COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 998
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 895
Досега смятах всички връзки с 5G за пълни глупости, но сега попадам на теория, че 5G може би променя структурата и действието на хемоглобина - нещо, което кореспондира с изнесената тук по-рано днес информация, че недостига на кислород в кръвта се дължи на неправилно функциониране на същия хемоглобин..

https://www.naturalnews.com/2020-04-06-5g-alter-hemoglobin-coron … -deprivation.html
https://www.naturalnews.com/2020-04-04-nyc-icu-doctor-covid-19-o … -ventilators.html
В Иран и Турция май няма 5G.

# 2 896
  • При семейството си
Да, много интересно. Аз явно съм била във възраст, в която хич не ми е пукало ни за птичи, ни за свински грип. Колежка, която обаче е имала тийн в периода на грипа от 2009 година, точно това говори, че тогава пак е имало паника, тогава е бил много по-опасен за младите хора, но подобно мерки не са взимани.

# 2 897
Скрит текст:

Да. А каква е алтернативата на стадния имунитет?
Стоим затворени в къщите, докато вирусът не умре от скука и самота.

Ами направете си корона парти, но ако може в някой бункер без дръжка от вътрешната страна.

Луда работа. От една страна правителството забранява по мистериозна причина разходките в паркове, от друга страна народът е толкова отворен в науките вече, че е сигурен, че трябва набързо да се изпозаразят всички, да стане имунитетът и после да ходим на плаж. Но емигрантите да стоят далеч, защото ще изхарчат скъпите осигуровки, нищо че и без това никой няма да ги погледне, също като тези с осигуровки. Или беше защото са заразни, а иначе у нас корона няма.
Не бе, ние чинно спазваме правилата и чакаме да отмине. На 14.05 ще е приключило, така обещаха...
Всъщност, немските учени казаха, че с изолацията само забавяме нещата, не ги решаваме. Казаха че трябва да се отхлабят мерките и да се натовари здравната система до краен предели тогава пак да се затегнат. Защо не чух нито една думичка какъв долен гаден отвратителен дарвинист е този професор доктор, дето са го сложили да ръководи епидемията в Германия?
Това е като да си играеш с огъня. Лесно може да излезе извън контрол. И пак с Германия ли ще се сравняваме и със здравната им система?

# 2 898
Момичета и момчета, ако някой иска да помогне за бързото достигане на маски до най-нуждаещите се европейски страни, нека ми пише на ЛС. Маските са българско производство, качествени, от нетъкан текстил, цените конкурират китайските, капацитет - 50к бр./ден.  Това ще помогне и работниците на 2 големи бг фабрики да не останат без работа.

# 2 899
  • Ispania
абе чувате ли се 50% .....това не е чума!
Погледнете ни само смъртните случаи! Възрастни и тежко болни!
Дааа сега веднага ще кажете , че има 2-3ма уж не в тази категория.
Еми има има един малък процент от млади хора с рак на белия дроб, без някога да са докосвали цигара....Нашата статистика е толкова нищожна , а реакциите толкова драстични, че стана ясно защо сме били 500 години роби....
Значи аз не ви зная вие защо сте били “роби“, или защо сте имала определена реакция .
Лично нещо не се връзвам във вашата схема , защото повече от половин живот съм живяла на вън (тезата за робите отпада), а реакцията е страха за близките , знаейки какво преминава Испания.
Всичко гледате през крив макарон, може реалността да е много по-проста отколкото смятате.
Истина-опит(реалност)-страх. Толкова. Нищо повече.
Предполагам че дори хората които не са живяли или не живеят на вън, следват същото.
Aко смьртните случаи са възрастни и болни(не виждам какво значение има кои и какви са ?!!!🤔), е защото всичко се спря на време. Радвайте се че статистиката за щастие (за което сте права!!) е нищожна , защото не дай Боже да стигнете като нас да живеете в статистика която ХИч не е нищожна .
И както казах- истина-реалност-страх(за любимите и не само хора). Просто.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 00:59 от Val

# 2 900
Такова спиране на света историята не познава Thinking

# 2 901
Това, че си карантиниран, не е гаранция, че член на семейството не е бил заразен и не е заразил и другите около него и не са го изкарали безсимптомно.  А и никой не е изследвал цял Ухан, така че и аз имам право да вярвам, че са достигнали стадния имунитет и вие имате право да вярвате, че вирус се спира с полиция.
Какъв член на семейството? Прибираш се от чужбина и си изолиран за 2 седмици в хотел. Чак когато се установи, че си здрав тогава отиваш при семейството си.

# 2 902
[.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 23:20 от Анонимен

# 2 903
А дали имаш пари за хотел?

# 2 904
Скрит текст:

Да. А каква е алтернативата на стадния имунитет?
Стоим затворени в къщите, докато вирусът не умре от скука и самота.

Ами направете си корона парти, но ако може в някой бункер без дръжка от вътрешната страна.

