COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 899
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 110
  • При семейството си
Започнете да гледате хубавите неща на страната, не само лошата. Представям си, колко психясали хора, ще излязат от тази криза. Смятам,че ще са повече и от жертвите, но тепърва ще го видим това.

Една проста справка направена в https://www.worldometers.info/coronavirus/

Вчера в Европа е имало 730,548 активни случаи и 483,885 излекувани.
Днес в Европа има 734,047 активни случаи и 503,695 излекувани.
В тези цифри влиза Русия(която не е изцяло в Европа) и скритите излекувани на Великобритания и Холандия, т.е. цифрата на активните, дори е по малка, но айде с тази да я смятаме. Ако нещата вървят с това темпо, след макс две седмици излекуваните в Европа ще са повече от активните случаи.

Не само това. Процентът смъртност на “приключили случаи” спадна с още 1 и вече е 18%.
Процентът “в сериозно или критично състояние” все още е 3, но всъщност е 2.51 % вече.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 19 111
DeltaAzimut, Fenris и нашият първи случай за заразения от дома за възрастни е такъв. Човекът е постъпил в болницата с инсулт вероятно /не съм сигурна/, неврологът е бил заразен и го е заразил. Върнали са го в дома и сега целият дом е пламнал.

И най-гадното е, че докторът е знаел, че е болен и си е траел и си е ходел на работа с кашлицата - ето на такъв лекар е добре да му се отнемат правата. За назидание.

# 19 112
Аз не мога да я разбера драмата с липсата на предпазни средства в болниците вече на този етап. Как 2 месеца все още има зле оборудвани с маски и шлемове болници? Или въпреки тях се заразяват? Не мога да схвана наистина какво се случва.
Предпазните средства са еднократни, т.е. вдеки ден ти трябват примерно по 1млн. за всички на първа линия. Ако купиш 5млн. и кажеш - осигурихме.....

# 19 113
Аз не мога да я разбера драмата с липсата на предпазни средства в болниците вече на този етап. Как 2 месеца все още има зле оборудвани с маски и шлемове болници? Или въпреки тях се заразяват? Не мога да схвана наистина какво се случва.
Предпазните средства са еднократни, т.е. вдеки ден ти трябват примерно по 1млн. за всички на първа линия. Ако купиш 5млн. и кажеш - осигурихме.....

Е, чак пък 1 млн. за първа линия. Наскоро научих, че хората, които работят в спешните отделения, не са третирани като първа линия. Първа линия били само тези, които са в отделенията, отделени за Коронавирус. Пък тия, в спешно приемно, кучета ги яли. Егати и организацита, егати и чудото, или с други думи чудничък Щаб си имаме....

# 19 114
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Прощавайте,  по напред съм оставила препратка в която може да намерите информация за доста проведени интернационални легитимни клинични проучвания удобрени от Международен Научен Комитет по Озонетерапия (ISCO3).
Ето препратка към документ от ISCO3:
https://isco3.org/officialdocs/
В този документ ISCO3 (Международен научен комитет по озонотерапия) взе предвид, че СЗО официално призна, че „понастоящем няма ваксини или специфични фармацевтични лечения за COVID-19“.  Така че този документ предлага принос в борбата с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия, изключително базирана на научно достъпни данни, както е обяснено подробно в този документ.

При положение че има медицински доклади от проведени изследвания които отчитат и описват случаи на подобрение  след приложение на озонотерапия, какъв е проблема?
За научни доказателства се взимат клинични проучвания, одобрени от съответните регулаторни органи. А не Уикипедия. И не единични случаи, без доказани данни.

Разбира се, че няма да се прилагат немедицински подходи върху пациентите. Вие съвсем изтрещяхте. Нали ни лекуват лекари, а не шамани.
Или освен озонотерапия да изискаме и уринотерапия, и радиестезия да има в болниците....

"Проблемът" е че не е доказана ползата от този похват, както и не е определена безопасността.
Потърсете в нета как се налага медицински стандарт и колко проучвания са необходими.
Както и легитимно клинично проучване, а не "медицински доклад" за единичен пациент за употребата на озонотерапия.

Sparkles, нагревките и досега се използват под една или друга форма в медицината, в частност при физиотерапиите.

