COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 400
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 325
Трябва да се избиват обороти за 3-4м., както и намален капацитет.
Значи всички цени нагоре с 20-30% поне.

# 29 326
Гърция нещо започна да не отчита болните. май ще спасяват сезона.

+ 2 за днес. Дали?

# 29 327
Македония под карантина за 42 часа.
Имат нови 20 случая.

https://dariknews.bg/novini/sviat/severna-makedoniia-e-pod-42-ch … karantina-2226823

# 29 328
  • София
Да де, ама Чили са поне от месец с много случаи. Освен това имат 1000 интензивни, дори всичките да умрат(дано не) пак са си много добре.
Гледам и Бразилия - 730 хиляди направени тества, 352 хиляди заразени. Реално всеки втори, че и по-малко, ако и там правят по няколко теста, въпреки че ме съмнява..
Имат проблем с тестовете и там, при население - 230 милиона (САЩ - 300 милиона, брой направени тестове - 14,5 милиона, Русия - 145 милиона, направени 8,5 милиона теста)

# 29 329
Според СЗО процентът на положителните трябва да е под 10% в противен случай не правиш достатъчно тестове.

https://www.npr.org/sections/health-shots/2020/04/22/840526338/i … heres-how-to-know

Иначе бразилците са направили 3461 теста на милион.
За сравнение България е с 10656 теста на милион.

# 29 330
  • София
Е...след всичките отпускания, е съвсем нормално да има тук и там взривчета, даже е позитивно да е така, стига да ги държат под контрол.
Обаче ситуацията в Чили е много странна. Имат.адски много.случая и някакви 800 загинали. Чили са много свястна държава, ама чак такава космическа медицина да имат, не ми се вярва. Не виждам абсолютно никаква информация по въпроса.

800 умрели на 19 млн население изобщо не са малко.

# 29 331
  • София
Е...след всичките отпускания, е съвсем нормално да има тук и там взривчета, даже е позитивно да е така, стига да ги държат под контрол.
Обаче ситуацията в Чили е много странна. Имат.адски много.случая и някакви 800 загинали. Чили са много свястна държава, ама чак такава космическа медицина да имат, не ми се вярва. Не виждам абсолютно никаква информация по въпроса.

718 са, и то на близо 20 милиона население, не че има значение де. Говорим от самото началото на пандемията, а не на ден! Разбирате ли? Не са малко, не, но не са и Италия, Испания, САЩ, които на ден регистрираха повече, на ден!

# 29 332
Много тегави ще са пътуванията извън граница. Засега сме решили да не предприемаме такива, ако не се налага. Като чета поста на PURE направо ми се отщява да ходя където и да е.

# 29 333
  • София

718 са, и то на близо 20 милиона население, не че има значение де. Говорим от самото началото на пандемията, а не на ден! Разбирате ли? Не са малко, не, но не са и Италия, Испания, САЩ, които на ден регистрираха повече, на ден!

Не са близо 20, а малко над 19 млн:
https://www.worldometers.info/world-population/chile-population/

САЩ може да регистрират повече на ден, но те са 331 млн.

# 29 334
  • София
Скрит текст:
[/spoiler]

Не са близо 20, а малко над 19 млн:
https://www.worldometers.info/world-population/chile-population/

САЩ може да регистрират повече на ден, но те са 331 млн.
A, oк, но Испания са с 2 пъти повече население (40 милиона), а колко регистрираха, знаете ли?
Не са малко, разбира се, но Чили са близо до епицентъра на бурята в момента, даже се справят доста добре, нека изключим нотките на паника, ок?

# 29 335
  • София
Няма и помен от паника при мен. Чили не са близо до епицентъра, защото границата им с Бразилия е в безлюден, планиски, пустинен терен. Пардон, изобщо нямат обща граница . Simple Smile

# 29 336
  • София
Няма и помен от паника при мен. Чили не са близо до епицентъра, защото границата им с Бразилия е в безлюден, планиски, пустинен терен. Пардон, изобщо нямат обща граница . Simple Smile
Нямат.
От "континентална" гледна точка, замисли се. Както и да е...

# 29 337
Не мога да следя всичко.Интересуваме кога ще отпадне задължителната 14дневна карантина за прибиращи се български граждани?Не от ЕС,от друг континент.Казаха ми за 14 юни,но никъде не намерих такава информация.
Има ли такова нещо?

# 29 338
  • София
От други континенти? Мисля, че още няма официално инфо, все пак - зависи откъде са, нали  - Бразилия ли, САЩ ли, Танзания ли, Бахрейн ли, Замбия ли..
Рано е да се каже, рано е да отпадат. Може би ще е на принципа на списъци с държави.

# 29 339
В Италия и Испания епидемията в началото дълго време е вървяла незабелязано и когато реагираха нещата вече бяха доста напреднали. Чак успяха, заедно с останалите скрити европейски огнища да разпръснат вируса по целия свят, преди някой да усети какво точно се случва.
Много добре си спомням какво беше тогава, до този момент всички погледи бяха насочени към Китай, в България също се тестваха и карантинираха само хора, пристигащи от Китай. Когато гръмна Италия беше абсолютен шок, тогава останалите започнаха да обръщат внимание и до дни започнаха да валят съобщения от почти всички държави, които прихващаха вносни случаи от Италия. В последствие се оказа, че не е само Италия, а цяла западна Европа е осеяна с огнища, а ние тук в темата крещяхме да започнат веднага да тестват съмнителни пневмонии по болниците. Така бяха хванати и първите случаи, но ние извадихме късмет, че при нас нещата не бяха в толкова напреднала фаза.

Това не е оправдание, а по-скоро обяснение на събитията, в Европа вирусът ни хвана буквално по бели гащи и напълно неподготвени, според мен неоправдано защото драмата в Ухан се разиграваше два месеца преди това и имахме достатъчно време да се подготвим, ако бяхме внимавали. Но вече след това, особено пък в края на май и след всичко, което се случи, според мен вече съвсем няма оправдание да не си подготвен, а не да се успокояваш, че поне не си като Италия.

Общи условия

Активация на акаунт