COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 760
https://m.fakti.bg/bulgaria/470902-atanas-mangarov-vajnoto-e-hor … a-spazvat-higiena
Скрит текст:
Ама това човече не се отказва,ей.И мисля,че е увеличил цифрата на прекаралите вируса поне с една,ако не и две нули.Кантарджиев преди малко обясни защо Мутафчийски е начело на щаба,но явно не разбира нещата.
Вижте накрая в статията мнението на ДОЦ.Мангъров.
Главните букви в този пост лично за мене са показателни. Защото имам известни  наблюдения за академичните среди. Лично аз предпочитам да се доверя на "професор дми", а не на някого, който е прост(о) "доцент" (все пак и Борисов е доцент 😉), защото за мене това в 99% от случаите означава, че или нямаш амбицията да се развиваш, или потенциала да го направиш (като второто често е свързано с първото). 🙄

# 20 761
Tesla,

Излиза ти коренно различна смъртност за отделните държави, защото не отчиташ факторите, които влияят върху нея. Това, че в Исландия е 0,4 не значи, че в Италия не може да е 1,9 , без това да е свързано с различия във вируса.
Напротив, отчитам ги, просто не може да дадат многократно отклонение от да кажем 3, 4, 5 пъти, ако вируса стигне до достатъчен брой хора (стотици хиляди, милиони). То като кажем че Италия е едва ли не е само държава от възрастни пък Исландия е с изключително младо население, всъщност разликите между тях не са големи и не могат да дадат отклонения повече от 2 пъти ако вируса стигне до достатъчен брой хора, а не се съсредоточи само върху възрастните. 1 година е разликата в средната продължителност на живота. Плюс това Исландия има много по подходящ климат от Италия за вируса, там е доста по студено от Италия. Плюс това като казваме че Италия е с по застаряващо население, това значи че по някаква причина, хората там водят по здравословен живот (нищо че въздуха бил много мръсен), отколкото в Исландия да речем за да живеят с 1 година повече средно.

Затова ти казвам че няма как в Италия смъртността да е по висока повече от 2 пъти при положение че вируса там е стигнал до милиони, милиони и не се е ограничил само върху възрастните по причина различна от поведението на самият вирус. А учените твърдят че значими мутации все още няма.

Може, може разликата да е 3-4 пъти, преспокойно. Почакай още малко и ще видиш:)

# 20 762
ББ каза, че щяло да има "Санитарно ИП" без яснота до кога ще продължи.

# 20 763
_limonche_, какви са настроенията в града? Все още ли не се вярва във вируса? Днес четох статия, че няколко софийски болници са с готовност да приемат спешни пациенти от Видин, които не са свързани с КВ, понеже 50 км са малко, ще ги транспортират на 300 км.

https://www.bnr.bg/vidin/post/101269301
Бих казала 70 на 30 в полза на конспираторите. Общо взето масово няма паника, мерките, дори елементарна дистанция не се спазват. КППтата са само проформа, които иска си минава без проблем.
Тук трябва да има много сериозни санкции за да се спазват въобще някакви мерки. Разбираемо, хората са много разочаровани от всички институции и не вярват на нищо казано по ТВ, но в случая това ще изиграе лоша шега. Идва и сезона на традиционните сборове по градове и села около Видин. Даже и да няма масово мероприятие, със сигурност ще има много огромни компании на маса.
Плюс това в ромските махали се празнува масово Гергьовден. Много от работещите в чужбина роми се връщат по този повод.
Ще ни бъде весело.... До време.

Много разумно.... Тъкмо повечето спешни пациенти ще се гътнат до София и няма да им пълнят болниците.

