COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 229
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 465
Скрит текст:
Ситуацията все повече заприличва на онова меме как един разказва на децата си как по време на пандемията е лежал пред PlayStation-а, а децата му викат "You're a f*cking legend!". Пазели били... пазиш си местенцето на фотьойла топло, нищо друго. Здравната ни система отдавна е забравила болните и слабите, вие сега се сетихте да ги пазите. Това е като "Българската Коледа" - пращаш един sms и вече си спокоен...
Ако положението действително е толкова страшно, защо щабът не затяга още мерките? Хем казват, че се задава ад, хем какво представят - някакво скапано мобилно приложение, което второкурсник от ФМИ може да накоди за един уикенд. Питат ще може ли с това приложение поне да облекчим КПП-тата - не може. Но иначе се задава адът де, да не вземе някой да го пусне паниката.
А на въпроса защо щабът не затяга мерките, въпреки молбите - ами... ами... ами ако не е чак толкова страшно в България? (подчертавам - в България!). Защо вече почти месец слушаме за "враг с невиждана ярост" - какво знае щабът, което не ни казва? Защо днес отново се повтори за Банско, но пак не се каза - тества ли се там, какво става? Защото е неудобно...
А хората с хронични заболявания, онкоболните и тези с компрометирана имунна система са уязвими към ПОЧТИ ВСИЧКИ заболявания, включително обикновена настинка. Сега се сетихте за тях...
Може и да греша, но не бяхте ли вие с приятеля ти тези, които от седмици стоите доброволно изолирани, защото така или иначе работите от къщи? Thinking Щом мислите, че вирусът не е страшен, защо сте се самоизолирали, седмици преди да се обяви ИП? Ако съм ви объркала с друг потребител, се извинявам предварително.

Аз работя home office заради политиката на фирмата и ще се радвам да го правя и след ИП.

# 466
Сигурно тярбва да започнем да ги заливаме директно с имейли по този въпрос, защото от журналистите не очаквам да попитат, а на нас ни обясняват, че и в Австрия било като при нас, но действали по-бавно от нас, т.е. ние им даваме акъл. Laughing

# 467
И пак се връщаме на темата с парите. На мен австрийската държава ми препоръча да си налягам парцалите вкъщи, ама ми поема заплатата, докато търкам дивана и си гледам детето за да не ходи на училище.

Австрийската държава също каза, че фризьорки и прочие няма да работят, но ще бъдат компенсирани.

На българската държава ѝ е кеф да прехвърли всичко на гражданите. Стойте си вкъщи, не излизайте, не ходете на село, носете маски, ама си купете сами, не ревете за обезщетения, чак и идеи за принудителен земеделски труд. И най -вече дарявайте-за болниците, за апарати, тестове няма да купим, ще караме на дарения. А да, дарете и за медиците.
Хайде холан!

Не, не й е кеф, според мен. Много му се иска на ББ да приложи мерки, както в другите държави, ама сам си каза "мазнинката" явно е тънка. Просто няма от къде да се извадят тия пари. Ако имаше, нямаше да пропусне да го направи и после да каже "Аз ви спасих финансово от кризата, затова гласувайте за нас отново"

# 468
Абсолютно съм съгласна с горните мнения. Съгласих се да изкарам месец вкъщи. Децата ми не са излизали от 12.03. С мъжа ми се редуваме за пазар и онлайн също. Работим от вкъщи. И до кога така?  И какво ще стане на 13.05?

# 469
А, сега вече пари няма ли. Щото каза последно, че парите не са проблем, но нямало какво да се направи и така било за цял свят.

# 470
И безлихвен кредит отпуснаха.. . После кой ще го връща?

# 471

А хората с хронични заболявания, онкоболните и тези с компрометирана имунна система са уязвими към ПОЧТИ ВСИЧКИ заболявания, включително обикновена настинка. Сега се сетихте за тях...

Айде стига! Като хронично болна с компрометирана имунна система мога да кажа, че съм податлива на всякакви зарази, колкото останалите. Ни повече, ни по-малко. Разликата е, че простудата и дори грипа до сега не са ме убили, защото съм карала не веднъж, но това нещо ще ме убие със сигурност. Това не значи, че друг, дето се мисли за безсмъртен, със сигурност ще го изкара леко.
ПП Впрочем, редовно участвам във всякакви групи на хронично болни и ще уведомя какво се случва с хроничните, които се заразят. Защото едва ли всичко до един ще се опазят.
Иначе съм съгласна, че никой не се интересува никога от болните и бедните. Сега не е по-различно. Никой не помисли какво да прави кой да е от нас, защото сме загубили връзка с лекарите си.

# 472
  • Варна
Да попитам... В "австрийската държава" колко хора работят в сивата икономика? Какви са здравните осигуровки?
Това съвсем добронамерено и с искрен интерес.

И още един въпрос... Кой и по каква причина си мисли, че България може да се сравнява с Австрия, Русия и другите, които (евентуално) ще платят заплати за "търкане на дивана"?
Казвам евентулано, защото по-нататък ще стане ясно какво и как, всъщност. И при какви условия.

# 473
И безлихвен кредит отпуснаха.. . После кой ще го връща?

Е как кой, Шушон, ...ние! Ако остискаме. Децата ни, ако и те остискат.

# 474
И къде са парите на държавата?

Австрийската държава тия пари дето сега ги извади да не ги е събирала онзи ден по дърветата??? Къде са излишъците, къде е резерва? Всяка година сме били на излишък, който в годините се е харчил винаги за свои хора и общини , безотчетно, дори без парламентарен контрол.
Ето ви сега пример как корупцията и лошото управление бъркат директно в джоба на гражданите.
И точно Борисов няма как да вдига рамене и да вика „ Ами няма!” Защото точно той е раздавал с черпака от общата НИ тенджера.

# 475
ще си инсталирате ли новото приложение?

# 476
Как си дезинфекцирате телефона? Аз му мия калъфа на чешмата, а самия телефон с мокра кърпа и после със суха, ама нещо взе да ми става досадно и се чудя за нещо по-добро.

Минавам го първо с мокра кърпа. Подсушавам със салфетка. После го минавам и със тампон за грим напоен с малко 95% спирт и пак подсушавам със салфетка. Би трябвало първо със спирта и после с мократа кърпичка, ама детето редовно го цапа с ядене, а спирта не маха залепнали петна.

# 477
  • Варна
Има ли нова информация за малкото дете от В. Търново, преместено в София ?

# 478
ще си инсталирате ли новото приложение?

Аз това съм го изпуснала. Какво е новото приложение?

# 479
Да попитам... В "австрийската държава" колко хора работят в сивата икономика? Какви са здравните осигуровки?
Това съвсем добронамерено и с искрен интерес.

И още един въпрос... Кой и по каква причина си мисли, че България може да се сравнява с Австрия, Русия и другите, които (евентуално) ще платят заплати за "търкане на дивана"?
Казвам евентулано, защото по-нататък ще стане ясно какво и как, всъщност. И при какви условия.
Здравните осигуровки никак не са малко.
От лични наблюдения, незнам как е на други места, но миналата година бях във Виена. Посетих Лидл, който се намираше близо до една от централните търговски улици. Останах учудена на цените вътре. Същите като при нас.

Общи условия

Активация на акаунт