COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 848
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 18 750
Глупости, всеки има право да на избор в какво да вярва.
Алтернативната медицина ефективна и приложима, но не е в интерес на големите фармацевтични компании... такива икономически интереси дето сещаш ли се са в ущърб на здравето на народа.

Разбира се, че на алтернативната медицина не трябва да се вярва! Щом не отговаря на научните обосновки и принципи (недоказаност).

Цитат
In April 2016, the FDA prohibited the medical use of ozone, "In any medical condition for which there is no proof of safety and effectiveness", stating "Ozone is a toxic gas with no known useful medical application in specific, adjunctive, or preventive therapy. In order for ozone to be effective as a germicide, it must be present in a concentration far greater than that which can be safely tolerated by man and animals."

https://en.wikipedia.org/wiki/Ozone_therapy

А по въпроса за отпадане на мерките - едва ли някой си е помислял, че всички ще отпаднат ей така, отведнъж.

# 18 751
Скрит текст:
Е добре нали и за грипа не стигат легла, защо няма карантина тогава? Или според вас трябва всяка година по 4-5 месеца да сме заключени, недай си боже да не се претовари здравната система.
При грипа колко процента хоспитализации има? И колко са в интензивното? Пак казвам, видя се при 0,25% заболели какво става. 25 000 болни имаше в Ломбардия при население 10 млн, когато се чудеха на кого да сложат респиратор. И това бяха само болните, не заразените, никой не е смятал заразените колко са, вероятно 10 пъти повече. Та проблемът е, че никой не е боледувал от коронавирус преди, никой не е ваксиниран, никой няма имунитет и могат да се разболеят всички едновременно. Това не важи за нито един грип, за нито една друга заразна болест. Заради това е цялата драма.
Вече извън това е, че като е нова болест нито се знае достатъчно за нея, нито има доказано ефективно лечение. Не е нужно човек да с наклонност към хипохондрия, за да не иска да се разболее. Аз и от радетелите на проепидемчването не виждам и един наистина да опитва да се зарази, да го мине и да си е свободен после.

За мен интересен въпрос, който не се повдига сериозно, е какво е расовото и етническо разпределение на тежките и смъртни случаи в Европа. За САЩ има данни, но за Европа не. Ако вирусът е дискриминативен по такъв показател, това ще е ужасна новина за едни, но повече надежда за други. Вероятно ще определи и нужда от по-тежки мерки, или възможността за по-леки в бъдеще.
Ето данни за UK
За разлика от някои американски щати, както общият брой потвърдени случаи на коронавирус, така и смъртните случаи във Великобритания, понастоящем не са разбити по етническа принадлежност. Но има някои доказателства, които сочат, че коронавирусът има непропорционално въздействие върху хората от етнически малцинство.
Данните от Националния център за одит и изследвания на интензивното лечение (ICNARC) сочат, че 34% от критично болните коронавирусни пациенти са от чернокожи или малцинствени етнически произход.
Изследването се базира на 3300 пациенти от отделения за интензивно лечение в Англия, Уелс и Северна Ирландия.
Според преброяването през 2011 г. 14% от населението в Англия и Уелс е от чернокожи и малцинствени среди.
Случаите на коронавирус са концентрирани в Лондон - първите десет най-засегнати области в Англия са разположени там. Като цяло 40% от хората, които живеят в Лондон, са от етническо малцинство.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52219070

# 18 752
Академик Ангел Гълъбов се изказа по БНР, каза, че единственото спасение е карантина от китайски тип.
Защото цифрите ни са като в Китай ли?

# 18 753
свободата ... патриоти и тирани
Айдееее Simple Smile))))) #левскицесека

# 18 754
За парацетамола лично Мутафчийски каза, че е пагубен за черния дроб.
Ако това е така, то всички англичани да са с повредени черни дробове. С парацетамол лекуват всичко, от лека настинка до бъбречни кризи, алергии, стомашни проблеми, сега и Корона вируса.

# 18 755
  • София
За научни доказателства се взимат клинични проучвания, одобрени от съответните регулаторни органи. А не Уикипедия. И не единични случаи, без доказани данни.

Разбира се, че няма да се прилагат немедицински подходи върху пациентите. Вие съвсем изтрещяхте. Нали ни лекуват лекари, а не шамани.
Или освен озонотерапия да изискаме и уринотерапия, и радиестезия да има в болниците....

