COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 877
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 420
Е колко да са на различен етап?

Швеция първи смъртен случай - 11-ти март
Норвегия първи смъртен случай - 12-ти март.

Швеция смъртни случаи на милион жители - 59
Норвегия смъртни случаи на милион жители - 15

Швеция смъртни случаи за последните 24 часа - 114
Норвегия смъртни случаи за последните 24 часа - 7

Швеция и Норвегия не са на различен етап, стратегиите им са различни. Целта на Норвегия е да сведат R0 под 1,  т.е. всеки заразен човек да зарази максимум един друг човек. И за разлика от Швеция, Норвегия тества усилено. Оттам и разликата в статистиките - с мерки и без мерки.

https://www.dn.se/nyheter/varlden/norge-epidemin-ar-under-kontroll/

# 3 421
Не помня за кой от двата аха да направят ваксина и вирусът изчезна яко дим и зарязаха разработката по средата. Но особено MERS така и не се разпространи така широко.

Значи Все пак има вариант вируса да изчезне без ваксина или да преболедуват 70%.
А  незнайно защо виросулозите коментират "че няма друг начин" и искат всички да се заразим, за да изграждаме имунитет.
При ковид не се прогнозира вариант "просто да изчезне".
При Мерс и другия вирус се е случило, доколкото ми е известно, защото са били много смъртоносни, а реално - колкото по-смъртоносен е един вирус, толкова по-малко заразен е той.
Не е било така с испанският грип...

# 3 422
🙂затова само ще ви чета и няма да пиша повече.Дори и да са си мои тъпашки разсъждения,има различни начини по които може да отговориш на човек.Абе хора, много сте наострени.Ами поне да даде предписания за прибиране(извинявам се,ако има,не съм ги видяла).Значи той ще мине през половин България,ама иначе ще седи под карантина.И да,няма да шофирам,това че имам книжка не ме прави шофьор ,може пък да не карам от 15 години.Искрено съжалявам, че споделих тук каквото и да е,никаква търпимост няма.

# 3 423
  • Bulgaria
Това е предпазното облекло в детското отделение във Враца.

https://www.facebook.com/groups/358733368308010/permalink/633264170854927/

# 3 424
  • София
Нищо не "викам". "Викам" да успокоите бляновете си за седене дома и пълни изолации, докато "се намери ваксина", която едва ли не е "зад ъгъла". Ваксина може и да няма никога. Ваксина и до ден-днешен няма за СПИН, а не е като куп знаменитости да нямат "търговски интерес" към нея. Ваксина няма за куп други болести, които ни морят доста стабилно. Та така - просто казвам. Или "викам". Понеже тука някак си се насажда мнението, че ей сега ще поседим малко, няма да слушаме никой с различно мнение, пък тя ваксинката ей я, Урсула каза септември.
А Дарвин е бил умен човек, та не знам защо "Дарвинист" в тази тема се употребява пренебрежително.

Е, то и аз викам да спрете да бленувате за стаден имунитет, да илезете, да го изкарате и да отидете доброволци в някоя болница, вместо да ръсите акъл на тема ваксини. Ама и това си остават блянове Simple Smile

# 3 425
Мерс и другия вирус се е случило, доколкото ми е известно, защото са били много смъртоносни,
Всъщност за този специално учените нали твърдят, че заразява след изразени симптоми, докато сегашната корона е заразна дори и при безсимптомните и леките такива.

ПП Няма много общо, но го давам само като пример. Ебола е била спряна в Нигерия, тоест първият случай там е човек от Либерия, който е дипломат в Америка. Получава всички симптоми и не може да се качи в самолета за Америка, лекарката правилно поставя диагноза и не го пуска да лети. Лекуват след това в Лагос под карантина и не допускат да се разпространи по другите континенти. Но пак - това става, защото е заразна след изразени симптоми.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 17:13 от Анонимен

# 3 426

С тия ръкавици с два пръста, човек освен да се гръмне, друго не знам какво може направи. Weary

# 3 427
  • София
Мерс и другия вирус се е случило, доколкото ми е известно, защото са били много смъртоносни,
Всъщност за този специално учените нали твърдят, че заразява след изразени симптоми, докато сегашната корона е заразна дори и при безсимптомните и леките такива.
Да, и това звучи като разумна причина.

# 3 428
17 - годишният е заразил 7 свои съученика. С толкова е контактувал. А ако беше на училище?
Кой 17 годишен?  Източник

# 3 429
renidimova, разгледайте в Заповедта от вчера за прибиращите се. Мернах към нея и приложения, в които се указва и начин/маршрут до дома и т.н., не помня други подробности, но може с нещо да ви ориентира.

# 3 430
  • София
🙂затова само ще ви чета и няма да пиша повече.Дори и да са си мои тъпашки разсъждения,има различни начини по които може да отговориш на човек.Абе хора, много сте наострени.Ами поне да даде предписания за прибиране(извинявам се,ако има,не съм ги видяла).Значи той ще мине през половин България,ама иначе ще седи под карантина.И да,няма да шофирам,това че имам книжка не ме прави шофьор ,може пък да не карам от 15 години.Искрено съжалявам, че споделих тук каквото и да е,никаква търпимост няма.
Рент а кар.
Вярно е скъпо, но там хората са оборудвани и ще докарат съпруга ви.
После да си кара карантината.
Успех.

# 3 431
  • София
17 - годишният е заразил 7 свои съученика. С толкова е контактувал. А ако беше на училище?
Кой 17 годишен?  Източник
Източникът е генерал Мутафчийки от брифинга тази сутрин.
А тези 7 съученици, на свой ред, колко родители, баби, дядовци, братя и сестри са заразили само те? Дано са тествани всички по веригата.

# 3 432
renidimova, разгледайте в Заповедта от вчера за прибиращите се. Мернах към нея и приложения, в които се указва и начин/маршрут до дома и т.н.
🙂 благодаря

# 3 433
Кой 17 годишен?  Източник

https://nova.bg/news/view/2020/04/07/284188/565-%D1%81-covid-19- … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

# 3 434

това се очакваше като отвориха резерва.

Общи условия

Активация на акаунт