COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 533
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 995
  • София
Едва ли е коронавирус. Не ми се вярва детето да прояви симптоми, а родителите - не. Нека се успокоят родителите и лекарите да си свършат работата. Къде е Мангъров в тази ситуация?
как къде? В телевизиите. Днес го гледах в 7/8. Може и повторение да е било. Сравни лечение на ковид със счупен крак. Пиеш хлорокин и ти минава и да не пиеш, пак ти минава. Така го разбрах. Тежките случаи дават фира и те така. А пропуснах, имал паник атаки.
О, мерси за инфото, ще намеря да го изгледам, че аз на преразкази не вярвам.
Заповядай: Студио Хъ - доц. д-р Атанас Мангъров, 5 май 2020 г.

# 22 996
Май не искат да преглеждат без тест, някой да ме поправи, ако има информация.
За съжаление и с тест може да не искат да те прегледат и да ти кажат да изчакаш, че не е сега момента да ходиш за направление, преглед и т.н. Особено, ако имат съмнение, че може и да си изкарал нещо подобно на вируса.
Според мен лекарите са наясно, че тези тестове не са точни и може да се заразен, пък да си уж здрав или не знам. Презастраховат се.
Само не ми е ясно другите болести , някои са сериозни, налага се изследване, чакал си месеци и вече...може да се окаже проблемно. Спешните случаи също нещо не ми е ясно (понеже имам болен и ..ако се наложи съм на нокти) Нито знам къде да го водя, нито нищо. Все по-объркано става.
ЛЛ някои може и да преглеждат, ама други са само по телефон още. Не ги упреквам, виждаме колко лекари са болни , ама.. каква опция имат болните не знам.
Като гледам какво става навън, като чета по фейсбук как хората го нямат за нищо този вирус, как Мангъров бил прав, как нямало нужда и всички сме щели да го минем и по-добре да е естествено...просто се плаша, че ще дойде скоро ден, в който нито ще има кой да ни лекува, а тези дето са останали няма да смеят. Дали ковид или друго все тая. И, ако се тръшнем стадно просто...
За мен Мангъров трябва да понесе отговорност и то съдебна (знам, че се смеете, но е престъпление за мен неговото)

# 22 997
  • Bulgaria
Ако този случай е истина, защото аз все още не искам да повярвам, то за какво въобще разхлабвахме мерките? И за какви 100 положителни на ден се говори, като ние отдавна си ги имаме 100-те, ама няма кой да ги тества.

# 22 998
Нищо не разбрах от последната история. Като тръгнете да разказвате подобни истории защо не излагате всички факти в един пост, а се пуска объркваща информация на час по лъжичка и не става ясно каква е драмата.

Последно не разбрах - каза се, че родителите не искали да водят детето по болници и лаборатории. Отказан ли е  преглед на детето и хоспиатализация? Къде е обикалял бащата и защо, с детето ли е обикалял или сам, защото се каза, че родителите не искали да водят детето по болници и лаборатории?

# 22 999
За мен Мангъров трябва да понесе отговорност и то съдебна (знам, че се смеете, но е престъпление за мен неговото)

Въобще не е смешно. За мен е ясно, че голяма част от неспазващите мерките са повлияни от неговите бисери. Маските не помагат, няма смисъл от пазене, поепидемчване, това е един обикновен грип и прочие. После и медиите не спряха да му дават изява - много хора го уважават и му вярват безрезервно - после се чудим защо хората са като отвързани. Не е само заради него, разбира се, но той е фактор и то не малък.

# 23 000
Личен лекар не е ли преглеждал детенцето?Не вярвам някой да отказва преглед на децата.Аз даже в Спешното щях да отида още на втория ден.Как ще чакам три дена температура и разстройство.??Абсурдно е...Изобщо даже не мисля за короната в такъв случай,нито за рисковия близък....

# 23 001
  • София

За Мангъров не знам, но едни други Женерали и здравни инспектори, дето лъжат и мажат 2 месеца по телевизора за предоставените ЛПС на болниците, като междувременно се скъсаха да се снимат до всеки багер и шивачка, със сигурност трябва да понесат отговорност за цялостното фиаско по болниците, което сътвориха.

