COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 198
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 375
  • Другата България
Въпреки, че точно на теб няма никакъв смисъл да ти се обяснява каквото и да било, видно от всички страници на трета тема, в която/които се заричаше многократно, че няма да пишеш, все пак да си дам и моите пет цента по въпроса, защото написаното по-долу са поредните твои измислици и лични интерпретации:
Скрит текст:
Скрит текст:
Продължавам да не разбирам за кои мерки питат кога ще бъдат разхлабени? Сравняват с Австрия, ама то там всичко беше затворено, тук всичко си работи..да разхлабим кое?
Аз го приемам като “кога ще спрете да ни се карате по телевизора”

Ама аз наистина вече съм объркана. В страна, в която единствените затворени места са тези, в които може да има скупчване на хора, в която буквално всичко си работи, освен ресторанти, клубове, кина и театри (като ресторантите- просто не приемат на място хора, но работят онлайн поръчките),
се питаме на всеки брийфинг КОГА ще се разхлабят мерките? Отново - кои мерки?
Скрит текст:
Кога ще можем да ходим на барче ли питат..кога ще може да си направим среща в Борисова на бирички ли? Много сериозно на мен си ми бяга логиката и това е

Карат се..защото решиха да приемат половинчати мерки и оттам нататък просто да разчитат на личната отговорност на хората. Така не става. Затова ми допадна на Кралицата речта..обясни си жената - да, мерките са неприятни, но да ,трябва да изтърпят малко за всеобщото добро и скоро ще могат да се прегърнат отново. Toчно, ясно и позитивно.
-да можеш да си купиш кафе и да седнеш на пейка в парка, без да се оглеждаш като гърмян заек дали отнякъде няма да изскочи полицай с глоба в ръка...
Кафето можеш да си го изпиеш и на пейка на автобусната спирка или на главната улица, след като толкова държиш да се намираш на пейка и да пиеш кафе по улиците. За над 60 годишния си живот може да си стъпвала в парк точно три пъти, но сега, понеже не може, е много важно да е точно там...
-да можеш да си купиш "гащи", без да чакаш половин час пред магазина, за да излезе единствения клиент
Във всички магазини официално пускат по двама. Не знам какви магазини посещаваш, но се съмнявам, че в Пловдив магазина за "гащи" е един.
-да можеш да поканиш роднините на гости за Великден, без да трепериш дали някой "послушен съсед" няма да привика полицията
В момента, не само за Великден, домашните посещения не са забранени и никога не са били. Никога. Полиция може да дойде само ако вдигаш силен шум в часовете, определени от Наредбата за опазване на обществения ред като забранени за това. Чети, нормативни документи, не боли.
-да можеш да се помолиш в църква, без да си на 100 метра от нея
Можеш да отидеш на църква, никой не те е спрял. Никой. Това също се говори постоянно, ако има кой да слуша. Препоръчително е да не се ходи, но ти така или иначе не вярваш, че има зараза, така че не виждам какво те спира да отидеш на църква. Никой никого няма да глобява за това. В момента църквите са празни, днес например. Но друго си е да искаш да идеш точно когато призовават да не се ходи, нали?
-да можеш да отидеш на вилата, без да пишеш декларации с причини
Ако вилата ти е на територията на града, декларация не ти е необходима.
-да можеш да отидеш на лекар-специалист "днес", а не догодина
В момента кабинетите на лекарите-специалисти са празни. Всички приемат и преглеждат, няма ограничение на посещенията, напротив. За някои от тях дори има часове за доста по-скоро от предишните, които се намираха именно заради факта, че хората се страхуват да ходят на лекар. Това, че ти не искаш сама да ходиш, защото те е страх от нещо, което го "няма" не е проблем на лекарите специалисти.
-като срещнеш приятелка на улицата, да не се надвиквате от 2 метра, щото над главата ви "виси" 5000 лв глоба
Никога не е имало такива ограничения, никога-да не можеш да говориш с човек, когото си срещнал, и да трябва да си на два метра отстояние от него. Защото нещо ти "виси" някъде. Да не говорим, че глобите вече са намалени драстично, и не са за говорене по улиците, но то и затова трябва да се чете все пак, ако е посилно...
Всичко написано по-горе са твои лични интерпретации и поредни измислици, от неразбиране или от ....още нещо...

