COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 010
Това са го писали сериозни хора, изследвали го на живо!

A growing body of evidence, however, suggests computed tomography is far more accurate at spotting abnormalities associated with this new virus.

In this case of a 35-year-old man in Snohomish County, Washington, with a travel history in Wuhan and four-day cough and fever, chest x-rays did not reveal lung abnormalities until his fifth night in the hospital and ninth day of sickness overall. Earlier studies, including one published Feb. 22, found that CT detects signs of COVID-19 even before symptoms appear.
Ако обичаш давай източникът!

# 2 011
  • София
The Catcher in the Rye, между "аз не съм чула" и "пневмония не се лекува с орални антибиотици" има цяла бездна.

Удивително е, ако в другата част на поста си визираш мен, защото би било голямо изопачаване.
Развита вече пневмония се лекува само с вливане на АБ. Единици са излекуваните просто с пиене на хапчета.
Вируси се лекуват с АБ, разбира се. Другото е мит. Усложненията подлежат на АБ.

# 2 012
https://www.healthimaging.com/topics/diagnostic-imaging/chest-x- … us-1st-us-patient

Това са го писали сериозни хора, изследвали го на живо!

A growing body of evidence, however, suggests computed tomography is far more accurate at spotting abnormalities associated with this new virus.

In this case of a 35-year-old man in Snohomish County, Washington, with a travel history in Wuhan and four-day cough and fever, chest x-rays did not reveal lung abnormalities until his fifth night in the hospital and ninth day of sickness overall. Earlier studies, including one published Feb. 22, found that CT detects signs of COVID-19 even before symptoms appear.
Ако обичаш давай източникът!

# 2 013
Лили, изобщо не е така. За мен Мангъров е един нормален лекар, който споделя от позицията на своята експертиза мнението си. Обаче думите му се изопачават по жесток начин и това адски ме дразни. Даже не претендирам дали е прав или не е прав. Претендирам, че се изкривява това, което се казва.

The Catcher in the Rye, не бе, другата част на поста беше във връзка с друга потребителка, която отново ни учеше, че вирус не се лекува с антибиотик Grinning

Иначе за пневмонията, аз се сещам в последната година за поне двама мои приятели, които бяха диагностицирани с пневмония и лекувани вкъщи с антибиотик на хапчета, но не бих се заклела, че не е било бронхит, примерно, а диагнозата - грешна Grinning Така че не бих спорила за това, лекарите със сигурност знаят по-добре.

# 2 014
  • При семейството си
Ами да, така правим в нашата човешка цивилизация, лъжем ги вирусите, борим се с тях и не ги оставяме да ни косят по естествен начин, нито сме фенове на естествения подбор.
А това, че Мангъров го изкарахте едва ли не велик и единствен откривател на стадния имунитет, нямам думи. Да не говорим, че този имунитет изобщо не е ясно колко е дълготроен.

А аз и Артемис (примерно) не участваме в тази “лъжа” или? Това, че ти си единствената, която не пита до кога (защото от миналата година чакаш епидемията от Морбили) ще се “лъжем” с вируса, не означава, че масово не питат, нито, че тези, които го правят са някакви масови, психопати убийци. Все по-често се задават въпросите: “колко време”, “а след това” и няма как да не се.

# 2 015
  • В тъмната гора.
Kalinka, при нас видяха, че мантрата с парацетамол само не върви и затова изписват и антибиотици. Друг е въпросът колко е успешно лечението у дома по този начин.

Между другото с азитромицин се лекуваше успешно и свинския грип. Когато загазихме семейно 2009-та, личния ни каза, че изписването му е препоръчвано МЗ, за това не трябвало да се импровизира с АБ.
Ние в България винаги сме предпочитали превантивната застраховка с АБ. Може пък това да е приемливо за пандемии от нови вируси.

# 2 016
  • София
Ами да, така правим в нашата човешка цивилизация, лъжем ги вирусите, борим се с тях и не ги оставяме да ни косят по естествен начин, нито сме фенове на естествения подбор.
А това, че Мангъров го изкарахте едва ли не велик и единствен откривател на стадния имунитет, нямам думи. Да не говорим, че този имунитет изобщо не е ясно колко е дълготраен.

Всеки има право на мнение, дори и да се различава от твоето. Което е?
Защото, аз поне, не си спомням нещо повече от теб, освен да броиш трупове и да го наричаш психопат и лъжец.

