COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 477
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 370
  • София
Това с ултравиолетовите лъчи и радиацията не е моя измислица, на Johns Hopkins e. Един поглед към Африка показва, че май не се бърка този институт. Освен това няма жив организъм, който не се влияе от радиация, просто няма такъв. Може да се повлиява по-бавно, може да умира по-бавно, може и въобще да не умре, само да се омаломощи, но няма момент, при който има силна радиация и живият организъм си пее казачок и нищо му няма.
Уф, Аман от разбирачи от всичко! Да, ако има голяма доза радиация, евентуално ще се гътне короната, но и човекът ще се гътне преди това. При това по начин, който не пожелавам никой да го преживее. УВ-то не се води радиация (радиацията е йонизиращо лъчение), и в спектър и количество, за да гътне короната, може да причини доста проблеми и на хората.

Между сложния организъм на човека и елементарният вирус, викаш, никаква разлика. Вирусът и той си разполага с всичкото му - кожа, щитовидна жлеза, мускулна маса, черен дроб. Бре, че напреднал тоя коронавирус - докато се обърнем, и еволюирал...

# 5 371
Тесла, благодаря.
В такъв случай се получава разминаване с предишни твои сметки, колко опасен и смъртоносен е КОВИД 19?
Нещо се е променило ли?

# 5 372
  • Mediterraneo

Това за лезиите не го разбрах-само това ли им е отличителния белег/симптом на тия деца/хора?

Не, разбира се, още един от възможните симптоми.

# 5 373
Ново двайсе-
Генералният съвет на официалните колегии на подолозите в Испания откри регистър на възможните случаи на covid-19, след като регистрира множество случаи на болни хора, предимно деца и младежи, които имат малки дерматологични лезии на краката. По същия начин тя е съставила протокол за предварителна диагноза на тези случаи за своите 7500 специалисти за последващо лечение и действия. И все по-често същите симптоми се откриват при пациенти с covid-19, особено деца и юноши, въпреки че някои случаи са открити и при възрастни. Това са пурпурни цветни лезии (много подобни на тези при варицела, морбили или вятъра), които обикновено се появяват около пръстите на краката и които обикновено лекуват, без да оставят следи по кожата.

Има ли някъде снимки на тези кожни раздразнения? Да видим какво представлява. Как ги обясняват? Май само в Испания има такова чудо....

# 5 374
Между сложния организъм на човека и елементарният вирус, викаш, никаква разлика. Вирусът и той си разполага с всичкото му - кожа, щитовидна жлеза, мускулна маса, черен дроб. Бре, че напреднал тоя коронавирус - докато се обърнем, и еволюирал...
Да не се изложа, ама простите организми най-трудно умират.

# 5 375
  • Мадрид / София
Но имат общо и това е РНК -движещия елемент

# 5 376
  • София

Да не се изложа, ама простите организми най-трудно умират.

Въобще не се излагаш, напротив - това в огромна част от случаите е вярно. Но UV лъчи, под които ние се справяме със слънцезащитен крем, успяват да повлияят на коронавируса. И това, пак повтарям, не е моя измислица. Цитат от "Джонс Хопкинс" е, че UV светлината "разрушава" (break it down в оригинал) коронавируса върху всякакви повърхности.
Вредно е да придаваме свръхчовешки способности на вируса. Да, той е упорит, заразен и много прилепчив, но не е някакво "извънземно".

# 5 377
  • Пловдив
Ън, не е само в Испания. И лекарката във ВМА каза нещо за обрив. Аз прочетох и във френските новини за обриви. Били като уртикария или червен вятър. Явно има и различни кожни прояви.

# 5 378
Цитат
Тесла, благодаря.
В такъв случай се получава разминаване с предишни твои сметки, колко опасен и смъртоносен е КОВИД 19?
Нещо се е променило ли?
Много голямо разминаване се получава но тогава не ги знаех много неща, и ги нямаше данните и от нашето и от шведското тестуване, впрочем аз трябва него да го коментирам защото то е много важно и потвърждава резлултатите и от нашето тестуване. Смъртността от Ковид е много ниска, движи се межди 0,1 - 0,3%, при грипа е 0,1%. Не е смъртоносно това чудо изобщо, проблемът не е че е смъртоносно а че бързо се разпространява, и ако не се вземат мерки ще си вземе мъртвите накуп, но те няма да са значително повече от грипа ако се рапрострат във времето и здравните с-ми да не са на колене. Например в Швеция смъртността е 0,1% това показва тяхното изследване а там отказват лечение на хора защото вируса стигна до твърде много хора 2,5% минимум от цялото население на Швеция са в момента болни а те за разлика от нас не са изследвали какъв имунитет има населението, реално е много вероятно още поне 4, а може и 5% защото при тях забележете 2,5% са болните само в периода от 1 седмица в което е проведено изследването на представителната извадка, а има много отгоре да са се срещали вече с вируса при тях за да са толкова много активните заразени, това прави смъртност от около 0,1% при тях колкото и при грип, но дори и да кажем че такива хора не съществуват и вземем само активно болните без имунитета в населението това прави смъртност от 0,2% при тях а въз основа на нашата представителна извадка при нас смъртността не надвишава 0,16%, което се припокрива с шведските данни. Затова казвам че това нещо не е много по смъртоносно от грип. Да го наречем тежък грип като смъртност.

