COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 137
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 595
Vapor, нито подходът е един и същ, нито ефектът. Да не говорим за вида на мерките, които тук се опитваха да спекулират, че са като у нас. Понеже не са.
И до днес, включително образователният министър /далеч не само МЗ решава въпросите, свързани с ИП в момента/ не е посочил дори бегло дали изобщо се предвижда децата да тръгнат на училище тази учебна година, горе-долу кога ще стане, ще имат ли изпити, няма ли да имат, как, кога, върху какъв матерпиал ще се провеждат.
Пример само давам.
Няма общо с постната в линка информация за другата държава относно сектора.
Мога и за останалите сектори да пиша, но ще стане много дълго. Зачекнах това, защото е на дневен ред в момента и въпреки тоталната липса на информация се появява по медиите. За да ни информира, че няма какво да ни каже в момента по този въпрос, който е и в неговия ресор.

# 17 596
Vapor, нито подходът е един и същ, нито ефектът. Да не говорим за вида на мерките, които тук се опитваха да спекулират, че са като у нас. Понеже не са.
И до днес, включително образователният министър /далеч не само МЗ решава въпросите, свързани с ИП в момента/ не е посочил дори бегло дали изобщо се предвижда децата да тръгнат на училище тази учебна година, горе-долу кога ще стане, ще имат ли изпити, няма ли да имат, как, кога, върху какъв матерпиал ще се провеждат.
Пример само давам.

Аз допускам, че този подход - да се съобщава, когато има яснота, има право на съществуване и не отстъпва на другия - "няма да затваряме училищата, защото няма смисъл - ще ги затворим до април - не, до май - не, някои до юни. Ако е необходимо, ще бъдат отворени за провеждането на изпити.  - ?".

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 16:30 от Vapor

# 17 597
Медицински експерти правят проучвания имат ли връзка с коронавируса  наблюдаваните "тромботични усложнения" при пациенти в млада възраст.
https://m.dir.bg/dnes/svyat/novi-otkritiya-za-covid-19-prichinya … -vodi-do-tromboza

# 17 598
  • Bulgaria
Какво казахте за всяването на паника в България?
Облечен като смъртта мъж ще посещава предсрочно отворени плажове във Флорида.

https://profit.bg/svezho/oblechen-kato-smartta-mazh-shte-posesht … ZnWRqU-Ap5pBbBD-Y

# 17 599
питай го, кой ти пречи - има страница на фейса, по БНТ има предаване с въпроси от зрители - нека да го поканят и да го питат. В момента само циклиш от гняв.
Нещо много си се объркала. Все ми е едно за тази персона. Но благодаря за идеите. Ще взема да попитам наистина. Жалко, че вероятно поради факта, че въпросите са неудобни няма да му ги зададат.

Само аз ли мисля, че нещо не се разбрахте с Анди?
Ти негодуваш срещу Мангъров, а тя май се заблуди, че срещу Мутафчийски.

# 17 600
  • София
Разбрахме се - тя негодува срещу Мангъров. За него казах да му пише на фейса или на страницата на БНТ и да зададе въпросите си към него. За Мутафчийски нищо не сме обсъждали.

# 17 601

https://profit.bg/svezho/oblechen-kato-smartta-mazh-shte-posesht … ZnWRqU-Ap5pBbBD-Y
Вярваш ли, че някой сериозно ще му обърне внимание?

# 17 602
  • Пловдив
В Белгия дали едни дати за неща, които при нас не са ограничавани. И хоп, и там можело с шалче на устата, значи не само у нас има малоумни идеи. Информацията за маските у нас се изприказва не веднъж къде ли не.
Е, не сме събрали всичко на едно място така сдъвкано, но пък системно се говори по всякакви медии, та повече хора го чуват.
Далеч съм от мисълта, че белгийците масово са прочели тази информация от този сайт.
Нека да видим как ще се развият и при тях нещата. Както и във Франция и в Швейцария.

# 17 603
  • Bulgaria
Медицински експерти правят проучвания имат ли връзка с коронавируса  наблюдаваните "тромботични усложнения" при пациенти в млада възраст.
https://m.dir.bg/dnes/svyat/novi-otkritiya-za-covid-19-prichinya … -vodi-do-tromboza

Доста неприятна информация, която се потвърждава от все повече държави. Сега пак ще ме нападнат, но колкото повече опознаваме вируса, толкова по-тревожни неща научаваме за действията му върху организма.

