COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 838
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 375
Честно ИП действа добре на разходите.Подариха ми една карта Ревалют с 200лв.Бях е забравила и сега реших да харча от нея.4 пъти ходя в Лидл и излизам с пълна чанта и има още 68 лв в картата.Но само най необходимото без глезотии.
Има дисциплиращ ефект, нали ще си спретнем рецесия. Това е начина - ограничаване на разходите с много и незабавно.

# 376
Пак питам. При положение, че тоя вирус е толкова силно заразен, сериозно ли някой от вас си мисли, че ще се скрие в къщи и като излезе навън след неясно колко време (а може би когато го изхвърлят от квартирата щото вече няма пари да си плаща наема) навън няма и  помен да има от короната и всичко ще му се размине?

# 377
# 378
Искам да попитам по-евтино ли излиза да се плащат обезщетения за безработица от закупуването на тестове?
Хайде пак. Проблемът с тестовете не е липсата на пари, а недостигът на тестове и реактиви в световен мащаб.
Така каза Генерала. Държавата няма ресурси
Не съм гледала днес, но вчера Борисов каза, това което написах. Премиерът на държавата в която живея онзи ден каза същото. Дори ще молят външни лаборатории да поемат част от тестовете.

# 379
Като пишете, поне имате ли някаква представа какъв е процентът на болните от диабет и със сърдечносъдови проблеми? С преживяни инсулти, автоимунни заболявания? Какъв е процентът на всички, които "трябва да се пазят" на фона на останалите, на които са ограничени правата? Общо, не по възрастов признак? Колко от тях живеят сами? За да може да се пазят, щото нали, то за да се пазиш трябва да се самоизолираш.
Никой не го смята това ....

# 380

Бе, ние си носим, ама баба Пена и къмпани не носят, а ми висят пред входната врата по цял ден.

Ако къмпанито на баба Пена е от повече от един човек и са на разстояние по-малко от 2 метра, обадете се в полицията.

# 381

Идете да го обясните на 48 годишната, туко що починала, жена в Пирогов. 48 годишна. С диабет. Моля ви се, спрете да повтаряте мантрата, че само пенсионерите са застрашени. От малко уважение поне спрямо всички починали. Малко човечност имайте. Малко, бе.

диабетици и със сърдечно съдови проблеми са в рисковата група - те трябваше да се пазят. Останалите няма смисъл. Ти сериозно ли мислиш, че ще се заключиш у вас и ще изчакаш 2-3 години (щото поне толкова ще са нужни на тази т.нар. епидемия да приключи. Нали си чула, че сега чакат втора вълна, още по-силна) докато всичко отшуми и измислят ваксина и ще ти се размине естественото имунизиране?

Въобще не ме визирай мен. Аз пазя не мен, пазя хората, които са рискови.  И о, уау, това не са само пенсионерите, диабетиците и сърдечно болните. Това са цял набор от зрели хора, а и деца, с компроментирана имунна система, включае онкоболни, астматици, хронични белодробни заболявания, инсулти и общо взето прочетете тук:  https://nova.bg/news/view/2020/03/30/283305/%D0%BF%D1%80%D0%B8-% … 1%81%D0%B5%D0%BD/

Не седя вкъщи заради мен егоистично, седя вкъщи и изпълнявам заповедите заради тях и заради всички нас целокупно. Аз не съм остров и не си живея сама на тоя свят. Има нещо наречена гражданска отговорност. Ако щете - чисто човешка отговорност. И ще продължа да го правя. Но вие наистина трябва да се научите на човечност, сериозно, защото това овълчване, каквото виждам сега от някои хора, е тъжно, просто тъжно.

# 382

Въпроса е какво стана с отменената заповед за задължителното носене на маските на открито и закрито? За кога още да чакаме!!

Защо трябва да чакате? Носете, защо ви е  заповед?

Бе, ние си носим, ама баба Пена и къмпани не носят, а ми висят пред входната врата по цял ден.
Тях ще ги обявят на брифинга в осем. Вие се дистанцирайте.

# 383
Искам да попитам по-евтино ли излиза да се плащат обезщетения за безработица от закупуването на тестове?
Интересно какво общо има? Смяташ, че масовото тестване ще стабилизира икономиката и бизнеса няма да освобождава персонал?
Почети за Япония и Южна Корея.
Не, ти ми отговори на въпроса, ако можеш де!?

