COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 947
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 360
Хотелиерството и ресторантьорството бяха обезглавени от днес за утре от управляващите. Каква противовирусна мярка е това и как се разпределя тежестта на кризата равномерно между всички ни?
 На този фон не се ограничават полети от др държави, всички бизнеси си бачкат, износът на храни също не се коментира, а износът на маски си го оставиха с изришна свобода Ананиев(уж) да решава кога и към кого.
Явно чакаме гърците да си спрат износа, че да ни светне лампичката със закъснение.
Проблем с  хран.  стоки има и в съвсем близко бъдеще ще го усетите всички.
Проблем с хранителните стоки няма - отидете на женския пазар да видите как няма кой да купува домати по 80 ст. или банани по левче. Оборотите са паднали в пъти и продукцията залива сергиите. Вчера имаше репортаж по Алфа ТВ. В кварталния супермаркет всичко е заредено, купувачите са малко.

# 361
Тази масова карантина не само че беше ненужна, а напротив - донесе неимоверни поражения по джоба и психиката на хората - разори ги, постави ги на колене и ще ги принуди да почнат живота си отново. Просто защото е дошло време неколцината всесилни да си рестартират икономиката и да изкупят на безценица квото е останало за изкупуване, за да станат богатите още по-богати, а бедните - още по-бедни, безсилни, уплашени и готови на всичко само и само да оцелеят. Ако чак пък толкова е опасен тоя вирус (въпреки че вече видяхме, че не е чак толкова страшен колкото го изкарват), най-разумно и уместно беше да изолират само пенсионерите - те така или иначе не ходят на работа - както и имунокомпрометираните. Останалите можеха да си продължат живота нормално, да си изкарат вируса, който така или иначе рано или късно ще изкарат, но така само удължиха агонията ни, да се добие стадния имунитет максимално бързо и да си пуснат затрашените да си щъкат и животът да си продължи по старому. Целта на тази масова карантина беше да срине икономика, да наплаши и подчини обикновените хора още повече и да ги превърне в още по-безпомощно стадо.
Иди им обясни ако можеш.

Идете да го обясните на 48 годишната, туко що починала, жена в Пирогов. 48 годишна. С диабет. Моля ви се, спрете да повтаряте мантрата, че само пенсионерите са застрашени. От малко уважение поне спрямо всички починали. Малко човечност имайте. Малко, бе.

# 362
  • Варна

Не знам. Министерствата да си впрегнат ресурса и да мислят. Sad
Няма да стане при това правителство.
Правят каквото им наредят от Брюксел, а богатите страни в ЕС гледат своя си интерес.
Пример е онова предложение на Макрон за шофьорите, което така и не можахме да преборим.

# 363
  • Другата България
48-годишна жена с COVID-19 е починала в „Пирогов“
Днес в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала 48-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Пациентката е приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница.
Била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/ и доказана коронавирусна инфекция. Хоспитализирана е в „Пирогов“

Това, на фона на поста над твоя, че всичко е конспирация и проблемът ще се реши, като се изолират старците и болните, би трябвало да прозвучи отрезвяващо. Изказването, че "вирусът не е толкова страшен" дори няма да коментирам, всеки е безсмъртен докато е здрав......
Защото болните и имунокомпроментираните всъщност са и много хора в работоспособна възраст, наистина много.
Да не говорим и колко пенсионери /които "така или иначе не ходят на работа"/ всъщност работят, и то между тях има много медицински лица, работещи.

# 364
До 26.03.20 беше спряла 12% от икономиката ни - услуги общо казано. На 01.04 вече отиваше към 27% - вторично нужни производства , луксозни стоки, неспецифични дейности (пак общо казано). Ако продължава така, ще стигнем 45%.
Хотелиерството и ресторантьорството бяха обезглавени от днес за утре от управляващите. Каква противовирусна мярка е това и как се разпределя тежестта на кризата равномерно между всички ни?
 На този фон не се ограничават полети от др държави, всички бизнеси си бачкат, износът на храни също не се коментира, а износът на маски си го оставиха с изришна свобода Ананиев(уж) да решава кога и към кого.
Явно чакаме гърците да си спрат износа, че да ни светне лампичката със закъснение.
Проблем с  хран.  стоки има и в съвсем близко бъдеще ще го усетите всички.

# 365

Идете да го обясните на 48 годишната, туко що починала, жена в Пирогов. 48 годишна. С диабет. Моля ви се, спрете да повтаряте мантрата, че само пенсионерите са застрашени. От малко уважение поне спрямо всички починали. Малко човечност имайте. Малко, бе.

диабетици и със сърдечно съдови проблеми са в рисковата група - те трябваше да се пазят. Останалите няма смисъл. Ти сериозно ли мислиш, че ще се заключиш у вас и ще изчакаш 2-3 години (щото поне толкова ще са нужни на тази т.нар. епидемия да приключи. Нали си чула, че сега чакат втора вълна, още по-силна) докато всичко отшуми и измислят ваксина и ще ти се размине естественото имунизиране?

# 366
  • в страната на чудесата
Започвайте Бледолилава, започвайте Simple Smile
ЕК ще има нов бюджет, ще видим дали френския фермер ще получи субсидия...
Аааа започвайте, другите да започват викаш хе хе. Колко е лесно да ръсиш акъл и да пращаш хората да доят кози и да пасат патки.
А не така. Аз също си имам подобни занимания. Така че е въпрос на избор. Хехе го запази за себе си Simple Smile
Между другото патките се пасат сами, четете хора, образовайте се. Има начини. Познавам куп хора с доста сериозни професии и занимания, които от години се занимават със всякакви форми на земеделие  и животновъдство и не дават по 25 лв за кг био-пиле.
Пък ти ако искаш паси патки. Ум царува, ум робува.

