COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 745
Тази жена с историята/истЕрията, във ФБ е от алармаджиите, дето от мухата правят слон.
И начинът ѝ на писане е майко мила!
Нищо особено не е имала, правилно не са я взели в болница.

# 5 746
След Велик ден болниците ще бъдат атакувани от преяли и препили пациенти с хронични чернодробни, язвени, диабетни, сърдечни, бъбречни и т.н. проблеми. Това се случва всяка година. Тази година май всички ще ги пишат с Ковид.

# 5 747
# 5 748
_silence,_ , светът е във война, ако не си разбрала. Реална, измислена, съчинена. ...факт
Има свободни работни места, който изнемогва. Държавните помощи не знам да са орязани. Лично аз не мога да оплаквам хора, които не могат да управляват личните си финанси. Явно чак на 13.03 на мнозина са им станали ясни някои прости истини в живота. Ми когато -тогава.

# 5 749
На всички, които напират да излизат и се възмущават че децата им си стоят вкъщи да напомня, че излизането не е забранено. Сега кога ще отворят моловете не мога да прогнозирам, ясно е че на една прослойка това им е жизненоважно. Изчакайте да минат великденските празници и то ще си покаже кога. И сега ни "лекуват" по телефона с липсващи лекарства, на въпросът ми какво се случва със семейство под карантина за да не умре от глад и липса на медикаменти никой не отговаря, може би естественият подбор ще проработи най-накрая за любителите на чистия въздух и свободата.

Що за идиотска параноя. Кажи ми кое е това семейство дето е под карантина и умира от глад и аз лично ще отида да им занеса храна.
Малко по-кротко с квалификациите ако е възможно. Зададох няколко пъти въпрос като не е позволено и даже наказуемо да се нарушава карантина , кой го храни това семейство което е поставено под такава, кой им носи храна и лекарства. Нали идеята е да не излизат, не да прибягват до супера и аптеката. Не искам нищо ти точно да носиш. Откога на нуждата да си информиран казват параноя? Да не би да не е забранено излизането от дома на болни от коронавирус?

# 5 750
  • Пловдив
След Велик ден болниците ще бъдат атакувани от преяли и препили пациенти с хронични чернодробни, язвени, диабетни, сърдечни, бъбречни и т.н. проблеми. Това се случва всяка година. Тази година май всички ще ги пишат с Ковид.

Не, тази година няма да им угаждат. Ще си повръщат в къщи, като са преяли и препили.

# 5 751
Гърция гори, Румъния гори, Сърбия гори. ....българите си купонясват. ..
Малко по-спокойно, ако може. Да седнем вкъщи пред дивана и да треперим от страх и ужас ли? Докато се изпоразболеем вследствие на стреса и паниката.
квото искаш прави, не ме интересуваш в частност

# 5 752
  • Там,където се събуждам щастлива.
27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония.

https://dariknews.bg/novini/sviat/27-godishna-rodilka-stana-zher … akedoniia-2220895

И бременността ли е придружаващо заболяване? Това е ужасна трагедия. Sad

Помага ли ви с нещо да слагате всеки смъртен случай тук? Звучи жестоко, знам, но това ли е единствената починала родилка в целия свят днес? Малшанс е, че жената е имала Ковид. Малшанс е, че един умира от падане от стълба (примерно), а друг не.

Не е полезно да се вторачвате във всеки починал и всичко да е под знаменател Вирус.

Не, със сигурност не е. Но това е ужасна трагедия за всяко семейство. В Италия има починали цели семейства. Вероятно не само там. Отричането на проблема с нищо не помага за справянето с него. Както и това, че само хора с придружаващи заболявания умирали, та колко са тези хора в България? Да вземем да ги жертваме в името на общото благо ли?

Всяка смърт е трагедия. Независимо дали от Ковид, инфаркт, рак, удавяне, катастрофа, задавяне, падане, убийство и т.н.
Никой не говори, че само хора с придружаващи заболявания умират. Факт е, че като процент са много по-малко ит другите. За Холандия преди два дена беше около 90 човека без придружаващо заболяване срещу 2100 със заболявания. Малшанс. Уви!

Проблем : няма ваксина; няма лекарство, което да се справя 100% успешно. Това е проблема, който никой не отрича. Друг проблем няма.

Тотално изолиране за половин - 1 година няма да помогне. Може би, преди сто години щеше да е разрешение, когато обществото се е въртяло на самозадоволяване : къщичка, кравичка, картофи в градината, обущари, кроячи и т.н. Сега няма как да стане. А вечно наливане (заеми) с милиарди от някакви фондове е по-скоро пагубно, отколкото полезно. Колко поколения ще изплащат тези заеми?

# 5 753
  • София - Рим и обратно
Добре, чета и се дивя. Как някои си представят тая работа с пълната карантина за месец- два и после - чисто нови, няма да има вирус по улиците и никъде, щото видиш ли - били сме послушни два месеца. Ама вие сериозно ли вярвате в такава фантасмагория? Нищо не зависи от вашето “послушание”. Не сме Северна Корея, не сме под похлупак, хората пътуват. Как си представяте това херметическо затваряне за определен период и после - хоп, няма вирууууус!

# 5 754
какво се случва със семейство под карантина за да не умре от глад и липса на медикаменти никой не отговаря
Ти си представяш хората съвестни и отговорни, но тук имаше постинг, в който се твърдеше, че жена с положителен тест за корона си ходи навън, така че.. И до магазина може да ходи.

