COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 408
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 530
# 19 531
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....
цитирам те и ще потъмня, та ако чете журналист, да пита!

# 19 532
Добре де - пак си се питам... Значи може да се пращат медицински екипи на мисия в Афганистан, а във Видин не може.....
Ми не може. Не е престижно, не служи за пиар акции. Чужденци не са почивали там като в Банско примерно. Абе не е интересно...

# 19 533
И аз макар,че като гледам мисирките на брифингите се съмнявам!

# 19 534
Видин освен общинската болница има ли някакви частни?
Не. Освен това всички лекари, които преглеждат в частни кабинети работят и в болницата.

# 19 535
  • Пловдив
Болниците са търговски дружества. Все едно държавата да командирова служителите от една фирма в друга, без да питат управителя на първата.
Поне аз така ги виждам нещата.

# 19 536
Болниците са търговски дружества. Все едно държавата да командирова служителите от една фирма в друга, без да питат управителя на първата.
Поне аз така ги виждам нещата.
по закон, да. Ама по човещина?  По разум? Стига да искат, ще намерят решение. Не разбирам защо се правят на слепи.

# 19 537
  • Bulgaria

Ето в такива моменти си проличава защо не можем да се сравняваме с нито една държава от тези, които цял ден се нищят тук в темата. Имаме проблем засега само в 1 болница, положението все още не е извън контрол в цялата страна и въпреки това никой не се съгласява да се притече на помощ. Защо в другите държави голяма част от медицинските лица без дори да се замислят помагат в най-засегнатите болници? Не знам, страхуват се вероятно, но тук дори не става въпрос единствено за инфекциозното отделение. Предполагам всеки невролог или кардиолог е добре дошъл да помогне в тази ситуация.

# 19 538

Медицинския екип на военните мисии се предполага да лекува предимно огнестрелни рани, от взривове и разни там военни травми.
Но според мен може да се изпрати полиция, жандармерия и военни. Не за карантина. Просто с присъствието си да накарат хората да спазват правила, дистанция, дисциплина.

# 19 539
  • София
Напротив, трябва да лекуват всичко, защото във войните още от древни времена се използват всякакви видове оръжия (включително химични и биологични), има епидемии сред войниците съвсем логично, поради условията на живот.

# 19 540
  • София
Ами то болниците са търговски дружества. И какви стават работещите в тях медици?

... Нека НОЩ да вземе мерки да се овладее огнището във Видин и нещата да се стабилизират, иначе ще отива на по-зле само!
Още ли има някой неразбрал, че НОЩ не взима мерки, а е просто консултативен орган за управляващите? Нямаме военно положение, за да се изпратят военни медици по команда на генерала - началник-щаб.

# 19 541
А то и в момента гинеколог, УНГ, офталмолог, дерматолог лекуват корона пациенти във Видинската болница. Така, че защо да е проблем да се изпратят военни лекари?

# 19 542

Медицинския екип на военните мисии се предполага да лекува предимно огнестрелни рани, от взривове и разни там военни травми.
Но според мен може да се изпрати полиция, жандармерия и военни. Не за карантина. Просто с присъствието си да накарат хората да спазват правила, дистанция, дисциплина.
Е то във Видин от коронавирус лекуват очен и кожен. Тези от ВМА ще се справят по-добре независимо каква им е специалността.

# 19 543
  • София
Във Великобритания за един ден са тествали 80 000 човека. У нас тестват между 500 и 1500, но иначе всичко е наред.

# 19 544
Лекари има във всяка болница, не само във ВМА. И като се хванете за някоя дума... ясно ни е, че НОЩ не взема мерки, ама ни е ясно, че може да настоява и да дава препоръки.. в случая с Видин, даже трябва да викат.

Общи условия

Активация на акаунт