В заведенията отстояние между масите няма, или поне не навсякъде. Сервитьорите са с маски, но дезинфектанти не навсякъде има. И смешните възглавнички по столовете....напълно излишен "аксесоар".
В определени институции обаче влизането се осъществява все още с пропусквателен режим, за да се избегне струпването на хора. Това изнервя, но дали ще чакаш вътре на опашка и ще дишаш във врата на този пред теб, а на теб ще ти диша друг поне аз разлика не виждам. За мен това е по-добрия вариант.
Чета това
http://www.focus-news.net/news/2020/06/03/2778699/pp-abv-organiz … yata-v-grada.html
Политизирането на корона епидемията започна, тоест, върви с пълна сила, то всъщност никога не е спирало. И поканили кой - наш Мангъров. Да повтаря отново познатите рефрени, да обяснява как това не е вирус, който е способен да е сред нас трайно, и отново да критикува действията на НОЩ - "хубаво е да спрат тези сутрешни изпълнения с щаба, от които не идва нищо добро". Изпълнения? Една суха статистика, която така или иначе ще я има ако не сутрин, то в новините, аз подозирам, че следващото му желание ще е и в новините вече да не се говори за короната, защото това "не води до нищо добро".
Доц. Кючуков пък от "Св. Ана" във Варна /там мисля, че беше/ недоволен, че две отделения оборудвали, а пациенти нула. Значи трябваше да са пълни отделенията, за да са доволни лекарите? Ами ако имаше болни, а нямаше отделения? Проблем били похарчените средства за тези отделения, те удвоили дълговете на болниците. Тези хора изобщо вярват ли си, като говорят? От политици някак приемам популизъм, но когато прочета или видя уважаван специалист, независимо в коя област, да се поддава на евтини политически манипулации и някак ми става...нехигиенично. Толкова дарения се направиха, всяка вечер се цитираха цифри за доста големи и не толкова болници в цялата страна, това са респиратори и техника, които могат да се ползват не само при епидемия от коронавирус, напротив...вместо това да е плюс за всяка болница, той го превръща в минус.
Все още се въздържали пациентите да постъпват в болница....и за това сигурно НОЩ е виновен? След "пресния" случай в Сливен, и то в частна болница?
А най-смешно ми стана от твърдението на Петков, че "груба грешка от страна на НОЩ била липсата на инфекционист в него, което довело до..какво беше, липсата на професионална експертиза" /по памет цитирам/.
Да позная ли кой инфекционист има предвид?