COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 496
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 375
Момичета, цитирах Щаба какво каза, както и дадох линк към БГ медии. Може да са имали предвид Училищата, знам ли, мже и други държави.
Тук пише, че и в двете държави лека-полека се връщат учениците.
https://dnes.dir.bg/svyat/merkite-postepenno-otpadat-kade-i-kakv … -v-evropa-ot-dnes

Във всички случаи есенцията е, че ще се наблюдава чужд практически опит, за да се прецени за у нас, а не да се отлага на ангро за септември. Дано знаят и те кои държави да наблюдават.
Все повече си мисля, че щаба дава обратното на информация, и то съвсем целенасочено.

# 21 376
Абе разбрахме вече, че Мангъров "по принцип е прав", защото някъде е споменал думичките "стаден имунитет" или "тест" или нещо друго, но никога не е конкретно прав когато се посочат конкретните му лъжи. Добре, че има на разположение винаги армия от верни преводачи, които да обясняват какво е искал да каже автора.
И не, не е прав, че със сигурност рано или късно ще имаме стаден имунитет, като гледам повечето държави изобщо не са се засилили да го придобиват. А Китай, от където тръгна цялата работа, вече от доста време са и без местно разпространение на вируса. 1,4 милиарда души.

# 21 377
  • София
Скрит текст:
Момичета, цитирах Щаба какво каза, както и дадох линк към БГ медии. Може да са имали предвид Училищата, знам ли, мже и други държави.
Тук пише, че и в двете държави лека-полека се връщат учениците.
https://dnes.dir.bg/svyat/merkite-postepenno-otpadat-kade-i-kakv … -v-evropa-ot-dnes

Във всички случаи есенцията е, че ще се наблюдава чужд практически опит, за да се прецени за у нас, а не да се отлага на ангро за септември. Дано знаят и те кои държави да наблюдават.
Все повече си мисля, че щаба дава обратното на информация, и то съвсем целенасочено.

Защо мислите, че е целенасочено?

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 16:10 от bubanka

# 21 378
Доц. Мангъров: Решението на Борисов изисква здрави гащи
И ниe възмoжнo нaй-cкoрo, нe извeднъж, нa eтaпи дa прeминeм към нoрмaлния cи ритъм. Кaтo тoвa трябвa дa cтaнe в рaмкитe нa някoлкo ceдмици, a нe мeceци, зaяви дoц. Мaнгърoв, кaтo прeпoръчa нa кaбинeтa и дeйcтвия към oщe cвoбoдa: "Дa ce oтвoрят училищa, тeaтри, кoнцeрти, вcички тeзи нeщa".
Забрави да добави футболните стадиони, за да бъде щастието пълно.

Той вече се оля.. В музикалните среди говорят за концерти 2021ва есента, той обаче тц, пускайте. Обожавам театри и концерти, но това е прекалено. Какво му става?! Направо съм изумена! И си сменя мненията. Нали преди говореше, че трябват мерки, ама леки, а сега направо да отваря всичко? Той каза "младите да работят и юруш напред". Ся пък не, всички. Концерти! Дето сме обикновено дупе до дупе по хиляди човека и даже въздух няма. Възмутена съм вече от това предложение. Та той на практика отрече и социалната дистанция като мярка?

# 21 379
  • Там,където се събуждам щастлива.
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken   

Статистиката днес.

Тук: правителството обяви още през март, че за заведенията ще има нови правила. Това, което аз видях / виждам е, че веднага почнаха да преустройват. Общините правят планове за използване на площи навън, но не може да се разчита изцяло на това, заради климатичните условия. Хубавото е, че има мегдан за идеи :   https://nltimes.nl/2020/05/03/amsterdam-restaurant-using- … -distancing 
От години има драконовски мерки за хигиена и продуктите (кога им изтича датата на годност.). Пълна вяра им имам, защото за всички тези години са ме убедили, че спазват хигиена.

На 10 май щяхме да ходим уикенд в една верига от малки хотели. Отменихме за 17 май. Чакам с голямо нетърпение, защото получихме информация какви са правилата и нямаме никакво притеснение. Пролетта е прекрасна тук и ще се разходим из горите в дадената област.

(Яслите и училищата тук никога не са били физически затворени. Имаше си деца през цялото време. Не масово, но достатъчно.

# 21 380
  • Bulgaria
Мангъров ще бъде клиент на прокуратурата.

# 21 381
  • BG
Притеснителен е фактът, че макар и да намаляват случаите у нас, броят на хората на интензивно лечение е един и същ-около 40 души.

