COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 404
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 605
Е, добре. Кажете ми каква е логиката? Според тях имаме около 6000 болни и затова едва ли не можем да си позволим разхлабване по Великден, което те отричат, но реално се случва и ще се случи. Какво ще постигнем с това? За имунитет не можем да говорим, имало повторно заразяване, лекуването е бавно.
Постигаме това да няма масов мор, задръстване на болниците, мор от други неща, заради липса на свободни лекари и места в болниците, и прочее. Това се повтаря непрекъснато. Имунитет ще имат в Ломбардия, а и в Швеция вероятно. Новините не са добри, но такива има. Пак казвам, на мен не ми харесва да живея в ИП. Изобщо.

Има добри новини, но не се чуват.
Тук една микробиоложка ме опровергаваше, когато казах, че вирусът се изменя с времето и се омаломощява.
Е, Кантарджиев добре описа това - вирусът става по-добре адаптиран към човешката популация, което пък води до по-дълго развитие на заболяването, което пък дава възможност за по-успешно лечение, преди да стане късно.
Казано по народному, ако човек хване Ковид 19, има достатъчно време за реакция и лечение, а не на втория ден да падне на коридора на болницата или вкъщи.

# 4 606
+18 нови от вчера 17 ч. вечерта, за 24 часа - +31 (считано от вчера 08 ч. сутринта)
1 016 души са изследвани на първа линия (полицаи и пр) - изследването е приключило. 1 007 са отрицателни, двама са с прясна инфекция (IgM тела) и 7 души са положителни за IgG - изработени антитела вече (0,7%).
Нито един няма положителен на IgG и IgM.
Изводи (от щаба):
    1. Активна циркулация на вируса в София все още НЕ е налице.
    2. Не можем да разчитаме на колективен имунитет в момента.
    3. Рано е за намаляване на мерките.
Защо ми се чу, че тези с  IgG - изработени антитела, е възможно да са от други вируси, които циркулират. Един вид /така поне разбрах/ тези антитела може да ги имаме, но да не са от КВ, а от друг вирус.
Не. Кунчев каза, че има хора със единични симптоми, но техните изследвания са негативни, т.е. циркулират в момента и други вируси, които наподобяват леката форма на короната.

# 4 607
  • Русе
Ще има време за реакция и лечение, ако се търси такова. Призивите са да се седи в къщи и да се самолекува. Би следвало да се наблегне на историята на критичините случаи. Не е толкова интересен броя на заразените. Той е зависим от броя тестове и критерия за тестване. Но как реагират болните на заболяването, до колко е овладяемо положението,дали се влошават независимо от болнични грижи или от самолечение или от предварителна сложна клинична картина с придружаващи заболявания - не чух такъв коментар.

# 4 608
Според мен ще има нещо около Великден. Дори да не е нещо официално, достатъчно е неофициално такива опашки да създадат, че пътуващите сами да се откажат.

"За това са КПП-тата" ген. Мутафчийски

Иначе за тестовете съвсем очаквано.

# 4 609
Скрит текст:
+18 нови от вчера 17 ч. вечерта, за 24 часа - +31 (считано от вчера 08 ч. сутринта)
1 016 души са изследвани на първа линия (полицаи и пр) - изследването е приключило. 1 007 са отрицателни, двама са с прясна инфекция (IgM тела) и 7 души са положителни за IgG - изработени антитела вече (0,7%).
Нито един няма положителен на IgG и IgM.
Изводи (от щаба):
    2. Не можем да разчитаме на колективен имунитет в момента.
    3. Рано е за намаляване на мерките.
Защо ми се чу, че тези с  IgG - изработени антитела, е възможно да са от други вируси, които циркулират. Един вид /така поне разбрах/ тези антитела може да ги имаме, но да не са от КВ, а от друг вирус.
Не! По-скоро казаха, че има други двама с някакви (не запомних) ккви точно антитела, които може да не са от короната, а от други вируси, тепърва пак ще ги изследват.
Данните за тези 0,7%, поне доколкото аз разбрах, са категорични - преболедували короната (вероятно на крак).
Тези с прясната инфекция (IgM тела), ще бъдат повторени тестовете, предполагам с PCR тестове.

# 4 610
Да се стягаме в кръста поне разумните поединично и близките ни, защото теорията, че сме го преболедували издиша отвсякъде.
Щом от тези рисковите на КПП- тата няма и 1% преболедували, екшъна тепърва предстои и ще стане грозно.
Не е като да не ни предупреди Мутафчийски за имунитета и за фазата на разпространение, който има нещо в главата, да мисли и да се пази.

# 4 611

Това е интересно, вирусът си е внесен преди седмици, повече от 2 ,може би 3, със сигурност...пък хич не циркулира, при все че имаше разходки из парковете доста време и много хора и сега излизат.

# 4 612
Относно извадката за изследването за налични антитела.
В Банско ще има включени от всякакви професии. Там ще могат да се направят повече изводи.
Но най важния дали е имало нужда и смисъл от карантината.

# 4 613
  • София

Това е интересно, вирусът си е внесен преди седмици, повече от 2 ,може би 3, със сигурност...пък хич не циркулира, при все че имаше разходки из парковете доста време и много хора и сега излизат.
Преди месец даже, ако не и повече. Какво точно става - не знам.

# 4 614
Мутафчийски каза, че Швеция е 35 пъти по зле от нас по смъртност. Sad
И че сега се чакат трупове при тях, правителството си е признало грешката от либералния подход.