Grinning Grinning Grinning
"международен научен комитет по озонотерапия" не е регулаторен орган. Такива са EMA, FDA и други подобни.
Разбира се, EMA, FDA  и други подобни са регулаторни органи и нито един от тях към момента не е обявил приложението на Озонотерапията като неефективно или вредно, и към момента е приложима в САЩ и много други страни, защото СЗО призова „страните да предприемат спешни и агресивни действия
" в борбата с пандемията и заявяви, че „това не е просто криза в общественото здравеопазване, а криза, която ще докосне всеки сектор - така, че всеки сектор и всеки индивид трябва да участват в борбата.".
.
Колкото до ISCO3, като част от световния здравен сектор, по горе споменатия документ, представя техния принос за борба с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия,  изцяло базирана на научно достъпни данни, в подробни обяснения..
Така, че Генерал Мутафчийски вероятно е получил фейк нюз, защото не ни се иска да вярваме, че началник НОЩ, се опитва да възпрепядства една възможност за спасение от това неприятно за всички положение ..

Мисля че прочетох,С. Македония се включват в битката с приложетие на Озонотерапия. Ще следим Simple Smile

И разбира се никой не очаква, който и да е регулаторен орган да признае Озонотерапията, евтина терапия, нищо общо с ваксини или специфични фармацевтични лечения...И тъй като реално няма печалба, си остава алтернативно лечение, практикувано в над 50 страни, от повечеп от 26 000 здравни професионалисти.

MoneyMask

Вярвайте на каквото искате, лекувайте се с каквото си прецените.
Не заблужадавайте хората, че нещо е безопасно, след като не е доказано, че е. Световен здравен сектор и базирана на научно достъпни данни са любими фрази на всички шамани.
Това няма никаква медицинска стойност.

zari65, какво ви отърва на вас не знам. Ремдесевир се дава на пациенти, включени в клиничните проучвания. Тези клинични проучвания се основават на дизайн одобрен от съответния регулатор, от етични комисии и пр.
Ако имате някакви други терзания, те са си за вас.

Аз лично постнах информация за развитието на проучването за ремдесевир. После е постнато инфо за ваксината на АстраЗенека. Но разбира се това не е толкова интересно, колкото да се правим на фейк експерти в нета Simple Smile И озонотерапията Simple Smile))

Смятам да спра да губя време в тази тема (все още се чудя на търпението на част от хората в час с материята), ще е по-добре да си останат само експертите по всичкология Simple Smile И да се просвещават взаимно. Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 01:06 от Не се сърди, човече

# 19 115
Casa, да, да се отворят училищата за завършващите, да може да се играе в парковете, да отворят Витоша, да махнат КППтата. Едновременно с това да се тества масово, да се прекъсват инфекциозните вериги. Да се отворят ресторанти, барове и т. н. Да се спазва дистанция, да се спазва лична хигиена.

А иначе при мен ще отварят детските площадки, музеите и зоологическите градини. До месец предполагам и гастрономията.

Аз чудесно разбирам, че в тази ситуация като цяло сме шах и мат. Но не е вариант да живеем по този начин до лекарство или ваксина. Много хора остават без работа. Току що четох за 150 уволнени държавни служители в Кюстендил. Кой ще им плаща на безработните ? Държавата? Да, ама и това е до време. Ако не върви икономиката, просто няма пари. От икономиката зависи и здравната система все пак.

Туризъм няма, той колко процента от БВП беше? 10 или по-малко?

Къде е това “ при мен”?

Всички паркове, Витоша, а и КПП са отворени. Днес почти нямаше свободна пейка в парка , пълно с групи от 5-6 човека, младежи, възрастни, деца, колелета, тротинетки, топки. Даже и разминаването не беше лесно. Масово и маски нямаше. Полиция също Simple Smile
КПП- който не е поискал, не е напуснал и не се е върнал.
Всичко е на хартия, ограничения няма.
Това с тестовете не е ограничение, който иска може да се изследва.
Нашите болници са ТД, не знам колко зависят от икономиката, по- скоро от нормални управници в и извън тях, но това е друга тема.
Икономиката не е само молове, ресторанти и барове. А относно туризмът, и утре да изчезне вирусът, туристическият сезон няма да е същият тази година. Което не е ненормално.

