COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 529
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 760
  • Там,където се събуждам щастлива.
Добре, чета и се дивя. Как някои си представят тая работа с пълната карантина за месец- два и после - чисто нови, няма да има вирус по улиците и никъде, щото видиш ли - били сме послушни два месеца. Ама вие сериозно ли вярвате в такава фантасмагория? Нищо не зависи от вашето “послушание”. Не сме Северна Корея, не сме под похлупак, хората пътуват. Как си представяте това херметическо затваряне за определен период и после - хоп, няма вирууууус!

Аз си  обяснявам тази масова илюзия с факта, че властващите с нищо не показват, че имат план за след някакъв период. За съжаление, 50 години комунизъм изкорениха самоинициативата в много хора и трябва поне две поколения да започнат да мислят по друг начин.

Споделих вчера: тук всички мислят какво и как да се прави до момента, когато ще има адекватно лечение и ваксина. Мислят фризьори, ресторантьори, големи компании и т.н. Премиер говори за времето СЛЕД, което до една година няма да като преди 17 март. Само дето трябва сами да почнем да мислим как да е по-удачно и леко за нас и нашата професия. И с помощта на нашето холандско правителство, нещата ще си дойдат лека полека.

# 5 761
  • София
Вече почвам да си мисля, че както всички грипни епидемии и тая ще поприключи в средата на пролетта.
Хаххахаха, Дай Боже, сладур!
Ама ние СМЕ (почти) в средата на пролетта!

# 5 762
  • Варна
Скрит текст:
Още един разказ на жена, която е с положителна проба.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216046561584018&se … ype=3&theater
Четох го вчера това. Преди това си мислех, че може да не лъжат толкова много по телевизора - обявяват малко болни, съмнително ама може да е вярно, пък на и болниците празни, значи не лъжат.

Е да, ама явно че болниците не са празни щото няма тежко болни.
Ами според мен симптомите описани от жената не са чак пък толкова страшни. Нито споменава задух, нито някаква висока температура.
А и според мен вината е повече в личната им лекарка.
Да не забравяме и момента на доукрасяването ...
Много мислех да не коментирам, ама...
Поредната "звезда", търсейки медийна изява. И поредната, която държи, иска, настоява щом е с лека температура и загуба на обоняние, да бъде настанена в болница. Сега и веднага. Няма не искам, няма недей.
Някъде в написания разказ да беше упоменато дали докато е чакала 8 /ако не се лъжа/ дни /че и от това е възмутена-как може да чака толкова, трябва веднага да става теста, нейния/, та да стана ясно дали докато е чакала и тя, и другия болен дали са си стояли вкъщи? Или са се разхождали по лаборатории и аптеки, и на други места? Ако е написано, се извинявам, отгоре-отгоре ги чета тези разказчета. И това за "късмета", дето имали, че се разболели в началото, че сега всички лекарства били "на изчерпване" /не става ясно къде се изчерпват, в болници или аптеки, но и на двете места наличност има, да не говорим аптечната мрежа колко е заредена/. Направи ми впечатление и категоричното изказване "защото симптомите, които повтарят- гърлобол, калица, висока Т, задух, са тези които настъпват, когато човек е за болница!". Пълна глупост, освен, че е и невярна. Но пък важен е края-че вече са "супер добре", което наистина е радващо. И от какво са супер добре-от същото лечение, проведено от ОПЛ, с антибиотици. Няма вина в личната лекарка, жената е действала както трябва - изписала е това, което помага и което всъщност се изписва при по-леките случаи, какъвто е техния. Да не говорим, че единия тест все пак май е бил отрицателен. Но пък жената продължава да иска, да им се направят повторни тестове сега, да се види дали са се изчистили.Joy Тя си платила първия, ама сега държавата да я тества повторно...няма да коментирам повече, че ме напират едни неща да кажа....
Коментирайте двете починали в Благоевград. Заплатили 300 лв за тестове. Същевременно препращани по болници, докато умрат по устав....

