COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 819
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 800
Искам да ви попитам как се справяте с липсата на близките ви хора - майки, бащи, баби и т.н.
Аз не съм се виждала с родителите си от 13 март и ако наистина се гласят ИП да продължи с месеци, как ще живеем без да се виждаме ?
Трудно.Аз лично не мога без тях.Нямам родители,а само баба и дядо.Побърквам се от мисълта,че няма да мога да ги видя още месец-два.Имаме млада съседка,която ходи през 2-3дена и ми звъни по вайбъра да ги видя.Дядо ми е с инсулт и като ме види започва да трепери целия.Те имат двама сина и още 3-ма внуци.Но никого не обичат както мен и никой не се грижи за тях,както аз.Даже когато беше болен от Хепатит Б и припадна,няколко лекари от СП не успяха да ме отделят от него.Даже и когато бях оперирана,на третия ден стоях 8 часа на крак сама в болницата,докато излезе от операционната.И казвах,че нито мъж,нито деца,нито работа,нито каквото и да е не може да ме отдели от тях.Но се намери нещо-covid-19.

# 4 801
Много хора не спазват забраните и препоръките, съответно вирусът е забавен, но не и стопиран. Хора си се заразяват, едни боледуват, други - не. Изследването на полицаите не е достатъчно адекватна извадка, защото те са прилично защитени. За разлика от хората, които например вчера са били на женския пазар. Или които продължават да не спазват социална дистанция и да не носят маски. Относно родителите - аз моя баща не съм го виждала от няколко месеца (поради ред причини). Кофти е, но го чувам всеки ден и съм спокойна, че е здрав.

# 4 802
Противоречия в твърдения и изказвания имаше в цяла Европа в началото на кризата, има ги и сега, между политици, вирусолози, доктори, професори, обикновени хора и т.н.
И в Германия има някои учени, които смятат, че трябва да умножим цифрата на обявените заразени по 10, за да имаме представа за какво става дума.

От пресконференцията в Германия преди малко обявиха, че 15% от тестваните при проучването в Хайнсберг (най -голямото огнище) са с имунитет. Други тестове пък показали до 20%, но са взели 15%.

https://www.sueddeutsche.de/politik/coronavirus-news-deutschland-1.4828033

Много малко ми се виждат 15% с имунитет. От друга страна пък, четох, че до днес няма потвърден случай за повторно заразен с корона тук, в Германия, както и там, в община Хайнсберг. Може би и тези тестове не са напълно доразвити.

# 4 803
.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 08:41 от Sysly

# 4 804
Най-доброто е като си болен да те прегледат. Като не може отиваш в лаборатория и тестваш. Излиза резултата и лекуваш според  него, не на посоки. За момента това не става и не може да стане. Кантарджиев каза бабини рецепти 😂
В интерес на истината миналия април една вечер се събудих със зверска болка в гърлото, бях бременна. Сварих яйца и си направих компрес с белтък. Изпих 5 горещи чая с много лимон , настъргах джинджифил с мед. На другият ден бях нов човек. За короната обаче бабите още не са помислили 😂

# 4 805
Флейм, в медицински смисъл доста неща се промениха от февруари насам, може след два или три месеца да се открие лечение поне, да произведем ние количества лекарство, да понаправим защитни облекла, да излязат повече тестове. Всеки ден е златен. А това, че всички сме го минали като лека хрема и безсимптомно, много поздрави на Мангъров. Ваксина също се готви, вярно че време ще трябва, но не е безнадеждно положението. Според мен никой специалист не знаеше преди да ни нападне вирусът с какво точно си имаме работа, затова говореха за грипче и какво толкова. Сега обаче имат вече по-голям клиничен опит и положението не е толкова черно.