# 19 116
  • При семейството си
Скрит текст:

Е, чак пък 1 млн. за първа линия. Наскоро научих, че хората, които работят в спешните отделения, не са третирани като първа линия. Първа линия били само тези, които са в отделенията, отделени за Коронавирус. Пък тия, в спешно приемно, кучета ги яли. Егати и организацита, егати и чудото, или с други думи чудничък Щаб си имаме....

Как да са “първа линия”. Нали за “първа линия” се обещаха по едни 1000 лева допълнително,
Така де-без коментар.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 01:07 от Не се сърди, човече

# 19 117
Скрит текст:

В UK постоянно се говори за недостатъчния брой ЛПС, ако ти е интересно - това е статия " Защо 1милиард артикула ЛПС не стигат?"

https://www.bbc.co.uk/news/business-52362707

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 01:07 от Не се сърди, човече

# 19 118
Скрит текст:
Скрит текст:
Прощавайте,  по напред съм оставила препратка в която може да намерите информация за доста проведени интернационални легитимни клинични проучвания удобрени от Международен Научен Комитет по Озонетерапия (ISCO3).
Ето препратка към документ от ISCO3:
https://isco3.org/officialdocs/
В този документ ISCO3 (Международен научен комитет по озонотерапия) взе предвид, че СЗО официално призна, че „понастоящем няма ваксини или специфични фармацевтични лечения за COVID-19“.  Така че този документ предлага принос в борбата с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия, изключително базирана на научно достъпни данни, както е обяснено подробно в този документ.

При положение че има медицински доклади от проведени изследвания които отчитат и описват случаи на подобрение  след приложение на озонотерапия, какъв е проблема?
За научни доказателства се взимат клинични проучвания, одобрени от съответните регулаторни органи. А не Уикипедия. И не единични случаи, без доказани данни.

Разбира се, че няма да се прилагат немедицински подходи върху пациентите. Вие съвсем изтрещяхте. Нали ни лекуват лекари, а не шамани.
Или освен озонотерапия да изискаме и уринотерапия, и радиестезия да има в болниците....

"Проблемът" е че не е доказана ползата от този похват, както и не е определена безопасността.
Потърсете в нета как се налага медицински стандарт и колко проучвания са необходими.
Както и легитимно клинично проучване, а не "медицински доклад" за единичен пациент за употребата на озонотерапия.

Sparkles, нагревките и досега се използват под една или друга форма в медицината, в частност при физиотерапиите.

Grinning Grinning Grinning
"международен научен комитет по озонотерапия" не е регулаторен орган. Такива са EMA, FDA и други подобни.
Разбира се, EMA, FDA  и други подобни са регулаторни органи и нито един от тях към момента не е обявил приложението на Озонотерапията като неефективно или вредно, и към момента е приложима в САЩ и много други страни, защото СЗО призова „страните да предприемат спешни и агресивни действия
" в борбата с пандемията и заявяви, че „това не е просто криза в общественото здравеопазване, а криза, която ще докосне всеки сектор - така, че всеки сектор и всеки индивид трябва да участват в борбата.".
.
Колкото до ISCO3, като част от световния здравен сектор, по горе споменатия документ, представя техния принос за борба с коронавируса, предлагащ потенциалната употреба на озонотерапия, като допълнителна терапия,  изцяло базирана на научно достъпни данни, в подробни обяснения..
Така, че Генерал Мутафчийски вероятно е получил фейк нюз, защото не ни се иска да вярваме, че началник НОЩ, се опитва да възпрепядства една възможност за спасение от това неприятно за всички положение ..

Мисля че прочетох,С. Македония се включват в битката с приложетие на Озонотерапия. Ще следим Simple Smile

И разбира се никой не очаква, който и да е регулаторен орган да признае Озонотерапията, евтина терапия, нищо общо с ваксини или специфични фармацевтични лечения...И тъй като реално няма печалба, си остава алтернативно лечение, практикувано в над 50 страни, от повечеп от 26 000 здравни професионалисти.

MoneyMask

Вярвайте на каквото искате, лекувайте се с каквото си прецените.
Не заблужадавайте хората, че нещо е безопасно, след като не е доказано, че е. Световен здравен сектор и базирана на научно достъпни данни са любими фрази на всички шамани.
Това няма никаква медицинска стойност.

zari65, какво ви отърва на вас не знам. Ремдесевир се дава на пациенти, включени в клиничните проучвания. Тези клинични проучвания се основават на дизайн одобрен от съответния регулатор, от етични комисии и пр.
Ако имате някакви други терзания, те са си за вас.

