COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 689
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 775
Четох назад за английската кралица, та в този ред на мисли някой има ли информация какво се случва с нашите Saxe-Coburg-Gotha ?

# 2 776
Защо да не се пускат българи да берат аспержи, за хората ще е добър доход. Само трябва да има някакви условия - примерно, всеки заболял българин на територията на Германия да се лекува за сметка на тяхната здравна система. Като реши да се връща, да се прибере, след като покаже отрицателен тест за вируса.
Така хората ще имат доходи, също и ще бъдат лекувани ако се наложи, в България ще сме сигурни, че не си внасяме вирус, а немците ще си получат аспаржите, и всички доволни.

# 2 777
И Мангъров не го харесвате, но е прав!

За кое е прав? Че ако се натръшка 50% от населението здравната система ще издържи ли?

# 2 778
  • Пловдив
Борис Джонсън е в интензивното, а беше само грип. Дано му се размине най-лошото.
В Истанбул започват да строят 2 болници за коронавирус. Дават си 45 дена срок, за да заработят.
Това е от швейцарски новинарски сайт.

# 2 779
  • Другата България
Пътуването не е забранявано, няма и да бъде. Разбира се, че хората ще се приберат по домовете си, това са 4 дни.

# 2 780
Не, че е по добре да се изкара масово и общото здраве е по важно от индивидуалното. Ще жертвите, дето ще дадем, ще са в името на това да минем нещата като народ. Няма как да минем без жертви, дали веднага с много бързи темпове и загинали, или дългосрочно с почти същия брой хора, но умрели от много други неща.
[quote author=Георги Дяков 641885 link=topic=1198767.msg40517395#msg40517395 date=1586202083]

За кое е прав? Че ако се натръшка 50% от населението здравната система ще издържи ли?
[/quote]

# 2 781
Новини за Ън, след два месеца ще могат да си закупуват лекарствата с рецепта от аптека. https://www.24chasa.bg/novini/article/8417447

Значи ще се лекуваме наистина вкъщи от пневмония. В Турция май имат предписание как да го пият в началото на болестта и там е достъпен и извън болниците.

Не е достъпен вече. Не знам да имат предписания, а и не могат да си го закупят.
Ако някой има повече информация да сподели, но това е, което аз знам.

# 2 782

Всъщност здравната система няма да издържи на нищо, защото към момента заразения мед. персонал, е повече от пациентите в болниците.

# 2 783
Борис Джонсън е в интензивното, а беше само грип. Дано му се размине най-лошото.
Той от агитката "само грип" ли беше?

# 2 784
Мангъров е прав, от гледна точка на епидемиологията.
Но не и от етична и морална.
И слава Богу, че по-голямата част от планетата не мисли да прилага на практика теорията.

# 2 785
Да, отделно здравната ни система е като всичко друго в държавата - интубирана. Беше си умряла и преди вируса, сега няма голяма разлика. То затова е добре човек да си кара на частно, лошото е, че не всички имат финансовата възможност да се случва

Дева, а вируса има ли етика и морал, като убива?!?

Всъщност здравната система няма да издържи на нищо, защото към момента заразения мед. персонал, е повече от пациентите в болниците.

# 2 786
Добре, де, защо в тази тема всяка информация носеща надежда се посреща с такъв неистов отпор. Всичко за "лошото, за ада, който предстои, за хилядите умиращи по улицата", се приема за чиста монета, а инфото, което се дава за БЦЖ, за антитела, за възможно безсимптомно преболедуване, без последствия, се посреща с такъв хъс, клонящ към омраза. Не искате ли да имате надежда, не искате ли да виждате възможност в тази информационна неразбория от страшни прогнози. Странно ми е. И мен ме е страх и паниката ме беше завладяла, понякога пак успява да ме стисне за гърлото, но освен апокалиптичните картини искам да виждам и чувам и мислещи хора, опитващи се да намерят изход в тази ситуация и да дадат надежда на всички ни. Която може и да не е измамна, макар на повечето да им се струва такава, а на някои сякаш им се иска да бъде такава.
Защото не могат да заспят, ако не са депресирани, както и околните около тях. Има си име тази диагноза и се лекува,  доста често успешно. Съвсем сериозно го казвам. Нормалните хора са устроени да гледат напред към светлото бъдеще

# 2 787
Да отиват, но на връщане да си платят до един здравните осигуровки в България или любителите на аспержи да им ги внесат авансово, още преди да са тръгнали.

Те просто ще фалират, ако ги платят тези осигуровки. 😂

Не знам кога го е казал Баце, но вчера го цитираха. И да, с насмешка или поне изумление го коментираха и то в сериозни медии. Да не би да се обиждате?

Да. А после им каза да приемат, че много възрастни ще умрат.

# 2 788
  • Bulgaria

Той беше за стаден имунитет в началото, доколкото си спомням.

# 2 789
  • на пъпа на Златията
Ммм даа,
Цял доктор- специалист   д-р Симидчиев ви се върти  вдясно на екрана да ви отговаря на въпросите. Пратили са ви го специяално  Генерала и Пожарникаря.
Щото се чудят на въпроса на Диков  "Защо с куче на улицата може а с внуче не може".
Дано  човекът ви отговори точно в колко часа  минутите и секундите ще ви      "олабят" мерките . Дали има план  как да се действа нататък .
Дано ви отговори на въпроса и каква маска ви трябва за кухнята , каква за тоалетната , каква за спалнята . Може ли за кухнята с аромат на лимон , в тоалетната с аромат на бор а за спалнята с дантелки .

Общи условия

Активация на акаунт