COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 255
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 675
Тук са дадени на едно място-събрани резултатите от вчерашното заседание на НС, /в случай, че и на друг като мен, не е станало много ясно вчера Blush/:
Скрит текст:
По време на вчерашното заседание Народното събрание прие следните промени:

Sign Triangular Flag On Post Актуализация на държавния бюджет: беше заложен дефицит от 3.5 млрд. лв. и таванът на държавния дълг беше вдигнат до 10 млрд. лв.

Sign Triangular Flag On Post По време на извънредното положение:
Pencil2 държавата ще поеме и дължимите осигурителни вноски по схемата 60/40
Pencil2 партиите няма да получават държавна субсидия
Pencil2 заплатата на министър-председателя, депутати, министри и членове на кабинети ще бъдат превеждани на Министерството на здравеопазването (МЗ)

Sign Triangular Flag On Post Ще бъдат намалени глобите за неспазване на противоепидемичните мерки:
Pencil2 за неспазване на заповедите на МЗ (вкл. разходка в парка) глобата ще бъде от 300 до 1000 лв.; при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лв.
Pencil2 за същите нарушения санкцията от 15 хил. лв. за юридически лица и еднолични търговци ще стане 500-2000 лв. и 2000-5000 лв. при повторно нарушение
Pencil2 глобата за неспазване на карантината остава 5000 лв.
Нямам линк, защото е от мобилното приложение на Столична община.

# 3 676
  • София
Замисляте ли се, че ние нашите нови заболели и починали си ги обсъждаме един по един и кой откъде и що е, докато в други страни бройката починали е три и четирицифрено число. При нас са хора, там - бройка.
Само за сравнение - Белгия с 11 млн. жители днес отчита 400 починали. Sad Да ни пази господ и ние до там да я докараме.
Та какви празници, какви гащи... Бай Тошо едно време призоваваше да се снишаваме, докато мине бурята - ами май само това ни остава, да се надяваме да се измъкнем по-леко. Дано господ е българин и да ни пожали, че ние и без пандемия сме все взели-дали...

# 3 677
Французите тихомълком отчетоха 1400 смъртни случая днес.

И 11к нови заразени?! Какво се случва там??
избори на първи тур. За чии му бяха на Макрон. ...?

# 3 678
Това ще са празни приказки. Аз съм ваксиниран общо взето с ваксини за: жълта треска, коремен тиф, бяс, менингококови и пневмококови, паротит и морбили в последните 2 години според тука здравните ми листове за командировките. Излиза че трябва да съм безсмъртен?!? Хич не вярвам, че има предпазване с тия алабализми.
Четох и мнения, че ваксинирани от туберкулоза или го изкарват леко или трудно ги лови. Но не е доказано. За мен са байки и не вярвам.

# 3 679
Референдум по БНТ. Да видим какво са сметнали математиците.

# 3 680
Тествали са се вчера сутрин, днес са излезли резултатите към 17ч и веднага е дошла полиция у тях. Казали са й за мерките. И са си заминали. Сама си живее. Други подробности все още не знам.
Предполагам , че ще й направят повторен тест за потвърждение, до тогава си е заключена вкъщи.

"Въпросната е сега под домашна карантина. Никой не я е питал с кого е общувала активно в последната седмица.  "

В двата си поста съобщавате съвсем различни неща.
Хем никой не я е питал, хем дошла полицията.
От първия пост оставам с впечатлението че се е случило преди дни. От втория разбрах че е станало преди 3-4 часа.
И веднага се започват конспирации - ето никой не се интересува, оправяй се сам...
Думи нямам.

Какво противоречие , ти четеш ли.Процедурата при поставяне под домашна карантина е да дойде полиция , да види къде живееш и да ти даде инструкции. След това си заминават.
Казах, че никой не е я е питал с кого е имала контакти.
Както и братовчед ми се тества, след като колегата му съобщи , че е заразен. Никой не го е търсил, сам е отишъл да се тества.
После ми говориш за конспирации....ми четене с разбиране трябва.

# 3 681
  • Другата България
Скрит текст:
Замисляте ли се, че ние нашите нови заболели и починали си ги обсъждаме един по един и кой откъде и що е, докато в други страни бройката починали е три и четирицифрено число. При нас са хора, там - бройка.
Само за сравнение - Белгия с 11 млн. жители днес отчита 400 починали. Sad Да ни пази господ и ние до там да я докараме.
Та какви празници, какви гащи...
Скрит текст:
Бай Тошо едно време призоваваше да се снишаваме, докато мине бурята - ами май само това ни остава, да се надяваме да се измъкнем по-леко. Дано господ е българин и да ни пожали, че ние и без пандемия сме все взели-дали...
Е, как какви!? Гащите на Красимира, пардон, на Франсоаз, това е проблем от световна величина и дори очаквам утре на брифинга да има специална мярка, утвърдена и от областния управител на Пловдив, за работещ специален магазин за бельо, в който тя да може на воля и неограничено време, сама, без да ѝ се бута някой в полезрението да си избере подходящите гащи. Тъй де, няма да я оставим да ходи без гащи....съпричастност трябва.

