COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 076
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 600
  • София
Парацетамол винаги е имало. По едно време изведнъж обявиха амидофена  за много вреден и го спряха, и за отрицателно време са появиха лекарства с ибупрофен.

# 3 601
  • Сф
Мм току - що видял една позната, която работеше в едно учреждение тук в квартала и си се знаят бившите колежки.
Беше ни казала, че счетоводителката е с Кв.Аз също имах работа там и по тел имаше заместничка имаше и карантина- мереха на входа тем.
И сега казва,че вече са 15!!!Струва ми се невероятно, но ако е вярно е страшно! Говоря за обществена институция, не цех със 100 човека!

# 3 602
  • София
И бих добавил въпрос към Хеликаза - нали за PCR тестовете уж се търсят молекулярни биолози, може ли да съдейства на Държавата, за да правим повече тестове...., че сме доникъде

# 3 603
  • София - Рим и обратно
Някой питаше колко са заразените в Рим. 2800 заразени в Рим и провинция. На фона на 2-3 милиона са малко, имайки предвид обичайно боледуващите от грип там.

# 3 604
За 17 годишният бях постнала вчера или онзи ден от Карнобат е :"4 са установените с ковид инфекция за Бургас. Последният случай, това е ученик - син и контактен на 22-рия пациент от Карнобат. Имал е 9 контактни, 7 от коио са негови съученици и връстници. На тях им е наложена 14-дневна карантина, а на него самия 28-дневна карантина.17-годишното момче от Карнобат - 24-ият ни пациент, вчера е проявил клиника и е имал оплаквания. Затова му е организиран преглед и от инфекционист. От инфекционист са прегледани и медицинските лица, които са имали отношение към диагностиката и лечението на неговия баща.Ученикът не е настанен в болница, именно затова той е минал консултация с инфекционист и пулмолог в Айтос, защото той е споменал за оплаквания, направена е консултация, взета му е проба и становището на специалиста в Айтос е той да се лекува в дома си, да изкара 28-дневната карантина в дома. Нямал е значителна клинична симптоматика.
Ето как се пръска зараза,а неговите 7 съученици се моля да не са прихванали,че имат родители и др.-да не говорим ,че видиш ли ти били под карантина и учели онлайн-пфу.
И пак докато ровех за тийна ми попадна ,че в Бургас имали "цели" 25 апарата...за областа-яко хем е относително голям град...страх ме е да помисля в по-малки градове....

И докато търсех попаднах на това : https://www.flagman.bg/article/21170  
Най-вече в тази част„Ако пациентът дойде навреме, няма да се налага да го интубират и след 48 часа да почине. Идват едва, когато вече дробът е силно засегнат, така унищожен от бурята в белия дроб, че дори да поставим тръбата и да му дадем шанс за живот, няма възможност, защото тялото е силно увредено“, обясни той.

Защо оставят да се стигне до там-ето това на питат щаба,а и Симидчиев не отговори на точно този въпрос...бяхме го писали няколко човека....

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 20:15 от reninel

# 3 605
Колкото повече държави се изчистят от вируса, от толкова по-малко места ще може да се върне обратно. В България вирусът дойде от Западна Европа, с които имахме отворени граници и реално никой не знаеше, че са пламнали така, а не от Китай.
До есента или когато се очаква втората вълна толкова много неща могат да се променят, най-малкото вероятно ще имаме бързи тестове, с които да го ловим още в зародиш и няма да се пазим само ние, всички държави ще бъдат нащрек.

# 3 606
  • Мадрид / София
Наскоро гледах испански журналист ли беше. Каза за ЕС, "Какъв съюз, никакъв съюз няма. Нито сме на едно ново, нито сме равноправни." Какво остава за България? Май още получава някакви помощи, а стигат ли до гражданите.
Точно така, егоизма в политическия свят е не по-малък отколкото при хората по отделно.

Давам таблици от изследването на вируса и неговото "упорство", разбирай резистентност:

U- означава не намерен/открит вирус

# 3 607
  • Bulgaria
Тези заводи с по 50, 100, 200, 9000 човека са огромна бомба със закъснител. Нали в Италия в началото точно в тези заводи са крили, че има заразени и е станало мазало. Аз затова казвам, че трябва да се глобяват работодателите, които позволяват на служителите си да идват болни на работа. Ама какво им пука на тях за живота на бай Пешо, важна е печалбата. На мястото на Пешо ще дойде друг. А и днес Томислав Дончев каза, че държавата разчита на фирмите, които работят, та въобще очаквам там да стане проблем.

# 3 608
Някой питаше колко са заразените в Рим. 2800 заразени в Рим и провинция. На фона на 2-3 милиона са малко, имайки предвид обичайно боледуващите от грип там.

Благодаря за информацията, Медено кафе, аз попитах. Доста интересно, интригата се заплита...

# 3 609
А как точно се чистиш от вируса? Щом не вярвате на стадния имунитет, как според вас се 'чисти' ?

# 3 610
.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 20:18 от Бледолилава

# 3 611
  • София - Рим и обратно
Наистина е странно как така Пекин и Шанхай не пламнаха, а цяла Европа и Щатите - да.

# 3 612
Чрез тяхното омаломощяване вследствие взаимодействието.
Всъщност това не е вярно.

Има ли някъде възрастта на починалите у нас досега? Много млади са. Изобщо не е както в Италия.

# 3 613
  • Мадрид / София
Казват, че вируса мутира много бързо и много пъти, затова има разлики в различните държави.

# 3 614
Братовчед ми днес е дал отрицателна проба, но приятелката му е с положителна.
Интересното е, че никой не ги е търсил при положение, че той е бил в продължителен контакт със заразен. Сам отиде да си направи тест, съответно и приятелката му.
Въпросната е сега под домашна карантина. Никой не я е питал с кого е общувала активно в последната седмица.  Тя сега съобщава на познатите си. И те ако искат да се тестват, трябва да си платят и после да се самокарантират с полицейски надзор. /Тоест полицай по всяко време на денонощието може да ти звънне да се покажеш от прозореца/

Общи условия

Активация на акаунт