COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 21 360
О аз изобщо не очаквам такова нещо! Просто го споменах за феновете на Мангъров, според когото още малко и сме там:)

# 21 361
Катерица, да не си в Байерн? Нашият министър на образованието (НРВ) е заплашил, че ако в сряда не се вземе някакво общо решение за отваряне на детските градини, НРВ ще започне сама да си ги отваря.
Баба ви Меркел беше казала, че това е болест която се пренася от младите а умират старите.

# 21 362
  • На остров
Като част от пилотно изследване за разпространение на Ковид в Стокхолм ММ получи покана за тест за антитела за минало и настоящо заболяване.
В събота ще направи тест Simple Smile .

# 21 363
Е как да е несериозно като в началото на ИП Мангъров говореше, че мерките не работят и че в Ухан вирусът е спрял, защото всички го били изкарали и вече имали стаден имунитет, а не защото се били залостили и т.н. Сега друга песен запя, че мерките все пак работят и заради това пречат на стадния имунитет.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 15:59 от Не се сърди, човече

# 21 364
Катерица, да не си в Байерн? Нашият министър на образованието (НРВ) е заплашил, че ако в сряда не се вземе някакво общо решение за отваряне на детските градини, НРВ ще започне сама да си ги отваря.
Баба ви Меркел беше казала, че това е болест която се пренася от младите а умират старите.
Мани я, Меркел. Друг е проблемът с училищата и детските градини в Германия, а именно: че в Бавария учебната година свършва в края на юли и на тях им е широко около врата, а в НРВ един месец по-рано и нямат много време. Плюс сгромолясалото се в много провинции домашно обучение.

# 21 365
Скрит текст:
В Австрия също днес излезе проучване за разпространението. Изводите са, че:

В най-засегнатите региони съвсем малко хора са добутали до имунитет, а в другите да не говорим.

Неоткритите случаи са много по-малко от очакваните.
В обобщение: в далечината.не се виждат и наченки на стаден имунитет. Поздрави на Мангъров!

В нашето проучване са 15%(в най-засегнатия район). При вас колко са?

Deni-meni, НРВ прави мисля, че 1/3 от икономиката на Германия. Това е другата причина да бърза толкова с отпускане на мерки.

# 21 366
Не знам за Австрия, но в Ню Йорк преди 1 седмица 25% от населението е било с антитела, сега според изчисления вече е 35%. Така че стадният имунитет е доста, доста близко

https://www.healthleadersmedia.com/covid-19/coronavirus-antibodi … -un-pause-certain

И аз се впечатлих. Вероятно много се изследва. За антитела.
Имаше преди седмица данни за част от Северна Франция, бяха публикувани и тук - 26%.

Ох, не искам да съм защитник на Мангъров, но аз не съм го чула да казва "още малко и сме там", а че нищо не знаем, защото не знаем къде сме, а не знаем къде сме, защото правим само тестове за откриване на заразени, с които само откриваме заразени, а не знаем колко процента от населението има изобщо антитела и какви. Той затова искаше да се прави масово тестване, за да се видим на какво дередже сме откъм минат вирус.
Нито съм защитник, нито съм противник. Чак пък толкоз - фен или враг. Не съм дете, нито върл партиец или футболен запалянко. Но и аз колкото пъти съм чела или чула негови изказвания, все това слушам и чета. След като не се изследва достатъчно за антитела, няма как да знаем колко души, какъв процент, какви групи, на коя територия изграждат такива. Като няма данни, няма как да се правят обективни изводи, разбира се.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 10:30 от Judy

# 21 367
Мани я, Меркел. Друг е проблемът с училищата и детските градини в Германия, а именно: че в Бавария учебната година свършва в края на юли и на тях им е широко около врата, а в НРВ един месец по-рано и нямат много време. Плюс сгромолясалото се в много провинции домашно обучение.
Че то така е по целия свят - всички са наясно, че децата имат огромни пропуски в обучението и че нещата не се получават дистанционно.

# 21 368
Скрит текст:
Е как да е несериозно като в началото на ИП "геният" Мангъров говореше, че мерките не работят и че в Ухан вирусът е спрял, защото всички го били изкарали и вече имали стаден имунитет, а не защото се били залостили и т.н. Сега друга песен запя,
че мерките все пак работят и заради това пречат на стадния имунитет. 
Скрит текст:
От тогава досега просто не е спирал да лъже на всяка крачка с една единствена цел - да тикне народа към масово заразяване.
Мерките стопират придобиването на стаден имунитет бързо, за 2-3 месеца.
С тях ще чакаме да го придобием след 2-3 години.... с тези 20-30 бройки дневно.
Та, по принцип е прав.Стаден имунитет ще има, отложен във времето Заради мерките.
А колко е траен, е друга тема.
Предвид, че при грипа-друго вирусно заболяване, траен имунитет няма, най-вероятно и с този вирус няма да има.

# 21 369
Много моля ако някой има информация дали може да се пътува с личен автомобил от България до Германия,да пише.Деверът ми мисли да заминава след 2-3 дена с личен превоз.Не е прищявка,осъзнава риска,но жена му е там сама от 2 месеца.Те си работят там от години,но той се прибра за седмица за погребението на баба си.Тя остана там без работа,но й изплащаха обезщетение.От седмица вече работи и му се обадиха и той да замине.Със самолет не му е удобно,понеже там се придвижва с колата.А аз питам..понеже трябва да му дадем пари за път😕.Та,ако няма да може да стигне,да се опитаме да го разубедим.

# 21 370
Lunatichka92, може да влезе в Германия с адресна регистрация. Но с автомобил през кои граници се минава точно, не зная.

# 21 371
  • София
Доц. Мангъров: Решението на Борисов изисква здрави гащи
И ниe възмoжнo нaй-cкoрo, нe извeднъж, нa eтaпи дa прeминeм към нoрмaлния cи ритъм. Кaтo тoвa трябвa дa cтaнe в рaмкитe нa някoлкo ceдмици, a нe мeceци, зaяви дoц. Мaнгърoв, кaтo прeпoръчa нa кaбинeтa и дeйcтвия към oщe cвoбoдa: "Дa ce oтвoрят училищa, тeaтри, кoнцeрти, вcички тeзи нeщa".
Забрави да добави футболните стадиони, за да бъде щастието пълно.

# 21 372
Предвид, че при грипа-друго вирусно заболяване, траен имунитет няма, най-вероятно и с този вирус няма да има.
Всяка година има грипна вълна, но си затихва без да се разболяват /придобили имунитет/ 70% от населението т.е. няма стаден имунитет, но няма и грип.

# 21 373
  • Bulgaria
Франсоаз* и тогава какъв е смисълът от стаден имунитет, от който не се изгражда имунитет? Да си умират хора постоянно, докато ние се опитваме да достигнем до някакъв имунитет, незнайно колко траен? Първият път като те удари може и да оцелееш и ако след 1-2 години те повтори и потрети, чудесно просто. Не знам как ги мислите тези неща, въобще. За 2-3 години ще си е заминал от лицето на земята, със сигурност, но не и с този подход, който описвате. После аз съм била черногледа.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 15:52 от MK_

# 21 374
  • София
Всяка година има грипна вълна, но си затихва без да се разболяват /придобили имунитет/ 70% от населението т.е. няма стаден имунитет, но няма и грип.
Това е точно така и е много интересно, наистина. Как грипните епидемии се самоограничават, заради топлото време, може би.... Не, че  е невъзможно лятото някой да се разболее от грип в България, но е по-скоро изключение. Може да е свързано с R0 на вирусите....

Общи условия

Активация на акаунт