Ама аз наистина вече съм объркана. В страна, в която единствените затворени места са тези, в които може да има скупчване на хора, в която буквално всичко си работи, освен ресторанти, клубове, кина и театри (като ресторантите- просто не приемат на място хора, но работят онлайн поръчките),
Карат се..защото решиха да приемат половинчати мерки и оттам нататък просто да разчитат на личната отговорност на хората. Така не става. Затова ми допадна на Кралицата речта..обясни си жената - да, мерките са неприятни, но да ,трябва да изтърпят малко за всеобщото добро и скоро ще могат да се прегърнат отново. Toчно, ясно и позитивно.
Кафето можеш да си го изпиеш и на пейка на автобусната спирка или на главната улица, след като толкова държиш да се намираш на пейка и да пиеш кафе по улиците. За над 60 годишния си живот може да си стъпвала в парк точно три пъти, но сега, понеже не може, е много важно да е точно там...
-да можеш да си купиш "гащи", без да чакаш половин час пред магазина, за да излезе единствения клиент
Във всички магазини официално пускат по двама. Не знам какви магазини посещаваш, но се съмнявам, че в Пловдив магазина за "гащи" е един.
-да можеш да поканиш роднините на гости за Великден, без да трепериш дали някой "послушен съсед" няма да привика полицията
В момента, не само за Великден, домашните посещения не са забранени и никога не са били. Никога. Полиция може да дойде само ако вдигаш силен шум в часовете, определени от Наредбата за опазване на обществения ред като забранени за това. Чети, нормативни документи, не боли.
-да можеш да се помолиш в църква, без да си на 100 метра от нея
Можеш да отидеш на църква, никой не те е спрял. Никой. Това също се говори постоянно, ако има кой да слуша. Препоръчително е да не се ходи, но ти така или иначе не вярваш, че има зараза, така че не виждам какво те спира да отидеш на църква. Никой никого няма да глобява за това. В момента църквите са празни, днес например. Но друго си е да искаш да идеш точно когато призовават да не се ходи, нали?
-да можеш да отидеш на вилата, без да пишеш декларации с причини
Ако вилата ти е на територията на града, декларация не ти е необходима.
-да можеш да отидеш на лекар-специалист "днес", а не догодина
В момента кабинетите на лекарите-специалисти са празни. Всички приемат и преглеждат, няма ограничение на посещенията, напротив. За някои от тях дори има часове за доста по-скоро от предишните, които се намираха именно заради факта, че хората се страхуват да ходят на лекар. Това, че ти не искаш сама да ходиш, защото те е страх от нещо, което го "няма" не е проблем на лекарите специалисти.
-като срещнеш приятелка на улицата, да не се надвиквате от 2 метра, щото над главата ви "виси" 5000 лв глоба
Никога не е имало такива ограничения, никога-да не можеш да говориш с човек, когото си срещнал, и да трябва да си на два метра отстояние от него. Защото нещо ти "виси" някъде. Да не говорим, че глобите вече са намалени драстично, и не са за говорене по улиците, но то и затова трябва да се чете все пак, ако е посилно...

даже я обвиниха, че предпочита самотата си, пред здравето на децата си.