COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 408
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 20 340
Аз имам стомашни проблеми по принцип,и винаги съм се гнусяла и имала едно на ум със заведенията Sad Но това не е масово, повечето хора не са така. Изобщо не им пука за зарази и качество на храните или алкохола.  Така че клиенти ще има.

# 20 341
Колкото до заразяването на открито мач от Шампионската лига е свързан с експлозивното разпространение на вируса в Италия.

https://apnews.com/ae59cfc0641fc63afd09182bb832ebe2

Така че на открито или на закрито, ако не се спазва физическа дистанция заразяването и възможно.

# 20 342
Колкото до заразяването на открито мач от Шампионската лига е свързан с експлозивното разпространение на вируса в Италия.

https://apnews.com/ae59cfc0641fc63afd09182bb832ebe2

Така че на открито или на закрито, ако не се спазва физическа дистанция заразяването и възможно.
Лили, преди и след мач феновете си ходят на приятелски групи на бар и там има много други хора, също от публиката на мача.

# 20 343
Там други неща също са изиграли роля-прегръдки, крещене, пеене. Лили, да не забравиш да напишеш при колко заразени съседните държави забраниха излизането. Така е честно.

# 20 344
Скрит текст:
Перу - полицията танцува и носи ковчег за повишаване на осведомеността
Перуанските полицаи са намерили нов начин да повишат осведомеността за опасностите от коронавирус по време на пандемията.
В Кахамарка, провинция на север от столицата, Лима, група полицаи танцуваха и носеха ковчег на раменете си в четвъртък вечер, за да предупредят хората за опасността от Ковид-19 и за необходимостта да останат у дома.
„Нека заедно да се преборим с тази епидемия, нека да го победим, нека да отидем на Кахамарка“, скандираха те.

Клипа наистина си струва да се види!
https://www.bbc.co.uk/news/av/world-latin-america-52433655/coron … o-raise-awareness
Паднах...
Ама хората и по балконите с маски Simple Smile
Но все пак се чудя-имат приблизително случаи колкото Нидерландия, а повече от 4 пъти по-малко жертви.
Седемнайсет полицейски служители в Перу са загинали от Covid-19.
В петък министърът на вътрешните работи Карлос Моран, който бе критикуван, че не е предоставил на служителите ЛПС подаде оставка.
Повече от 1000 полицаи са заразени от вируса.
Страната е регистрирала повече от 25 000 инфекции и 700 смъртни случая досега, според броя на университета Джон Хопкинс в САЩ.
Перу има население от 32 милиона.
Новият министър на вътрешните работи заяви, че неговият отдел е отпуснал 15 милиона долара (12 милиона лири) за закупуване на ЛПС за полицията.
Гастон Родригес добави, че около 220 000 тестове на Covid-19 трябва да пристигнат до първата седмица на май.
Локдаун на Перу вече е в шестата си седмица.
По-рано този месец страната започна да прилага строги нови мерки за спиране на разпространението на коронавирус, ограничавайки общественото движение по пол.
https://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-52432216

# 20 345
  • Бургас
За ресторантите и кафетата риска го виждам така: двама души си правят уговорка да пият по едно кафе и да хапнат торта. Всеки от тях излиза, отваря външната врата. Минават през банка примерно, за да теглят пари. Качват се на автобус. Докато пътуват си щракат на телефоните. Срещат се и сядат на масата. Докосват я. Дават им менюта. Разглеждат и поръчват. Докато чакат, си говорят и си показват снимки на телефоните примерно. И така идват следващите клиенти, докато не седне някой заразен. А ти, докато си разглеждаш менюто, неволно си си разтъркал окото.
Може да прозвучи като гермафобия, но колко души всъщност като седнат, ще си дезинфекцират масата, ръцете, телефона и ще повторят след пипане на менюто? Дори преди коронавируса, малко хора изпълняваха това, да си мият ръцете преди хранене и то на публични места.

# 20 346
Аз също скоро няма да стъпя в заведение или ресторант. Много знам как е персоналът там, как са опипали прибори, посуда, сламки, и дали някой не е кихнал или изкашлял върху храната.

