COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 913
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 480
  • София
Как се печели от коронавируса:
Началникът на консулството ни в Хага Свилен Илиев е с прекратена задгранична командировка по разпореждане на външния министър Екатерина Захариева. Причината е, че той събирал незаконно „такса“ коронавирус от посетителите в консулската служба на посолството - по 5 евро за български граждани и 10 евро за нидерландски и други граждани.
от ТУК
Но пък е патриот човекът - "дере" чужденците двойно, нашенци се измъкват с петарка - евтиния. Smirk
Откъде ги намират такива боклуци, че и в чужбина го пратили ... ooooh!

# 3 481
  • Другата България
17 - годишният е заразил 7 свои съученика. С толкова е контактувал. А ако беше на училище?
Кой 17 годишен?  Източник
Според генерала 17 годишен от Карнобат е заразил 7 съученици. Гледам статистиката по области и градове: Карнобат- 1 заразен, чудя се къде са другите 7.
 Някой преиначава истината, да не кажа, че лъже, статистиката ли, генерала ли?
Всъщност младежът е от Русе.
https://fakti.bg/bulgaria/462871-17-godishen-ot-ruse-zarazil-7-svoi-sauchenici
Така е, някой определено лъже. Но не е нито статистиката, нито генерала, специално за това.

# 3 482
Забелязвам, че част от потребителите в тази тема са като Мутафчийски - избягват неудобните въпроси.
Попитах простичко - ами ако никога не открият ваксина за този вирус, вие точно как смятате да живеете. Отново получавам - иди се зарази, като си толкова отворена, стаден имунитет, Мангъров на сапун, дарвинисти с дарвинисти.
Пак повтарям - има редица опасни, смъртоносни и много разпространени болести, за които така и не се измисля ваксина. Всъщност не намирам да има ваксина за нито един от коронавирусите, колкото и да ровя. Та защо решихте, че точно за този ще успеят?
Ще кажете - ами понеже сега целият свят пламна, ще седнат, ще се напънат, ще измислят. Тук специалистите казват - 2-3 години, ако искате да сте сигурни какво ще ви се бие.
Хубаво, няма да се борим за стаден имунитет. Хубаво, пазим се, забавяме вируса, защото видяхме, че никоя система не издържа на толкова болни. Но наистина ли вярвате, че на 14-ти май ще са преминали пикове, плата и прочее? Пик ако има, той ще е "изкуствено създаден" - изведнъж ще изтестват повече хора, ще скокне яко бройката, после ще си се върнат на сегашния метод на тестване, тоест няма тест, няма проблем.
Истината за мен е следната - в България има опасност от коронавируса от февруари насам. Някъде около 8-ми март все пак успяват да хванат някакви действително заболели. Налагат спешни мерки, защото с тази нация от хипохондрици, ще бъдат линчувани някъде иначе. И оттогава цари хаос.
Мутафчийски сам не се знае какво иска да каже - днес изрично го питаха дали мислят затягане по Цветница и Великден, той вдига рамене, вика, че нямало нужда. Е, нали се задаваше "епидемия с невиждана ярост", какво стана?
Мен ако питаш без мерки пак ще е хаос. Каквото и да правят.

# 3 483
ИП ще падне на 13 май!!! Зведите ми го говорят,а и има достатъчно време плааааавно да ни внушат ттази мисъл,че тогава сме преборили короната.Апропо,как си представяте депутатите неопределено време без заплати?!? Всъщност,въпросът е риторичен!
Aз пък искам до август да изкараме. Най вече защото депутатите няма да вземат заплати. И аз няма да вземам но важното е Вуте да е зле. Пък хубавото е че няма да ходя на работа и ще се разложа на дивана.За останалото ще помогне фотосинтезата. Гледам има доста лапад пред блока, така че ще се справя на първо време Лежането и пустия ресторант отсреща взеха да ми харесват, няма глъч и врява, тихо е като в турски гробища. Отделно новини и гледки като тази ще увеличават злорадството ми : https://blitz.bg/obshtestvo/pritesnitelni-snimki-ot-uzhasa-koyto … e_news737997.html.Не на последно място като положителен аспект мога да отбележа и задоволството което милата ми колежка ЛилиМ ще изпита от удължаването на карантината

# 3 484

Маска и ръкавици желателно, и ако все пак намерите някой да го закара/докара до вас, е желателно и той да е с маска и ръкавици. Същият човек не е длъжен да е под карантина и той само защото е бил шофьор на прибиращ се от чужбина.

