COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 189
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 630
  • София - Рим и обратно
Кой ти е казал че "не вярваме в стадния имунитет"? Вярваме, просто тази статегия със стадния имунитет е брутално касапска и катастрофална.
Иначе вирусът се спира така, както го спряха на много други места, със стандартни противоепидемични мерки - издирване на болните, изолиране на контактните, прекъсване на веригите на разпространение.
Къде са го спрели?

# 3 631
  • Буркина Фасо
Те не живеят заедно. Но не е в това въпроса. Никой не си прави труда да проследи веригата.....
Точно затова статистическите данни от Бг за заразени/болни/починали е под съмнение. Как можеш да твърдиш, че имаш Х човека от всяка категория, когато тестове не се правят?!
твърди се на базата направени тестове.  1-2 теста и ето ти официална извадка за 100 хил. народ.

# 3 632
Тествали са се вчера сутрин, днес са излезли резултатите към 17ч и веднага е дошла полиция у тях. Казали са й за мерките. И са си заминали. Сама си живее. Други подробности все още не знам.
Предполагам , че ще й направят повторен тест за потвърждение, до тогава си е заключена вкъщи.

# 3 633
17 годишното момче от Бургас го обявяват в неделя. От тогава до днес няма дори 7 случая нови за Бургас, още по-малко 7 тийнейджъра. Търсих запис на Генерала, не намирам.
В Русе също нямат толкова положителни . Утре сабахлен ще слушаме внимателно рапорта, та да видим къде е тази топ находка.
Може и Генералът да се е объркал, или той не може да греши.

Те просто не тестват. Всички контакти от първа линия ги поставят под карантина.
Което не е 7 заразени.А НОЩ да допускат такива грешки? !? Айде ние раята сме прости, ама НОЩ.....
Че те от никое котило не проследиха повече от 2ма, сега бомбастична лъжлива новина.

# 3 634
Цял Китай извън Ухан и Хубей, Корея, Сингапур.

# 3 635
Наистина е странно как така Пекин и Шанхай не пламнаха, а цяла Европа и Щатите - да.
Сутринта гледах това за Шанхай .
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/04/07/28 … D0%25B0%25D0%25B9
,, Придвижването в Шанхай става само със специален QR код, който показва здрав ли си, пътувал ли си някъде и дали си поставен под карантина. “

Много добре се справят според мен с мерките и опазване на населението си .

# 3 636
  • Мадрид / София
твърди се на базата направени тестове.  1-2 теста и ето ти официална извадка за 100 хил. народ.
При положение, че няма тестове, колко души са изследвани? 10? Или 10000? При 10 човека стандартната грешка е толкова висока, че не може да се приеме един такъв резултат за достоверен. При 10000 човека, вече е друго и може да се приеме за някаква закономерност и съответно да се приеме зс достоверно. Стандартната грешка при голям брой изследвани лица е много малка.

# 3 637
Тествали са се вчера сутрин, днес са излезли резултатите към 17ч и веднага е дошла полиция у тях. Казали са й за мерките. И са си заминали. Сама си живее. Други подробности все още не знам.
Предполагам , че ще й направят повторен тест за потвърждение, до тогава си е заключена вкъщи.

Аа.. Значи реално някой се е замъкнал до тях, та и на същия ден ли?

# 3 638

Аа.. Значи реално някой се е замъкнал до тях, та и на същия ден ли?
чак и полиция. Генерала не в ли отишъл ? Или поне Бойко.

# 3 639
Братовчед ми днес е дал отрицателна проба, но приятелката му е с положителна.
Интересното е, че никой не ги е търсил при положение, че той е бил в продължителен контакт със заразен. Сам отиде да си направи тест, съответно и приятелката му.
Въпросната е сега под домашна карантина. Никой не я е питал с кого е общувала активно в последната седмица.  Тя сега съобщава на познатите си. И те ако искат да се тестват, трябва да си платят и после да се самокарантират с полицейски надзор. /Тоест полицай по всяко време на денонощието може да ти звънне да се покажеш от прозореца/

И аз същото разказах за колега, но не повярваха.

# 3 640
Брат ми има задух от 23.03. Направен му е тест, отрицателен. Обаче нещата не отиват на добре, днес му направиха втори рентген и ПКК и се оказа, че се влошава, въпреки че от две седмици е на антибиотик. Сега му предписаха втори антибиотик и четвъртък е на пулмолог. Аз имах проблеми преди 2 седмици и писах тук, болеше ме много гърба. Прегледаха ме, преслушаха ме, нищо не чуха. ПКК нищо не показа. Ама се замислих за тези тестове, колко са надеждни всъщност? Възможно ли е да сме си имали коронавирус, обаче той сега да има усложнения от него и вече да не го отделя? Много ми е странна тази ситуация нашата. Другите са здрави. Никой няма температура и не е имал. Нито кашлица.