# 384
  • Другата България
Пак питам. При положение, че тоя вирус е толкова силно заразен, сериозно ли някой от вас си мисли, че ще се скрие в къщи и като излезе навън след неясно колко време (а може би когато го изхвърлят от квартирата щото вече няма пари да си плаща наема) навън няма и  помен да има от короната и всичко ще му се размине?
И аз питах, самоцитирам се:
Като пишете, поне имате ли някаква представа какъв е процентът на болните от диабет и със сърдечносъдови проблеми? С преживяни инсулти, автоимунни заболявания? Какъв е процентът на всички, които "трябва да се пазят" на фона на останалите, на които са ограничени правата? Общо, не по възрастов признак? Колко от тях живеят сами? За да може да се пазят, щото нали, то за да се пазиш трябва да се самоизолираш.

# 385
Аз наскоро гледах сериала Параграф 22 и се чувствам все повече като главния герой. До скоро бях абсолютно за отбор мишкуване до дупка хаха и да чакаме да измислят лечение. Обаче вече почвам да се замислям, че ние хубаво си мишкуваме, но надежда за лечение не се вижда в тунела, а като излазим лятото от окопите - ще пуснем рестарт и всичко ще почне от там, където го спряхме. Съответно ще се натръшкаме всички от вируса. Не виждам никакъв изход вече. До намиране на ваксина и лечение никой няма да има време да чака.

# 386
Докато не се спрат климатичните инсталации на магазините ще се заразяваме като мухи, колкото и да си стоим #заедновкъщи през другото време. Нищо чудно и откъде идват новите случаи в Италия след толкова време карантина.
Сто пъти се каза за аерозолната трансмисия. Вследствие на движението на въздуха капчиците се радробяват до такива с размер под 5 микрона и могат да летят много надалече. Така един болен да има в магазина ще разболее всички вътре, а може би и другите, които ще влязат след това. Вирусът ще се залепи по дрехите на хората, по косите им, ще влезе в очите им, ако са без очила и няма спасение.
Разбрахме, че по тази причина са спрели всички климатици в Министерски съвет, но на другите места?

# 387
  • В заешката дупка
В момента има голям подем във военно промишления комплекс... Май ще е добре и ние като икономика да се ориентираме натам. Не че нещо, ама явно ще е нужно въоръжаване на много места.
Там имаме невероятни традиции, не напразно Арсенал и най-голямото предприятие по брой служители в България. Нали Ви казах, че кризата е невероятен шанс за България.

Не знам какъв шанс има, но Арсенал освобождават 2000 работници.

# 388
Скрит текст:
СЗО много се изложиха с тази пандемия. Опитват се да излязат с достойнство от абсурдната ситуация, в която сами се набутаха.
"СЗО: Маските не спират COVID-19, но го забавят
Международен екип медици под ръководството на Бенджамин Коулинг, специалист от Центъра на СЗО по контрол на разпространението на епидемията в Хонконг, направил проучване как вирусите на грипа и различните коронавируси се разпространяват по въздушно-капков път. Екипът е изследвал група от 250 доброволци, коит острадат от белодробни инфекции. Половината от тях си сложили хирургически маски и дишали в специален апарат, улавящ капките влага и аерозолните частици. Другата група дишала без маски. И в двата случая вирусът бил предаден, но при хората с маски е забелязано известно забавяне."
Това последното изречение не го разбрах - какво значи че "вирусът е предаден с известно забавяне"? Значи първите без маски са се заразили с едно вдишване, а тези с маски са се заразили след 10 вдишвания, така ли да го разбираме това забавяне?
Екипът е изследвал болни, а не здрави, че да се заразяват. Били са със и без маски и са засичали какво се отделя при единия и другия случай със апарат. При тези с маски отделянето на аерозоли е забавено. А от мен да добавя, че изхвърлянето на големи капки при кихане и кашляне е съвсем спряно при тези с маските. Това не го споменават, но се подразбира.

# 389
Хотелиерството и ресторантьорството бяха обезглавени от днес за утре от управляващите. Каква противовирусна мярка е това и как се разпределя тежестта на кризата равномерно между всички ни?
Няма криза, през която всички негативи и позитиви да са разпределени равномерно.
Ако не бяха наложени ограниченията, как си представяш "обезглавените" хотелиери и ресторантьори да работят по старому.
Видяхме, че за да не им се провали сезона, бяха готови да крият и омаловажават  заболели.
Що да не могат?  Всички други как си работят по старо му. Ако не бяха затворени от Б.Б ресторантите последни щяха да усетят кризата като естествено развитие. Каква е разликата между ресторант и магазин, още повече, че заведенията имат открита търговска площ. Като ще затварят в борба с короната да затворят всички. Но не, всичко е отворено, а дали имат работа е друг въпрос. Заведенията щяха да имат

Общи условия

Активация на акаунт