериментална ваксина за първи път е осигурила защита на маймуни срещу новия коронавирус, предаде Франс прес, позовавайки се на китайската лаборатория, която стои зад изследването
https://www.obekti.bg/medicina/eksperimentalna-vaksina-sreshchu- … hchita-na-maymuni

# 15 729
Колко точно лекари инфекционисти си мислите, че има в България? Да пращаме, та да пращаме! Кого ще пратите? Не можете два месеца да схванете, че достатъчно лекари няма, не само у нас и за това искат хората да свалим "кривата".

# 15 730
  • Пловдив
За себе си съм решила да не съм хипохондрик,но не и пълен непукист.Баланса е важен,никога не съм била човек на крайностите.То не е и здравословно-нито едното,нито другото.Важно е да съм в мир със себе си и да съм убедена в това което правя или не правя за благото на мен и околните.Честно казано ми дотегна от математически модели и прогнози.....За мен е важно сега и в момента какво е положението.

# 15 731
Така нещата се случват в нашата страна така както и предполагах.
Пламнали махали и нехайни медици..

# 15 732
С уточнение че не всички са еднакви.
Може би това се е случило и с други заразени медици.
Четох в други статии, че е била предупредена в болница Иван Рилски, че е била контактна на заразен с КВ.
Но въпреки това се е прибрала в Силистра с автобус.
Ех пари пари.
 https://m.24chasa.bg/region/article/8500208

# 15 733
Скрит текст:
Не мога да разбера защо толкова много хора се възпротивиха на забраната за посещения на паркове и градинки? Това нещо като да ти спрат тока в къщи ли е или пък нета, жизненоважна необходимост?

Да, жизненоважни са чистият въздух и движението на слънце, респективно са жизненоважни парковете и планините.

# 15 734
Ама с гъстота ли се надцакваме. Не е спомената още тази на Милано Simple Smile))))) 7 653 жители/km²

Аз като цяло съм съгласна с едно мнение по-горе, че всякакви отделно взети мерки и теглилки дават все пак изкривено сравнение, а не обективно.
Но примерно от таблицата на PURE ми направи впечатление, че от всичките им 18 хил. случая имат хоспитализирани само 1000. В Италия хоспитализирани vs. домашно лечение вървяха 50/50. От хоспитализираните, в интензивно бяха 10% и това беше много стабилен тренд. (В момента спадат, затова говоря в минало време). От друга страна в Швеция в интензивно са 25% от хората в болница. На мен това ми звучи като сериозна разлика как се търсят случаи и как се третират, без да ми е ясно за каква разлика става дума и кое е по-добре.

Чертата ще се тегли по-късно, когато такива разлики вече ще са анулирани и който може да води статистика, ще смята правилните неща.

Общи условия

Активация на акаунт