# 367
В Лoндoн e пoчинaл oт кoрoнaвируc 31-гoдишeн бългaрин бeз прeдхoдни зaбoлявaния

https://nova.bg/news/view/2020/04/04/283902/31-%D0%B3%D0%BE%D0%B … 1%80%D1%83%D1%81/

# 368
  • sofia
Честно ИП действа добре на разходите.Подариха ми една карта Ревалют с 200лв.Бях е забравила и сега реших да харча от нея.4 пъти ходя в Лидл и излизам с пълна чанта и има още 68 лв в картата.Но само най необходимото без глезотии.

# 369
  • Другата България
Като пишете, поне имате ли някаква представа какъв е процентът на болните от диабет и със сърдечносъдови проблеми? С преживяни инсулти, автоимунни заболявания? Какъв е процентът на всички, които "трябва да се пазят" на фона на останалите, на които са ограничени правата? Общо, не по възрастов признак? Колко от тях живеят сами? За да може да се пазят, щото нали, то за да се пазиш трябва да се самоизолираш.

# 370
Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Сега остава да стоплим, на широка основа, че добро здравеопазване с мизерни вноски за здраве няма как да има и да натрупаме в обществото съзнание, че реформа е наложителна и съответно да я подкрепим. И ще сме няколко крачки напред по пътя.
Като приложим подобно мисленеи към други сфери  и спрем да гласуваме по симпатии и антипатии и може и да си пооправим кочинката.
Да увеличим данъците искаш да кажеш. Ще стане!
И не само това. Сега в този момент ясно лъсва истината за внесени осигуровки, часове работно време, размер на заплатата. Не е ли време това да се промени? В момента сме недоволни какво се прави за нас. Защо не впрегнем цялата си мощ и енергия да се борим с работодатели, които ощетяват своите служители. Искаме свобода на словото.... действайте. Има НАП/ ще ги погнат за внесени осигуровки и печалба/ има инспекция по труда/ трудовите договори които не са реални.
Тук четем за продадени маски. Данък печалба ще платите ли. Не, това не е дребнавост.По този начин функционира всичко у нас.
Сега искаме пари, пари... то не беше борба против системите за свързване с НАП, касови апарати....защо ли? Ами да има едни средства в сивата икономика.
Разбираме по един ужасен начин, че когато не влизат пари в къщата ни, няма какво да харчим. Следват заеми. Така е и с държавата
Ако това не го направим означава, че протестираме само когато не ни оттърва нас.
Това е гадната, болна истина. Не мислихме  до сега за държавата, но  сега искаме.
Ето нещо, което може да промени из основи нашата система. Вирусът както дойде, така и ще си отиде. За тези които ще останат, нека променят настоящето. Бъдещето е такова каквото си го направим.
И не се съмнявам, че ще стане по добре за нашите/вашите деца.
Толкова ми е болно да гледам млади семейства, които се чудят кой път да поемат сега. Мислете, умни сте, можете, ще се отворят толкова ниши на пазара....Вирусът ще го преборят така или иначе.
Не ми се сърдете за този ферман. Само го прочетете и помислете. И да кажа, че и на мен не ми е лесно. Но така разсъждавам. Другото е да предам и забравя кой/коя съм и да седна само да се жалвам.
Късмет желая на всички. Сблъскахме се с природата. Ще намерим и сега изход. Важно е по кой път ще поемем след това.Flowers Four Leaf Clover

# 371

Въпроса е какво стана с отменената заповед за задължителното носене на маските на открито и закрито? За кога още да чакаме!!

Защо трябва да чакате? Носете, защо ви е  заповед?

Бе, ние си носим, ама баба Пена и къмпани не носят, а ми висят пред входната врата по цял ден.

# 372
  • София
В момента има и много жени, затворени в домовете си с насилниците си и вече съвсем няма къде да избягат.

За жените страдащи от насилие ми е наистина жал.Не за друго, но, че нямат смелостта да кажат край и не са го казали. Те от сега ли са в това положение, или ще кажете ходили са си на работа и са се спасявали. Ами вечер, как се спасяват? Не се прибират или не са имали проблем? Проблема със сигурност не им е извънредното положение.

# 373
Няма криза, през която всички негативи и позитиви да са разпределени равномерно.
Ако не бяха наложени ограниченията, как си представяш "обезглавените" хотелиери и ресторантьори да работят по старому.
Видяхме, че за да не им се провали сезона, бяха готови да крият и омаловажават  заболели.

# 374
  • София
Започвайте Бледолилава, започвайте Simple Smile
ЕК ще има нов бюджет, ще видим дали френския фермер ще получи субсидия...
Аааа започвайте, другите да започват викаш хе хе. Колко е лесно да ръсиш акъл и да пращаш хората да доят кози и да пасат патки.
А не така. Аз също си имам подобни занимания. Така че е въпрос на избор. Хехе го запази за себе си Simple Smile
Между другото патките се пасат сами, четете хора, образовайте се. Има начини. Познавам куп хора с доста сериозни професии и занимания, които от години се занимават със всякакви форми на земеделие  и животновъдство и не дават по 25 лв за кг био-пиле.
Пък ти ако искаш паси патки. Ум царува, ум робува.
Искам да го видя, как някой останал безработен, който взима обещетение от борсата около 180лв, ще завърти бизнес с животновъдство или земеделие.

Общи условия

Активация на акаунт