# 23 002
  • София
Как България купи с европари китайски маски-менте?

https://bivol.bg/covid-china-masks-ryzur.html?fbclid=IwAR2_36wr9 … xn2tmK6CojIK2tU8Q

Това ако е вярно силно се надявам бързо да бъдат изтеглени и да не бъдат използвани от когото и да било на първа линия.
Това е много лошо,така се заразиха много испански лекари и медицински персонал.  Тук в Испания беше голямо чакане на личните предпазни средства, когато най-накрая дойдоха и ги  раздадоха на болниците, се оказа, че има някаква огромна партида със същия проблем, вместо да филтрира 95 %, филтрира 30% (виждам обаче че марката е друга). Почна се едно изтегляне на въпросните маски, след като 10 дни ги бяха ползвали.  Сега почнаха да излизат заразените медицински лица, само в областта където съм аз са  над 100.
Дано не ги дадат на лекарите. В момента това навсякъде  е дефицитна стока и има адски много некачествени и маски и тестове. Абе голяма каша, всички купуват от Китай на бързо, защото са на зор и вече няколко пъти  и маски тестове  оказват пълен боклук.

# 23 003
  • на пъпа на Златията
Не мога да си представя че с дете на ръце с температура ще отидеш в Пирогов и няма да те приемат? Или греша?

# 23 004
  • София
Хората и без Мангъров са като отвързани - това им е в природата. Със или без Мангъров пак щяха да реагират така. И без вирус реагират така - не мислят за последствията. Ако всички мислеха за последствията половината проблеми и нещастия щяха да бъдат избегнати.

# 23 005
  • София
Ще ви съмарайзна цялата информация след теста, че ме обвиниха тука, че видиш ли не излагам всички факти и обстоятелства в един пост. Grinning

# 23 006
Нищо не разбрах от последната история. Като тръгнете да разказвате подобни истории защо не излагате всички факти в един пост, а се пуска объркваща информация на час по лъжичка и не става ясно каква е драмата.

Последно не разбрах - каза се, че родителите не искали да водят детето по болници и лаборатории. Отказан ли е  преглед на детето и хоспиатализация? Къде е обикалял бащата и защо, с детето ли е обикалял или сам, защото се каза, че родителите не искали да водят детето по болници и лаборатории?
Аз разбрах, че всъщност голямото притеснение на родителите не е, че детето трети ден е с 39 градуса и повръщане, ами да не зарази рисков роднина. Защо просто не са отделили рисковия и да си гледат детето, не знам. Съответно са обикаляли да търсят някой да го изследва за Ковид вкъщи, а не да го преглежда и предписва лечение.

# 23 007
Ще ви съмарайзна цялата информация след теста, че ме обвиниха тука, че видиш ли не излагам всички факти и обстоятелства в един пост. Grinning

Не знам какви са фактите и обстоятелствата, но ако болднатото не отговаря на истината, наистина може би е разуумно да го редактирате, така че да не всявате паника с подвеждаща информация.

Само да кажа, че позната, чието дете (3 г.) е с 39 градуса, кашлица и разстройство 3 ти ден никъде не искат да го изследват. Бил изчерпан капацитетът на тестовете.  Накрая с някакви връзки в Пирогов срещу 300 лв. са се съгласили да му направят тест. Чакат резултат.
Можете да си направите изводите...

# 23 008
  • София

Не знам какви са фактите и обстоятелствата, но ако болднатото не отговаря на истината, наистина може би е разуумно да го редактирате, така че да не всявате паника с подвеждаща информация.

Само да кажа, че позната, чието дете (3 г.) е с 39 градуса, кашлица и разстройство 3 ти ден никъде не искат да го изследват. Бил изчерпан капацитетът на тестовете.  Накрая с някакви връзки в Пирогов срещу 300 лв. са се съгласили да му направят тест. Чакат резултат.
Можете да си направите изводите...
Може да проследите последващата уточняваща информация. Или ви затормозява?

# 23 009
  • Bulgaria
Със сигурност не е коронавирус. Лекарите би трябвало и по-добре от нас да го знаят. Няма абсолютно никаква логика след като очевидно живеят не само родителите, но и рисков роднина под един покрив, единствено детето да е проявило симптоми. На тяхно място по-скоро би ме интересувало да го лекуват, отколкото да чакам тест.

Общи условия

Активация на акаунт