COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 100
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 760
Новини за Ън, след два месеца ще могат да си закупуват лекарствата с рецепта от аптека. https://www.24chasa.bg/novini/article/8417447

# 2 761
  • Ispania
https://www.boe.es/boe/dias/2020/04/01/pdfs/BOE-A-2020-4208.pdf
За онзи отговор в който някой казваше че няма друга държава която да дава заем.
Това е държавен вестник -Испания.

# 2 762
  • Germany
Ето я статията. От Бавария е. Не мисля че е пренебрежителна, просто информативна. Явно в коментарите съм чела, че малко в повече е драмата в България. Но пък доста хора питаха, защо пък не изпратят от тези “ новите” германци да събират реколтата 😉 https://www.br.de/nachrichten/deutschland-welt/bulgarien-will-ke … nd-lassen,RvDVM7B

България не иска да пуска работници, които добиват реколтата в Германия

Джулия Кликнер и Хорст Зеехофер искат да позволят на помощници за реколтата да влязат въпреки пандемията.  Но не всички източни европейски страни на събирачи на аспержи и берачи на ягоди са ентусиазирани от идеята.
  Земеделците в Бавария се притесняват от реколтата си поради кризата с коронавируса.  Тъй като помощниците за реколтата предимно идват от Източна Европа, част от реколтата може да не бъде събрана навреме поради ограничената свобода на пътуване.  Само в Германия, според официалната информация, фермерите и особено предприятията за производство на плодове и зеленчуци до края на май зависят от 100 000 сезонни работници, които да управляват реколтата.
 Klöckner и Seehofer искат да допуснат 80 000 помощници на реколтата
 Летището на Allgäu в Memmingen се подготвя за пристигането на помощници на реколтата от Източна Европа, както говори говорител на летището пред БР в петък.  Влизането им обаче сега може да бъде под въпрос.  Федералният министър на земеделието Джулия Кьокнер (ХДС) и федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер (ЦСУ) искат да разрешат до 40 000 помощници на реколтата да влязат в Германия, въпреки Кризата през април и май, но очевидно те направиха Погрешно изчисление.
 Българският премиер: "несправедливо е" спрямо населението
 Държавният глава на България Бойко Борисов се изказа в събота срещу заминаването не сезонни работници от страната му.  Според Борисов “това не е честно за българското население, когато сезонните работници отиват в Германия за бране на аспержи или на ягоди и след това е възможно да донесат корона вируса у дома: "Когато договорите им приключат, те идват тук, носят заразата в себе си и всички останали  трябва да плаща за тях ", каза българският премиер.  Досега източноевропейската страна е регистрирала само около 500 инфекции.  Страната се счита за най-бедната в ЕС и би била лошо подготвена за голям брой болни.
 Други страни от Източна Европа позволяват на работниците, които работят с реколтата, да напуснат страната
 Други източноевропейски страни, като Румъния, сигнализираха, че на работниците определено ще бъде разрешено да напуснат Германия.  В Румъния 140 души са загинали след заразяване с вируса Sars-CoV-2.  Броят на заразените се повиши до 3 616 до събота.

# 2 763
  • Bulgaria
Според мен София ще я карантинират в един момент. Щото тука ще е най- масов пикът, като почнат да се връщат от всички краища на България след Великден.

Какъв Великден? Трябва да са луди да позволят свободното пътуване и празнуване на Великден. Това ако се случи, значи наистина ни готвят за стаден имунитет без съмнение.

# 2 764
  • гр. Варна
Тайланд :
Скрит текст:

793 излекувани, 26 починали...
А у нас 14 излекувани, 20 починали.

Заразени съобщават 2220, 51 нови случая за 24 часа. Рязък слад, предишните дни бяха по над 100 новозаразени.
98% от хората, които виждам са с маски! Никой не се доближава до мен на 3 м разстояние. Нищо не работи. Само суперите. Пред 7/11 стои служител с термометър и гел за ръце.
Без маска абсурд да влзеш където и да било.
Дано няма втора вълна!
Ще удължават ИП вероятно и тук.
Като цяло по улиците почти няма хора.
А след 20 часа изобщо.
Стриктни са и на фона на това, че са над 70 милиона май се справят.
Не знам как е в столицата, където са най- много болните и най- строги мерките, но в нашия град е спокойно, имаше 4 случая, излекуваха ги.
Не са съобщили за нови.
По- бавно се разпространява явно на над 35 градуса. Дано и у нас се затопли скоро и това окаже положително влияние.
Имат 2,565 пъти повече случаи въз основа на тестване.
България 15 899 теста>  549 случаи (коеф. 0,0345)
Тайланд    25 071 теста>2220 случаи (коеф. 0,0885)

# 2 765
  • на село
Добре де този заем коя банка го дава, сега гледах сайта на моята, не се споменава нищо.
И въобще някой възползвал ли се е от него или все още е проекто план и не е гласувано от  височайшите.

# 2 766
  • Bulgaria
Новини за Ън, след два месеца ще могат да си закупуват лекарствата с рецепта от аптека. https://www.24chasa.bg/novini/article/8417447

Значи ще се лекуваме наистина вкъщи от пневмония. В Турция май имат предписание как да го пият в началото на болестта и там е достъпен и извън болниците.

