COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 263
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 495
  • Шумен
Не е ясно дали изобщо ще има ваксина, макар че след тази световна медийна офанзива ще е прекрасно да се възползват да спечелят, колкото могат. Много се надявам да е препоръчителна , а не задължителна, защото съм с много наум в случая. Не съм антиваксър.Точно обратното, но без противогрипната.

# 3 496
Наскоро гледах испански журналист ли беше. Каза за ЕС, "Какъв съюз, никакъв съюз няма. Нито сме на едно ново, нито сме равноправни." Какво остава за България? Май още получава някакви помощи, а стигат ли до гражданите.

# 3 497
Хората пощуряха от мрънкане за един парк и едни гащи, как си представяш да забранят на софиянци и тези от големите градове да се приберат по родните места за Великден? При четири почивни дни? Писах вече мисля, българинът разбира от мерки когато му бръкнеш в джоба и когато са замесени децата му. Същите деца, които сега трябва да се приберат по родните места.

Това не е ли ужасно безотговорно? Дори шведите не ходят на гости на възрастните си родители по празниците.

Брат ми живее в София, не е спирал да работи и няма да се прибира в провинцията при родителите ни, за да не ги зарази. Баща ми е в рисковата група и този вирус ще го довърши.

# 3 498
Никой няма да си ходи по родните места, бе, успокойте се.
Има КПП-та.

# 3 499
Колко общо са обявени за Русе? Не можах да открия инфо
3
(от сайта на МЗ )

# 3 500
В Норвегия ще открехнат леко мерките понеже са много доволни от развитието до момента. След 2-3 седмици поетапно отварят детски градини, начални училища, фризьори и физиотерапевти, но само при условие, че могат да осигурят сигурна среда с оглед неразпространение на заразата.

# 3 501
Добре..това са дали като справка Националния оперативен щаб: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 10; Кюстендил – 7; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 11; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 32; Русе – 3; Силистра – 2; Сливен – 9; Смолян – 14; София – 340; Стара Загора – 14; Хасково – 6; Шумен – 4.

Къде са 7те съученика в тази разбивка?

# 3 502
,Думите на генерала бяха " 17 годишен от Карнобат" . Пък " Факти" могат да си пишат каквото си искат.
В Бургас няма нови случаи, затова се чудя. В Русе има ли? Да не би пак да се е изнервил Генерала и да се е объркал

# 3 503
  • Другата България
Маска и ръкавици желателно, и ако все пак намерите някой да го закара/докара до вас, е желателно и той да е с маска и ръкавици. Същият човек не е длъжен да е под карантина и той само защото е бил шофьор на прибиращ се от чужбина.
Мери, това последното - че шофьорът, който ще изовози прибиращите се от чужбина НЕ подлежи на карантина заедно с тях, сигурно ли е?
Къде мога да видя текста, който го казва?
Скоро ще ни предстои такава ситуация и искам да съм подготвена.
Също така шофиорът какъв документ да предстви на полицейските постове, като идва да ни прибира от друг областен град?
Търсих подобна информация относно прибиращите се, но не намирам ясно и точно.
Моля, ако някой е срещал текст да ми помогне.
Жаки, това е последната заповед на министъра от снощи, те са три, но тази е за карантината:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/06/rd-01-183.pdf и не само. Но от нея няма да разбереш нищо, Joy поне за това, което питаш. Сигурна е информацията, можеш да ми се довериш, не говоря нахалост. Към сегашния момент. Както ти казах, заповеди се издават постоянно, променят или отменят предишни, допълват ги и става едно голямо мазало.
Скоро една потребителка питаше за съпруга си, който се прибира от чужбина, дали и тя трябва да е под карантина-живеят заедно. Казах ѝ, че не, не трябва, но я насочих къде да пита, за да е сигурна. Питала е, същото са ѝ казали. Шофьорът трябва да има декларация, от сайта на МВР се тегли. Отново казвам, засега. При промени ще ти пиша, ама ще ме подсетиш. И Жаки, маски и ръкавици, ама ти това си го знаеш. И за вас, и за шофьора. Безпроблемно прибиране!

# 3 504
  • на пистата
Как да им вярвам,при положение,че още вчера позната на момчето писа че е починал в Света Анна.Аз вчера писах,но го редактирах Sad
http://kanal3.bg/news/bulgaria/zdraveopazvane/120277-36-godishen … -pochina-v-Sofiya

# 3 505
  • варна
Е как тази жена и трите и деца, до колкото разбрах се разболяват, а само тя и сина и са полужителени?

# 3 506
Прочетох и аз историята на жената и децата ѝ, можеха поне изследване на дробовете да им назначат, след като са с доказан ковид. Или и това се очаква сами да си правим.

Подочу се, че аналгин хин е изтеглен от пазара за болниците, не знам дали е така, но ако е вярно и той помага на лечението, е престъпление да нямаме достъп и до лекарства, докато се лекуваме с "леки симптоми" вкъщи.

# 3 507
Аналгин хинин няма от години.

# 3 508
Хората пощуряха от мрънкане за един парк и едни гащи, как си представяш да забранят на софиянци и тези от големите градове да се приберат по родните места за Великден? При четири почивни дни? Писах вече мисля, българинът разбира от мерки когато му бръкнеш в джоба и когато са замесени децата му. Същите деца, които сега трябва да се приберат по родните места.

Това не е ли ужасно безотговорно? Дори шведите не ходят на гости на възрастните си родители по празниците.

Ужасно безотговорно е. Обаче много хора ще го направят. Ще се снабдят с необходимите декларации и ще се приберат при роднините за празниците. Затова и писах, че очаквам пика да е по-скоро 2 - 4 седмици след Великден, а не по самия Великден

# 3 509
  • Другата България
Цитат

Ужасно безотговорно е. Обаче много хора ще го направят. Ще се снабдят с необходимите декларации и ще се приберат при роднините за празниците. Затова и писах, че очаквам пика да е по-скоро 2 - 4 седмици след Великден, а не по самия Великден
Именно, това имам предвид. Но те и сега пътуват, с декларация се минава безпроблемно.
Противоречиво инфо има за това момче, на още едно място прочетох, че е от Русе, а пък на друго-че е област Бургас. Истината е някъде там. Генералът не съм гледала, ако аз съм в грешка - моля за извинение.

Общи условия

Активация на акаунт