# 5 379
Но UV лъчи, под които ние се справяме със слънцезащитен крем, успяват да повлияят на коронавируса. И това, пак повтарям, не е моя измислица. Цитат от "Джонс Хопкинс" е, че UV светлината "разрушава" (break it down в оригинал) коронавируса върху всякакви повърхности.
Вредно е да придаваме свръхчовешки способности на вируса. Да, той е упорит, заразен и много прилепчив, но не е някакво "извънземно".
Така е, но когато е изложен на пряка слънчева светлина. Иначе издържа на доста висока Т, което значи, че на сянка, може да си остане активен. Не съм го измислила аз, но не помня къде го четох.

Затова казвам че това нещо не е много по смъртоносно от грип. Да го наречем тежък грип като смъртност.
Каквито и сметки да правиш, те са хипотетични. Съотношението между население на страна и починали, наистина дава много ниска смъртност, но съотношението между заболели /регистрирани такива/ и починали е значително по висок процент. В някои държави /Германия/ този процент е също нисък. Дали вируса се държи по различен начин в различните страни или различните страни подхождат различно, не знам. Но на този етап, едва ли някой ще се ангажира с такива прогнози, още по малко заключения.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 23:12 от Mama_Nana

# 5 380
Birdie, няма да цитирам, че ще стане чаршаф.
Ти знаеш ли според учени, медици и т.н. колко ще продължи евентуално ревалидацията на млад човек без съпътстващи заболявания, който е бил средно около две-три седмици интубиран?
"ревалидация" простете? има такава думичка в бг език?

Много добре знаеш какво казвам, но понеже съм единствената използваща чуждица в цяяяяла България: рехабилитация.

Айде, сега отговори на въпроса.

П.с. А, мнението за кандилцето. Това, което виждам в мнението Ви е липса на уважение.
Няма данни, колко ще е нужно за рехабилитацията. Нито има данни за "много", нито има данни за "малко".
Следователно, щом няма данни, не може да твърдите че "много ще са нужни".
И цялата Ви конструкция остава да виси във въздуха.
Има много възрастни, над 70-80... че и над 100, които бързо преболедуваха, и не само че не се нуждаят от никаква "рехабилитация", си имат и двоен апетит.

Малко анализ.
Това, което пишете, е пак типичен англо-саксонски подход на цинична обществена манипулация. Много отработен подход.
Става по следният начин:

* за нещо- няма данни
* това не пречи на "маститите професори", драскачите, клакьорите, за същото нещо,  да прогнозират сценарии и чертаят апокалипсис, на базата НА ЛИПСВАЩИ ДАННИ за каквото и да е било.
* Спекулациите се правят с единствената цел контрол на общественият дневен ред, отклоняване на вниманието от реалните проблеми, насъскване на една част от населението срещу друга. Всичко това, и винаги, в крайна сметка, цели пренасочване на финанси от обществената каса в частни джобове. Или постигане на желан обществен ефект- от приемане на фашизоидни и цинични закони (тихо и потайно) до откровено анти-обществено законодателство от всякакъв вид и род. (нови данъци, "мерки", ревизия на закони, "нови забрани", допълнително дохранване на съдебните чиновници и съдии + депутатите с по-тлъсти заплати, и т.н., и т.н.)

# 5 381
Но UV лъчи, под които ние се справяме със слънцезащитен крем, успяват да повлияят на коронавируса. И това, пак повтарям, не е моя измислица. Цитат от "Джонс Хопкинс" е, че UV светлината "разрушава" (break it down в оригинал) коронавируса върху всякакви повърхности.
Така е, но когато е изложен на пряка слънчева светлина. Иначе издържа на доста висока Т, което значи, че на сянка, може да си остане активен. Не съм го измислила аз, но не помня къде го четох.

Точно напротив - казва се, че семейството на коронавирусите не издържат на високи температури, защото имат мастна обвивка, която се втвърдява при студ и се размеква при топлина. Сега, как конкретно ще се държи Ковид19 е въпрос на време да разберем. Има статии по въпроса в мрежата, не е необходимо да поствам, който иска, ще си намери, аз ги чета на английски.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 23:11 от DeltaAzimut

# 5 382
  • София
Противоречивите, даже взаимноизключващи се послания, вече правят спазването на противоречивите и взаимноизключващи се мерки невъзможно. Това е. Не просто наглостта на премиера, или безумието на владиците. Кой ще спре хората да пътуват, да се събират, заради "най-великият ден", а и кой ще ги слуша повече? Пуста суета, любим грях на, сещате се кой, тя ги води и ще ни закопае. Твърде хубаво беше, за да е истина, признавам, не знам защо и аз повярвах, че имаме някакъв шанс за пръв път в историята нещо да направим по-добре.

# 5 383
Коронест филм по Дискъвъри. Пише нов епизод. Не съм гледала първия и не знам дали е същия или нов.

# 5 384
Проучване от Шанхай на пациенти, излекувани от ковид19. Една трета от тях имат много нисък титър на антитела, за които не е ясно дали осигуряват имунитет. При част от случаите антитела не се откриват.

https://amp.scmp.com/news/china/science/article/3078840/coronavi … r_impression=true

Общи условия

Активация на акаунт