# 18 756
Няма нужда от линк. Имам приятелка, която работи в Пирогов и която ми казва, че в момента спешното е празно. Дори е плшещо нощем с тези празни коридори, това са думите й.
Защото хората са се поприбрали и има по-малко катастрофи, побоища и счупвания.
Но сигурно е вярно, че е плащещо, поне така казват и работещите в ковид отделенията в Пирогов...

# 18 757
За научни доказателства се взимат клинични проучвания, одобрени от съответните регулаторни органи. А не Уикипедия. И не единични случаи, без доказани данни.

Разбира се, че няма да се прилагат немедицински подходи върху пациентите. Вие съвсем изтрещяхте. Нали ни лекуват лекари, а не шамани.
Или освен озонотерапия да изискаме и уринотерапия, и радиестезия да има в болниците....

А може пък да пробваме и с крем "Здраве" . Дали може да се инжектира? 😂 😂

# 18 758
Добре, привържениците на махане на всякакви мерки. Как си представяте сега живота ако изведнъж отпаднат абсолютно всички мерки? Да приемем, че безработица няма да има, хората ще си ходят на работа. Ресторанти, молове ще работят. Хората ще си ходят на море и почивки. Интересно ми е да чуя как си представяте развитието на ситуацията с вируса?
Абе досега кой ни е пазил от грипове и вируси, всичко се потулваше, толкова да е загрижен някой за мен, чак  се притесних какво ми мисли ...
В частност аз ще продължа да се пазя умерено като избягвам много натъпкани обществени мества и ще нося маска на закрито, навън ще си ходя на дистанция без маска и ще предпочитам планината и парка пред мола. Ако отида на почивка ще внимавам къде, но опрделено слънцето и морето и чистият въздух ще ми подействат по добре от Китайската карантина ...

# 18 759
Добре, привържениците на махане на всякакви мерки. Как си представяте сега живота ако изведнъж отпаднат абсолютно всички мерки? Да приемем, че безработица няма да има, хората ще си ходят на работа. Ресторанти, молове ще работят. Хората ще си ходят на море и почивки. Интересно ми е да чуя как си представяте развитието на ситуацията с вируса?
Веднага ти отговарям. Имаш даже чудесен пример в лицето на цяла държава Беларус, какво ще стане ако мерките отпаднат и няма никакви ограничения.
Как е в Беларус. Всичко си работи, няма никакви ограничения. Против епидемията се вземат само и единствено МЕДИЦИНСКИ, ПОВТАРЯМ МЕДИЦИНСКИ мерки. Сериозно болните се лекуват в болниците, по-леко болните - у дома си. Тестват се постоянно контактните лица и се изолират под карантина.
Това е - изключително е просто - болните в болниците, здравите ходят на работа и си гледат живота. Контактните лица под карантина вкъщи. Какво има толкова което не можете да го проумеете и разберете какво щяло да стане ако отпаднели всички мерки.
И най-важното - болниците в Беларус не са препълнени, няма трупове по улиците, няма хора които да не могат да се приемат в болница, всичко е нормално.

# 18 760
  • София

Тези с ароматните масла още не са се изказали още Joy сигурно вече имат и те протокол за лечение.

То много весело станало тук. Алтернативна медицина, социалната изолация по-страшна от робство, човек може да си помисли, че в някоя тема за вицове е попаднал Simple Smile

# 18 761
При положение че има медицински доклади от проведени изследвания които отчитат и описват случаи на подобрение  след приложение на озонотерапия, какъв е проблема?

# 18 762

Има добри стари методи, лично аз кат соц чедо още помня как ни нагряваха в ДГ на ув лампа, ми по-здрави бяхме. Ама сега нали слушаме здравни организации зад които стоят частни интереси сме цъфнали и вързали.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 17:16 от Sparkles

# 18 763
Няма нужда от линк. Имам приятелка, която работи в Пирогов и която ми казва, че в момента спешното е празно. Дори е плшещо нощем с тези празни коридори, това са думите й.
Защото хората са се поприбрали и има по-малко катастрофи, побоища и счупвания.
Но сигурно е вярно, че е плащещо, поне така казват и работещите в ковид отделенията в Пирогов...
Аз пък мисля че хората ги е страх да отидат на лекар да не ги вкарат в статистиката.

# 18 764
За парацетамола лично Мутафчийски каза, че е пагубен за черния дроб.
Ако това е така, то всички англичани да са с повредени черни дробове. С парацетамол лекуват всичко, от лека настинка до бъбречни кризи, алергии, стомашни проблеми, сега и Корона вируса.
О така, е по време на соца парацетамола се смяташе за токсичен и сигурно има нещо вярно.

Общи условия

Активация на акаунт