COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 405
  • София
Като споменахте Сърбия:
Всеки пациент с COVID-19 в Сърбия вече ще се лекува само в болница
До момента по-леките случаи се лекуваха по домовете

Не знам доколко ще го направят и доколко ще е успешно, но във всички случаи се появява лекар в картинката вместо нашето тук "Ало, жив ли си още?"

# 3 406
  • Другата България
Да, това че не можеш да си купиш гащи, без да имаш удоволствието да се буташ за това с други хора, определено е най-голямата трагедия в тази пандемия.
Не е това. Проблемът е, че точно когато решиш да си купиш гащи, сега, на момента, ще трябва да чакаш половин час отвън на опашка, за да излезе клиентът отвътре. Ама ако в с.Долно Вранево магазинът за гащи е един, то в Пловдив предполагам са сто и един, и надали във всички пускат по един клиент само. Не е въпросът в гащите, нито в църквите, нито в домашните събирания, нито в срещите с приятелки. На друго място е, и предполагам на всички следящи темата им е ясно къде е. Църквите не са затваряни, сега няма хора в тях, но трябва да идем точно на Великден. Ок, няма проблем, те пак ще са отворени и тогава, но ще са пълни, дали ще идеш или не изборът е твой, глоби няма да има. Ама страх лозе пази, нищо че е от нещо, което го "няма". Домашни посещения хората си правят, не са спирали, полицията няма право да проверява частни имоти за това колко хора са се събрали в тях, ако някой не знае - така е. Полицията контролира събирането на хора на обществени места. Може да състави АУАН за жилище само при силна музика и шум, и то в часовете след 22 и 14 наобяд. Срещи с приятелки на улицата - двама човека да си говорят никога не са били забранявани, еле пък и глоби да има затова....то смешно направо. Графиците на лекарите специалисти са празни, сутринта минах през ОПЛ след работа да ѝ занеса цвете за празника и ми набута две направления да ходя на лекар /за хронични болежки/, защото сега има направления, ама няма желаещи, а специалистите са с празни графици. Вече се разхлабва и режима с КПП-тата-не знам коментирано ли е, че няма ограничение за земеделските стопани вече, които обработват земи, ограничение да пътуват. С декларации, но ще пътуват. Тук автоматично се причисляват и тези, които отиват да си копат домата и пипера на село, та и вилата ще влезе в тази графа-на Красимира, ако иска, и на вилата може да иде, ако е извън Пловдив, ще си напише декларация и ще иде. Изобщо ....хейт да има, ей така, за спорта просто....
А времето се оправя, писах вече за уикенда - над 20 градуса се очакват. Какви мерки, какви забрани, хората са навън, навсякъде, и не по двама, и не само по пейките. Пенсии се дават, пазари се правят, козунаци се месят, не знам дали изобщо някой се сеща, че сме в ИП.

# 3 407
Интересно какво ще се случи в неделя.
За Източноправославните - Цветница, за Католиците и Арменците - Великден.......

# 3 408
Е колко да са на различен етап?

Швеция първи смъртен случай - 11-ти март
Норвегия първи смъртен случай - 12-ти март.

Швеция смъртни случаи на милион жители - 59
Норвегия смъртни случаи на милион жители - 15

Швеция смъртни случаи за последните 24 часа - 114
Норвегия смъртни случаи за последните 24 часа - 7

# 3 409
Покупката на гащи е особено доказателство за липса на аргументи. Та споменатата покупка силно говори, че сивата маса на споменавашият е в Гащите между рамената.

# 3 410
Аз съм в недоумение от някои неща в държавата.Предстои прибиране на съпругът ми от Холандия (международен шофьор е,идва си отпуска,след 4 месеца навън,на бг договор е,да не ме обвини някой,че не внася нищо в държавата),ще кацне в София.И съответно няма кой да го прибере.Аз имам книжка,но не се наемам да шофирам до София.Та,ще се прибира с влак.Защо държавата не ги е организирала по някакъв начин тези неща?Че той може да не е болен,ама докато се мотае по влаковете да се разболее или пък,недай боже да е болен и да зарази други хора (ще бъде с маска и ръкавици).Според мен трябва да им се прави тест като влязат в Бг и някак да им помогнат да се приберат безопасно до домовете си.И другото:лично аз,не смятам ,че прибиращите се са най-голямата заплаха от зараза вече.Смятам че и у нас доста си имаме към днешна дата.