Мери, това последното - че шофьорът, който ще изовози прибиращите се от чужбина НЕ подлежи на карантина заедно с тях, сигурно ли е?
Къде мога да видя текста, който го казва?
Скоро ще ни предстои такава ситуация и искам да съм подготвена.
Също така шофиорът какъв документ да предстви на полицейските постове, като идва да ни прибира от друг областен град?

Търсих подобна информация относно прибиращите се, но не намирам ясно и точно.
Моля, ако някой е срещал текст да ми помогне.

# 3 485
17 - годишният е заразил 7 свои съученика. С толкова е контактувал. А ако беше на училище?
Кой 17 годишен?  Източник
Според генерала 17 годишен от Карнобат е заразил 7 съученици. Гледам статистиката по области и градове: Карнобат- 1 заразен, чудя се къде са другите 7.
 Някой преиначава истината, да не кажа, че лъже, статистиката ли, генерала ли?
Всъщност младежът е от Русе.
https://fakti.bg/bulgaria/462871-17-godishen-ot-ruse-zarazil-7-svoi-sauchenici
Така е, някой определено лъже. Но не е нито статистиката, нито генерала, специално за това.

Колко общо са обявени за Русе? Не можах да открия инфо

# 3 486
  • Другата България
Без мерки? Тоест, сега има мерки? Какви? Къде?
Няма как да затегнат нещо, което го няма. Оставени сме на самосъзнание.
И не вярвам да затегнат, тоест, за "затегнат" каквото и да било по празниците. Хората пощуряха от мрънкане за един парк и едни гащи, как си представяш да забранят на софиянци и тези от големите градове да се приберат по родните места за Великден? При четири почивни дни? Писах вече мисля, българинът разбира от мерки когато му бръкнеш в джоба и когато са замесени децата му. Същите деца, които сега трябва да се приберат по родните места.
Наложат ли някакви ограничения на това, ще стане зле положението. И това се знае.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 18:42 от Merri_An

# 3 487
  • Пловдив
Ама вие наистина ли очаквате някой да ви обърне внимание сега. Аз изобщо нямам такива очаквания и затова взимам максимум мерки да не стигам до там. И да се тръшкам къде ми отиват данъците, и да попържам здравеопазването, ЩАБ-ът, ББ, РР и който се сетите, това няма да помогне. Индиректно ви се казва пазете се вие, защото не можем да ви помогнем ние. Ама, на, все има някой тръгнал за гащи. Защо и как. Ясно е. Ние само териториално сме в Европа. Благодарна съм на себе си, че го осъзнавам. Ако някой има други очаквания относно държавата и управлението, рискът си е за негова сметка.

# 3 488
Скрит текст:
Първо, лятната ваканция и отпускът на учителите са две различни неща. Учителят в най-добрия случай има около два и половина месеца отпуск. Част от него се ползва през малките ваканции и за лятото остават не повече от два месеца. За децата лятната ваканция е между два месеца и половина и три месеца и половина.
Второ, не е проблем част от отпускът да остане неизползван.
Трето, в момента учителите работят. Не почиват. Съответно не са в отпуск.

Друг е въпросът кой и как си представя учене през лятото. Защото още през май в част от класните стаи е нетърпимо горещо, а до юли...

Ученето през лятото си го представям като работенето през лятото...
Не е нещо невъзможно, всички го правят.
Нетърпимо горещо може да е по тропиците, суб-тропиците и пустините, тук не е.
Но дори, където е, хората учат и работят и без климатик, представете си.

п. п. Учителят ако в най-добрия случай има около 2 месеца и половина отпуска, повечето хора имат не-повече от 2 седмици отпуска.

Явно не сте влизали в класна стая с южно изложение в края на учебната година. Бъдете сигурна, че първите, които ще ревнат, ще са родителите, като им се заоплакват децата. Което не значи, че няма варианти или че поради тази причина децата не трябва да си завършат годината.

