COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 643
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 510
Мен никой не ме е глобил, защото не съм нарушила мерките.
Спазвам ги за мое добро, а не от страх, че ще ме глобят.

# 18 511
Привет на всички!
Вчера завъртяхме темата за БЦЖ ваксината и днес виждам публикации в бг пресата. Понеже пропуснах сутрешния брифинг, някой може ли да каже имаше ли въпроси/ отговори от щаба свързани с БЦЖ ваксината и връзката с лечение на коронавирус?
Благодаря предварително!

# 18 512
От цялата работа разбрах, че женската суета е страшна сила - жизненоважни се оказаха фризьорките, меникюристките и козметичките.

Андариел, доста хора ходят на работа. Някак не върви да се покажеш в службата с коса като на Пипи Дългото чорапче...Все пак, в тази служба градиш някакъв имидж, уважение...които трябва да продължат и след пандемията.

Привет на всички!
Вчера завъртяхме темата за БЦЖ ваксината и днес виждам публикации в бг пресата. Понеже пропуснах сетре шия брифинг, някой може.ли да каже имаше ли въпроси/ отговори от щаба свързани с БЦЖ ваксината и връзката с лечение на коронавирус?
Благодаря предварително!

Уагабунга, сега слушам брифинга и ще ти кажа, ако споменат нещо.

# 18 513
Цифрата на оздравелите е малка, защото броят само тези , които са били в болница и изписани чак след отрицателна проба. Всички останали безсипмтомни или на домашно 'лечение' не влизат в цифрата.

Влизат и тези, които са били на домашно лечение, казват ги като подадени от РЗИ.
Към края на март сме имали към 400 заразени, с оглед на това, че има хора чистят вируса повече от 30 дни, както и че стартирахме с 2 доказани, но и починали, колко в повече да са излекуваните?

# 18 514
Скрит текст:
На мен ми направи впечатление като обясняваха за пътуващите в полета от Амстердам. Имало чужди граждани и било по-трудно намирането им, защото те по-трудно пишели в декларацията къде ще са. Е как така, като дори и да нямаше болен, те трябва да са под карантина и РЗИ да е информирано. Или всички чужденци може да пътуват необезпокоявано в България, а ние под строй в парка.

Мнението ми е, че трябва държавата да наеме хотели, в които да бъдат откарвани гражданите, пристигащи от други държави за 14 дневна карантина, докато се уталожат нещата с вируса в света. Поне за месец-два да е тази мярка. Няма да е чак толкова скъпо на държавата това начинание, пристигащите от чужбина не са толкова много. След това, разбира се, държавата може да си търси парите от тези хора, поне процент от тях. Така по естествен начин ще се ограничат пътуванията, защото хората знаейки за тази мярка, няма да предприемат подобни пътувания без наистина важни причини.

Откъде накъде държавата да плаща 14 дни хотел на n на брой чужденци, решили по някаква причина да дойдат в България. Да им осигури-да. Но всеки трябва да знае, че ще си плаща, преди да тръгне.

Е аз същото казах, с изключение на това, че да кажем, може определен процент от разходите за тези хотели да се опростят, тъй като държавата задължава тези хора, иначе те биха си отишли по домовете.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:21 от DeltaAzimut

# 18 515
  • София
Цитат
Ние тук сме с най-либералните мерки, това е истината.

Празно твърдение, звучащо точно като опорка, пусната от шефа. Затова и хората не му се връзват масово. Направиха опит да го втълпят, но не се получи.
Защото няма мерки и теглилки за окачествяване и оценяване големината на "либералността".
Затова ипрездпочитам да говоря с необорими факти, като, например, в коя държава какво се прави конкретно. От там - насетне всеки може сам да си прецени, което на него му е "либерално" и кое - "консервативно".
Пиша го за пореден път и винаги ще го пиша - важно е не колко "либерални" /страхотно понятие - изключително безсмислено, когато си говорим за опазване на здравето и живота на хората/ са мерките, а какви са конкретно, колко са адекватни те, как е организирано изпълнението им и какво реално постигат.