# 3 411
  • Варна
Интересно какво ще се случи в неделя.
За Източноправославните - Цветница, за Католиците и Арменците - Великден.......

Ще се случи това, че ще имаме пик... не за Великден, малко по-късно.
И после същите тия, дето реват за свободата си, ще реват, че като държава не сме взели достатъчно строги мерки.

# 3 412
Скрит текст:

Малко уроци как да се носи маска трябват и бутилка дизенфектант на масата:joy:
Помпео ни обещал ваксина, пък Борисов ще им праща защитни облекла.

# 3 413
Не помня за кой от двата аха да направят ваксина и вирусът изчезна яко дим и зарязаха разработката по средата. Но особено MERS така и не се разпространи така широко.

Значи Все пак има вариант вируса да изчезне без ваксина или да преболедуват 70%.
А  незнайно защо виросулозите коментират "че няма друг начин" и искат всички да се заразим, за да изграждаме имунитет.

# 3 414
Не помня за кой от двата аха да направят ваксина и вирусът изчезна яко дим и зарязаха разработката по средата. Но особено MERS така и не се разпространи така широко.

Значи Все пак има вариант вируса да изчезне без ваксина или да преболедуват 70%.
А  незнайно защо виросулозите коментират "че няма друг начин" и искат всички да се заразим, за да изграждаме имунитет.
Вече го няма този шанс...вирусът е разпространен из целия свят. Няма как да се изчистят всички държави до есента, предвид че в южното полукълбо тепърва ще застудява.

# 3 415
  • Другата България
Аз съм в недоумение от някои неща в държавата.Предстои прибиране на съпругът ми от Холандия (международен шофьор е,идва си отпуска,след 4 месеца навън,на бг договор е,да не ме обвини някой,че не внася нищо в държавата),ще кацне в София.И съответно няма кой да го прибере.Аз имам книжка,но не се наемам да шофирам до София.Та,ще се прибира с влак.Защо държавата не ги е организирала по някакъв начин тези неща?Че той може да не е болен,ама докато се мотае по влаковете да се разболее или пък,недай боже да е болен и да зарази други хора (ще бъде с маска и ръкавици).Според мен трябва да им се прави тест като влязат в Бг и някак да им помогнат да се приберат безопасно до домовете си.И другото:лично аз,не смятам ,че прибиращите се са най-голямата заплаха от зараза вече.Смятам че и у нас доста си имаме към днешна дата.
Чакай сега, аз ли нещо не мога да схвана...
Искаш държавата да организира прибирането на всеки един завръщаш се от чужбина до родното му място в България? Кажи ми, че не съм разбрала правилно, или че ако е така, е някакъв майтап.
Няма как да е сериозно такова нещо, ако това се има предвид. Значи всеки, който каца отнякъде, да го чака осигурен превоз от държавата? До вкъщи? Понеже ти имаш кола, ама пък те е страх да шофираш? И държавата трябва да достави съпругът ти до вас? Държавата да се погрижи хората да се приберат по домовете си безопасно....ще спра, преди да съм казала нещо, което няма да се хареса, а и допускам, че е възможно да не съм разбрала написаното.

# 3 416
  • София
В Италия много отдавна са в карантина и с ограничено излизане.Какво се случва наистина там, че продължават да излизат болни?

Заразяват се в магазините за хранителни стоки, през очите или устата.

# 3 417
  • София

При ковид не се прогнозира вариант "просто да изчезне".
При Мерс и другия вирус се е случило, доколкото ми е известно, защото са били много смъртоносни, а реално - колкото по-смъртоносен е един вирус, толкова по-малко заразен е той.

# 3 418
  • София
В Италия много отдавна са в карантина и с ограничено излизане.Какво се случва наистина там, че продължават да излизат болни?

Заразяват се в магазините за хранителни стоки, през очите или устата.
Така ли?
Кой го каза това или са свободни съчинения по темата отново?
Дайте линк, моля!
Благодаря.

# 3 419
И за това ли трябва държавата да се погрижи? Нямате близки, познати, които да са шофьори? Или трябва държавата да отпусне автомобил и шофьор (че той може да се зарази не е важно, нали не ни е близък) на всеки, който се прибира от чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт