COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 183
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 19 500
  • Другата България
Това с хипермаркета съм го изпуснала. Знае ли се кой?
2 са уж. Кауфланд
Във Видин паника няма. Хората са масово без маски. Дори на онлайн камерата от центъра може да видите (утре) колко много хора има по улиците.
То това е най-притеснително. Иначе е вярно. Всичко живо е навън.
Пропуснала съм извинете ме-кой Кауфланд-в кой град?
Видин. Пак там.
Дано това с медици, изявили желание да дойдат тук и да помогнат, е вярно. Болницата има проблем и той е сериозен, ще видим какво ще покажат идните дни.

# 19 501
Сърцето ме боли за Видин и за това,че никой не взима мерки за този регион... Sad

# 19 502
Сърцето ме боли за Видин и за това,че никой не взима мерки за този регион... Sad
Това, че никой не го интересува случващото се тук не е нещо ново или изненадващо.

# 19 503
  • София
А би трябвало.
Най-малкото защото случващото се във Видин е пример - наш пример, не някъде там в Италия или в Ню Йорк, а тук у нас, какво може да стане, когато се изтърват нещата. На мястото на Видин можеше да е всеки град, а след още зяпане и почесване - и цял регион и цяла държава. България е малка и всичко това не би заело много време.
Съчувствам на хората там и се надявам тези, от които зависи, да се размърдат и да направят бързо всичко необходимо, за да спре разпространението на заразата.

# 19 504
  • Ispania
В България от грип всеки сезон умират средно 2000 човека, от коронавирус за 2 месеца 60, като всички са с тежки хронични заболявания. Повечето си го карат като лека настинка вкъщи. Оказа се, че наистина грип Б е много по - опасен, както самия Мутафчийски каза в началото. Сега кой ще поеме отговорност за милиардите щети?

https://www.credoweb.bg/publication/79636/akad-galabov-gripat-u- … -zhertvi-godishno
Това е чудесно за България !! Но единственото което се е”оказало”, е че в България са се взели мерки на време , за не се умножат починалите.
По въпроса за грипа ..., толкова е абсурдно написаното от вас, че чак се чудя как точно да ви го кажа, за да не се обидите🤔.
Ето ви прост пример.
Испания 2019-2020 грипен сезон- починали 6300 от грип.
Ковид 19- (за няма и два месеца , при взети мерки твърде късно ! )24824.
Хайде сега погледнете колко почиват в Италия (например ) от грип, и вижте колко са починалите от Ковид .
Разликата виждате ли я ? Или съвсем целенасочено искате да видите повече починали в България , за да си “почешете” егото че сте прав?
Би трябвало малко по-сериозно да приемате нещата и да ги “представяте “ пред хората във виртуалното пространство.
Вие със сигурност нямаше да поемете отговорността ако и България я беше сполетяло същото , което сполетя страните с взети късно мерки.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 20:42 от Val

# 19 505
  • Другата България
Това, че никой не го интересува случващото се тук не е нещо ново или изненадващо.
Няма да те разберат. Който не се е сблъсквал челно с действителността, а само е чел, чул, разбрал или видял в няколкоминутен репортаж по някоя ТВ, няма никаква представа как стоят нещата там. И не само, в целия регион. Още по-лошо е, че държавата също е абдикирала от всякаква грижа и задължения към населението, останало все още в региона, толкова политика и още нещо има тук, и винаги е имало, че просто не ми се говори.

# 19 506
# 19 507
  • София
Аз искам да знам, колко от заразените лекари са безсимптомни, да не се окаже накрая, че са коронясани по втория начин , защото ги е страх да работят. В държавата на абсурдите изобщо няма да се учудя. Дано не съм права, но съмнения имам.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 22:10 от zverino

# 19 508
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ -
, наистина ли не можеш да направиш разликата или се правиш на ощипан?
Говори ми с конкретика, не за "част от територията на България". Дай ми пример на областен град, без действаща болница, единствената за града?
В област Видин има още една или две болници действащи, общински, в които персонала е кът и е проформа, и в които нито могат да спасят пациент с инфаркт, нито с инсулт, нито с нещо по-сериозно от мигрена или гастродуоденит, и то говоря за медикаментозно овладяване, операции не се извършват никъде на друго място освен във Видин, в областната болница, за която говоря.
Именно поради тази причина засега все още болницата функционира, без неврологично и кардиологично отделение, до днес. За утре вече не знам, ситуацията се променя с часове.
за областни градове без болници не знам. но за населени места без болници ...
всичките те са принудени да ходят до областните градове за да видят болница. сега, когато евентуално ще се наложи  на едни граждани (от Видин) да посетят някоя градска болница  и изведнъж се превръща в проблем.
не е проблем. знам го от собствен опит. и не е страшно. до сега сте се справяли с грипните епидемии. и сега ще се справите.
линкове и статистики не давам. Smiley
Де го чукаш, де се пука....да се продължава безсмислено пълнене на темата с наливане от пусто в празно няма смисъл.
[/quote]
така е. няма смисъл да се тревожите тези от северозапада. десетки хиляди са принудени да търсят болници на десетки километри от местоживеенето. сигурен съм , че няма да имате проблем.  ако случайно ти  имаш  може да се обърнеш към мен. аз лично ще те придвижа до която искаш болница в БГ. за мен това е рутина.  100 км ми е що годе качествена болница - Пирогов, Александровска ....