Хората имат минимум 20 работни дни отпуск, по КТ. Това е месец, реално. Колко ползват, не е проблем на останалите.
Учителите имат по-голям отпуск, няма спор. Причината - ами сигурно има такава. И понеже този отпуск не е нещо ново, нито е нещо, за което учителите са се борили специално, може би трябва да отправите оплакванията си към законодателя.
Другия вариант е да се преквалифицирате. Места за учители има.

Не само че съм влизала в стая с южно изложение, но живея в такава цяло лято. Без климатик, на нон-стоп отворен прозорц.  Не съм умряла.
Едва ли може да има по-абсурден аргумент против наваксването с материала през лятото от горещината....
Смешно и нелепо е.

В стая с южно изложение може да си живяла, ама училище ти личи , че не си посещавала. Бришеш като носер от тема-на тема и ръсиш глупости на килограм. Толкова си далеч, от реалността, че не може повече. Жив учител някога през живота си виждала ли си? Ми къде да видиш......Те работят в училище. Грижат се за образованието на децата. А през лятото имат нужда от почивка, защото сега преподават онлайн. Тези хора-учителите де, не са роботи. И хич ми не пука колко е твоята отпуска. Гледай си в твоята паничка и не се ври в неща, от които нямаш и грам понятие....

# 3 489
Вижте за какво "лечение" става дума в милата ни родина:
https://www.facebook.com/Albenkata
Жената споделя ден по ден сагата на семейството им от заразяването до момента, вече над 20 дни...

Прочетох всички постове на жената, болна от корона заедно с трите си деца. Доказано с тестове, платени от тях самите. Описва симптоми и лечение. Такова безхаберие от страна на държавата, каквото само предполагах, но все не вярвах, че съществува. Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Това е.
Но забележете друго - всъщност давещите се дори не могат сами да се спасяват, защото сега са под арест и там вече каквото държавата-мащеха каже... По телефона разбира се.

# 3 490
Знаем го Мери Ан. Както и аз лично знам, че няма угодия. Не всеки може да спазва правила.
Фейсбук гърми от, че всичко е измислица.
Аз пък се чудя защо човекът все се се лута в крайности. Роптае от липса на информация, а когато го залива не я отсява.

# 3 491
36-годишен мъж с положителна проба за коронавирус е починал днес в болница „Света Анна“ в София. Той е настанен в инфекциозното отделение на лечебното заведение заради белодробно заболяване на 30 март.  Заради влошаване на състоянието е приведен в реанимация, където впоследствие е поставен на апаратна вентилация. Мъжът е бил с фиброза на белия дроб и трахеостома, получена в резултат на пътно-транспортно произшествие преди години. С това общият брой на починалите със заболяванеот става 23 Sad
https://nova.bg/news/view/2020/04/07/284263/36-%D0%B3%D0%BE%D0%B … %D1%81%D0%B0-577/

# 3 492
  • Bulgaria
Това, което е описала тази дама ако е лекото боледуване, не искам да си представям как изглежда тежкото. Радвам се, че успяват да се справят сами в домашна обстановка.

# 3 493
Скрит текст:
Без мерки? Тоест, сега има мерки? Какви? Къде?
Няма как да затегнат нещо, което го няма. Оставени сме на самосъзнание.
И не вярвам да затегнат, тоест, за "затегнат" каквото и да било по празниците. Хората пощуряха от мрънкане за един парк и едни гащи, как си представяш да забранят на софиянци и тези от големите градове да се приберат по родните места за Великден? При четири почивни дни? Писах вече мисля, българинът разбира от мерки когато му бръкнеш в джоба и когато са замесени децата му. Същите деца, които сега трябва да се приберат по родните места.
Набожат ли някакви ограничения на това, ще стане зле положението. И това се знае.

Би трябвало да не може да си пътуват без основателна причина, нали затова е това КПП.

# 3 494
,Думите на генерала бяха " 17 годишен от Карнобат" . Пък " Факти" могат да си пишат каквото си искат.

Общи условия

Активация на акаунт