# 20 764
За мен е прав - когато имаш вирус фатално покосяващ възрастни и болни с много тежки основни заболявания, страдат държавите с висока ср. продължителност на живот.
Това е стара информация. Съпътстваше началото и отричането на проблема.
Учените опознават вируса и не са вече категорични за предпочитанията му.
Всеки може да бъде покосен - възраст, пол, раса, кръвна група, ваксини, тютюнопушене, биологичен вид, размер на ушите - няма наблюдавана и доказана защитна стена.
От преди седмица:
До 17 април в Англия и Уелс са регистрирани 1912 смъртни случая, включващи COVID-19 (11 405 мъже и 7 707 жени) По-голямата част от смъртните случаи, включващи COVID-19, са сред хора на възраст 65 и повече години (16 690 от 19 112), като 41% (6 899) от тях са настъпили във възрастовата група на възраст над 85 години.
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/healthandsoc … oundup/2020-03-26

# 20 765
Ще ги натаманят забраните в други закони - сега го умуват.
Дали?
И да измислят нещо парламентът длъжен ли е да го гласува?

# 20 766
Ще ги натаманят забраните в други закони - сега го умуват.
Дали?
И да измислят нещо парламентът длъжен ли е да го гласува?
Да. Ще го гласуват и то много бързо. Дори и гласовете на БСП не са необходими.

# 20 767
  • София
Да, разбира се, че трябва да мине през парламента, затова и ББ днес си рекламираше политиката, даже и за коалиционните партньори се сети да спомене. Simple Smile
Ще се наслушаме на поредните говорилни и накрая ще го гласуват - така си мисля.

# 20 768
Днес Словения става първата европейска държава ,без нов случай за деня. Честито и браво!

# 20 769
  • София
Словенците затвориха ли си границите?

# 20 770
https://m.fakti.bg/bulgaria/470902-atanas-mangarov-vajnoto-e-hor … a-spazvat-higiena
Скрит текст:
Ама това човече не се отказва,ей.И мисля,че е увеличил цифрата на прекаралите вируса поне с една,ако не и две нули.Кантарджиев преди малко обясни защо Мутафчийски е начело на щаба,но явно не разбира нещата.
Вижте накрая в статията мнението на ДОЦ.Мангъров.
Главните букви в този пост лично за мене са показателни. Защото имам известни  наблюдения за академичните среди. Лично аз предпочитам да се доверя на "професор дми", а не на някого, който е прост(о) "доцент" (все пак и Борисов е доцент 😉), защото за мене това в 99% от случаите означава, че или нямаш амбицията да се развиваш, или потенциала да го направиш (като второто често е свързано с първото). 🙄

Не знам какви наблюдения имаш,но  още преди 20-25 години/ не вярвам сега да е по-различно,даже сигурно е по-зле/ в една Софийска болница на един конкурс един ,тогава доцент,в прав текст обяви на кандидатите,че въпросният конкурс е за да се назначи еди кой си ,като междувпрочем след няколко години разбрахме,че "спечелилият"сам е напуснал.Изводите можете да си направите сами.Става дума за капацитет,нали,или?!?

# 20 771
Аз на тези научни титли много нямам вяра. Много чудесни лекари си лекуват успешно и без такива. и обратно - професор, академик, а те гледа в портмонето, сумти сърдито и накрая нищо конкретно не ти казва за състоянието ти. Ама иначе претенции до небето.

# 20 772
Мангъров е специалист по детски инфекциозни болести, занимава се предимно с бебета и там са му основните кариерни успехи.

# 20 773
Аз на тези научни титли много нямам вяра. Много чудесни лекари си лекуват успешно и без такива. и обратно - професор, академик, а те гледа в портмонето, сумти сърдито и накрая нищо конкретно не ти казва за състоянието ти. Ама иначе претенции до небето.
Не си само ти. По света се знае, че научната титла е вследствие на академична дейност, а когато ти се наложи да се лекуваш - отиваш при лекар практик.

# 20 774
  • София
Не знам при нас, но във Франция въвежда 14 дневна карантина за пристигащите от чужбина...Ако ме разбирате.

Общи условия

Активация на акаунт