Аз лично постнах информация за развитието на проучването за ремдесевир. После е постнато инфо за ваксината на АстраЗенека. Но разбира се това не е толкова интересно, колкото да се правим на фейк експерти в нета Simple Smile И озонотерапията Simple Smile))

Смятам да спра да губя време в тази тема (все още се чудя на търпението на част от хората в час с материята), ще е по-добре да си останат само експертите по всичкология Simple Smile И да се просвещават взаимно. Simple Smile
От публикуван в темата днес линк с интервю с Проф. Александър Цанков разбрах, че има напредък в болничното лечение на пациентите с Ковид19, като се използват антикоагуланти и се следи кръвосъсирването. Това, като разбирам, е крачка напред в борбата с вируса.

# 19 119
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
Пука му. Лично съм се заела с издирване на оранжерията
Нямам предвид хора като теб,а тези на по-високо ниво.Нали всичко правят само и единствено за нашето добруване.Пари прибират затова.Иначе ти прави чест,че си се заела с това.Света гори.Трябва всяко малко огнище ако може да се предотврати.Много са болните и жертвите при вас.

Според мен трябва от българска страна да видят какво се случва с тези хора. Каквито и да са, все пак са български граждани. По официален път ще стане много бързо и ще предотвратят да не хванат и другите самолета. В такива моменти се чудя каква е функцията на нашите посолства. Обаче, от думите на кмета днес по БТВ останах с впечатление, че никой не му съдейства.

# 19 120
Aз намерих това интервю: https://bnr.bg/post/101267822
съм си точно в рисковата група, жуля си аспиринче и чесънче и така смятам да се антикоагулирам ... на ракията съм ѝ дал пауза.

# 19 121
Casa, да, но всичко е свързано, всички отрасли на икономиката са свързани, свързани са и със здравеопазването. Примерно:на болниците ще се изплатят 85% от изработеното за първото тримесечие, съответно заплатите на медицинския персонал ще бъдат намалени. Съответно ще си съкратят разходите поне с 15%. От това страдат магазините примерно, които иначе са отворени. Първото, което ще направят, е да съкращават персонал. Авиокомпаниите  съкращават персонал, фалират. Туристическите агенции и те така, хотелите също. Ресторанти, кръчми и въобще гастрономията не работи, там също се съкращава персонал. За сивата икономика днес четох статия: 1.6 млрд хора са без работа и без пари и буквално нямат вече какво да ядат. На тях никой няма да им помогне, защото са в сивия сектор. Мисли ли някой, че на тези 1.6 млрд им пука за короната? Естествено, че не им, тя им е последна грижа.
Въобще ситуацията е много сложна и не се свежда само до това, че някаква жена се е качила болна в самолет. Че тя дори е в критично състояние в момента, дано оцелее.

А Витоша не е официално отворена. Или съм пропуснала нещо?

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 01:31 от Gabito1504

# 19 122
  • Bulgaria
съм си точно в рисковата група, жуля си аспиринче и чесънче и така смятам да се антикоагулирам ... на ракията съм ѝ дал пауза.

Тъкмо човек да си помисли, че може да не е в рисковите групи и се оказва кръвна група А. Smiley

# 19 123

Тъкмо човек да си помисли, че може да не е в рисковите групи и се оказва кръвна група А. Smiley
Офф и аз, и аз(( Тъкмо това си мислех, като четох за тази група. То нормално е донякъде да са повече поразени, защото май е най-масова. Тези с АВ сигурно са най-добре, те са най-малко (поне така знам)
 Той баща ми виноват и ми я е предал, майка ми аристократка с нейната. Направо ..как пък не можах и аз да съм по-така...Дали  има значение дали си А + или А- не стана ясно.
Все съм ощетена значи, пфууу, и с кръвна група нямам късмет((

# 19 124

Леко наднормено тегло около 100кг, пък и пушач, кръвно си имам, групата е същата. От новините днес разбрахме, че са подновили тренировките по футбол в Англия - всички с маски на групи по 5 човека, строго забранено е да се плюе по терена - представяте ли си какви мъка са това?

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 02:43 от pehoko

Общи условия

Активация на акаунт