COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 250
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 730
За Видин казаха доктора който е обслужвал дома за стари хора са го издирвали дълго и не се бил появявал 2 седмици, били издирили 8 контактни лица и продължавали да търсят. А докторът бил обслужвал и други населени места. Нещо не ми звучи като "контролирано огнище" ама да видим, то ще си каже.

# 20 731
Tesla,

Излиза ти коренно различна смъртност за отделните държави, защото не отчиташ факторите, които влияят върху нея. Това, че в Исландия е 0,4 не значи, че в Италия не може да е 1,9 , без това да е свързано с различия във вируса.

# 20 732
Скрит текст:
За Видин казаха доктора който е обслужвал дома за стари хора са го издирвали дълго и не се бил появявал 2 седмици, били издирили 8 контактни лица и продължавали да търсят. А докторът бил обслужвал и други населени места. Нещо не ми звучи като "контролирано огнище" ама да видим, то ще си каже.

Появил ли се е този лекар в крайна сметка?

# 20 733
Tesla,

Излиза ти коренно различна смъртност за отделните държави, защото не отчиташ факторите, които влияят върху нея. Това, че в Исландия е 0,4 не значи, че в Италия не може да е 1,9 , без това да е свързано с различия във вируса.
За Италия имаше различни теории, некачествена ваксина за менингит в района на Бергамо през януари, силно замърсен въздух заради индустриалния район, 5г мрежа, всичко това утежнявало протичането.

# 20 734
  • София
Някой правил ли си е бърз тест и има ли разновидности (марки)? Чудех се дали може да се комбинира с друг вид изследване (кръвна картина и др)?!
Това нормални ли са като цени?! В панталеймон...
Скрит текст:

# 20 735
Tesla,

Както казва доц. Мангъров - "сухите съчки" са различен брой в двете държави
ср. продълж. на живот Исландия - 82,2г.
ср. продълж. на живот Италия - 83,2г.

# 20 736
Нищо не им е контролирано! За пореден път казвам тук не се тестват даже някои близки контакти на болните. Градът е малък, трудно е да се скрие този факт от местните.

# 20 737
Новата заповед за ресторантите и басейни:

http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/03/zapove … 49-03-05-2020.pdf

# 20 738
Надявам се да не заметат този пост, защото поне за някои ще е доста информативен.
Днес си сдържах нервите и изгледах Мангъров. Това, което ми дойде на ум, е че той просто е Озлобен, защото не е избран в щаба, мислейки се велик специалист. Това се потвърди от Кантарджиев на пресконференцията.
Преди малко, в почивката от хоум офиса, реших да намеря биографията на Мангъров. Ето я https://www.credoweb.bg/profile/21430/dots-atanas-hristov-mangar … expandedInfo=true
В нея има доста любопитни неща, поне за хора, имащи нещо общо с научните среди.
Първо - вече е на пенсионна възраст, но това не е интересно. Първото, което ме впечатли, е това, че той изобщо не е бил в казармата! Нещо почти невъзможно по това време. Единственият човек по тези години, който познавам и не ходи войник , е мой братовчед с над 7диоптра късогледство.
Следващо странно нещо - веднага след студентската скамейка е станал аспирант (по сегашному докторант). Това беше само за богоизбрани. Особено за лекари - нормално се случваше след много години болнична практика.
Дори и това не е най-важното. Много странно е друго - той става научен сътрудник, явно вече кандидат на науките (сегашен доктор, не медицинската титла), а става доцент чак през 2010 г!
24 години между защитата на дисертация и хабилитирането за доцент! Това май е рекорд на Гинес. Нормалният срок за това е до 5, макс. 10 години! (Това е за хора, решили да се занимават с наука и да трупат научни титли).
Още нещо много важно - по татово време и доста след това имаше ВАК (висша атестационна комисия), която следеше за спазване на правилата и одобрявяше или отказваше да приеме всяка дисертация, доцент ура е професура.
2010 е по времето, когато всякакъв контрол отпадна, и всяко научно звено можеше да дава каквито и да е титли, както то си реши. Вече отново има контролен орган.
Нямам нерви и време да се ровя и да видя колко научни публикации има той. И от може да излезна любопитни неща.

# 20 739
Мангъров за възрастните хора ли е казал "сухите съчки"?
Ми той какъв е?

# 20 740
  • Bulgaria
_limonche_, какви са настроенията в града? Все още ли не се вярва във вируса? Днес четох статия, че няколко софийски болници са с готовност да приемат спешни пациенти от Видин, които не са свързани с КВ, понеже 50 км са малко, ще ги транспортират на 300 км.

https://www.bnr.bg/vidin/post/101269301

# 20 741
То пък останали някой в темата, който да не е разбрал, ...
Двама-трима питат за Исландия, видях, че и един човек я е дал за пример.. Та.. На мен например ми е интересно как се процедира сега с туризма при вас, след като нещата очевидно са под завиден контрол. Има ли конкретна информация?

# 20 742
За Мангъров ББ каза, че през ден се чували с него и той го бил поздравявал за мерките. Вика много негови колеги са му обидени, но ББ искал да има и друга гледна точка затова и направили тоя другия щаб (бързо го разтуриха). Ето къде каза за прокурорите на 25:00:
https://coronavirus.bg/bg/briefings/86

# 20 743
Мангъров за възрастните хора ли е казал "сухите съчки"?
Ми той какъв е?
"В нашата страна никога няма да се случи това, което се случи в Италия или Испания, просто защото тези две държави са на 4 и 5 място в света по продължителност на живот. Там има много възрастни и уязвими хора. У нас ги няма "cyxите cъчки".
https://www.24chasa.bg/novini/article/8532928
За мен е прав - когато имаш вирус фатално покосяващ възрастни и болни с много тежки основни заболявания, страдат държавите с висока ср. продължителност на живот.
Ако покосяваше новородени, щяха да са най-много засегнати държавите с висока раждаемост, а не със застаряващо население.

# 20 744
  • Другата България
Новата заповед вече е на сайта на МЗ.
Официално.
Както ви казах, за фитнесите нищо. Това беше фейк.

Общи условия

Активация на акаунт