# 3 376
Скрит текст:
Продължавам да не разбирам за кои мерки питат кога ще бъдат разхлабени? Сравняват с Австрия, ама то там всичко беше затворено, тук всичко си работи..да разхлабим кое?
Да разрешат училището. Не знам за другите, но аз съм с три деца ученици. След тази социална изолация имам нужда да остана малко сама в къщи.Trollface

Недей така, че сега ще дойде някой да ти опява колко си зле като майка и човек, че не можеш да си изтърпиш децата два месеца.. Simple Smile
Аа, закъсня....   Smiley  даже я обвиниха, че предпочита самотата си, пред здравето на децата си.

Ейй какви са бързаци нравоучителните Simple Smile

Аз се питам защо всички са се омотали като пиле в кълчища. Нали уж всяка държава си има национален пандемичен план? Какво точно пише в тези планове? Аз си го представях, че пише неща като как ще се организира работата на медиците, как ще се разшири легловата база, на кои етапи какви мерки ще се прилагат върху население и т.н. Все пак предполагам, че всички пандемии си имат сходен механизъм на протичане и трябва да си имат някаква идея какво да правят.

# 3 377
  • в страната на чудесата
Прочетох интервюто на Миролюба Бенатова с д-р Симидчиев.... меко казано съм разочарована от въпросите...
Въпросите които хората зададоха в темата не са отговорено. Без коментар!

# 3 378
  • Пловдив
Защо непрекъснато се сравняваме с държави, които имат много по-голям финансов ресурс от нас. Ние сме най-бедната държава в ЕС. Защо сме най-бедна, най-добре да каже работещия бизнес. Когато работеше. Възможностите са такива. На съзнание не може да се разчита. Българинът винаги трябва да има виновен, но този виновен да е различен от него самия. С мерки и без мерки, все ЩАБ-ът щеше да е виновен. Просто няма кой друг да е виновен. Ние се снишаваме и чакаме бурята да мине отгоре. Когато заработи Европа и ние ще заработим.

# 3 379
  • София
Нищо не "викам". "Викам" да успокоите бляновете си за седене дома и пълни изолации, докато "се намери ваксина", която едва ли не е "зад ъгъла". Ваксина може и да няма никога. Ваксина и до ден-днешен няма за СПИН, а не е като куп знаменитости да нямат "търговски интерес" към нея. Ваксина няма за куп други болести, които ни морят доста стабилно. Та така - просто казвам. Или "викам". Понеже тука някак си се насажда мнението, че ей сега ще поседим малко, няма да слушаме никой с различно мнение, пък тя ваксинката ей я, Урсула каза септември.
А Дарвин е бил умен човек, та не знам защо "Дарвинист" в тази тема се употребява пренебрежително.

# 3 380
Скрит текст:
Аз пак да се включа, нищо, че някои тук искат да ходя да гледам пилета и крави Simple Smile

Прави ми впечатление, че дали заради медиите, дали де да знам - от неразбиране - лексиката не само тук, а и по принцип доста се изостри. Това вълни, пикове, плата, пир по време на чума и прочее водят само до повишаване нивата на тревожност, нагнетяване на ненужно напрежение, депресии и да си го кажем направо - при някои хора - дори до паника.

Някой виждал ли е вълна? Ама голяма, хубава - в океана? м? Как може да наречеш 22 починали и под 600 ИНФЕКТИРАНИ - вълна? Ми това е несериозно. Ето - знам от проф. опит, че визуализциите вършат работа:

Скрит текст:
Австрия - браво на тях:

Щатите - най-зле за сега:

И нашата "вълна" - първата, разбира сЪ:

Обърнете внимание на скалата в ляво Simple Smile Някой да не гледа само стълбчетата Simple Smile

Та никакви вълни, плата, пикове и ала бала няма тук. При толкова НИЩОЖНО количество измерени случаи и починали - всички, които ползват тези категории не са в час или всяват паника.

Аз имам обяснение на този български феномен - българите не обичаме много много да ходим по доктори и си се самолекуваме волно и доволно. Народа си кашля тайно вкъщи (пушачите си кашлят по принцип), пие си чай, Аналгин и витамини, изостанали антибиотици, похапва чесън и джинджифил и се е скрил да не би случайно да му сложат карантина, че няма да може да си ходи насам натам. Което, според мен, води след себе си следния извод (моя теория, която ще проверя с времето):
Грипът не е чак толкова тежък и ще се разминем без трупове и ковчези.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 16:34 от DeltaAzimut

# 3 381

И на обяд днес беше така - питат го - Австрия, Германия правят така и така... То едно било да го кажеш, друго било да го направиш.