# 2 017
  • Там,където се събуждам щастлива.
Mosquita, питах за антибиотици изписани след телефонна консултация. Имаше няколко човека, които споделиха, че са им предписали такива. Не говоря за доказани на място усложнения.

# 2 018
И при този вариант с колективен имунитет как смятате, че ще възприеме населението да му се каже "Вижте какво за един определен период болните ще са толкова много, че няма да има кой да помогне на всички. Тоест теоритично тези хора за Х време ще са все едно без достъп до лекари... Ама през това време никой не е застрхован, включително лекарите. Тоест те може също да загубят живота си, тогава дори след като епидемията свърши може да сме в патова ситуация....

То пък сега щото достъпът до лекари е неограничен...

# 2 019
  • София
Големи човеколюбци се извъдихме изведнъж, големи спасители на човечеството. Та в тоя ред на мисли, тия велики хуманисти, целите в бяло, какво направиха за клетите пенсионери, дето уж най-много ги е грижа за тях и които след 2 дни ще щурмуват пощенските клонове, за да си приберат мизерните пенсийки? За цял месец време можеха по 1 дебитна карта да им подарят банките примерно и да не им взимат такса поддръжка на сметка. Или поне по къщите да им ги занесат пенсийките, че да не се струпват. Ама на кой му пука...

# 2 020
Kalinka, при нас видяха, че мантрата с парацетамол само не върви и затова изписват и антибиотици. Друг е въпросът колко е успешно лечението у дома по този начин.

Между другото с азитромицин се лекуваше успешно и свинския грип. Когато загазихме семейно 2009-та, личния ни каза, че изписването му е препоръчвано МЗ, за това не трябвало да се импровизира с АБ.
Ние в България винаги сме предпочитали превантивната застраховка с АБ. Може пък това да е приемливо за пандемии от нови вируси.
Сумамед /азитромицин/ и моята ОПЛ ми е изписвала за грип. Сега за този последния вирус, който ме нападна през февруари, ми изписа Аугментин, но вече 2 месеца не спирам да кашлям.....

# 2 021
За всички успокояващи се с това, че само възрастни и хронично болни са застрашени - моя позната живееща в САЩ е писала, че неин колега и жена му са болни. Той вече е на респиратор в болница след почти две седмици лечение в къщи, тя е все още в къщи с малкото дете и е много зле, нон стоп спи, уговорила е детето да го гледат приятели ако я вземат в болница. И двамата са на 40 години без заболявания.
Това е ужас просто. Дано се оправят тия хора, че малкото дете какво ще прави ако не се преборят.. Не знам...

# 2 022
И без БЦЖ със сигурност...
За всички успокояващи се с това, че само възрастни и хронично болни са застрашени - моя позната живееща в САЩ е писала, че неин колега и жена му са болни. Той вече е на респиратор в болница след почти две седмици лечение в къщи, тя е все още в къщи с малкото дете и е много зле, нон стоп спи, уговорила е детето да го гледат приятели ако я вземат в болница. И двамата са на 40 години без заболявания.

# 2 023
  • Street of Dreams
Прегледам през няколко страници и не знам дали сте споменали, че БоДжо е в болница.
https://www.itv.com/news/2020-04-05/boris-johnson-admitted-hospi … symptoms-persist/

Радиацията, измерена край Чернобил е 16 пъти над допустимата. Не знам колко е била тогава и колко би било опасно това - за хората, за посевите.
Много други неприятни факти се събраха на едно място.
Изпитанията и последствията ще са за всички, няма нужда от дребни спорове.

# 2 024
Mosquita, питах за антибиотици изписани след телефонна консултация. Имаше няколко човека, които споделиха, че са им предписали такива. Не говоря за доказани на място усложнения.
Теб те разбрах Simple Smile По друг повод си написах поста, но занапред ще внимавам да цитирам, за да не стават обърквания и хората, на които не отговарям, да си мислят, че тях репликирам Grinning

lovely, никой не си мисли, че младите са спасени. Знаем, че се случва доста по-често при възрастни и хора с придружаващи заболявания. Това не изключва автоматично възможността да се разболеем. То и рискът от транспортна катастрофа е най-нисък при самолетите, но това не значи, че не падат.

Общи условия

Активация на акаунт