Централно оповестено така, либерални - все за политика иде реч. Laughing

Ако имате друга информация - официално публикувана, разбира се, не тип форумски маратон по съчиняване, правете същото - споделяйте.
Кое е съчиняване. Дай факти да ги коментираме. Нито имаме блокада, т.е. локдаун, нито сме затваряли магазини, даже и ресторантите доставят храна. Кофти било на КПП-тата, ами сигурно е кофти, но не е като изобщо да не може да се пътува или излиза от вкъщи, а нещата са така за доста от цитираните тук страни, които щели да охлабват след 11-ти май или друга дата. Един път да сме по-добре и всички са в истерия колко сме зле. Няма да харесам никога психопатът премиер у нас, нито други неща, но в случая имаме късмет. И ако на някого е смешно, че залепили пейките да се замисли, че плаща сметката за това след всеки да ходи полицай да му казва да не седне. После се възхищавате на Холандия, но в Холандия без мерки хората отпреди месец се редят пред магазина на два метра един от друг. Даже и в Швеция не са се натрупали един върху друг вътре в заведенията, а стоят през маса навън и ако не го правят ги затварят. Тук график направят за нещо и веднага се започва ама защо. Еми затова не сме Германия, съжалявам, нека никой да не го приема лично.
И на мен не ми харесва да животът в пандемия, но църквите са отворени ако някой иска да се оплаче на виновните да отиде там и да Му говори.

# 18 516
са мерките, а какви са конкретно, колко са адекватни те, как е организирано изпълнението им и какво реално постигат.
Защото разчитат на това хората да се пазят сами. На фона на  Словакия с 5 милиона население и 81 338 теста нямаме дори адекватна картина на актуалната ситуация. Иначе ще ги премахнат мерките след няколко дни, права си, че няма с какво да ги оправдаят с тези мижави теста.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 14:32 от Анонимен

# 18 517
  • Варна
Мен никой не ме е глобил, защото не съм нарушила мерките.
Спазвам ги за мое добро, а не от страх, че ще ме глобят.
А наясно ли си, че само с пазене и криене няма да се спасиш от зараза? После се надявай да имат нужните консумативи за тестване и лечение. Естествено не притеснявай ЗС, преди да храчиш кръв или си пред колапс.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:27 от Viviana91

# 18 518
Някои от мерките не са добре обмислени и не важат за всички, но определено не са по-строги от тези в другите държави. Имам роднини и приятели в много държави и не мисля, че някой е по-свободен от нас. А в селата и малките градове на практика мерки няма- нито се спазва дистанция, нито се носят маски, нито движението на хора напред назад е спряло. Голям зор на някои хора да си изживеят бързо живота.

# 18 519
Скрит текст:
На мен ми направи впечатление като обясняваха за пътуващите в полета от Амстердам. Имало чужди граждани и било по-трудно намирането им, защото те по-трудно пишели в декларацията къде ще са. Е как така, като дори и да нямаше болен, те трябва да са под карантина и РЗИ да е информирано. Или всички чужденци може да пътуват необезпокоявано в България, а ние под строй в парка.
То за чужденци нали бяха затворени границите ужким?

Tук всичко е на ужким. Чак се чудя медиите как не скриха изказването на таксиджията, че жената видимо е била с температура, обаче супер-друпер камерите на летището не са я засекли. Ако и това с маската на борда е вярно, то къде са здравните власти да питат защо не е предупредено на летището ..

Judy,  тия франсетата, дето ручат жабите, как не им е дошло на ум да въведат маските, нищо че нямат в аптеките, Басмица и хасенце нали имат, да си зашият едно парцалче и две ластички ...

Аз мислювам да си закърпя няколко  коприненки, че не се диша с басмица и хасенце вече.
Материята - според сезонеца.