# 20 347
Casa, не знаех, че са били в ресторант,мислех, че са били вкъщи. Но дори и в ресторант да са били, още по-показателно е, че не са  се заразили всички в ресторанта, а само тези в близост и в непосредствен интензивен контакт.
За икономиката и българите в чужбина ще го пропусна. Така или иначе говоря за икономиката навсякъде по света, а не конкретно за България.

Няма информация как са седяли, дали са се заразили тези в близост или непосредствен контакт. Поне аз не знам.
 И това какво значение има като отворят ресторантите? Дори и на открито ( което за българите означава- изцяло), особено лятото много ясно, че няма да се врат вътре. Нали пак се гъчкат един до друг, пият от едни чаши, ядат с едни прибори, сядат всякакви хора от всякъде.  Не знам защо си толкова загрижена за икономиката, а не за здравето. Имам близки в няколко държави и всички се интересуват от ситуацията с разпростарнението на вируса и болните. Никой досега не ме попита работят ли ресторнати, фитнеси и молове. Даже се чудят като четат как падат мерките тук точно сега.

# 20 348
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
колко български работодатели взимат цигани и турци от раз? Без предразсъдъци.
Много са.Все пак те кандидатстват предимно за физическа работа,която не изисква някакъв ценз и никой не ги връща.

Супер. А дават ли достойни (достатъчно) пари, за да се изхранят всичките гърла?

По отношение на Русия: имаше репортаж за близо милион (дали и не бяха към два милиона) емигранти в Москва. Всичките са от бившите съветски републики, като Таджикистан, Узбекистан и т.н. Искат да се приберат, а не могат. Руснаци са започнали да събират храна, защото нямат вече никакви пари. Спят по 13 -15 човека в едностайни апартаменти. Чакат всеки момент хазяите да си искат парите и да ги изгонят на улицата. Не, пет човека, а милиони...

# 20 349
Aбе носете си едно спрейче със спирт ако толкова ви е страх, аз се снабдих от аптеката с едно спрейче вода със сребърни катиони за собствена дезинфекция на нос и уста. Не забравяйте, че досега няма докладвани случаи на зараза на човек чрез храна.

# 20 350
Аз също скоро няма да стъпя в заведение или ресторант. Много знам как е персоналът там, как са опипали прибори, посуда, сламки, и дали някой не е кихнал или изкашлял върху храната.
Вирусът ако се погълне с храна стига до стомашните сокове и се унищожава. Относно останалото - винаги може да си дезинфекцираш посудата ако това те притеснява. Според мен кихането и кашлянето са най-рисконосители и мен лично от това ме е страх.

# 20 351
Вирусът ако се погълне с храна стига до стомашните сокове и се унищожава.
Да, а ако се пипне човек по устните, отива директно в белите дробове.

# 20 352
Обаче как да си дезинфекцираш посудата в ресторант? И защо да си го причиниш?
Сега покрай изолацията що народ се научи да готви...

# 20 353
  • Bulgaria
От празненството в Лом беше заразен тромпетиста. Не знам дали е бил гост на тържеството или просто е бил музикант в заведението, но факт е, че беше заразен. Дори Кантарджиев тогава беше казал нещо от сорта: "Дойде тромпетиста, сега чакаме и кларинетиста".

# 20 354
  • Бургас
Aбе носете си едно спрейче със спирт ако толкова ви е страх, аз се снабдих от аптеката с едно спрейче вода със сребърни катиони за собствена дезинфекция на нос и уста.
Когато започна да се дискутира коронавируса в Китай, реших да си нося едни спиртни кърпички в чантата и забърсвах маси и неща, до които имах досег. Имах и от обикновените еднократни сини маски, които слагах, когато ми се налагаше да пътувам по натоварени линии. Гледаха ме с насмешка, други откровено се страхуваха, дали не съм болна и ме отбягваха. Мисля да продължа тази практика и след края. Замислих се доста за навиците си.

Общи условия

Активация на акаунт