# 5 763
Добре, чета и се дивя. Как някои си представят тая работа с пълната карантина за месец- два и после - чисто нови, няма да има вирус по улиците и никъде, щото видиш ли - били сме послушни два месеца. Ама вие сериозно ли вярвате в такава фантасмагория? Нищо не зависи от вашето “послушание”. Не сме Северна Корея, не сме под похлупак, хората пътуват. Как си представяте това херметическо затваряне за определен период и после - хоп, няма вирууууус!
Нали? Ако ставаше толкова лесно, щяхме да се заключим всички за 6 месеца по домовете и да изтрепем 1/3 от световните болести. Wink
Догодина предлагам светът да се карантинира през януари и да убием грипа.
А варицелата и морбили? Избираме си един месец, всички под ключ и убиваме и тая гад.
След няколко години и няколко карантини ще сме безсмъртни. Wink

# 5 764
Вече почвам да си мисля, че както всички грипни епидемии и тая ще поприключи в средата на пролетта.
Хаххахаха, Дай Боже, сладур!
Ама ние СМЕ (почти) в средата на пролетта!

Еми да, и на практика няма болни в България.

# 5 765
Примерът във вашия пост беше от Холандия, ако не се лъжа! Не от България, пояснявайте.
Още по-зле, ако питаш мен, след като в Холандия със сигурност организацията около вируса и заболелите е по-добра. Иначе Time Heros в България свързват с доброволци, доколкото зная.

Иначе според мен всички са по някаква определена причина уплашени. Тези, които не са, въобще не пишат в тази тема. Единият се притеснява за човешките си права и нужди, другият - икономически, третият - за здравето си и на околните. В тази тема непукисти няма. Познавам такива, те въобще не коментират това чудо.

# 5 766

Коментирайте двете мъртви, заплатили 300 лв за тестове. Същевременно препращани по болници, докато умрат по устав....

Това се замете набързо под килима. Не е интересно. Продължаваме да пляскаме по балконите и да пазим здравната система от натоварване.
Междувременно тя се разтовари до хибернация и всеки си умира поединично от други неща, понеже не смее да отиде на лекар.

#ОСТАНЕТЕСИВКЪЩИ

# 5 767
Няма да споря вече, виждам че говорим на различни езици. Аз не казвам, че Норвегия не е по-добре от Швеция заради мерките, то е видно, че са много по-добре. На въпросът обаче, защо Швеция не е стигнала Италия, не ми отговорихте...
След като твърдим, че имаме опасен и смъртоносен вирус и Швеция едва ли не ще се пържи в огънят на ада, дайте тук някакви доказателства за тези думи, защото фактите говорят, че такова нещо няма. Поне за сега. Дай Боже и да няма. Не знам, какви чудеса правят тези там, ама е неоспорим факт, че спрямо други страни, които взеха мерки, шведите са си много добре всъщност. Швеция вървеше заедно с Великобритания в брилянтната идея за имунитета, обаче виждате какво стана. Великобритания взе мерки(доста закъснели) и сега си отчита по 800 починали и по 4000-5000 нови заразени на ден, а Швеция, която не взе мерки, увеличава темпото ама далеч по-бавно. Аз имам само едно обяснение и това е шведите да са си прибрали възрастните и да се разхождат само младоците и затова такива цифри, или Господ е швед.