# 2 767
Аз по принцип съм привърженик на стадния имунитет и подкрепям тази насока, обаче все още не е 100% сигурно, че се изгражда трайно. Ето затова не мисля, че все още е на дневен ред. Ще ограничат нещата , да видим колко успешно. Мен ме притеснява, че за 2 дни по пътищата ще се избият повече българи, отколкото от коронавируса при свободен режим. Особено ако свалят мерките.
Според мен София ще я карантинират в един момент. Щото тука ще е най- масов пикът, като почнат да се връщат от всички краища на България след Великден.

Какъв Великден? Трябва да са луди да позволят свободното пътуване и празнуване на Великден. Това ако се случи, значи наистина ни готвят за стаден имунитет без съмнение.

# 2 768
  • в страната на чудесата
Еееее баш пък чайкафарма.
Еми той няма да има странични ефекти техния Simple Smile

# 2 769
Да, статията за сезонните работници е окей. Ако помня правилно, цялпстното послание на Борисов беше, че в чужбина работниците се осигуряват спрямо там, а се връщат да се лекуват у нас, без да са допринесли за нашата осиг. система. А беше казанп дори по повод на болногледачки, тръгнали тези дни за Австрия.

# 2 770
Депутатите са без заплати за времето на ИП.
Да спят спокойно всички. Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 10:52 от bubanka

# 2 771
  • Bulgaria
Не, не, моля ви се. Стаден имунитет в България - това ще е невиждана катастрофа. Прекалено голям % от населението ни е болно, застаряващо, няма начин.

# 2 772
Продължавам да се чудя на напъните да ме убедят, че това е просто грип тук. Тези , които вярваме на друго сме параноици, психично лабилни и какви ли не. Ми такива сме, но съм поласкана, защото се оказвам на една вълна с...
Солун, с дронове предупреждават хората да не излизат навън без причина
http://kanal3.bg/news/world/europe/120104-Solun-vkarva-dronove-v … ta-s-koronavirusa
Скопие- никакво излизане от 16ч до 5 сутринта на граждани
http://kanal3.bg/news/world/europe/120104-Solun-vkarva-dronove-v … ta-s-koronavirusa
Румъния-удължава с 30 дни извънредното положение от днес. В предишна статия румънския премиер призовава за Великден сънародниците му да помислят за близките си и проявят съпричастност и да не пътуват. С две думи не са желани в този момент.
http://kanal3.bg/news/world/europe/120103-Izvanrednoto-polodzeni … daldzeno-s-30-dni
За Австрия се писа, че ще вдигат поетапно мерките, но няма да отворят границите до сигурно лекарство или ваксина , т.е. ще се пазят от външни.
Някой преди питаше за 5G мрежата и защо имаше статии, че в Китай са ги спрели и почнали да се подобряват хората и по-малко заразени. В Италия също е нагъсто разположена и също се смяташе, че е причина. В София пък врабчета няма вече, ако забелязвате . И ето тук по-подробно, ако някой се интересува
Скрит текст:
5G спира молекулата с кислород да достига до мозъка чрез хемоглобина. 60-те Ghz от 5G блокират функционирането на хемоглобина и други системи на организма. Липсата на кислород в човешкия организъм води до много проблеми, на първо място до дихателна недостатъчност.
https://portal12.bg/publikatsii/5G-spira-molekulata-s-kislorod-d … 6-NTHg3M.facebook
За сърбите, хърватите и мерките на тези наши съседи няма да пиша, всички знаем, че са без компромиси.

ПП. Имам един въпрос. Вчера имаше питане, ако трябва да избирате с какво да се зарази детето ви грип или коронавирус , няколко мами твърдо убедено заявиха -корона, защото децата не боледували. С това вече ...се изчерпва всичко за мен. Никога, ама никога не бих пожелала детето ми да се зарази с този вирус, дори и да не развие симптоми. За грип има ваксина, има лекарства, знам и познавам кога не е добре и взимам мерки веднага превантивно, а ако трябва после антибиотик дори (след преглед от лекар)
Какво ви дава спокойствието с короната да попитам.
На мен не ми е ясно този вирус влезнал в организма на човек, който не развива болест, симптоми и т.н. колко време стои тихо и мирно вътре. Едно дете (а вече има починали без заболявания) като му се развие белият дроб с растежа , вирусът остава ли в него и колко време "живее" Децата имат ли антитела , ако са поразени и на крак изкарали, като възрастните евентуално. Възможно ли е тихо "да яде" , да спира растежа на дробовете при малките. Това на мен не ми е ясно, може и да съм глупава. Но на вас , ако е ..обяснете ми, защото търсих мнения и не намерих нищо. Специалистите казват масово, че не знаят какво става с децата.
fanfanito, аз зададох вчера такъв въпрос на една съфорумка. Некоректен/ глупав
 ( както искат да го наричат), но се ядосвам като чета “ просто грип”.
Тя отговори съвсем цивилизовано и спокойно - за майка й, че предпочита грип, за детето корона, защото децата го карали леко. За себе си не отговори. Написах й, че съм без коментар. Още не мога да намеря такъв.

# 2 773
Не знам писали ли сте. Борис Джонсън е постъпил в интензивно отделение, тъй като се е влошил.

# 2 774
3-4000 теста на ден няма как да правим, защото имаме 12000 бр теста в момента. Така че. ....чекаме

Общи условия

Активация на акаунт