COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 784
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 390
  • в страната на чудесата
Зверино, не ми се спори. Който не иска да се промени ще извади сто и една причина. ОК, нека си седи със 180 лв на месец. Ти имаш ли идея колко здрави и млади мъже просто се почесват и вземат 180 лв. А знаеш ли откъде идват тези пари. От едни други, които бачкат на три места.
Нека не бъркаме социалните помощи за хора в нужда с такива, които внезапно са загубили стандарта си и реват, че някой трябва да поеме това. Няма да стане.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 14:14 от Leika_moja

# 391
Скрит текст:
Какво стана с маските, за Бога!?

Чешка република разпространяват следното видео:

Всички трябва да гледат това видео. Моля видеото да се добави на първа страница.

# 392

Бе, ние си носим, ама баба Пена и къмпани не носят, а ми висят пред входната врата по цял ден.

Ако къмпанито на баба Пена е от повече от един човек и са на разстояние по-малко от 2 метра, обадете се в полицията.

Какво си мислиш, че не се обадих ли? Satisfied

# 393

Въобще не ме визирай мен. Аз пазя не мен, пазя хората, които са рискови.  И о, уау, това не са само пенсионерите, диабетиците и сърдечно болните. Това са цял набор от зрели хора, а и деца, с компроментирана имунна система, включае онкоболни, астматици, хронични белодробни заболявания, инсулти и общо взето прочетете тук:  https://nova.bg/news/view/2020/03/30/283305/%D0%BF%D1%80%D0%B8-% … 1%81%D0%B5%D0%BD/

Не седя вкъщи заради мен егоистично, седя вкъщи и изпълнявам заповедите заради тях и заради всички нас целокупно. Аз не съм остров и не си живея сама на тоя свят. Има нещо наречена гражданска отговорност. Ако щете - чисто човешка отговорност. И ще продължа да го правя. Но вие наистина трябва да се научите на човечност, сериозно, защото това овълчване, каквото виждам сега от някои хора, е тъжно, просто тъжно.

айде бе, точно пък ти ще ги опазиш. Стига да не се завираш в тях и да им дадеш възможност да се изолират - те са застрашени и сами трябва да се пазят - ти просто не трябва да им пречиш. А себе си няма смисъл да пазиш - напротив - най-добре да си преболедуваш и така ще станеш безопасна за всички. Така или иначе няма да ти се размине - какъв е смисълът да го отлагаш и да живееш в постоянен стрес до тогава?

# 394
  • София
В момента има голям подем във военно промишления комплекс... Май ще е добре и ние като икономика да се ориентираме натам. Не че нещо, ама явно ще е нужно въоръжаване на много места.
Там имаме невероятни традиции, не напразно Арсенал и най-голямото предприятие по брой служители в България. Нали Ви казах, че кризата е невероятен шанс за България.

Не знам какъв шанс има, но Арсенал освобождават 2000 работници.
Какво въоръжение, какви 5 лв? Войните вече ще са с биологични оръжия.

# 395
Май пренасочиха производството в дезинфектанти и ги върнаха на работа.

# 396
  • София
Имате ли представа, колко болни от диабет и сърдечно-съдови заболявания се усложняват и умират всеки ден. Поради липса на лечение, лекарства и пари за адекватна диета. И 1 починала с коронавирус е нищо на техния фон, пък била и 48 годишна. И това го казвам като човек с диабетици в семейството.

# 397
В момента има голям подем във военно промишления комплекс... Май ще е добре и ние като икономика да се ориентираме натам. Не че нещо, ама явно ще е нужно въоръжаване на много места.
Там имаме невероятни традиции, не напразно Арсенал и най-голямото предприятие по брой служители в България. Нали Ви казах, че кризата е невероятен шанс за България.

Не знам какъв шанс има, но Арсенал освобождават 2000 работници.
Днес завод „Арсенал“ Казанлък, който е най-големият работодател в България, възстанови работа, но с оптимизиран състав. Съкратени са общо 2000 от 9000 души. Според слуховете се очакваше масово освобождаване на работещи пенсионери. Ефекта за бюрото по труда е нулев. Нещо друго?