# 21 382
Доц. Мангъров: Решението на Борисов изисква здрави гащи
И ниe възмoжнo нaй-cкoрo, нe извeднъж, нa eтaпи дa прeминeм към нoрмaлния cи ритъм. Кaтo тoвa трябвa дa cтaнe в рaмкитe нa някoлкo ceдмици, a нe мeceци, зaяви дoц. Мaнгърoв, кaтo прeпoръчa нa кaбинeтa и дeйcтвия към oщe cвoбoдa: "Дa ce oтвoрят училищa, тeaтри, кoнцeрти, вcички тeзи нeщa".
Забрави да добави футболните стадиони, за да бъде щастието пълно.

Той вече се оля.. В музикалните среди говорят за концерти 2021ва есента, той обаче тц, пускайте. Обожавам театри и концерти, но това е прекалено. Какво му става?! Направо съм изумена! И си сменя мненията. Нали преди говореше, че трябват мерки, ама леки, а сега направо да отваря всичко? Той каза "младите да работят и юруш напред". Ся пък не, всички. Концерти! Дето сме обикновено дупе до дупе по хиляди човека и даже въздух няма. Възмутена съм вече от това предложение. Та той на практика отрече и социалната дистанция като мярка?
Нищо. Той от доста време насам прави едно и също нещо - както казах тика народа към масово заразяване.

# 21 383
  • Варна
Притеснителен е фактът, че макар и да намаляват случаите у нас, броят на хората на интензивно лечение е един и същ-около 40 души.
Ами вече колко случая са от летището - в болницата.. Sad

# 21 384
да. И смъртните случаи ежедневно не намалят,  оздравелите пък са малко

# 21 385
Е така, като не си измиеш ръцете след тоалетна, можеш да си пренесеш нещо до устата.

Ако ръцете са ти изцапани, дори и да ги измиеш - ще пипнеш крана на чешмата преди и след като ги измиеш. След теб още някой, още някой и така до откат.

Роналд, топлата вода не е фактор, пак ти казвам. За миялния препарат нямам информация и предпочитам да не рискувам. Това е мое мнение.

След като си измиеш ръцете, хващаш от еднократните салфетки и с тях затваряш крана и излизаш от тоалетната. Изхвърляш ги чак след като излезеш.

# 21 386
  • София
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken   

На 10 май щяхме да ходим уикенд в една верига от малки хотели. Отменихме за 17 май. Чакам с голямо нетърпение, защото получихме информация какви са правилата и нямаме никакво притеснение. Пролетта е прекрасна тук и ще се разходим из горите в дадената област.

Привет, бихте ли споменали какви са мерките на хотела?
Мерси!

# 21 387
  • Bulgaria

Тестовете са ни малко, не случаите. Сега нямаме абсолютно никаква реална картина от 3 почивни дни с по 500 теста на ден. Добре е, че не се повишава тази цифра, макар че голяма част от тези хора умират и други влизат в статистиката на интензивните и винаги си поддържаме около 40. Sad

# 21 388
Мангъров ще бъде клиент на прокуратурата.
Aко продължава в същия дух е напълно възможно, ББ го предупредил да спре с тези изказвания. В НОЩ са били разпитвани от прокурори, всъщност това е тайната причина за спирането на брифингите в този им вид който бяха досега.

# 21 389
Скрит текст:
Предвид, че при грипа-друго вирусно заболяване, траен имунитет няма, най-вероятно и с този вирус няма да има.
Всяка година има грипна вълна, но си затихва без да се разболяват /придобили имунитет/ 70% от населението т.е. няма стаден имунитет, но няма и грип.
Това е точно така и е много интересно, наистина. Как грипните епидемии се самоограничават, заради топлото време, може би.... Не, че  е невъзможно лятото някой да се разболее от грип в България, но е по-скоро изключение. Може да е свързано с R0 на вирусите....
Не знам с какво е свързано, но ако всяко вирусно заболяване се стопираше със "стаден имунитет", то хората трябваше да са непръкъснато болни от някаква вирусна инфекция. Дори да изключим тези, за които има ваксина, останалите са достатъчно. Едни ги има зимата, други лятото, трети целогодишно. И не са по малко заразни.
Затова не подкрепям тезата за "стаден имунитет", още повече, че вируса е непознат и никой уважаващ себе си лекар, не смее да изрази категорично мнение. Изключението си го знаем.
Да видим какво ще стане след като премахват и без това рехавите мерки. Горе - долу, около 24 май ще стане ясно.

Общи условия

Активация на акаунт