# 4 806
Флейм, в медицински смисъл доста неща се промениха от февруари насам, може след два или три месеца да се открие лечение поне, да произведем ние количества лекарство, да понаправим защитни облекла, да излязат повече тестове. Всеки ден е златен. А това, че всички сме го минали като лека хрема и безсимптомно, много поздрави на Мангъров. Ваксина също се готви, вярно че време ще трябва, но не е безнадеждно положението. Според мен никой специалист не знаеше преди да ни нападне вирусът с какво точно си имаме работа, затова говореха за грипче и какво толкова. Сега обаче имат вече по-голям клиничен опит и положението не е толкова черно.

Йеп, затова написах - купихме си време Simple Smile имаме още малко, пък дано открият решение. Иначе сме си много патови в момента. Аз не го виждам като безнадеждно, но просто на тоя етап е лутане и пробване. Търся отговори на въпроси, които практически никой ги няма. Демек просто безсмислено си брейнстормвам рано сутрин с кафето хаха и споделям мисли.

# 4 807
  • София
Не знам защо е това умуване за полицаите - да, трябваше да бъдат тествани, както и много, много други групи. Тестове и за възможно заразени, и за възможно преболедували, за да има ясни резултати и въз основа на тях да се планират действията по-нататък. Целенасочено и избирателно тестване, а не масово - да се успокоят хипохондриците, че не са "пипнали вируса", а такова, каквото е нужно за изясняване на ситуацията и вземане на правилни решения.
Надявам се проблемът с жалкото мънкане пред камерите да е единствено поради недостатъчен брой тестове, който проблем скоро да се реши и да се знае какво правим. Сега усещането е, че не знаем и чакаме да ни кажат от Брюксел кога пандемията е свършила, за да се отворят кошарите.

# 4 808
1 минута смях за отпускане.
Хоумофис
Матурите тази година

# 4 809
  • Ispania
Днешните данни от Испания са по-обнадеждаващи от вчера. Пак има спад 👏.(докато не видя че на ден заразените са под 2000 , няма да се радвам вече предварително ).

Заразени :152446
В последните 24 часа 👏👏👏5756
Оздравяли:52165
Починали : 15238
 В последните 24 часа: 683(което е почти 100 по-малко от вчера 👏👏).

Поне малко хубави новини 🌹

# 4 810
  • При семейството си
Мен ме стресна това, което сподели Бояна. Как може млад, спортуващ, здрав като бик направо човек да се срине така?
Някакво обяснение?
Обяснението е че вируса”поваля” и убива и здрави, млади хора. Процента е малък, но го има. Това се знаеше още преди два месеца, но който не е поискал да го види, не го е видял😞.

Само дето въпросният човек е жив, де.

# 4 811
Хванах случайно по БНТ1, в момента има изявление след срещата с патриарх Неофит относно църковните богослужения по празниците.

# 4 812
  • Bulgaria
Лекари се усъмниха в апаратите за белодробна вентилация заради висока смъртност

https://www.actualno.com/europe/lekari-se-usymniha-v-aparatite-za-belodrobna-ventilacija-zaradi-visoka-smyrtnost-news_1451497.html?fbclid=IwAR3Q7ROF8vNqT8_Jz5K_F50iK18LBIBZvmwp70kUMvqOX4zt2tS1zKUmdWI

# 4 813
  • София
Хванах случайно по БНТ1, в момента има изявление след срещата с патриарх Неофит относно църковните богослужения по празниците.
Според него в църква зараза не се въди, ама щели били да вземат мерки. Нямало да раздават върбови клонки, щото там се трупал народа - където раздават нещо.
Амин!

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 13:56 от NumLock

# 4 814
  • София
Хванах случайно по БНТ1, в момента има изявление на патриарх Неофит относно църковните богослужения по празниците.
Според него в църква зараза не се въди, ама щели били да вземат мерки. Нямало да раздават върбови клонки, щото там се трупал народа - където раздават нещо.
Амин!
Браво, за няколко хилядарки от свещи ще напълнят площадите с бутащ се народ.

Общи условия

Активация на акаунт