# 398
И не се съмнявам, че ще стане по добре за нашите/вашите деца.
Дълбоко се съмнявам!

# 399
  • Варна
Що да не могат?  Всички други как си работят по старо му. Ако не бяха затворени от Б.Б ресторантите последни щяха да усетят кризата като естествено развитие. Каква е разликата между ресторант и магазин, още повече, че заведенията имат открита търговска площ. Като ще затварят в борба с короната да затворят всички. Но не, всичко е отворено, а дали имат работа е друг въпрос. Заведенията щяха да имат
И пак не е много сигурно.
Имаше репортаж наскоро, че хората все по-малко поръчват готови храни, повече поръчвали продукти за да си готвят.

# 400
Пак питам. При положение, че тоя вирус е толкова силно заразен, сериозно ли някой от вас си мисли, че ще се скрие в къщи и като излезе навън след неясно колко време (а може би когато го изхвърлят от квартирата щото вече няма пари да си плаща наема) навън няма и  помен да има от короната и всичко ще му се размине?
И аз питах, самоцитирам се:
Като пишете, поне имате ли някаква представа какъв е процентът на болните от диабет и със сърдечносъдови проблеми? С преживяни инсулти, автоимунни заболявания? Какъв е процентът на всички, които "трябва да се пазят" на фона на останалите, на които са ограничени правата? Общо, не по възрастов признак? Колко от тях живеят сами? За да може да се пазят, щото нали, то за да се пазиш трябва да се самоизолираш.
Пита се едно и също, отговаря се едно и също, но се чете това, което на всеки му изнася.

# 401
Как си дезинфекцирате телефона? Аз му мия калъфа на чешмата, а самия телефон с мокра кърпа и после със суха, ама нещо взе да ми става досадно и се чудя за нещо по-добро.

# 402
  • Ispania
Имате ли представа, колко болни от диабет и сърдечно-съдови заболявания се усложняват и умират всеки ден. Поради липса на лечение, лекарства и пари за адекватна диета. И 1 починала с коронавирус е нищо на техния фон, пък била и 48 годишна. И това го казвам като човек с диабетици в семейството.
Сравнявате трагедиите на хората 😳🤢????
Кое е “нищо” ? Един човешки живот 🤢?!

# 403
  • Другата България
Скрит текст:
Хотелиерството и ресторантьорството бяха обезглавени от днес за утре от управляващите. Каква противовирусна мярка е това и как се разпределя тежестта на кризата равномерно между всички ни?
Няма криза, през която всички негативи и позитиви да са разпределени равномерно.
Ако не бяха наложени ограниченията, как си представяш "обезглавените" хотелиери и ресторантьори да работят по старому.
Видяхме, че за да не им се провали сезона, бяха готови да крият и омаловажават  заболели.
Що да не могат?  Всички други как си работят по старо му. Ако не бяха затворени от Б.Б ресторантите последни щяха да усетят кризата като естествено развитие. Каква е разликата между ресторант и магазин, още повече, че заведенията имат открита търговска площ. Като ще затварят в борба с короната да затворят всички. Но не, всичко е отворено, а дали имат работа е друг въпрос. Заведенията щяха да имат
Това ли е проблемът - че не работят заведенията? Ресторанти, барове, дискотеки? Наистина ли би отишла сега на заведение, да се храниш или пиеш там? Без да знаеш кой как е измил всичко и с какви продукти е приготвена храната? Не мисля, че заведенията щяха да имат работа. Всъщност да, може би щяха да имат, с такива, които се смятат за безсмъртни и "лежат" на постулата, че "така или иначе няма да ни подмине, по-добре да ядем и пием, и да си носим новите дрехи", пък след нас и потоп...и точно тези хора ще се възмущават от това, че правата им са ограничени и заради ИП са останали без работа....популизъм не, ами висша форма на такъв.

# 404
Г-да дарвинисти,заразете се доброволно,за да ни покажете какво е стаден имунитет!
Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", независимо дали се казва Радев. Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберм, че няма страшно и ще Ви последваме. За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания. Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви.
Това е вариант - всеки желаещ може сам да се зарази, после да се изолира и да провери на практика как се боледува и оцелява. Желателно е да го направи групово - със семейството си, включително и възрастните си близки. След това съм готова да го слушам, когато ме агитира.
Дарвинистите следват принципа "Дайте да дадете" и надали ще тръгнат да доказват правотата си.

Общи условия

Активация на акаунт