COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 316
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 155
  • Другата България
Скрит текст:
На мен ми прави впечатление, че в нито един друг магазин освен в хранителните, и то от големите хранителни вериги само и единствено, има параван. Плексигласов, стъклен, пластмасов - какъвто и да е. Няма. В магазините за дрехи продавачките дори не са с маски, в повечето от тях. Книжарници, магазинчета за кинкалерия, дреболиийки, левчетата, за козметика - само маски, никакъв параван. Ако отпадне носенето на маски на закрито, тези хора няма да са защитени по никакъв начин, освен ако те сами не го направят.
В заведенията отстояние между масите няма, или поне не навсякъде. Сервитьорите са с маски, но дезинфектанти не навсякъде има. И смешните възглавнички по столовете....напълно излишен "аксесоар".
В определени институции обаче влизането се осъществява все още с пропусквателен режим, за да се избегне струпването на хора. Това изнервя, но дали ще чакаш вътре на опашка и ще дишаш във врата на този пред теб, а на теб ще ти диша друг поне аз разлика не виждам. За мен това е по-добрия вариант.
Точно така, който смята, че е необходимо да носи маска, ще носи и без да е задължително.
Това в каква връзка го казваш? След като аз твърдя същото? Че ако/като отпадне забраната, носенето на маска става по лично желание и предпочитание и затова всякакво "набиване на канчета" колко това е вредно и ненужно е излишно.

Чета това
http://www.focus-news.net/news/2020/06/03/2778699/pp-abv-organiz … yata-v-grada.html
Политизирането на корона епидемията започна, тоест, върви с пълна сила, то всъщност никога не е спирало. И поканили кой - наш Мангъров. Да повтаря отново познатите рефрени, да обяснява как това не е вирус, който е способен да е сред нас трайно, и отново да критикува действията на НОЩ - "хубаво е да спрат тези сутрешни изпълнения с щаба, от които не идва нищо добро". Изпълнения? Една суха статистика, която така или иначе ще я има ако не сутрин, то в новините, аз подозирам, че следващото му желание ще е и в новините вече да не се говори за короната, защото това "не води до нищо добро".
Доц. Кючуков пък от "Св. Ана" във Варна /там мисля, че беше/ недоволен, че две отделения оборудвали, а пациенти нула. Значи трябваше да са пълни отделенията, за да са доволни лекарите? Ами ако имаше болни, а нямаше отделения? Проблем били похарчените средства за тези отделения, те удвоили дълговете на болниците. Тези хора изобщо вярват ли си, като говорят? От политици някак приемам популизъм, но когато прочета или видя уважаван специалист, независимо в коя област, да се поддава на евтини политически манипулации и някак ми става...нехигиенично. Толкова дарения се направиха, всяка вечер се цитираха цифри за доста големи и не толкова болници в цялата страна, това са респиратори и техника, които могат да се ползват не само при епидемия от коронавирус, напротив...вместо това да  е плюс за всяка болница, той го превръща в минус.
Все още се въздържали пациентите да постъпват в болница....и за това сигурно НОЩ е виновен? След "пресния" случай в Сливен, и то в частна болница?
А най-смешно ми стана от твърдението на Петков, че "груба грешка от страна на НОЩ била липсата на инфекционист в него, което довело до..какво беше, липсата на професионална експертиза" /по памет цитирам/.
Да позная ли кой инфекционист има предвид?

# 31 156
Всичката Мара втасала...

Хиляди хора се събраха на демонстрация на площада Сергел в Стокхолм в 18,00 часа в сряда. Демонстрацията преминава под мотото "Черният живот има значение" и се провежда след скорошните протести срещу полицейско насилие и расизъм в САЩ. „На нашите улици няма расисти“, скандират участниците.

Организаторите получиха разрешение за демонстрацията, но трябваше да се спази ограничението от максимум 50 души. Но на площада се събраха хиляди души и сега полицията води преговори за разтуряне на седянката.

снимки в линка, хиляди като сардели, крещят, летят вируси, поне някои са с маски
https://www.expressen.se/nyheter/manga-manniskor-vid-manifestation-i-stockholm/

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 20:13 от Анонимен

# 31 157
смятате ли, че има неща, които все пак могат да се заемат като добра практика
Идеално ми беше с КПП-та, нямаше кьорава кола по улиците - просто разкош, но за съжаление свърши.
Цитат на: Merri_An
А най-смешно ми стана от твърдението на Петков, че "груба грешка от страна на НОЩ била липсата на инфекционист в него, което довело до..какво беше, липсата на професионална експертиза" /по памет цитирам/.
Да позная ли кой инфекционист има предвид?
Зам.директора на ВМА е инфекционист и е член на щаба, да, не се нареждаше до "аптекарските шишета" по брифингите, ето го:
Полк. доц. д-р Георги Попов, д.м.
тоя Петков пак нещо е пил/пушил.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 21:29 от pehoko

# 31 158
  • София
За мен задължително трябва да остане спазването на някаква дистанция, доколкото е възможно. Имаме навика малко излишно да се врем едни в други, дори и да има пространство.
Миене на ръце, дезинфекция, миене като цяло - тоя градски транспорт е време да започне да се мие малко по-често и без корона. Не струва милиарди.
Всичко друго според мен е или фифти-фифти (така обожаваният хоумофис например), или напълно излишно (паниката, която покоси много хора). Здравната система нямам надежди да се оправи скоро, въпреки че се видя колко сърцати лекари имаме.