# 4 615
Искам да видя подробно изследване, че ковид се повлиява от.. какво последно? Ув лъчи, климат или какво?

Ако наистина желаете дискусия по въпроса, вероятно бих могъл да помогна, но надали си заслужава.
Предполагам останалите, както и аз , бихме се радвала да споделите вашите познания по въпроса. Няма да мога лично да участвам в дискусията, поради липса на познания. Но предполагам ще се включат други. Поне за мен ще бъде интересна.

# 4 616
  • При семейството си
27 човека били в интензивно в момента в България. А колко са общо в болница? Починалите са 24 вече. Мисля си, че от хората в болница имаме много голям процент вече в интензивно.

233 са в болница.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/48-sa-veche-izle … ot-covid-19-u-na/

# 4 617
  • Сф
Сега, ако приемем, че нямаме никакъв почти имунитет- какво следва след разхлабване на мерките, след 13 май, особено ако няма кой знае какъв пик и овладяване,  ясно е, че няма как до септември да сме в тва положение?

Какво следва ще разберем още в периода между 3 и 10 май, на третата седмица след Великден. Много хора ще се съберат заедно да празнуват, независимо от църквите и КПП-тата. Дотогава е трудно да се каже, какво следва. Ако пламнем след Великден, значи мерките са били спасителното нещо. Ако не пламнем, значи можем да сме относително спокойни и да си щъкаме, поне докато е топло.

# 4 618
  • на пъпа на Златията
Защо никой журналист не задава въпрос за бързите тестове , показващи наличието на антитела, кога ще са налични във всеки град в България? Вече се правят такива в частни лаборатории в София и Варна, но си мисля, че много хора биха си направили платено (мисля, че са по 40 лв), за да разберат дали са изкарали вируса. Много хора боледуваха тази зима с нетипични симптоми и искат да се изследват. Но няма как всеки да отиде до София или Варна... Това ще даде по-голяма яснота за моментната картина в България.
Напоследък все повече срещам постове във ФБ с качени резултати и наличие на антитела на хора, самоизследвали се  в такава частна лаборатория.

Всъщност бързите тестове на база антитела са най-опасни. Защо? Защото има хора, които не образуват антитела, нито на база ваксина, нито при инфекция и дори не знаят за това. А в БГ инфекционистите като не могат да го обяснят отричат този факт и отказват да лекуват тези хора, въпреки, че тяхното състояние се влошава. От къде знам това? Разполагам с 2 независими изследвания в лаборатории в две различни от БГ държави с установени няколко инфекции на база ДНК на причинителите и никакви антитела. Установена е гранична ДНК на рубеола поради не изградени антитела при ваксината. Разполагам и с две независими изследвания правени в БГ на база антитела на част от тези инфекциозни причинители и те са отрицателни. Съответно нито един лекар в БГ не обръща внимание на установените извън БГ резултати. А тези изследвания извън БГ ги пуснахме ние в търсене на диагноза на влошаващо се и тежко състояние. След отрицателните антитела при БГ изследванията, ако не бяхме направили такива извън БГ никога нямаше да знаем нито за инфекциите, нито че по някаква причина този организъм не образува антитела. Направени са и базови имунологични изследвания, които не показват имунологичен проблем и не обясняват не образуването на антитела. При три теста Манту през няколко години резултата винаги е - няма антитела към туберкулина, въпреки поставена ваксина при раждането.
Така че тестовете на база антитела за някои хора ще дадат фалшиво отрицателни резултати и тези хора ще са извън наблюдение и ограничение на контактите. Молете се да не ги въвеждат, защото 5% от тестваните да са с фалшиво отрицателен резултат и ще се изтърве положението с тази епидемия.
Освен това имаше публикуван резултат от следния опит. Четирима с доказан Ковид 19 са тествани и с бързи тестове. При двама от тях бързия тест показва липса на антитела и ако не бяха тествани с другия тест щяха да са извън наблюдение и без ограничения в контактите. Нямаше и да ги лекуват според заболяването им, а щяха да ги третират като настинали или болни от грип. В случая двама от четири са не 5,а 50%с фалшив отрицателен резултат от бърз тест.

Това го оставям в открит тест. Препрочетето го .
Аз съм родена 49-та година. Не зная дали съм имунизирана. Но в 1-во отделение , прекарах така наречените белодробни жлези. Много лекари казват че ако не са открити тогава  антибиотиците много деца да ги няма .
Казват че много  хора въпреки ваксинацията   от БЦЖ . пак си боледуват . Казват че туберколозата  се хваща от хора които не се хранят пълноценно . Но аз не си спомням  да сме гладували в къщи .

Прочетох едно мнение за ваксините . Направи ми впечатление че един специалист каза  че БЦЖ  изгражда имунитет или нещо такова  не за ден два  а за 9 месеца. Как проболедувалите сега от Ковид изгражтат антитела?
Ако ги има  значи ли че си  здрав?
Така че какви са тия антитела които  се появяват на 10-тия ден , а пък други  след " оздравяването"

Имаме стари лекари  да ги впрегнат да помагат . И да не се показват  всеки ден по телевизията а да седнат и да се разберат .
И да се вслушват  и в откритията на лекари от други страни а не да се дуят и да налагат мнението си и да се правят на велики .

Вярвам на немците . Те имаха много развита практика с вирусите  на грипа. Дано помогнат . .

# 4 619
По Гергьовден ще е ясно какво сме правили по Великден. Ще са минали 2 седмици от  празнуването.

Общи условия

Активация на акаунт