COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 592
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 345
  • Другата България
Искам да попитам по-евтино ли излиза да се плащат обезщетения за безработица от закупуването на тестове?
Хайде пак. Проблемът с тестовете не е липсата на пари, а недостигът на тестове и реактиви в световен мащаб.
Така каза Генерала. Държавата няма ресурси
"Ресурси" според теб е равносилно само и единствено на финикийски знаци ли?

# 346
Какво стана с маските, за Бога!?

Чешка република разпространяват следното видео:

# 347
  • Пловдив
Една хубава статия
ПРОФ. ДЖОН ЙОАНИДИС: НЯМА НАДЕЖДНИ ДАННИ, ВЪЗ ОСНОВА НА КОИТО ДА СЕ ВЗЕМАТ ОТГОВОРНИ РЕШЕНИЯ ЗА COVID-19
https://boulevardbulgaria.bg/articles/prof-dzhon-yoanidis-nyama- … eniya-za-covid-19

То не е нужно да си професор, за да се сетиш за тези неща. В темата многократно се писа за всичко това, ама хората си искат предишния живот сега и веднага......ЩАБ-ът ако може кокретните мерки на секундата.

# 348
Искам да попитам по-евтино ли излиза да се плащат обезщетения за безработица от закупуването на тестове?
Интересно какво общо има? Смяташ, че масовото тестване ще стабилизира икономиката и бизнеса няма да освобождава персонал?
Почети за Япония и Южна Корея.

# 349
Тестове на пазара явно има. Други държави тестват ударно. Защо в България се пестят и не купуват, а разчитат на дарени, питайте НОЩ.

# 350
Хайде пак. Проблемът с тестовете не е липсата на пари, а недостигът на тестове и реактиви в световен мащаб.
Така каза Генерала. Държавата няма ресурси
"Ресурси" според теб е равносилно само и единствено на финикийски знаци ли?
В такъв смисъл беше употребена думата. Но кризата понякога е нещо добро. Френският преЗидент Макрон каза, че сега се учудва как всяко производство е било дадено на Китай. Това е невероятна възможност за всички да рестартират. За нас също. Тогава ще може да използваме ресурси и в другите му значения Wink

# 351
Какво стана с маските, за Бога!?

Какво да стане? Идете до близката аптека или железария и си купете (ако сте в България).

# 352
  • Варна
Продължавам да чета с надеждата някой от радетелите за икономиката и нейното съживяване да обясни как точно се случва това в настоящата ситуация извън България. Ей така, да опише тоз' остров на благоденствието, който ще бъдем без отвратителното и напълно безсмислено ИП.
Много ми се иска да прочета едно логично и мотивирано описание.
Разбрахме, че част от тези мечти е слабите, болните и старите да ги няма, ама другото как става, не обясниха.
И като казвам "да ги няма", не значи да умират, де, ама по възможност да се скрият някъде там. Щото е много досадно да "пазим бабите".
Ще си спестя коментара колко е повърхностно подобно мислене.
И оставам в очакване!
Аз няма да дам предложение как това да се случи, но ще изкажа една по-различна позиция, възможно е и да е коментирано тук, няма как да изчета всичко по обясними причини. Ще си копирам част от мнението от съседна тема.

......Ето това не ми харесва, двойния аршин, с който се мери. И това, че сега в момента всички проблеми в държавата се приписват на ИП и на коронавируса, на мерките относно него. Безработица...аз живея в Северозапада, тук в момента криза няма, защото ние сме си перманентно в криза. Безработицата е от години, и то сериозна безработица. Ниски заплати, хора без доходи, обезлюдяване на региона. Къде беше държавата и вие, които сега сте недоволни, че бизнесът страда? Досега? Значи в големите градове никой не се интересува как е в провинцията, и не само в нашата, докато той самия има работа и доходи. Но като му припари на него, вече надига вой до небесата, защото е "бръкнато в неговия джоб", и проблемът става общ, и на учители, полицаи, лекари и т.н.
Проблемите са много, и не са от вчера. както в здравеопазването, така и навсякъде. Просто досега хората, които не се бяха сблъсквали с тях някак лежерно гледаха на нещата с презумпцията "на мен няма да ми се случи". Е, случи се. Не казвам, че трябва или че се радвам от това, напротив, и тук и малкото хора с работа остават без такава. Но за мен няма дилема, в смисъл - здраве или бизнес, сега. Избирам здравето, дори аз лично съм за по-сериозни мерки и карантина, за по-кратко време ако се наложи, защото това, което е сега е едно нищо. ....
И ще допълня, отново провокирана от пост на друга потребителка, с чиито мисли и написано съм съгласна на 100%. Къде беше държавата, къде бяха всички роптаещи сега, живеещи основно в големите градове, когато същите тези баби и дядовци, живеещи сами в затънтените северозападни села с по 10 човека население, ги пребиваха и ограбваха? Тогава на никого не му пукаше, така, както не му пукаше за безработицата във Видин, за глада там, за спрените производства и обезлюдяването. Сега се възмущавате от вида на инфекциозното отделение, ама то е такова не от вчера. Просто сега заради кризата с коронавируса "лъсна" видно. В Лом болницата също е зле, в Монтана е една за областта, във Враца няма дори и инфекциозно....на някой пукаше ли му досега за тези факти, не хипотези? Спрягат се спрени производства сега, неработещи хотели по курортите, ниски заплати....при нас това е така от години.
Съжалявам, но не мога и няма да се съглася с всичките мрънканици, които не спират относно удължаването на ИП. И изразявам лична позиция, не задължавам никой да я споделя.
Напълно съм съгласна и в този смисъл не е различна позиция написаното, а още една гледна точка.
И моето мнение е, че на тези хора, милеещи за икономиката, и сега не им пука за състоянието на провинцията, още по-малко - за северозападната такава.
Всеки мисли за собствения си г.з... упс, извинете, просперитет.
Пак казвам... Ревем за гражданските си права, а не сме граждани/част от общество.

