COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 462
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 705
Да не се използват люлки, пързалки, пейки в парка съм по-съгласна, ама да не се позволява на хората да се разхождат в парка и още повече сега, когато водим още по-заседнал начин на живот съм много, много против. За мен това си е абсолютно неадекватна мярка. Аз ако искам да се събирам с хора, ще си поканя гости, ще отида на гости или... ще отида в магазина Grinning. В магазина си изкарвам половин час, не съм засичала, може и повече да е. Покрай нас няма как да се разхождам, колкото и да мога, и да искам, защото е строителна площадка, постоянно минават камиони, постоянно. Един камион да мине и съм се надишала с "чист въздух".
В Германия, примерно, нали нея ни дават за пример, колко хиляди болни има и парковете не им ги затвориха. Така беше, докато им следях положението. Сега и това в България не следя, от време на време чуя по нещо. Чакам си парка и Витоша, за тях слухтя.

# 15 706

Защо в Швеция има толкова малко починали на фона огромния брой починали при железните мерки в Италия, Испания...?

Швеция е с население 10,23 млн. Средната гъстота е почти 20 души/km².
Италия е с население 60,36 млн. Средната гъстота на населението е 197 д/km2.
Но в Стокхолм гъстотата е по-голяма и въпреки това смъртността е много по-малка.
Но пък да сравнявате град с държава по точно този параметър?
Ломбардия, с 10 млн население като Швеция, е с гъстота 422 жители/кв.км.

# 15 707
Много е кофти. Не може ли да се изпращат лекари там, добре екипирани и да овладеят огнището. Не нрабва да бъдат оставени сами да се оправят.
А дали има мед персонал, който е специалист в тази област?
Да не забравяме, че медиците също са хора и имат семейства, някои от тях имат близки от рисковата група и също трябва да ги пазят. Нали точно за това са призивите от медиците, да си седим в къщи, за да опазим и тях.

Точно това е областта с 1 инфекционист на 77 /ако не се лъжа/. Там в момента лекуват от коронавирус: УНГ, педиатър, офталмолог и дерматолог. А всъщност има и заразен старчески дом, вероятно ще се влоши обстановката спрямо тежките случаи.

Много е лесно от страни, да хвърлим медиците в огъня. Да подписвали са клетва да служат на пациентите, бо с нея не са подписвали смъртната си присъда.
Съмнявам се дори дали имат адекватно предпазно облекло. Вчера гледах едно видео от Александровска болница, ами бяха облечени в най- тънките халати, които не предпазват от нищо и бяха със съвсем обикновени маски.
Та представи си с какво облекло ще бъдат въВ Видин.

# 15 708
  • София
Скрит текст:

Защо в Швеция има толкова малко починали на фона огромния брой починали при железните мерки в Италия, Испания...?

Но в Стокхолм гъстотата е по-голяма и въпреки това смъртността е много по-малка.
Сравнявам мерки и резултат, по-скоро. Защото наистина Швеция не е с голяма гъстота и това е от значение, особено в сравнение с Италия например, но Стокхолм не отговаря на това условие. Там смъртността би трябвало да е по-висока.

# 15 709
Прегледах сайта, който сте дали : https://covistica.com/

И тук, с доста повече направени тестове, ако всичко е подадено като информация коректно, пак не виждам на Мангъров 4те %

Тотал бързи тестове: 20346
Тотал положителни: 348 - ми извинявайте, това е 1,71%, които или имат антитела, или са в активна фаза на инфекция.

Разбивката по IgG and IgM:

Брой изследвания IgG :10173
Oбщо положителни: 125 -  1.23% , толкоз имат антитела

Брой изследвани IgM - 10173
Общо положителни: 87 - 0.85%

Брой изследвани IgG and IgM: 20346
Брой положителни: 136 - 0.66%

Тук не знам правилна ли им е въобще разбивката?

ПС. Защо се разделиха на 2 отбора лабораториите в страната?

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 18:57 от FlameV

# 15 710
pehoko, ако на теб ти е приятно да си разхождаш детето в уличния прахоляк, не всички сме така.
Въздухът в много градове е чист, прахоляк - няма особено много, тук там дори мият улиците, децата казахме не искат да носят маски да се пазят от прахоляка или да разнасят бацилите - ок. Знам, че винаги ще си намерите повод да нахлуете в парка и по никакъв начин разходката до магазина не може да се замести ... но това е все пак извънредно положение.

# 15 711
  • Bulgaria
Скрит текст:

Сравнявам мерки и резултат, по-скоро. Защото наистина Швеция не е с голяма гъстота и това е от значение, особено в сравнение с Италия например, но Стокхолм не отговаря на това условие. Там смъртността би трябвало да е по-висока.

В Швеция нищо не е приключило. Случаите си растат и няма скоро да достигнат така жадувания глупов имунитет.

# 15 712
Регион Стокхолм е с:
- население - 2 155 475
- гъстота на населението - 330,65 д/km2

Агенцията за обществено здраве твърди, че към 1 май - 26% от населението на регион Стокхолм ще е със стаден имунитет.

Брой случаи в Стокхолм: 7 148
Брой смъртни случаи в Стокхолм: 1 208

# 15 713
  • София
pehoko, ако на теб ти е приятно да си разхождаш детето в уличния прахоляк, не всички сме така.
Въздухът в много градове е чист, прахоляк - няма особено много, тук там дори мият улиците, децата казахме не искат да носят маски да се пазят от прахоляка или да разнасят бацилите - ок. Знам, че винаги ще си намерите повод да нахлуете в парка и по никакъв начин разходката до магазина не може да се замести ... но това е все пак извънредно положение.
Не ми трябва повод, за да нахлувам в парка. Имам съвсем основателна причина – много по-здравословно е. Колко е голямо детето ти/децата ти?

МК, нито в Швеция, нито в Италия, Испания или друга държава нещата са приключили. Говоря за положението към момента.

# 15 714
Аз се чувствах съпричастна към някаква кауза.
Жалкко.
Нещата са , както винаги са били в този живот- отговорните пазят безотговорните, които и благодаря няма да кажат, защото никого не са молили. Каузата е в главите на изпълнителните. Ковид ни изпи мозъка на нас.
Пазете се и бъдете здрави.

# 15 715
  • Bulgaria
milenaka, така е. Но те са под строга карантина, за разлика от Швеция и като цяло са на съвсем различен етап от разпространението. Извън Стокхолм ще ги спаси гъстотата на населението.

# 15 716
В Швеция не броят ли като жертви от ковид само хора под 60 години ?
Имаше материал, че ще отказват медицинска помощ от ковид на лица над определена възраст.
Та ако още важи това, някой да ми припомни така ли е.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 19:02 от tays

# 15 717

Пропускаш, че 1/4 от тези жители живеят в Стокхолм и околията. Там гъстотата на населението е повече от 300д/км2

# 15 718
  • София
Допускам, че от утре като отворят парковете, това няма да означава деца по катерушки и пясъчници, да няма изненадани. Вероятно ще има доброволци, които ще пречат на груповите пикници и бирипиене, за каквото всъщност най-масово се ползват парковете у нас

# 15 719
  • София
milenaka, така е. Но те са под строга карантина, за разлика от Швеция и като цяло са на съвсем различен етап от разпространението. Извън Стокхолм ще ги спаси гъстотата на населението.
Да, точно затова говоря само за Стокхолм, заради по-голямата гъстота. При това положение (по-голяма гъстота и много по-слаби мерки в сравнение с Италия, Испания...) би трябвало да имат повече починали към момента. Защо не е така?

Общи условия

Активация на акаунт