# 17 604
  • София
==
Това не е вярно. В Швеция ресторантите и кафетата са пълни. В някой щати в САЩ като Джорджия вчера отвориха ресторанти, фитнеси, всичко се напълни. Нормалните хора не ги е страх от този грип. В момента се извършва комунистическа репресия и диктатура над пазарната икономика и свободите на хората, и много скоро здрави хора ..
=====

Нищо лично  към това мнение .
Прави ми впечатление обаче че тези които живеят в други държави не спират  да определят какво е нормално и какво  не .
Не спират да ни поучават в тая насока .
Избрали сте да живеете на друго място . Ще живеете както там се живее.
А ние тук ще живеем както  ние си искаме .
Да имаме разногласия , но ще си изберем пътя в новите условия .
Бъдете здрави!
+ 1, дето се казва.Преди незнам колко си страници помолих от всякакви чужбини да не ни поучават.Живеят там да се съобразяват, ние не им даваме насоки.Моля Габито от Германия с неадекватните си постове , Калинка от Нидерландия, дето набива , като че ли сме ѝ малоумните ученици да въздържат откъм неадекватни съвети.Бъдете здрави!

Напротив, много са ценни мненията от чужбина. Ориентирайте се по тях, защото по мерките в ЕС се равняваме. Любимият ви премиер го е казал даже днес.

# 17 605
  • Bulgaria

Вярваш ли, че някой сериозно ще му обърне внимание?

Знам ли? Ако си облече костюм под формата на ковчег може да е по-актуален. Иначе тук ако се появи някой такъв, който да обикаля по плажа или в парковете съм сигурна, че ще скочи всичко живо, че това е ненормално и се всява паника. Не знам там как ще реагират.

# 17 606
Напротив, много са ценни мненията от чужбина. Ориентирайте се по тях, защото по мерките в ЕС се равняваме. Любимият ви премиер го е казал даже днес.

Няма как да се равняваме съвсем по мерките в ЕС /а те не са едни за всички/, защото доста от тях не сме ги взимали. Вероятно ще започнем да се равняваме, когато страните с по-строги мерки ги либерализират до положението при нас. За икономическите мерки също не съм сигурна, че ще се равняваме. Но насоката, разбира се, е обща - задвижване на икономиката, съпроводено с контрол върху случаите и социална дистанция. "Чужбина" в смисъл на "ЕС" също не е еднородно понятие, а са доста на брой страни, всяка със специфичните си мерки и ограничения.

# 17 607
От днес Германия въведе задължителното носене на маски. Приятелка на дъщеря ми ,която не е разбрала за това,била свалена от шофьора на градския автобус.Всички са с маски.От първия ден.Де да бяхме такава дисциплинирана нация ,досега да сме победили вируса!То не бяха защитници на закона,не бяха разни ,,капацитети'',които ни убеждаваха да не се носят маски.Ето , лека -полека и другите започват да възприемат мерките ,които бяха наложени у нас.

Интересно, че не е разбрала - от миналата седмица се съобщи, че са задължителни за градския транспорт и магазините. Smiley - все пак е затворено място с навалица. Има много хляб да ядат докато ни стигнат по рестрикции, обаче - като тръгнат задължени по пътищата, поляните и по горите сами с маски - свиркайте тук. Иначе аз имам кой да ме информира от първа ръка за Германия, но заради темата е хубаво да се знае къде каткво. Само да е вярно, че става мазало иначе.
На снахата майка й даже наскоро пътува /немци са си/ до Холандия на гости при сина и дъщеря си. Постнах за Холандия информация от първоизточник - може да се пътува. Приемат при точно посочените условия и последици. .......................................................................
Скрит текст:
От днес Германия въведе задължителното носене на маски. Приятелка на дъщеря ми ,която не е разбрала за това,била свалена от шофьора на градския автобус.Всички са с маски.От първия ден.Де да бяхме такава дисциплинирана нация ,досега да сме победили вируса!То не бяха защитници на закона,не бяха разни ,,капацитети'',които ни убеждаваха да не се носят маски.Ето , лека -полека и другите започват да възприемат мерките ,които бяха наложени у нас.

Не се заяждам, но нито Германия е победила вируса, нито маските са задължителни на открито.

