COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 645
Няма грешка нито щаба ,нито община Б-с- както постнах от там-7 контактни, не заразени..да се прави разлика Simple Smile надявам се и да не са се заразили....та няма как да станат повече в Бургас със 7 / не се знаят още накъде са ,и не пишеше да са тествани имат само карантина..ще се види по -нататък.

# 3 646
Значи има клевета от високо ниво

# 3 647
  • София
Замислям се, понеже днес из Facebook някакъв Стоенчо се нахвали до небесата, че е направил бърз тест, показал е, че има вече изграден имунитет. Направили му втори бърз тест за всеки случай - пак така. Платил и за PCR - отрицателен. Бил изкарал лека настинка в средата на март, но всичко минало за няколко дена.
Ако ще е така - да изчакаме още малко, да пестим от закуски и да ходим към лабораториите. Абсурдно е хора да седят затворени, да се говори за "след няколко седмици ще сме в ада" и в същото време - 20 заразени на ден.

# 3 648
  • Bulgaria
Няма грешка нито щаба ,нито община Б-с- както постнах от там-7 контактни, не заразени..да се прави разлика Simple Smile надявам се и да не са се заразили....та няма как да станат повече в Бургас със 7 / не се знаят още накъде са ,и не пишеше да са тествани имат само карантина..ще се види по -нататък.

Защо да ги тестват ако нямат симптоми? Да не са депутати. Те лекарите не искат да тестват, какво остава за останалите...

# 3 649

Парацетамола и хинина са изключително вредни за черния дроб. Аз съм с автоимунно на черния дроб и напълно са ми забранени такива лекарства. Все една стреляш с топ право в черния дроб с тях. Не бива да се дават просто така, особено на деца. Но хората нагъват за щяло и нещяло.
Потвърждавам. И аз съм с аналогично чернодробно заболяване и имам специални инструкции относно парацетамола като едно от най токсичните и опасни за черния дроб обезболяващи. За хинин не знам, понеже не е ставало дума за него поради липсата му в аптечната мрежа.Търпя големи болки, но парацетамол не лизвам.

# 3 650
Баш си каза Мутафчийски, че 17 годишният е заразил 7 души....няма място за интерпретация..

# 3 651
Чакай де , каква паника, аз обобщавам! На мен ми е все тая честно казано. Моето мнение е, че трябва задружно да го изкараме. Аз съм на обратния полюс на щаба. Бъркаш се нещо.

П.С. It is nоt just a flu... Ама да затвориш за цялото южно полукълбо държавата няма как да се случи. Да не сме Северна Корея?
Големи сте оптимисти, но да охладим малко тая наполовина пълна чаша:

1. Вируса не е локализиран в 4-5 държави , а е в цял свят. Няма изчезване.
2. Южното полукълбо почва зимния период, там ще се развихря тепърва.
3. После ще се завърне обратно, и е добре никой да не си прави илюзии, ще ще е отминало, според мен ни чака същия сценарии след Септември. Много българи са на запад, че и на изток.
4. Вероятността от мутации е голяма, логично е като много други вируси да се върне много по вирулентен, но не толкова смъртоносен.
5. До намирането на евентуална ваксина няма да има спокойствие.
6.Сам няма как да изчезне поради прекалено широкото му разпространение във всички климатични зони.
7.Стадния имунитет е едно решение, но е възможно и да няма траен имунитет , нужни са още проучвания...

И те така!

Съгласна съм, но не и с паниката ти. Свинският грип също не изчезна и се връща всяка година, но вече такива масови епидемии като в Южна Америка и САЩ ,както и психози няма. Пак си умира всяка година по някакво число хора(тази зима първия починал при грипната епидемия беше мъж от Смолян със свински грип), но не стоим затворени всички като мишки. Ако не е толкова смъртоносен и не причинява в повечето случаи пневмония, ще го изкараме другата зима, редом със свинския и другите щамове. Просто ще бъдем по-внимателни по време на епидемията, нищо повече. Ваксина може и да няма. За свинския има ли?
Достатъчно е да затворят границите за хора от Южното полукълбо. Поврага им еврогейските ценности.

# 3 652
Французите тихомълком отчетоха 1400 смъртни случая днес.

# 3 653

И 11к нови заразени?! Какво се случва там??

# 3 654

Защо да ги тестват ако нямат симптоми? Да не са депутати. Те лекарите не искат да тестват, какво остава за останалите...
Именно Simple Smile мисля на всички се наби в главите,че се тества при симптоми-иначе няма смисъл Simple Smile...дам...депутатите са друго...на тях може да им свети теста предварително Simple Smile)))))) Недей ,че пак се ядосвам за техните тестове,а такива като жената,която описва болестта във фейса -не тестват Rage

# 3 655
... и + 11 059 нови случаи

Може би ще счупят статистиките на Италия и Испания...

# 3 656

И 11к нови заразени?! Какво се случва там??
избори на първи тур. За чии му бяха на Макрон. ...?

# 3 657

Опитвам се да изясня въпроса в последните няколко поста, но никой не ми отговори. И дали само съжителстващи с доказано болни или също така и съжителстващи с контактни лица.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 22:44 от Бледолилава

# 3 658
Тествали са се вчера сутрин, днес са излезли резултатите към 17ч и веднага е дошла полиция у тях. Казали са й за мерките. И са си заминали. Сама си живее. Други подробности все още не знам.
Предполагам , че ще й направят повторен тест за потвърждение, до тогава си е заключена вкъщи.

"Въпросната е сега под домашна карантина. Никой не я е питал с кого е общувала активно в последната седмица.  "

В двата си поста съобщавате съвсем различни неща.
Хем никой не я е питал, хем дошла полицията.
От първия пост оставам с впечатлението че се е случило преди дни. От втория разбрах че е станало преди 3-4 часа.
И веднага се започват конспирации - ето никой не се интересува, оправяй се сам...
Думи нямам.

# 3 659
  • София
Колко да е бил вреден аналгин хинина, като едно време ни даваха само от него при почти всяко заболяване. Нито всички сме с увреден черен дроб, нито сме боледували толкова често, като днешните деца.

Общи условия

Активация на акаунт