# 18 520
И аз почвам да си мисля, че оздравелите са много повече, но тези на домашно лечение, докато ги огреят от РЗИ-тата. Плюс това колкото и да са малко тестванията са наистина на рисковите или бъркам?!

# 18 521
Не знам на кого са подвластни, но не може да не се забележи тенденциозното триене САМО на определени потребители, тези, които не "пеят" в общия хор-възхвала на мерките и на Генерала.
Глупости! Защо си мислиш, че само вашите постове се трият?

# 18 522
Цифрата на оздравелите е малка, защото броят само тези , които са били в болница и изписани чак след отрицателна проба. Всички останали безсипмтомни или на домашно 'лечение' не влизат в цифрата.

Смятам, че това трябва да се промени, защото ако е така, тогава информацията не е вярна и някак не звучи особено обнадеждаваща. Разбирам, че целта е хората да бъдат плашени, но не бива да бъдат подвеждани с тази цел...все пак, всеки носи глава на раменете си и може да преценява за себе си, в свободна държава живеем.

# 18 523
Иначе идеята да се настаняват, всички влизащи от чужбина, в хотели е страхотна. Тъкмо и за хотелиерите ще има някакви приходи. Но не за сметка на държавата, а за тяхна си. Защото виждаме, че по-голяма част от влизащите, явно не разбират какво значи изолация в домашни условия. Отделно, като живеят със семействата си, останалите излизат, та се обезсмисля.

Гледах пресконференцията, подразних се от факта, че не отговориха на първия въпрос - защо такива, като ромката от Хасковско се допускат безпрепятствено.

Това как Ви звучи
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/lach-nadejda-bg-u … -sreshtu-covid-19

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:28 от stasha_s

# 18 524
  • Пловдив
Скрит текст:
Не се хаби, Iseis.
Тези, които критикуват мерките знаят, че са най-леките, но са такъв тип хора, че винаги казват на черното бяло.
Аз лично критикувам мерките, не сами по себе си, а защото НЕ са адекватни на ситуацията.
И да онагледя с лесен пример, че да стане ясно...
Детето ти се прибира с оценка 4 по математика, например.Ти му заявяваш "Заради тази четворка, ти забранявам:
-телевизия за една година
-взимам ти телефона за 3 месеца
-никакво излизане с приятели докато не получиш поне 3 шестици по математика.

Е, адекватно ли е наказанието за "провинението"?

Или, както май още във миналата тема беше писал някой- "...ще трепем бълха с танкове!".

Та, затова критикувам мерките, защото са Неадекватни на реалната ситуация.

Според теб тябваше първо да изчакат заразените да станат поне 1000 и тогава да предприемат мерки?
Как пък не се разбра, че ни "затвориха" рано, защото болниците ни бяха тотално неподготвени и никой не можеше да предположи какво и как ще се случи, колко заразени ще има и колко от тях ще са с усложнения.
Ситуацията е такава вероятно и заради неадекватните мерки.
Проблемът при нас не са мерките, а конторлът по изпълнението им. И манталитетът на хората. Ние не сме научени да спазваме правила. Ама никакви. Като започнеш от пресичането на улицата на 20 м. от пешеходната пътека, на червен светофар, хвърляне на хартийки, където ни падне и така учим децата си.
Не знам как е по другите села, но в село до Пловдив има и цивилни полицаи с необозначени автомобили. Проверяват и глобяват.

И аз почвам да си мисля, че оздравелите са много повече, но тези на домашно лечение, докато ги огреят от РЗИ-тата. Плюс това колкото и да са малко тестванията са наистина на рисковите или бъркам?!

В РЗИ за първи път им се наложи да вършат сериозна работа на терен, а те са свикнали все да са на бюро или на кьорсофра в някоя кръчма. Трудно ще се размърдат там. Принципно те подават информацията за амбулаторните случаи.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:29 от dundi73

Общи условия

Активация на акаунт