COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 980
NumLock, точно за тази опция говорех. Има през три минути часове за бърз тест за утре и през 6 за ПСР.

# 22 981
  • София
Едва ли е коронавирус. Не ми се вярва детето да прояви симптоми, а родителите - не. Нека се успокоят родителите и лекарите да си свършат работата. Къде е Мангъров в тази ситуация?
И аз съм на това мнение.

# 22 982
Нещо и на мен тази история ми звучи съмнително. Дали родителите са поукрасили, дали Щастливка, не знам.

# 22 983
Не е страшен, ама обикаляме болниците за тест?
Обясни защо?

А, видях, имало член от рискова група.
Значи все пак е страшен, за някои.

# 22 984
Ако искаш нещо да се случи в тая държава - трябва да си платиш. Винаги така е било и не знам кое ви учудва. Плащайте теста на частно, щом ви е важно да знаете. Пак да напомня случая с майката и дъщерята от Благоевград, които починаха - и двете бяха с пневмонии, никой не искаше да ги тества. Нямаше и да влязат в статистиката, ако не бяха платили от джоба си теста.

# 22 985
  • София
Май не искат да преглеждат без тест, някой да ме поправи, ако има информация.

# 22 986
Едва ли е коронавирус. Не ми се вярва детето да прояви симптоми, а родителите - не. Нека се успокоят родителите и лекарите да си свършат работата. Къде е Мангъров в тази ситуация?
как къде? В телевизиите. Днес го гледах в 7/8. Може и повторение да е било. Сравни лечение на ковид със счупен крак. Пиеш хлорокин и ти минава и да не пиеш, пак ти минава. Така го разбрах. Тежките случаи дават фира и те така. А пропуснах, имал паник атаки.

# 22 987
  • София
Щастливка, извинявай, но има нещо премълчано в тази история, тестове си се правят в частните лаборатории.
Ставало дума за Пср взет в домашни условия. Родителите не искат да мъкнат детето по лаборатории и болници. От всички, абсолютно всичко лаборатории са казали, че капацитетът е изчерпан. В крайна сметка бащата намира връзки, за да дойде мед. лице от Пирогов, което да направи пср срещу определена сума. Това е случаят.

# 22 988
  • София
как къде? В телевизиите. Днес го гледах в 7/8. Може и повторение да е било. Сравни лечение на ковид със счупен крак. Пиеш хлорокин и ти минава и да не пиеш, пак ти минава. Така го разбрах. Тежките случаи дават фира и те така. А пропуснах, имал паник атаки.
О, мерси за инфото, ще намеря да го изгледам, че аз на преразкази не вярвам.

# 22 989
  • на пъпа на Златията
Може да се притеснява че ще приемат детето в болница, например без придружител?
А ако е някакво друго заболяване а не тоя вирус , как се процедира сега?

# 22 990
  • Bulgaria
А лечение? Не е ли по-важно да го лекуват, отколкото да чакат за резултат от тест?

# 22 991
Почти съм сигурна, че детенцето е с обикновен грип напр. Проблемът е, обаче, ако настина в лабораториите казват, че няма тестове, а личния лекар, че трябва да постъпиш в болница, за да те тестват. Какво се случва, ако човек е реално заразен с Ковид-19 и не се чувства добре? Не мисля, че със разрастването на епидемията въпроси като "Контактен ли сте?" или "Пътували ли сте в чужбина" са единствен показател, при положение, че и в магазина напр. можеш да се заразиш. Сещам се за случая с майката и дъщерята от Благоевград, които са били прехвърляни тук и там, а края е ясен за всички.

# 22 992
  • София
Не е страшен, ама обикаляме болниците за тест?
Обясни защо?

А, видях, имало член от рискова група.
Значи все пак е страшен, за някои.
Страшен е за определени уязвими групи. Точно, както е страшен и грипът, например.
Ето защо, когато установим, че имаме ГРИП А, ние в нашето семейство избягваме контакт с близките си възрастни баби и дядовци.
А,да! И по принцип си мием ръцете.

# 22 993
Аз лично ако реша да се изследвам за ковид бих си пуснал това:
Скрит текст:
Коронавирус Covid-19 (флуоресцентен имунохроматографски анализ за откриване на нуклеокапсиден протеин на SARS-CoV-2) – 80,00 лв.
/Изследването се прави само в София, Централна Лаборатория Рамус, Дружба 1/
Не е  PCR (референтен), но е метод  с висока точност.

# 22 994
  • Bulgaria
Вирусът може и да не е страшен за всички, но е страшно да нямаш достъп до болница и да не искат да те приемат. В крайна сметка ние всички тук и това говорим.

Общи условия

Активация на акаунт