# 353
Започвайте Бледолилава, започвайте Simple Smile
ЕК ще има нов бюджет, ще видим дали френския фермер ще получи субсидия...

Земеделските субсидии досега бяха от най-критикуваните в ЕС, за непрозрачно, за корупция. Отдавна всички страни от източна Европа се борят за изравняване на земеделските субсидии с тези, които получават в Западна Европа.
А за Франция предвид настоящата ситуация е много по-вероятно да получат, отколкото тук нашите.
Икономиките се преструктурират и този бранш също ще стане от стратегическо значение. Живота не е само маски, респиратори и доктори, трябва и да се яде.

# 354
Хотелиерството и ресторантьорството бяха обезглавени от днес за утре от управляващите. Каква противовирусна мярка е това и как се разпределя тежестта на кризата равномерно между всички ни?
 На този фон не се ограничават полети от др държави, всички бизнеси си бачкат, износът на храни също не се коментира, а износът на маски си го оставиха с изришна свобода Ананиев(уж) да решава кога и към кого.
Явно чакаме гърците да си спрат износа, че да ни светне лампичката със закъснение.
Проблем с  хран.  стоки има и в съвсем близко бъдеще ще го усетите всички.

# 355
Екстра си е ИП - няма нужда от нова кола, от нов телефон, даже от дрехи няма нужда. Мисля че с минимална работна заплата човек спокойно може да изкара.
Ако е здрав, няма деца и има собствено жилище...

# 356
Тази масова карантина не само че беше ненужна, а напротив - донесе неимоверни поражения по джоба и психиката на хората - разори ги, постави ги на колене и ще ги принуди да почнат живота си отначало. Просто защото е дошло време неколцината всесилни да си рестартират икономиката и да изкупят на безценица квото е останало за изкупуване, за да станат богатите още по-богати, а бедните - още по-бедни, безсилни, уплашени и готови на всичко само и само да оцелеят. Ако чак пък толкова е опасен тоя вирус (въпреки че вече видяхме, че не е чак толкова страшен колкото го изкарват), най-разумно и уместно беше да изолират само пенсионерите - те така или иначе не ходят на работа - както и имунокомпрометираните. Останалите можеха да си продължат живота нормално, да си изкарат вируса, който така или иначе рано или късно ще изкарат, но така само удължиха агонията ни, да се добие стадния имунитет максимално бързо и да си пуснат затрашените да си щъкат и животът да си продължи по старому. Целта на тази масова карантина беше да срине икономика, да наплаши и подчини обикновените хора още повече и да ги превърне в още по-безпомощно стадо.

# 357
Аз съм виждала малка ферма във Франция и в България. Ми прилики няма, така може да се обяснят разликите.
Не знам. Министерствата да си впрегнат ресурса и да мислят. Sad

# 358
  • София
48-годишна жена с COVID-19 е починала в „Пирогов“
Днес в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала 48-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Пациентката е приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница.
Била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/ и доказана коронавирусна инфекция. Хоспитализирана е в „Пирогов“

# 359

Въпроса е какво стана с отменената заповед за задължителното носене на маските на открито и закрито? За кога още да чакаме!!

Защо трябва да чакате? Носете, защо ви е  заповед?

Общи условия

Активация на акаунт