COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 198
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 19 485
  • Другата България
Бонго, наистина ли не можеш да направиш разликата или се правиш на ощипан?
Говори ми с конкретика, не за "част от територията на България". Дай ми пример на областен град, без действаща болница, единствената за града?
В област Видин има още една или две болници действащи, общински, в които персонала е кът и е проформа, и в които нито могат да спасят пациент с инфаркт, нито с инсулт, нито с нещо по-сериозно от мигрена или гастродуоденит, и то говоря за медикаментозно овладяване, операции не се извършват никъде на друго място освен във Видин, в областната болница, за която говоря.
Именно поради тази причина засега все още болницата функционира, без неврологично и кардиологично отделение, до днес. За утре вече не знам, ситуацията се променя с часове.

# 19 486
  • София
Цитат на: Flip
И стига с тоя избор. Как пък никой не избира да умре от инфаркт, инсулт
Пак да повторим - този вирус не е "обикновен респираторен вирус" и може да причини това което си изброила.

Всеки вирус може да ги причини, а може да се случат и без вирус. И? Как това се включва в понятието "избор"?

# 19 487
Това с хипермаркета съм го изпуснала. Знае ли се кой?
2 са уж. Кауфланд
Във Видин паника няма. Хората са масово без маски. Дори на онлайн камерата от центъра може да видите (утре) колко много хора има по улиците.
То това е най-притеснително. Иначе е вярно. Всичко живо е навън.

# 19 488
Цитат на: Flip
Всеки вирус може да ги причини, а може да се случат и без вирус. И? Как това се включва в понятието "избор"?
Включва се по следния начин - много хора отлагат посещението си в лечебни заведения и избират да не се лекуват вместо да се заразят в болница.

# 19 489
  • Bulgaria
Точно заради това явно трябва да се вземат мерки. Това в болницата от подценяване на ситуацията или липса на предпазни средства се случи, не знам. Но тази болница успя да подпали областта. Много се надявам да им дойде акъла на НОЩ или там, който решава кое населено място да се постави под карантина и да се действа веднага. Много време изгубиха вече.

# 19 490
  • Там,където се събуждам щастлива.
Колко са болните във Видин блокирали болницата. Повечето болници в страната май са празни
Не важно колко са болните настанени в болницата, важното е, че персоналът е болен.

Ами, да отидат доктори от другите болници да помогнат на колегите си.

Защо някои предвиждат апокалиптични картини? Ако има промяна в обстановката, ще променят правилата и готово.
Имаче ако имаме ресурси да си стоим до 2021 вкъщи. Идеално.

# 19 491
На нас дори в имейл от работата ни написаха, че ни разделят на две групи, че ако някой се разболее, да не стоят излишно много хора в карантина.
А и не мотивират децата да пишат там. Щели да им сложат пейка за тетрадката, ако много настоявам.. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

# 19 492
Според мен на Видин трябва да се наложи карантина. Лекарите там явно не се справят. Нелогично е толкова много заразени медицински работници да има . Явно никой не е спазвал дори лични мерки да предпазване.
Още един областен град е хубаво в близките дни да се следи. Идва Байрям. Тези с двойно гражданство не се спряха.
Относно КПП. Свободно придвижване дали е необходимо сега. При премахване ще започнат командировки  за щяло и нещяло до София. Искате ли го? Сега поне това е ограничено..... Събиране и среща на хора от цялата страна. Според мен КПП ще има още известно време. Поне 2 седмици.

# 19 493
Колко са болните във Видин блокирали болницата. Повечето болници в страната май са празни
Не важно колко са болните настанени в болницата, важното е, че персоналът е болен.
Не искат. Днес четох статии за лекари/мед.лица от Пазарджик и още някъде, че са отказали, защото били цитирам  "претоварени".

# 19 494

Защо някои предвиждат апокалиптични картини? Ако има промяна в обстановката, ще променят правилата и готово.
Имаче ако имаме ресурси да си стоим до 2021 вкъщи. Идеално.
Кой са другите болници? Във Видин има само една. А лекарите от други населени места не щат . Кой ще ги накара?

# 19 495
  • Bulgaria
И аз четох статии, че нито 1 лекар не се е съгласил да помогне във Видин. Но те са отправили единствено молба и съответно никой не се е отзовал до този момент. Мисля, че и доц. Кунчев на един от брифингите подкани доброволно медици да помогнат на Видин. Под доброволно предполагам НЕ се има предвид да работят без заплащане.

Не знам дали е редно да направя сравнение, но доколкото знам в Ломбардия, когато са отправили призив към медиците да помогнат, са се отзовали лекари и всякакви медицински служители дори в пенсионна възраст от цялата страна.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 20:25 от MK_

# 19 496
  • София
Тук пише, че лекари са готови да отидат във Видин - https://dariknews.bg/regioni/vidin/lekari-sa-gotovi-da-podadat-r … -na-vidin-2224127

# 19 497
И аз четох статии, че нито 1 лекар не се е съгласил да помогне във Видин. Но те са отправили единствено молба и съответно никой не се е отзовал до този момент. Мисля, че и доц. Кунчев на един от брифингите подкани доброволно медици да помогнат на Видин.
И Ананиев им се моли и кой ли не. Кметът щял да осигури жилища на лекари, които ще се притекат на помощ. Обаче няма шанс някой да дойде тук доброволно.

# 19 498
2 са уж. Кауфланд
Във Видин паника няма. Хората са масово без маски. Дори на онлайн камерата от центъра може да видите (утре) колко много хора има по улиците.
Пропуснала съм извинете ме-кой Кауфланд-в кой град?

# 19 499
2 са уж. Кауфланд
Пропуснала съм извинете ме-кой Кауфланд-в кой град?
Във Видин.

Общи условия

Активация на акаунт