Луда работа. От една страна правителството забранява по мистериозна причина разходките в паркове, от друга страна народът е толкова отворен в науките вече, че е сигурен, че трябва набързо да се изпозаразят всички, да стане имунитетът и после да ходим на плаж. Но емигрантите да стоят далеч, защото ще изхарчат скъпите осигуровки, нищо че и без това никой няма да ги погледне, също като тези с осигуровки. Или беше защото са заразни, а иначе у нас корона няма.
Не бе, ние чинно спазваме правилата и чакаме да отмине. На 14.05 ще е приключило, така обещаха...
Всъщност, немските учени казаха, че с изолацията само забавяме нещата, не ги решаваме. Казаха че трябва да се отхлабят мерките и да се натовари здравната система до краен предели тогава пак да се затегнат. Защо не чух нито една думичка какъв долен гаден отвратителен дарвинист е този професор доктор, дето са го сложили да ръководи епидемията в Германия?
Това е като да си играеш с огъня. Лесно може да излезе извън контрол. И пак с Германия ли ще се сравняваме и със здравната им система?
Не, аз съм далеч от мисълта, че трябва да следваме такъв модел, ние не можем да издържим на такова затягане на тласъци, а и не можем да дозираме натоварването. Разглеждах мнението му като на учен. Който също казва, че има два начина да се овладее - лекарства или развиване на имунитет.
И понеже няма как да чакаме лекарства и ваксини, все си мисля, че трябваше да се опитаме да създадем условия да позволим на икономиката да не се затлачва и да пазим уязвимите. Но както и да е, минало е, изпуснахме момента когато можеше да дръпнем много. Сега Щабът начело с Вожда ми навява усещането, че просто сме го ударили на молитви да ни се размине...

"Шведските" момичета, така ли ми се струва или има последните два-три дни известен спад в сравнение с предишните - и в новооткритите, и в смъртните случаи? И всъщност вие тествате ли още?

# 2 905
Правиш си сметката, ако нямаш пари за хотел или не можеш да си позволиш да стоиш изолиран не ходиш в чужбина или пък те изолират на по-спартански условия. Стига да има желание и начин ще се намери.

# 2 906
Правиш си сметката, ако нямаш пари за хотел или не можеш да си позволиш да стоиш изолиран не ходиш в чужбина или пък те изолират на по-спартански условия. Стига да има желание и начин ще се намери.

Брех, ама как ги измисляте тия? Нали разбирате, че по този начин много хора няма да си видят роднини семейство много дълго време?
Пак да попитам: за колко време ги предлагате да са тия мерки? Да важат ли и за тези с прекаран вече ковид, които имат имунитет? Или всички под ножа?

# 2 907
Момичета и момчета, ако някой иска да помогне за бързото достигане на маски до най-нуждаещите се европейски страни, нека ми пише на ЛС. Маските са българско производство, качествени, от нетъкан текстил, цените конкурират китайските, капацитет - 50к бр./ден.  Това ще помогне и работниците на 2 големи бг фабрики да не останат без работа.
За чужбина не знам, но в София в две централни аптеки питах преди 3-4 дни, когато търсех лекарства и нямаше никакви маски. Дори тази в квартала момичето работеше без маска аптекарката, каза че нямат. В другата по-голяма и заредена аптека имаше голяма табела, че няма маски, но попитах. Момичето смутено ми извади някаква в целофанче от плат уж многократна и с голямо неудобство ми каза, че струва....8лв.
Мисълта ми е, че в София нямат, но в самите аптеки от някакви складове се зареждат и по цени оттам се отчитат. Някой , ако има координати и знае как да напише и се свържат с тези фабрики за доставка в София, а и в други градове в страната, дистрибутори или не знам, но трябва някак да се отчетат вероятно. В София, в аптеките ще се търсят. За чужбина също се търсят знам, в Австрия писаха и че нямало спирт никакъв (ако е вярно) , маски и всичко не достига. Но как би могло да стане...знам само, че в София няма маски в аптеките или ако има са на цени... А да, в бензиностанцията преди пък на 4 лв гледах една мижава от хасе, където направо смешно, толкова тънка и никаква, че...
Наистина, ако някой знае как да помогне на хората от фабриките, а и има нужда навсякъде от маски.

# 2 908
Явно няма, защото цял свят купува тестове. Бях пуснала статия в предишната тема, че в Южна Корея пет фирми произвеждат тестове, но 120 държави искат да купуват от тях. Сеул решава коя държава от тях да е с приоритет.

статия отпреди 5 дни

Борисов иска 30 000 PCR теста месечно от Южна Корея

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-iska-30-000-pcr-te … na-koreia-2219495

Статията е от 31.03, т.е някъде тогава е говорил Борисов за тестове.

Корейският президент запозна премиера Борисов, че за подпомагане на ранното откриване на вируса и ограничаването на разпространяването му, корейската държава е увеличила тестването на гражданите си с тестове PCR реакция, включващи набор за изолиране и доказване на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса, причиняващ COVID-19. В тази връзка премиерът Борисов заяви интерес от страна на българското правителство за купуване от Република Корея на 30 хиляди PCR теста месечно.

Защо чак тогава? Кой е сгазил лука и не е поръчал своевременно тестове, в момента всички тестват, само ние чакаме, кой ще поеме отговорност, поне обяснение не ни ли дължат?

# 2 909
Виждам няколко човека вече сте коментирали за Лидл, на мен там също ми направи впечатление, че са му отпуснали тотално края и в магазина си е обичайната блъсканица общо взето. Трябва да ги глобят сигурно, за да почнат да спазват правилата отново.

За мерките от днес пък забелязах, че все едно е разпуснато ИП. Хора навън, напред-назад. Но някой го каза хубаво по-напред - от щаба не дават никакви обяснения, всичко е на принципа "защото така" и това типичното високомерно лаконично лекарско говорене с кратки и несъдържателни изречения в стил "на простолюдието не даваме обяснения". И така се стигна явно до момента, където някой хора са теглили една и на ИП и на щаба и на всичко. Ми не знам... Но не е на добре.

Общи условия

Активация на акаунт