# 5 768
Това при нас си е истинска подигравка. Хората останаха без работа за какво, като това положение ще се наложи да се удължи не знам до кога. Ще си празнуваме Великден като за последно. Навън времето е чудесно и животът си тече сякаш няма никакъв вирус. Дори като излезеш и те обзема едно фалшиво спокойствие, което витае навсякъде. Хората масово са без маски или са ги свалили под брадичката. Аз като една от малкото с маска, очила и ръкавици, бивам нападана с иронични погледи от време на време. За мен е престъпление това, което се случва. Престъпление е да знаеш, че нямаш тестове, нямаш никаква реална възможност да поемеш не само 600, а дори 1200 случая, но да оставиш хората хубаво да си попразнуват за последно. Безработицата борим с разхлабване на мерките - нека всяко магазинче и павилионче си работи, а вирусът с какво ще борим - със стой си вкъщи, тестове няма, а за място в болницата даже не смей да питаш ако не са ти посиняли устните. А, да и болничен няма, ходи си болен на работа ако не си много зле, даже по-добре отпуск, ако работодателят ти разреши, че държавата разчита точно на теб, нищо че утре като се влошиш ти няма да можеш да разчиташ на нея.
"По делата им ще ги познаете".
През 1924, когато погребвали току -що починалият от сифилис "вожд" и копаели "Мавзолея", спукали сточна WC тръба. Но в студеното не забелязали. Когато дошла пролетта, вътре, в "Мавзолея", се развоняло ужасно.
Когато казали на последният законен Руски Патриарх Тихон за станалото, той кратко коментирал:
"Каквото тялото, такова и благоуханието".

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 15:19 от Birdie

# 5 769

За него не знам, но синът му на такъв прилича.

# 5 770
  • Мадрид / София
Ice creem, ти се смееш, ама благодарение на карантината имаме по-малко сополяви наоколо.

# 5 771
Съвсем честно - минах покрай един магазин за гащи и имаше опашка отвън Simple Smile

# 5 772
Ice creem, ти се смееш, ама благодарение на карантината имаме по-малко сополяви наоколо.

А дали е заради карантината? От както въведоха ИП аз, както и 20тина мои колеги продължаваме да ходим на работа. Работим в едно помещение с обща вентилация. Същото важи и за останалите 6 етажа с офиси. Мерят ни температурата на всяко влизане. Ми още никой не се е разболял от нищо.

# 5 773
  • Ispania
Всеки втори пост е за нови смъртни случаи, къде гори, къде е пламнало, камиони с ковчези, трупове по улиците. От време на време се появява потребителката с аватар на котка, която аплодира и играе фламенко.
Защо не се пише за излекуваните от корона? Те не представляват интерес!
И това сравняване с Италия и Испания?! Кой нормален човек може да прави такова сравнение?! 7 милионна България, даже и по-малка...
А колко от Вас се притесниха за хората, болни от рак целогодишно?! Хора на химиотерапия, с полагаща им се под 200 лв! пенсия? Или те не са от значение, защото ги няма в статистика и в графики?
Таи същата потребителка с аватар на котка , която играе фламенко, в абсолютно ВСЕКИ пост в който пуска обновена информация за Испания , пише колко са оздравяли те.
За болните от рак. Вие сте някакъв вид пророк или? От къде знаете кой какво е направил или от какво се интересува . Странно как непознати решават какво правят и какво мислят напълно непознати.
Аз Вас Ви поздравих заради аплодисментите и фламенкото, Вие ме нападате. Знам много добре,че пишете за "оздравяли те". И това се забелязва определено.
П.С. Телефона не Ви ли поправя изписването на "оздравЯли"?
Не съм ви разбрала тогава 😁.  За което се извинявам 👍.
Иначе не, телефона не поправя, но благодаря за поправката , имам нужда да зная къде греша , имайки в предвид че от повече от половин живот не живея в България. Та тези злобни поправки ми идват чудесно 👍.

# 5 774
Примерът във вашия пост беше от Холандия, ако не се лъжа! Не от България, пояснявайте.
Още по-зле, ако питаш мен, след като в Холандия със сигурност организацията около вируса и заболелите е по-добра. Иначе Time Heros в България свързват с доброволци, доколкото зная.

Иначе според мен всички са по някаква определена причина уплашени. Тези, които не са, въобще не пишат в тази тема. Единият се притеснява за човешките си права и нужди, другият - икономически, третият - за здравето си и на околните. В тази тема непукисти няма. Познавам такива, те въобще не коментират това чудо.

Може ли източник за сравнение, да видим дали е по-добра организацията?
Аз пък намирам, че организацията в България е доста по-добра от на много други места, нищо че сме бедни.

Общи условия

Активация на акаунт