# 31 159
Процентът на смъртността вече е паднал на 11. Simple Smile

Относно предпазливостта в бъдеще - моите наблюдения са, че хората, които ще се пазят, ще са гледани с недобро око и определено ще са смятани за параноици.
То в момента почти никой не носи маски, камо ли занапред.
Поне  в България масово не се прие насериозно КВ.

# 31 160
  • Mostly in my mind
Девичке,  процентът е от вчера
 Дано след ден, два да е 10.  Simple Smile

# 31 161
Пред медиите в Русе доц. Атанас Мангъров - началник на Детската клиника към Инфекциозна болница в София, каза, че не очаква втора вълна на зараза от коронавирус през есента в този апокалиптичен смисъл, в който се говори. По думите му този вирус, ако евентуално остане сред населението, в никакъв случай няма да предизвика епидемична заболяемост - "в този смисъл, в който се очаква, когато се казва за втора, трета вълна". "По начало тези вируси нямат способността да живеят трайно сред човешката популация. Мисля, че в момента сценарият, който се развива, в значителна степен повтаря това, което се случи през 2002 - 2003 година. Тогава първият вирус на SARS се появи през ноември 2002 г., вихри се цяла зима и пролет на 2003 г., а през юни 2003 г. изчезна. Това е, което може да се очаква. Дори и този вирус да остане, той ще остане в състояние на едно тлеене, но в никакъв случай не и на епидемични взривове", заяви доц. Мангъров и добави, че обстановката в момента се нормализира.

Въпреки че Мангъров очевидно вече е сменил плочата с друга, той отново казва само половината истина. Този вирус не "тлее" и не изчезва от самосебе си или защото така му е хрумнало, той тлее заради нашето поведение и мерките, които предприемаме срещу него. Мерки, които той не е спрял да саботира от самото начало. Това ли е "експертизата", от която сме имали нужда? Един опортюнист, който месеци наред единственото, което прави е да подтиква хората към опасно поведение на всяка цена и да дава една и съща рецепта за справяне с кризата всеки път - да не правим нищо. Дори шведският Тегнел не е чак такъв екстремист.

# 31 162
За Македония имам мое обяснение. Покрай работата на съпруга ми, в социалните мрежи, имаме доста познати македонци, повечето са от Скопие. Според мен, те не разбират смисъла на социалната изолация. Организират си партита по всякакви поводи, гостита, чествания и т.н.
Преди много време, може да е било още в началото, тук в темата, някой беше качил видеоклип, не се сещам от коя държава, беше обяснено какво всъщност е социална изолация. Всяко семейство е отделен балон. Идеята е два балона да не се срещнат, за да не стане пук. В Македония се срещаха по 3-4-5 "балона".

# 31 163
  • Mostly in my mind
Швеция: над 2000 новозаразени. Confused

# 31 164
Вие не го разбирате Мангъров. Той няма дар слово, и е брутарно директен. Вярвам му защото преди години бях изпаднала в ситуация ВМА и Мангъров. Точно като днешното положение ковчег срещу ест. имунитет, изолация на болния, а не пазене на здравия и контактните. Предприех неговата теория пред инфекциониста на ВМА, колкото и абсурдно да ми звучеше ( 2% шанс даде Мангъров). Оказа се прав.

# 31 165
Да, първият САРС е бил от ноември до юни. Само че колко човека зарази и колко починаха в целия свят? По-малко от случаите в Бергамо!
На практика новата корона също е тръгнала най-късно през ноември, вече е юни, а тя завладява все повече хора и държави.
От няколко дни гледам статистиката - освен ясните заподозрени пламти целият американски континент и мюсюлмански страни навсякъде. За което подозрях рамазана, и според съфорумката, която писа за Македония, явно съм права.
Защо пиша това - вече е ОЧЕВАДНО, че гадинката се разпространява при дълги и близки контакти и бързо заразява много хора.
Изводите - физическата дистанция е решаваща, избягвайте да се събирате с много хора на едно място. За съжаление никой не го спазва...

# 31 166
Швеция: над 2000 новозаразени. Confused

Днешните случаи са към 800. 1400 положителни са прибавени от предишни дни, защото не са били включени в статистиката досега. Тези 1400 са от регион Стокхолм, една от лабораториите е имала технически проблем с докладването.

# 31 167
  • София
Странни неща се случват на https://www.worldometers.info/coronavirus/

Франция от 187 000 изведнъж паднаха на 151 000 случая?!
Швеция бяха в дълга поредица от по +800 човека грубо и днес изведнъж +2000
Великобритания и Нидерландия от край време са N/A при общия брой случаи и брой прекарали вируса, а сега изведнъж N/A станаха и Испания и Швеция?

?! :o

p.s. PURE, ясно за Швеция, окс.

# 31 168
  • Mostly in my mind
PURE,  такива подробности не знам. Пиша, каквото виждам в worldometer, както и Diavolo.

# 31 169
Странни неща се случват на https://www.worldometers.info/coronavirus/

Франция от 187 000 изведнъж паднаха на 151 000 случая?!
Швеция бяха в дълга поредица от по +800 човека грубо и днес изведнъж +2000
Великобритания и Нидерландия от край време са N/A при общия брой случаи и брой прекарали вируса, а сега изведнъж N/A станаха и Испания и Швеция?

?! :o

Това N/A е в графите за излекувани и активни случаи. Тенгеле каза, че който не е умрял, значи се е излекувал. Satisfied

Тук не водят статистика, нито пък тестват два пъти през 24 часа с PCR, за да ги обявят за излекувани.

Общи условия

Активация на акаунт