# 19 509
За карантина на град Видин е нелепо и опасно да се говори.
Видин е само с 1 (ЕДНА) болница и хората трябва да имат свободен достъп поне до Лом. В града живеят хиляди хора със стотици ДРУГИ заболявания, бременни и т.н.
Освен това голяма част от заразените са от цялата област, а не само от града.
По-логично е да се говори за карантина на областта.
И моля не сравнявайте град Видин с Банско, еле пък със село Паничерево, смешно е.

Знам, че мечтаете са масов мор и слагате карантини като за добро утро, но то е лестно зад монитора.

п.с.
гр.Видин = 50 000 души
обл.Видин = 90 000 души

Спокойно, във Видин няма паника, не се паникьосвайте и вие. И спокойно, никой няма да дойде на дивна ви и да ви зарази!

# 19 510
А би трябвало.
Най-малкото защото случващото се във Видин е пример - наш пример, не някъде там в Италия или в Ню Йорк, а тук у нас, какво може да стане, когато се изтърват нещата. На мястото на Видин можеше да е всеки град, а след още зяпане и почесване - и цял регион и цяла държава. България е малка и всичко това не би заело много време.
Съчувствам на хората там и се надявам тези, от които зависи, да се размърдат и да направят бързо всичко необходимо, за да спре разпространението на заразата.
Много точно-не съм била във Видин,но много болно ми става като чета за случващото се там.Защото България не е е София и др.градове където мед.помощ изобщо не става.И като я няма е страшно и без короната.От първа ръка си знам какво е непрекъснато за всичко малко по-сериозно да търсиш помощ в София ,защото иначе лошо...А за хората там...съчувствам много..не че ще помогне... Sad.

# 19 511
А не е ли по-добре ВМА да командирова екип във Видин до овладяване на положението, а не да се "пренася" зараза и към Лом. Все пак военните лекари трябва да реагират по време на ИП!

# 19 512
  • София
Скрит текст:

]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ -
, наистина ли не можеш да направиш разликата или се правиш на ощипан?
Говори ми с конкретика, не за "част от територията на България". Дай ми пример на областен град, без действаща болница, единствената за града?
В област Видин има още една или две болници действащи, общински, в които персонала е кът и е проформа, и в които нито могат да спасят пациент с инфаркт, нито с инсулт, нито с нещо по-сериозно от мигрена или гастродуоденит, и то говоря за медикаментозно овладяване, операции не се извършват никъде на друго място освен във Видин, в областната болница, за която говоря.
Именно поради тази причина засега все още болницата функционира, без неврологично и кардиологично отделение, до днес. За утре вече не знам, ситуацията се променя с часове.
за областни градове без болници не знам. но за населени места без болници ...
всичките те са принудени да ходят до областните градове за да видят болница. сега, когато евентуално ще се наложи  на едни граждани (от Видин) да посетят някоя градска болница  и изведнъж се превръща в проблем.
не е проблем. знам го от собствен опит. и не е страшно. до сега сте се справяли с грипните епидемии. и сега ще се справите.
линкове и статистики не давам. Smiley
Де го чукаш, де се пука....да се продължава безсмислено пълнене на темата с наливане от пусто в празно няма смисъл.
така е. няма смисъл да се тревожите тези от северозапада. десетки хиляди са принудени да търсят болници на десетки километри от местоживеенето. сигурен съм , че няма да имате проблем.  ако случайно ти  имаш  може да се обърнеш към мен. аз лично ще те придвижа до която искаш болница в БГ. за мен това е рутина.  100 км ми е що годе качествена болница - Пирогов, Александровска ....
[/quote]

Леле, колко неграмотно се изразявате.
Разсъжденята изобщо не ги коментирам.....

# 19 513
  • Пловдив
Тук в темата имаше един потребител, който твърдеше, че вирусът не бил толкова заразен. Та, ако може, да коментира ситуацията във Видин и 22 заразени от две семейства в с. Брестовица.
Не знам да има болница у нас, в която да няма липса на персонал. Включително и частните. Някой трябва да оголи някое друго отделение, за да отидат във Видин.
Дано се замислят вече за обучението на медицински кадри и изтичането им навън.

# 19 514
И да разкарват от Видин на 50 км в Лом с инфаркт си е приключение .Има градове и села до границата със Сърбия на 30 км от Видин и не дай си боже някой да се разболее по 80 км с линейка как ще го карат .Нямам думи. След демокрацията изчезнаха всички болници в по малките общини и сега и в областния град е към закриване. Господ да ги пази хората:disappointed_relieved:

Общи условия

Активация на акаунт