# 3 682
  • София
Обяснението на Кантарджиев за БЦЖ ваксината беше, че самата имунизация предизвиква много силен "имунен отговор" в тялото и оттам нататък с каквото и да се атакува имунната система - организмът като че ли е по-подготвен. Но това все още е в сферата на предположенията.

# 3 683
  • на пъпа на Златията
Кой ти е казал че "не вярваме в стадния имунитет"? Вярваме, просто тази статегия със стадния имунитет е брутално касапска и катастрофална.
Иначе вирусът се спира така, както го спряха на много други места, със стандартни противоепидемични мерки - издирване на болните, изолиране на контактните, прекъсване на веригите на разпространение.

Да де.
Ама Генерала още в първите изявления  беше обезпокоен че имало някакви с неустановено местоположение .
Явно после ги бяха намерили че в Марица дето ги описваха , нямаше такива неустановени .
Тая геометрична прогресия как се  намира . За една седмица - 2-4-8-16-32 -...
Става май навсякъде.

# 3 684
  • Bulgaria
Та какви празници, какви гащи... Бай Тошо едно време призоваваше да се снишаваме, докато мине бурята - ами май само това ни остава, да се надяваме да се измъкнем по-леко. Дано господ е българин и да ни пожали, че ние и без пандемия сме все взели-дали...

Без мерки какво да стане? Те опищяха квартала, че ще се обездвижим, защото били затворени парковете, какво остава ако ни поставят под реална карантина. Според мен трябваше отдавна да се случи, вече много закъсняхме и не вярвам, че може да ни се размине. А и с тези тестове картината е... После ще ревем, че не са взели мерки навреме, но ще е късно.

# 3 685
Ако имате смислени въпроси, сега е моментът, може да се задават онлайн. Стига сте се вряли в чуждите гащи, егати и удоволствието...

# 3 686
Това ще са празни приказки. Аз съм ваксиниран общо взето с ваксини за: жълта треска, коремен тиф, бяс, менингококови и пневмококови, паротит и морбили в последните 2 години според тука здравните ми листове за командировките. Излиза че трябва да съм безсмъртен?!? Хич не вярвам, че има предпазване с тия алабализми.
Четох и мнения, че ваксинирани от туберкулоза или го изкарват леко или трудно ги лови. Но не е доказано. За мен са байки и не вярвам.
Георги Дяков и аз се ваксинирах надлежно, преди командировката в Бангалор/Индия, съвсем скоро, средата на януари. Да видим как ще е. Най-вероятно Мангъров ще е прав.

# 3 687
Ако някой не е разбрал досега, PCR тестовете на гърлен секрет не са достоверни вече след първата седмица, защото вирусът слиза в белите дробове и се тества тогава храчка или лаваж. Дано в щаба го знаят това, че да не стане някоя беля да изпишат заразен човек. Вярвам, че знаят!
Ако на двойката горе, всички са тествани с гърлен секрет, спокойно могат да са и двамата позитивни, но при единият вече да не позитивира в гърления секрет. Затова и е редно, тестовете да се назначават от лекари, а не хората просто да ходят на своя глава да се изследват, защото такива неща имат значение!

После...някой ме беше питал дали мога да помогна-не, не мога. Преди се занимавах точно с вирусна диагностика, ама съм вече по белия свят.

# 3 688
Кантарджиев на пазара: "Никой с хрема или гърло да не влиза!" JoyJoyJoy

# 3 689
  • Другата България
Ако някой не е разбрал досега, PCR тестовете на гърлен секрет не са достоверни вече след първата седмица, защото вирусът слиза в белите дробове и се тества тогава храчка или лаваж. Дано в щаба го знаят това, че да не стане някоя беля да изпишат заразен човек. Вярвам, че знаят!
Ако на двойката горе, всички са тествани с гърлен секрет, спокойно могат да са и двамата позитивни, но при единият вече да не позитивира в гърления секрет. Затова и е редно, тестовете да се назначават от лекари, а не хората просто да ходят на своя глава да се изследват, защото такива неща имат значение!
Много благодаря за горния пост. Това беше важно да се каже от човек с медицинско образование, или близко до такова, който знае какво казва и пише. Дано стигне до съзнанието на много хора.
Затова от тема №1 пиша, че сама не бих се изследвала по никакъв повод. Но всеки си преценява сам за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт