COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 400
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 2 865
Яд ме е, че не мога да дам линк. Четох интервю с един човек, който от много години живее в Швеция. Инженер е. Коментира точно това, че трудно успяваш да запазиш часове при специалист. Имал здравословен проблем който решил в България.
Както и да е. Говоря от личен опит. Видях доста. И спящи сестри на нощта смяна, грубиянки, надути лекари. Но пък има и големи светила. Като ги гледах как работят с желание и ентусиазъм в тая мизерия ми стана някак  хем болно, хем хубаво. Много млади лекари в детска хирургия-Пловдив. Пожелавам си след великия грип нашите медици да останат тук, децата ни да останат тук.

# 2 866
Gabito, цитирам
“Факт е, че деца много по-рядко умират от усложнения от корона, отколкото от усложнения при грип.”

Не съм лекар, но при коронавирусите не се ли развиват атипични пневмонии за няколко часа, в много случаи, за съжаление, без възможност за реакция и лечение?
А Covid-19 даже още не е опознат.
Странно и стряскащо е предназначението на лекарствата, с които лекарите по света го третират.
Странен ми е и капацитета да се задържа дълго време върху повърхности, но факт.

Стряскащо му е неуловимостта му, докато може да докара белия дроб в нещо, на което се стряскат и лекарите.

Много неща има. за него, на  които учени и лекари още нямат отговори.

# 2 867
  • София
Ей сега като депутатите гласуваха да не взимат заплати, докато сме в ИП, можем да сме сигурни ,че повече няма да го удължават. Joy

# 2 868
  • На остров
Лолита не знам за твоя приятел, който от много години живее тук, къде и как живее.
Специалист се запазва или през личен лекар в поликлиника или в частна клиника директно при контакт с тях.

Досега не съм имала проблем и с двата вида контакти с лекари специалисти.

Отделно има допълнителни здравни пакети към избрана здравна служба с достъп до специалисти от различен вид.

# 2 869
И един мармот завива шоколада...
Лолита не знам за твоя приятел, който от много години живее тук, къде и как живее.
Специалист се запазва или през личен лекар в поликлиника или в частна клиника директно при контакт с тях.

Отделно има допълнителни здравни пакети към избрана здравна служба с достъп до специалисти от различен вид.

# 2 870
Две в едно, не го познавам. Четох интервю.
Как е при вас тези дни? Има ли напрежение? А хората как понасят положението?

# 2 871
  • Sofia
Ей сега като депутатите гласуваха да не взимат заплати, докато сме в ИП, можем да сме сигурни ,че повече няма да го удължават. Joy
Хаха хаха мислиш ли? А дано, ама надали! Точно те, едва ли са опрели до едната заплата! Виж им тоалетчетата, чантичките и обувките, и после се надявай. 😀 .

# 2 872
https://www.ventusky.com/?p=34;-45;1&l=temperature-2m
От тук могат да се следят температурите по земята.Вижда се в кои страни е над 30 градуса, но вируса си върлува и там.
Точно така - топлото време няма да ни спаси ако на това се надяват някои хора.

# 2 873
Което е крайно разочароващо....

# 2 874
Борис Джонсън е в интензивното, а беше само грип. Дано му се размине най-лошото.
Той от агитката "само грип" ли беше?

Той беше за стаден имунитет в началото, доколкото си спомням.
Да. А каква е алтернативата на стадния имунитет?

Карантина. Няма друг начин за момента.

Мда, искам да видя колко ще оцелеят след 2 години карантина. Бас държа, че доста повече ще са жертвите, отколкото биха били от вилнееща корона.

# 2 875
  • На остров
Ами гледах по тв в центъра на Стокхолм имаше хора, някои спазват дистанция други не. Особено младежи и млади възрастни в категория 18-25 те все си мислят, че са безсмъртни и тях нищо не го лови.

Казаха, че 20 процента от леглата в интезивна грижа са свободни. Полевата болница е готова но засега няма нужда от нея.
Има нови заразени и починали, но в рамките на очакваното. При промяна ще реагират вероятно и с други мерки. В момента най много пострадали има в домовете за стари хора, но там говорим за наистина възрастни хора с много заболявания.
Икономически са зле нещата, но то всички са засегнати. Хиляди безработни се регистрират, много компании фалират.

# 2 876

Аз лично чрез личен лекар в поликлиниката (т.е. безплатното здравеопазване) съм чакала час за ендокринолог точно 9 месеца. Октомври месец бях при личния лекар, който ми заяви преглед при специалист. Получих час за юни следващата година, когато точно по същото време си бях в България. Отказах часа, защото не бях в Швеция и си направих преглед при проф. Пандев в Банско.

На частно е по-бързо, но за тази бързина си плащаш допълнително (освен високите данъци). Wink

# 2 877
  • Bulgaria
Чак пък 2 години... Аз съм убедена, че до няколко месеца ще се намери лечение, а вероятно след още няколко и ваксина. Толкова много хора работят денонощно в тази насока, че не мога да повярвам, че след 6 месеца няма да има никакъв напредък.

# 2 878
Тук вече съм съгласен, с пари навсякъде става работата бързо и нормално.

МК да те разочаровам, но протокол за ваксина е поне година. А ако случайно на тестовите субекти им се случи случка и вземат внезапно да измират, се преработва още толкова. А не е да не е било Simple Smile
Лечение няма да има адекватно, това е вирус. И като всички вируси, може да има нещо временно, но това ще предизвика бърза мутация и резистентност към лечение, както стана с ремантадина и птичия грип.

Аз лично чрез личен лекар в поликлиниката (т.е. безплатното здравеопазване) съм чакала час за ендокринолог точно 9 месеца. Октомври месец бях при личния лекар, който ми заяви преглед при специалист. Получих час за юни следващата година, когато точно по същото време си бях в България. Отказах часа, защото не бях в Швеция и си направих преглед при проф. Пандев в Банско.

На частно е по-бързо, но за тази бързина си плащаш допълнително (освен високите данъци). Wink

# 2 879
Досега смятах всички връзки с 5G за пълни глупости, но сега попадам на теория, че 5G може би променя структурата и действието на хемоглобина - нещо, което кореспондира с изнесената тук по-рано днес информация, че недостига на кислород в кръвта се дължи на неправилно функциониране на същия хемоглобин..

https://www.naturalnews.com/2020-04-06-5g-alter-hemoglobin-coron … -deprivation.html
https://www.naturalnews.com/2020-04-04-nyc-icu-doctor-covid-19-o … -ventilators.html

Общи условия

Активация на акаунт