Какво правят в Австрия и Германия с мерките?

За Австрия разбрах, че след Великден се предвижда да заработят затворените досега малки магазини и веригите за строително и градинско оборудване. Тези магазини доколкото разбрах в България и сега си работят.

Дания смята да отвори след Великден детските градини и училища до 5 клас, останалите мерки си остават. Тук като гледам повечето не желаят да си пуснат децата на училище.

Разбрах, че на много народ му е нарушено правото да "спортува" в парковете. Моите впечатления от парковете в България са, че в тези паркове се прави всичко друго, но не и спортува. Масови тълпи се събират на групи от всякаква възраст на лаф-моабет.

# 3 382
Ама да бе! Как ще се сравняваме с Европа?!? Що за наглост от наша страна , трябва да се сравняваме със Зимбабве и Пакистан и да сме благодарни !

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 16:59 от Хеликаза

# 3 383
Скрит текст:
Здравейте.
Не съм от полза в групата, защото само кротко си чета тук,   но много ви моля за съдействие.

Преди дни мернах линк  за различните лаборатории  в София - частни и държавни, в които може човек да си направи  самостоятелно изследване за  COVID -19.
Обещах да помогна на приятелка с информация, а не я намирам.
Предварително благодаря!
Все повече лаборатории изследват за Covid-19 и правят домашни посещения

Благодаря,  NumLock  и nolii !
Бъдете живи и здрави!

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 16:38 от Важна клечка

# 3 384
Швеция вече имат 7 пъти повече смъртни и критично болни случаи от Норвегия.

Хеликаза, тези тестове не ги ли произвежда Германия?

# 3 385
Pure, ама моля ти се. Ти не разбираш сериозността на проблема! Хората не могат да си купят ГАЩИ, без да изчакат на опашка! Това е. Пандемията взе свободното пазаруване на ГАЩИ вкупом.

# 3 386
Е ти какво видя от Европа, освен че им плащаме повече за членството пряко и косвено, отколкото получаваме? Но да оставим това настрана, в момента Европа не ни дава нищо! Е може да се сравняваме с Украйна примерно, те са в Европа, ама континента.
Ама да бе! Как ще се сравняваме с Европа?!? Що за наглост от наша , трябва да се сравняваме със Зимбабве и Пакистан и да сме благодарни !

# 3 387
Скрит текст:
Скрит текст:
Да разрешат училището. Не знам за другите, но аз съм с три деца ученици. След тази социална изолация имам нужда да остана малко сама в къщи.Trollface

Недей така, че сега ще дойде някой да ти опява колко си зле като майка и човек, че не можеш да си изтърпиш децата два месеца.. Simple Smile
Аа, закъсня....   Smiley  даже я обвиниха, че предпочита самотата си, пред здравето на децата си.
Ейй какви са бързаци нравоучителните Simple Smile

Аз се питам защо всички са се омотали като пиле в кълчища. Нали уж всяка държава си има национален пандемичен план? Какво точно пише в тези планове? Аз си го представях, че пише неща като как ще се организира работата на медиците, как ще се разшири легловата база, на кои етапи какви мерки ще се прилагат върху население и т.н. Все пак предполагам, че всички пандемии си имат сходен механизъм на протичане и трябва да си имат някаква идея какво да правят.

Е, ти пък...това го имаше през социализЪма, когато дори и в училищата ни правеха сухи тренировки срещу бедствия, аварии, пожари, инвазия от неприятелска империалистическа страна, земетресения, катастрофи и пр. Сега вече е шапка на тояга - кой ще се главоболи с тия "глупости"? Нали вече сме в НАТО, ЕС, те да му мислят вместо нас и да ги играят тия игрички, ние сме над тези неща.

# 3 388
Да, това че не можеш да си купиш гащи, без да имаш удоволствието да се буташ за това с други хора, определено е най-голямата трагедия в тази пандемия.

# 3 389
  • Пловдив
Ама да бе! Как ще се сравняваме с Европа?!? Що за наглост от наша , трябва да се сравняваме със Зимбабве и Пакистан и да сме благодарни !

Ами това е реалността. Реализъм и благодарност са различни неща. Откъде се взе изобщо тази благодарност. Кой е благодарен и за какво. Толкова са ни възможностите: умствени и финансови.

Общи условия

Активация на акаунт