Да, и аз когато поствам информация, не го правя за да се заяждам, а за да напиша каква е истината. Както за Германия се намесвам с точно тази цел. Да се наденеш за 10 минути в автобуса е едно, да те насилват да седиш навън на открито, дори когато няма никой наоколо, с намордника - коренно различно.
И аз не искам да се заяждам с никого,просто исках да кажа ,че това първоначалното отричане на маските беше грешка.Те може да не предпазват на 100% от вируса,но но ако някой се изкашля или изкиха, имат капацитет да не позволят висока концетрация на заразни аерозоли да се разпространят във въздуха(най-добрия пример със стрикно носене на маски са ни Китай и Корея). Освен това исках да кажа с това ,че всъщност не ние копираме мерките на другите страни в Европа ,а по-скоро се получава ,че те въвеждат мерките,които вече сме въвели(става въпрос и за КПП-тата ,и за това ,че нашите магазини,освен МОЛ-овете ,въобще не са затваряли,че строителите не са спирали да работят и хората не са били ограничавани да излизат от вкъщи). А иначе и аз съм съгласна ,че в Германия ,,има много хляб да ядат докато ни стигнат по рестрикции'',най-вече в началото,действията на държавата тогава бяха тотално неадекватни. Сега вече нещата са различни,все повече ежедневна информация се получава за вируса,а и немците добре се справят с лечението -имат средствата и капацитета за това.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 17:00 от vale3000

# 17 608
  • Там,където се събуждам щастлива.
Пример само давам.

Аз допускам, че този подход - да се съобщава, когато има яснота, има право на съществуване и не отстъпва на другия - "няма да затваряме училищата, защото няма смисъл - ще ги затворим до април - не, до май - не, някои до юни. Ако е необходимо, ще бъдат отворени за провеждането на изпити.  - ?".

За Нидерландия: ако нямаше натиск, нямаше да затворят училищата. Натискът се получи, защото две седмици  и  в седмицата преди 17 март в южната част на страната започнаха да се разболяват голям процент учители в основните училища и директорите започнаха да излизат с изявления, че затварят училищата, защото няма персонал (липса на персонал е проблем от няколко години. В месеците от октомври до февруари правителството беше непрекъснато под огън, заради този проблем, което прави мярката на директорите леко спорна.). Като се чу за тези училища (където идеята никога не е била “ще се заразим”), политици от опозицията започнаха да ги използват за пример и да натискат управляващите. Около 13-14 март настъпи лек хаос, защото можеше хем да се ходи на училище, хем не. (Иначе ако отсъства дете без причина дори и един ден глобата стига до 350 евро.). И беше по-лесно да затворят, за да се концентрират върху здравеопазването. Несъмнено по отношение на образованието имаше моменти на проба -грешка (например, първо щеше да има матури, а след това ги отмениха), но това са неща, които са от второстепенно значение и леко могат да се поправят.

Съвсем друго е, когато се вкарва правило, два дена се глобява наред или ти се карат и на третия се отменя. Поне за мен.

# 17 609
В Белгия дали едни дати за неща, които при нас не са ограничавани. И хоп, и там можело с шалче на устата, значи не само у нас има малоумни идеи. Информацията за маските у нас се изприказва не веднъж къде ли не.
Е, не сме събрали всичко на едно място така сдъвкано, но пък системно се говори по всякакви медии, та повече хора го чуват.
Далеч съм от мисълта, че белгийците масово са прочели тази информация от този сайт.
Нека да видим как ще се развият и при тях нещата. Както и във Франция и в Швейцария.
Не, само на този сайт си крият белгийците тази информация и никъде другаде не я обявяват, освен това и никой белгиец не се интересува какво ще става нататък с мерките, нито гледа телевизия. Това е просто несериозно.

Да, систематични и подредени са белгийците, налага им се с тази структура на държавата най малко.

В Белгия на открито не се носят маски. На закрито ще е задължително за обществения транспорт и за места и професии, където има близък контакт и не може да се спазва дистанция.

Да и с шал става, като не са осигурили на целокупното население маски, поне по две, това е задължение на държавата в Белгия. След предоставянето на маски на населението, ще може и да изисква държавата да носят където трябва гражданите маски. Поне така е в държавата Белгия.

Общи условия

Активация на акаунт