COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 836
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 210
Това за парковете не знам за кой град става въпрос, но в София винаги са били фул на макс, не мисля, че защото сега е забранено интересът е по-голям.

# 3 211
https://en.yna.co.kr/view/AEN20200406006751320

Вирусът се реактивира, съобщават от Южна Корея.

51 обявени за излекувани, след два негативни теста, са болни отново.

# 3 212
Аз пак да се включа, нищо, че някои тук искат да ходя да гледам пилета и крави Simple Smile

Прави ми впечатление, че дали заради медиите, дали де да знам - от неразбиране - лексиката не само тук, а и по принцип доста се изостри. Това вълни, пикове, плата, пир по време на чума и прочее водят само до повишаване нивата на тревожност, нагнетяване на ненужно напрежение, депресии и да си го кажем направо - при някои хора - дори до паника.

Някой виждал ли е вълна? Ама голяма, хубава - в океана? м? Как може да наречеш 22 починали и под 600 ИНФЕКТИРАНИ - вълна? Ми това е несериозно. Ето - знам от проф. опит, че визуализциите вършат работа:

Австрия - браво на тях:

Щатите - най-зле за сега:

И нашата "вълна" - първата, разбира сЪ:

Обърнете внимание на скалата в ляво Simple Smile Някой да не гледа само стълбчетата Simple Smile

Та никакви вълни, плата, пикове и ала бала няма тук. При толкова НИЩОЖНО количество измерени случаи и починали - всички, които ползват тези категории не са в час или всяват паника.

# 3 213
  • София - Рим и обратно
Това за парковете не знам за кой град става въпрос, но в София винаги са били фул на макс, не мисля, че защото сега е забранено интересът е по-голям.
То сега си е много добре, че не ползват парка за пикници и не ръсят боклук, храна и фекалии из цялата гора. Не бих имала нищо против и след това да не пускат тумби народ или пък самият народ да не смее да ходи дълго време.

# 3 214
Липсата на доверие в щаба и мерките, за съжаление не е хубав сигнал. За успеха на мерките, доверието на хората е от много съществено значение.
Аз много исках да им дам доверието си, постарах се. Но виждам, че целта на мерките е да спасят здравната система, а не здравето на хората. Всъщност, не само не е натоварена сега, а много отделения са изпразнени и лекарите бездействат. Пълен блокаж, но не от данъкоплатци, а от мерки на управляващите. Седим в къщи да не им пречим да ни помогнат, ама те пък нищо не правят междувременно.

# 3 215
Брифинг по канал3

# 3 216
И по Нова тв.

# 3 217
https://en.yna.co.kr/view/AEN20200406006751320

Вирусът се реактивира, съобщават от Южна Корея.

51 обявени за излекувани, след два негативни теста, са болни отново.

Е това вече е много лошо!

# 3 218
Това го преведох с автоматичния превод, защото не знам френски и не гарантирам за точен превод. Някой ако знае френски, моля да направи корекции.

Град Робио, област Ломбардия (Италия) с население 6 000 души. Жителите са били призовани доброволно да се тестват за антитела. Сами си заплащат теста - 45 евро.

Една трета от града с население 6 000 души е тествана за 48 часа.  Според първите резултати имунизираните граждани не са  мнозинство и представляват 13 до 14% от анализираната извадка (от тази 1/3 от града, които са тествани).

източник, има и видео
https://www.francetvinfo.fr/sante/maladie/coronavirus/italie-les … elle_3902461.html

# 3 219
Те из парка не ръсят боклуци вечно набиващите боклуци, ама ела да видиш пред блока.
Има една тумба младежи, дето по цял ден са навън мелят семки от онези птичите и се наливат с бира. Всичко е потънало в "талаш".
Хич не ме интересува, днес ще се прибера пеша, прекосявайки целия град. Значи лудите спокойно ще се разхождат, пуберите и те, поне по две, хванати за ръчичка се мотаят, пък аз да съм луда да седя вкъщи и да се спарвам.
Като човек, който редовно ходи в парка при нормални обстоятелства, смея да твърдя, че доста хора го посещават по принцип. Това, че някой и без да има ИП не мърда от тях, не значи, че всички водят заседнал живот. Да не говорим за тези, които са свикнали да тичат в парка всяка божа сутрин. За тях това, да не могат да го правят, си е истински шок за организма.

# 3 220
Дали реактивира е правилното обяснение или просто не се изгражда имунитет? 🤔 Както всеки един вирус, който може да те повтори.

# 3 221
  • София
За какво е брифинга, някой ще даде ли информация?
Благодаря!

# 3 222
  • Буркина Фасо
и по бТВ, и по канал 1 ...

Благодаря!
Актуални данни за предпазните средства, осигурени за медиците у нас.

# 3 223
или просто не се изгражда имунитет?
Бях чела изследване в National Science Review, че вирусът също има вече различни мутации. Ще пусна линк, нищо че експретите спорят още на тази тема. "Въпреки че L типът (70%) е по-разпространен от типа S (30%)... честотата на L-типа намалява след началото на януари 2020 г.".

ПП
Скрит текст:
Пускам линк и към едно много интересно интервю с австрийски генетик и имунолог, в което той например  казва:
- че прилепите носят 50-60 вида коронавируси.
- че ACE -2 (Angiotensin-converting enzyme, белтък, намиращ се на повърхността на клетката), който ни предпазва всъщност, в момента отваря вратата на корона, а ACE -2 се намира в сърцето, в бъреците, в червата.. И затова той се нагнездва в различни органи при различни хора (сърце, черва, бъбреци, дихателни органи..).
- че не може да се сравнява с другите Sars, защото заразяването при тях започва тепърва при очевидни симптоми, а тук заразяваш и без такива или с много слаби.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 14:45 от Анонимен

# 3 224
Благодаря!
За това, че на болниците ще се плати на база приходите от миналия месец, защото сега не могат да докарат приходите. Без пари не се живее. Някои. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт