COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 344
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 22 080
  • При семейството си

За последен път се включвам в тая тема, за да изкажа възмущението си, че тук някои потребители имат много късичка памет и бързо си сменят позицията без дори да си признаят грешката. До вчера отявлени фенове на стадния имунитет, крещящи за падане на ИП и да се връща всичко по старо му, защото икономиката била важна, а труповете не били достатъчно - сега дращите колко странно е, че хората искали всичко да си е по старо му след ИП, дивите се на наглостта на ресторантьорите, чудите се как може в болниците и до днес да нямат подходящо предпазно облекло и да са в окаян вид, кой щял да ви лекува, пък как можело на някой парите да са им по-важни от живота на хората и какво ли още не.
Тръгва се с добри намерения и се превръща в буламач и хаос.
Много неща можеха да се направят, но не се направиха. Съсредоточихме се само във войната ЗА и ПРОТИВ ИП.

Защо този развой на събитията отново се вменява (като вина, отговорност) на обикновените граждани.
Какво значение има аз, друг, трети, пети какво е писал, искал, приемал или отричал, свързано с ИП и мерките.
Това като да си родител, да имаш две деца – едното да иска да пресича между колите, другото да не иска да мръдне от тротоара, и двете да пищят и настояват на своето. Еххх, кой следва да вземе окончателното решение как точно да пресечете, така че и да не останете да нощувате на тротоара. Да не говорим, че в случая може да е необходимо да се вземе предвид и мнението на някой по-горестоящ авторитет, за да приложим правилното пресичане.
От ден първи ни се карат и ни внушават вина, та сега пак ние виновни, че и с готовност чакаме пак да ни се поскарат.

# 22 081
Ето какви са били препоръките на здравните власти преди 100 години:

https://m.facebook.com/starasofia/photos/a.117919879383/10158744 … e=3&source=57

# 22 082
  • Другата България
Merri_An, единици не могат да се борят срещу хиляди. Колко хора мислят като мен? Единици. Какво можем да постигнем срещу мнозинството? Нищо. Щом видинчани сами не искат да си помогнат, кой да им помогне? Оставени са на произвола и на мен това не ми харесва, но те самите сигурно си мислят, че ресторантите са им по-важни от това, че болницата им почти не функционира. Това е пример колко хора са на моето мнение. След време сигурно ще е друго, засега е така.
Защо да са единици? Много хора мислят като теб, именно като теб - "от нас нищо не зависи, давай да си мрънкаме анонимно". Докато тези на противоположното мнение крякат, врякат, и постигат своето. И това не е изключение, не е прецедент.
Откъде дойде това, че видинчани сами не искали да си помогнат? Откъде дойде и това, че ресторантите са им по-важни от болницата? Всеки втори пост ти е за Видин, явно имаш някаква информация, която ние нямаме, сподели на какво се базират горните твърдения? И какво предлагаш ти, за да се "помогне на Видин"?

# 22 083
Сега Видинчани ще можем спокойно да се разходим до София. Дано тогава великите ни управници обърнат внимание на нашият край.

Трябва да се изсипят пред Пирогов и ВМА, че да се сети някой...
И това ще стане. Младите хора тук масово се лекуват в София. Ако случайно се разболея познайте дали ще вляза за лечение във Видинската болница. Още преди години си обещах, че там ще вляза само мъртва или в безсъзнание.

# 22 084
Да не се окаже накрая, че Китай далеч не е първата спирка на вирусът? Дано разберем.
Аз винаги съм била против отварянето на заведенията, още по против съм да е 1.5м разстояние, за това си мисля, че много хора едва ли ще ги посетят. Обаче КПП-тата не вършеха никаква работа, тях трябваше да ги поставят единствено по празниците, само тогава свършиха някаква работа.

# 22 085
Лекували са го от пневмония без въобще да знаят за вируса. Европа, включително и Франция тогава не докладваше случаи на новозаразени, нито препълнени болници.
Отровата (в случая истерията) е в дозата. Излиза, че още тогава вече е имало зараза, но е била възприемана по съвсем различен начин, като е нямало сетивност за нов, опасен, страшен и апокалиптичен вирус.
Изводите оставям на всеки сам да си ги направи, кое и как.

Всъщност не е ли това и случаят в Китай - на практика още през ноември са имали случаи на пневмония с неизвестен причинител, която са лекували без да знаят за вируса. Имало е зараза, но не е имало сетивност за нов, опасен вирус - за което сега ги упрекваме.
Как се развиха оттам насетне нещата първо в Китай, после и другаде - виждаме.

# 22 086
Нормално е заразяването да е започнало по-рано - все пак на вируса му е трябвало време да се разпространи достатъчно, да създаде достатъчно проблеми, на които да се обърне внимание и да се потърси връзката м/у тях. Което пък показва как изобщо никой не знае колко всъщност са заразените, заболелите и излекуваните....