# 3 641
Големи сте оптимисти, но да охладим малко тая наполовина пълна чаша:

1. Вируса не е локализиран в 4-5 държави , а е в цял свят. Няма изчезване.
2. Южното полукълбо почва зимния период, там ще се развихря тепърва.
3. После ще се завърне обратно, и е добре никой да не си прави илюзии, ще ще е отминало, според мен ни чака същия сценарии след Септември. Много българи са на запад, че и на изток.
4. Вероятността от мутации е голяма, логично е като много други вируси да се върне много по вирулентен, но не толкова смъртоносен.
5. До намирането на евентуална ваксина няма да има спокойствие.
6.Сам няма как да изчезне поради прекалено широкото му разпространение във всички климатични зони.
7.Стадния имунитет е едно решение, но е възможно и да няма траен имунитет , нужни са още проучвания...

И те така!

Съгласна съм, но не и с паниката ти. Свинският грип също не изчезна и се връща всяка година, но вече такива масови епидемии като в Южна Америка и САЩ ,както и психози няма. Пак си умира всяка година по някакво число хора(тази зима първия починал при грипната епидемия беше мъж от Смолян със свински грип), но не стоим затворени всички като мишки. Ако не е толкова смъртоносен и не причинява в повечето случаи пневмония, ще го изкараме другата зима, редом със свинския и другите щамове. Просто ще бъдем по-внимателни по време на епидемията, нищо повече. Ваксина може и да няма. За свинския има ли?
Достатъчно е да затворят границите за хора от Южното полукълбо. Поврага им еврогейските ценности.

# 3 642
Добре де, като ви чета и се замислям... защо прословутият щаб не излезе и не каже - абе, хора, така и така, съветваме ви да се тествате, струва толкова и толкова в частните лаборатории? Да каже откровено - нещо не се справяме сами, по-добре ги дайте тия пари за PCR, че да знаете, особено ако имате някакви съмнения за вас или сте били контактни с някой съмнителен. Не е чак толкова скандално, много хора и без това разчитат само на частното здравеопазване.
Иначе какво - ще стане май месец и Бойко ще излезе да се бие в гърдите през какъв апокалипсис ни е превел, какви яки мерки сме взели и колко огромен резултат са дали. А това ще е прах в очите на всички, които не са загубили пълния си разсъдък.
То не е въпросът само да го кажат това. А трябва и да дефинират що е то болен и що е оздравял. По тяхната дефиниция оздравял е човек с 2 отрицателни ПСР теста в рамките на 24 часа. За бързите тестове обаче не казват. Лице само с G антитела като болен ли се третира и под 28-дневна карантина ли ще се поставя? Ще му се прави ли ПСР тест, както на изписваните от болница, които се считат за здрави и си ги пускат да си ходят сами (от днешния брифинг)? Ей това нещо като го решат, много повече хора ще се тестват. Бързите тестове не са чак толкова скъпи. В момента един човек ако има съмнения, че го е преболедувал, хич няма да се натиска да го изследват и да го слагат под карантина. Ето, аз имам съмнения, че съм го преболедувала, но не отивам. Четох подобни мнения и на други места. Жалко, защото такива хора спокойно могат да се включат като доброволци, а могат да даряват и кръв ако наистина ще се извлича и плазма с антитела и у нас. Ще се крият/крием сега като мишки по домовете докато не го измисли някой.

# 3 643
  • София
Наистина е странно как така Пекин и Шанхай не пламнаха, а цяла Европа и Щатите - да.
Китай е тоталитарна, а и огромна държава. Не бива никой да си представя, че хората си се разкарват ей така от Ухан до Шанхай, както ние от София до Пловдив.

# 3 644
  • София
Нищо не "викам". "Викам" да успокоите бляновете си за седене дома и пълни изолации, докато "се намери ваксина", която едва ли не е "зад ъгъла". Ваксина може и да няма никога. Ваксина и до ден-днешен няма за СПИН, а не е като куп знаменитости да нямат "търговски интерес" към нея. Ваксина няма за куп други болести, които ни морят доста стабилно. Та така - просто казвам. Или "викам". Понеже тука някак си се насажда мнението, че ей сега ще поседим малко, няма да слушаме никой с различно мнение, пък тя ваксинката ей я, Урсула каза септември.
А Дарвин е бил умен човек, та не знам защо "Дарвинист" в тази тема се употребява пренебрежително.

Е, то и аз викам да спрете да бленувате за стаден имунитет, да илезете, да го изкарате и да отидете доброволци в някоя болница, вместо да ръсите акъл на тема ваксини. Ама и това си остават блянове Simple Smile
Meredith_grey, кой и кога ви е обещавал, че живота ще е благосклонен с вас? Защо доброволец във вашите уста звучи вулгарно? Не мислите ли, че без даренията на бълг. общество и стартиралите производство фирми със специална насоченост, щяхте да работите по " шлифер", който Баце ви е осигурил. Тази арогантност не е присъща на бълг. лекар, а на "парашутистите от.. до  по веригата да се докопаме до диплома" . За ваксините трябва да сте наясно или сте пропуснали лекциите? Що се отнася до информираността, нищо чудно някой да се е изучил по-добре от вас. Марш в ъгъла Безсрамнице!

Ще си направя труда да ти отговоря само защото намесваш и се опитваш да оплюеш доброволците.
Кое по-точно е безсрамното или вулгарното да си доброволец?
Аз с какво и как работя си е мой проблем.
Ти явно си се изучила перфектно, особено в първите седем Simple Smile По-леко с нервите, има достатъчно лекарства ако не можеш сама да се справиш, мога да ти препоръчам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт