COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 250
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 035
Yellow girl, говорим за интензивни легла, не за обикновени. Освен това в момента от интензивни грижи имат нужда 37човека, не 307.

Бояна, ясно ми е, че единият е политик, а другият формално ръководи щаба, но е редно да работят като екип и да си уеднаквяват версиите. Така има повече шанс някой да им повярва.

# 16 036
ИП даваше свобода на правителството. Народа негодува срещу него. И тия дето са за мерките и тия дето са против.
Защо да не си върне "властта" на НС. Всичко което искат ще бъде облечено със закони  и подзаконови разпоредби.
Пък кака Корнелия и президентчето нека си дърдорят и без това файда от тях няма.
А за хората на никой не му е зор, дали ще са на вилата, във фитнеса, в парка или в Арена Армеец.

# 16 037
Аз съм много доволна от брифинга тази сутрин.Имаме 56 заразени,което на фона на 90-те онзи ден е добра новина.Решиха вече да прилагат метода Елайза,който дава възможност за извършване на повече тестове за антитела.С едно изречение д-р Кунчев обясни на поддържащите шведския вариант защо не са прави.Като цяло имаше доста спокойни и полезни  обяснения.Само не разбрах как капацитета на софийските болници се е изчерпил на 50%.

Ами не може да има смислен брифинг с въпроси от сорта "за кучета,
 може за деца не".
Когато задават смислени въпроси се получава интересна информация.
Интересно беше че половината легла в София са заети.
Така че ако продължаване с 50-60 на ден може да се наложи да се отвори Арена Армеец.

Тва пък за мен беше най-смисленият въпрос. Защо аджеба за кучкарите може (не за кучетата, те не осъзнават какво се случва), а за мен не може? Искрено съм любопитен в отговора на тоя въпрос.

# 16 038
Доди и факса на министърката като каза и, че е за падане на визите за Русия и Турция .. 
Гоним пика, а ще разхлабват мерките. Нямало да тестват туристите и да ги ограничават. Обричат ни на масова зараза, без да са ни тествали. Някои курорти нямат и поликлиники. Кой ще лекува чуждестранните туристи?
Неадекватно управление, без ясна посока.

# 16 039
  • София
Yellow girl, говорим за интензивни легла, не за обикновени. Освен това в момента от интензивни грижи имат нужда 37човека, не 307.

Бояна, ясно ми е, че единият е политик, а другият формално ръководи щаба, но е редно да работят като екип и да си уеднаквяват версиите. Така има повече шанс някой да им повярва.
В болница влизат само тези със средни, до тежки симптоми. Многократно св каза, че влошаването става изключително бързо. Та тези 400 в болница при доста ниска заболеваемост в страната са достатъчни, за да се притесни човек

# 16 040
  • София

Засега в нито една страна не са ги уеднаквили. Даже в някои са в ярък разнобой. Такъв е животът. Едни гонят одобрение, други си гледат науката. Тук обстановката наистина стана много напрегната и народа се готви за бунт. Като гледаме Щатите и сигурно на нито един политик не му се иска народа да наискача със сопи, защото тук нямаме толкова пушки. Но все пак и навсякъде с охлабването на мерки пързалят хората и ще ги накарат да се молят пак да са в карантина. Лично моето виждане за момента е такова, но да видим. Надали някой може да прогнозира какво и къде ще се случи наистина.

# 16 041
  • на пистата
Пост от фейсбук

Скрит текст:
Мхм. Този случай, който са съобщили вероятно изобщо не е на този човек. Но интересна е реакцията на лекарката. А после - заразявали се лекарите, защото нямали предпазни средства. Та те половината не вярват, че има вирус и че е опасен. Съвсем демонстративно си перкат без маски, че и набиват оригиналното си мнение на пациентите си. Затова има толкова заразени лекари.
А дали пък лекарите, които са навътре в нещата и знаят повече от нас, не са наясно все пак, че вируса наистина не е чаааак толкова опасен? И затова не са паникьосани? Питам се просто... не твърдя.
Всеки може да провери.Но 04.04 няма обявен случай в Пловдив.Този се прави на интересен.

# 16 042
ИП даваше свобода на правителството. Народа негодува срещу него. И тия дето са за мерките и тия дето са против.
Защо да не си върне "властта" на НС. Всичко което искат ще бъде облечено със закони  и подзаконови разпоредби.
Пък кака Корнелия и президентчето нека си дърдорят и без това файда от тях няма.
А за хората на никой не му е зор, дали ще са на вилата, във фитнеса, в парка или в Арена Армеец.
Корнелия може да си дърдори, но не ми се вярва, ако се наложи да се гласуват някакви мерки и това бъде представено и обосновано компетентно, да се възпротиви.
А и връщането на "властта" на НС ще върне и заплатите им. Blush

# 16 043
По БНТ сега говори Корнелия. Напада и тя, да се махнат мерките, народа не издържал и т.н.
Иначе за финансовото неглижиране на проблема и помощта за хората е права.
Но всичко е политизирано, не е с грижа към хората казаното, а за дивиденти. Популизъм.
Отвратена съм от всички. Честно.

# 16 044
  • София
Мда, циркът става пълен. Още малко и ще стане: "Корнелия - премиер! Мангъров - президент!" Satisfied
Обещай на хората молове и паркове - и ще станеш народен любимец.
За съжаление не е смешно...

# 16 045
Боко както винаги не може да докара нищо докрай. Запари му малко на задника и веднага обърна плочата.
Никаква логика няма при по-голям заболели да махат мерките.

# 16 046
Те случаите може и да са по 100 на ден, но ако само 2-3 имат нужда от легло в болницата, проблем няма.
Спрете да бъркате понятията  заразен, болен, хоспитализиран.
Масово хората са просто заразени, но не болни. И това е оптимистично.

# 16 047
Аз съм много доволна от брифинга тази сутрин.Имаме 56 заразени,което на фона на 90-те онзи ден е добра новина.Решиха вече да прилагат метода Елайза,който дава възможност за извършване на повече тестове за антитела.С едно изречение д-р Кунчев обясни на поддържащите шведския вариант защо не са прави.Като цяло имаше доста спокойни и полезни  обяснения.Само не разбрах как капацитета на софийските болници се е изчерпил на 50%.

Ами не може да има смислен брифинг с въпроси от сорта "за кучета,
 може за деца не".
Когато задават смислени въпроси се получава интересна информация.
Интересно беше че половината легла в София са заети.
Така че ако продължаване с 50-60 на ден може да се наложи да се отвори Арена Армеец.

Тва пък за мен беше най-смисленият въпрос. Защо аджеба за кучкарите може (не за кучетата, те не осъзнават какво се случва), а за мен не може? Искрено съм любопитен в отговора на тоя въпрос.
Защото кучкарите не се събираме на групички, защото  мога да дръпна каишката и да отдалеча кучето си от друго куче. Защото готиното за деца в парка е да си играят с други деца.
И защото ще трябва да има полиция, което пък със сигурност ще доведе до конфликти, възмущаващи се клипчета у фейса....
Днес нали ще отворят в София парковете?

# 16 048
Боко както винаги не може да докара нищо докрай. Запари му малко на задника и веднага обърна плочата.
Никаква логика няма при по-голям заболели да махат мерките.
Абсолютна логичен и последователен е в политиката си. Европа разхлабва мерките - разхрабва и той; Европа затяга - затяга и той. Политиката му е насочена към Европа, той си каза "аз съм европеец", така и си действа..

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 00:07 от Анонимен

# 16 049
Дайте линк към брифинга, моля.

Общи условия

Активация на акаунт