# 22 087
Аз едно нещо не му разбирам на този вирус, значи във Китай от ноември още е имало случаи на неуточнена пневмония, във Франция декември, как тогава тези лекари не са се заразили?! И тук в България на места виждам подобна тенденция. Примерно в Русе имаше един, където е от село до Исперих някъде(Разградска област), този човек първо е посетил разградската болница, прегледан и изпратен вкъщи и след като се появява задух и затруднено дишане, отива в Русе и му се прави тест - положителен. Как стана тази работа? Този човек е общувал с толкова хора и няма никой друг? Много е странно.

# 22 088
Заради такива боклуци гледащи само печалбата ме е срам, че съм българка.
Е, той май не е много българин - Ричард Алибегов...
Верно че не можеш го идентифицира ... Ричард...пък ... Алибегов?!

# 22 089
И аз се учудвам на ината на някои хора, които ей така неаргументирано сравнят две несравними държави.
Откъде накъде ще се сравняваме с Швеция ?!
Пишете до СЗО, че така неаргументирано се изказват. Дано си вземат бележка.
Може ли линк ... обичам да се информирам.

# 22 090
  • София
Аз едно нещо не му разбирам на този вирус, значи във Китай от ноември още е имало случаи на неуточнена пневмония, във Франция декември, как тогава тези лекари не са се заразили?! И тук в България на места виждам подобна тенденция. Примерно в Русе имаше един, където е от село до Исперих някъде(Разградска област), този човек първо е посетил разградската болница, прегледан и изпратен вкъщи и след като се появява задух и затруднено дишане, отива в Русе и му се прави тест - положителен. Как стана тази работа? Този човек е общувал с толкова хора и няма никой друг? Много е странно.
Ами вируса си циркулира отдавна, повечето са безсимптомни или с леки симптоми, които не изискват лекарска помощ и естествено няма как да знаеш, че си заразен без тест. Сега като ги тестват лекари и други по веригата контактни ги откриват и почват да тръбят, а реално е важно колко стигат до болница.

# 22 091
  • Bulgaria
1704 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч., днес, 5 май. През днешния ден са доказани още 15 нови случая - в областите: 6 в Пазарджик, 4 в Кюстендил, 4 в София и 1 в Благоевград. Лабораториите продължават да работят.

316 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 39 са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина: 840 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 864 на жени.

182 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Към 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 55; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 25; Видин – 154; Враца – 10; Габрово – 7; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 74; Ловеч – 2; Монтана – 20; Пазарджик – 39; Перник – 19; Плевен – 170; Пловдив –79; Разград – 1, Русе – 15; Силистра – 5; Сливен – 53; Смолян – 37; София – 750; Стара Загора – 38; Хасково – 21; Шумен – 4, Ямбол – 27.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 80. В областната болница във Велико Търново е починал мъж на 80 г. Пациентът е страдал от диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. В МБАЛ Севлиево е починал 61-годишен мъж с диабет и артериална хипертония.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/1704-sa-potvrden … a-covid-19-u-nas/

# 22 092
Странно, защото във всички страни мъжете са по- голяма бройка от жените, а в Бг обратното.

# 22 093
  • Пловдив
Ами странно е. Този вирус се държи много атипично. Както може да мине безсимптомно, така за 24 часа може да гушнеш босилека. И понеже не е ясно кой ще изтегли късата клечка всеки трябва да пази другия. Реално и при грип мерките са същите. Пускат децата във ваканция с цел ограничаване на контактите и спиране на разпространението. Но грипът се ограничава до 2-3 месеца. Не стоим по 28 дни в къщи. Този вирус се проточи във времето, защото не се взеха мерки за ограничаването. Тук опитаха, но по обясними причини, не проработи. Още в предишната тема писах, вирусът, ако не срещне човек, ще умре. Той не вирее самостоятелно. Случаите ще се увеличат. Разбрах, че частна клиника, в Пловдив, иска задължително PCR преди прием за оперативно лечение.......От много тръни ще изскачат зайци. Разхлабването на мерките, не означава скъсяване на дистанция и сваляне на маски. Напротив, сега трябва да сме много по-предпазливи, за да не осигуряваме гостоприемник на вируса.

# 22 094
  • на пъпа на Златията
Merri_An, единици не могат да се борят срещу хиляди. Колко хора мислят като мен? Единици. Какво можем да постигнем срещу мнозинството? Нищо. Щом видинчани сами не искат да си помогнат, кой да им помогне? Оставени са на произвола и на мен това не ми харесва, но те самите сигурно си мислят, че ресторантите са им по-важни от това, че болницата им почти не функционира. Това е пример колко хора са на моето мнение. След време сигурно ще е друго, засега е така.

МК,
Успокой се, Не са единици тия които мислят като теб .Напротив .Доста са и са разумни хора .  Те обаче  си създават  навици как да живеят . Те не искат някой друг  да им осигурява комфорт . Държавата е длъжна  да те предупреди и  теб каква опастност те дебне  и него при какви условия трябва да работи .  и го прави .
Защо е необходимо някой друг да забранява кафенетата на Витошка .
Ти просто няма да седнеш там нали? Първите които ще седнат там , ще са приятелите на тоя с кафенето , нали . Ми хубаво . Е когато някой от тях изпищи  ще им дойде акъла .
Спомняш ли си първия случай?
От 20 човека 11 заразени . Като премине някой през ада ще се научат . .

Общи условия

Активация на акаунт