Иначе сериозният ми отговор е, че така или иначе не всички от семейството се тестват и нетестваните пазаруват. Мога да дам като пример семейство от Виена. А другата възможност е да се контактира определен номер и да пратят доброволец. Третият е - от организации. И най-накрая има и възможност от червения кръст да се организира храна. В нашата сграда например има доброволка, която пазарува и за болни. Залепила си е данните на входа, както и ги е разпространила в Интернет. Не е единствена.

# 5 755
  • Другата България
Има свободни работни места, който изнемогва. Държавните помощи не знам да са орязани. Лично аз не мога да оплаквам хора, които не могат да управляват личните си финанси. Явно чак на 13.03 на мнозина са им станали ясни някои прости истини в живота. Ми когато -тогава.

Браво Фръцло, най-накрая някой да го каже кратко и ясно!
Скрит текст:
На всички, които напират да излизат и се възмущават че децата им си стоят вкъщи да напомня, че излизането не е забранено. Сега кога ще отворят моловете не мога да прогнозирам, ясно е че на една прослойка това им е жизненоважно. Изчакайте да минат великденските празници и то ще си покаже кога. И сега ни "лекуват" по телефона с липсващи лекарства, на въпросът ми какво се случва със семейство под карантина за да не умре от глад и липса на медикаменти никой не отговаря, може би естественият подбор ще проработи най-накрая за любителите на чистия въздух и свободата.

Що за идиотска параноя. Кажи ми кое е това семейство дето е под карантина и умира от глад и аз лично ще отида да им занеса храна.
Малко по-кротко с квалификациите ако е възможно. Зададох няколко пъти въпрос като не е позволено и даже наказуемо да се нарушава карантина , кой го храни това семейство което е поставено под такава, кой им носи храна и лекарства. Нали идеята е да не излизат, не да прибягват до супера и аптеката. Не искам нищо ти точно да носиш. Откога на нуждата да си информиран казват параноя? Да не би да не е забранено излизането от дома на болни от коронавирус?
Естествено, че близки, съседи, познати, приятели, роднини....кой както намери за добре. Този въпрос малко като онзи, дето като се прибере "чужденеца" кой ще го извози до дома му...
Тук в темата пишат много хора с близки под карантина, хора, които са били под карантина. Всеки си организира карантината лично, никой не е длъжен да я поема. Жаки писа, връщат се цялото семейство, жената е организирала хора да им носят храна пред вратата, друга жена писа как нейна близка, доказанно болна и лекуваща се в къщи, и живееща сама пазарува онлайн, доставките са до вратата ѝ, лекарства също, боклука си събира в пликове, които пръска с дезинфектанти и спирт и оставя пред вратата, съседите го изхвърлят. Трети писаха, че са в къщи семейно и роднини ги обслужват....хората се оправят, апокалиптичните сценарии са само на теория.

# 5 756
Ли Лу, благодаря за отговора, но това в БГ е поредният абсурд, нещо там под сурдинка, нещо се прави, ама нищо накрая. Нали ако нарушиш карантина те чака глоба от 5 хил лева, хич не са малко. А и аз пък не бих искала в супера да ми се разхождат контактни на коронавирус....Ама така, замазваме нещата. Нещо като абсурдното нареждане на Ананиев да не дават аптеките без рецепта, ама да не ходят на лекар, обаче по Вайбър рецептите не важали.....Ама имали рецептурни книжи. Там да не би лекарства за коронавирус да има в тези книжки. Побъркаха хората с тези недомислени инструкции. А питам така настоятелно точно защото искам аз и околните да ги спазват, не да ги нарушавам....
Мери Ан, за помощ от роднини не смея да си помисля, всички са възрастни  и болни, живеем далеч от тях, съседите не виждам пък как ще ангажирам като сме под карантина, може да се притесняват. Остават наистина онлайн доставките, това е вариант, обаче аптеките доставят с тридесетдневен срок.....Освен да се правим че няма карантина в такъв случай.

# 5 757
  • София
какво се случва със семейство под карантина за да не умре от глад и липса на медикаменти никой не отговаря
Ти си представяш хората съвестни и отговорни, но тук имаше постинг, в който се твърдеше, че жена с положителен тест за корона си ходи навън, така че.. И до магазина може да ходи.

Иначе сериозният ми отговор е, че така или иначе не всички от семейството се тестват и нетестваните пазаруват. Мога да дам като пример семейство от Виена. А другата възможност е да се контактира определен номер и да пратят доброволец. Третият е - от организации. И най-накрая има и възможност от червения кръст да се организира храна. В нашата сграда например има доброволка, която пазарува и за болни. Залепила си е данните на входа, както и ги е разпространила в Интернет. Не е единствена.
Примерът във вашия пост беше от Холандия, ако не се лъжа! Не от България, пояснявайте.
Аз друго да питам - споделете сега, да не се окаже, че поредната мантра от Китай пак е партенка, а именно - че 80% го карат леко и безсимптомно. Като гледам случайните тестове от Австрия, от полицаите у нас, си спомням, как в Италия има доказани над 100 хиляди, а се твърди, че заразените трябва да са поне 10 пъти повече, т.е. - 1 милион. Нали така? Но останалите къмто 900 хиляди нямат симптоми или там хрема, и всичко 6, съответно не са тествани и всичко шест..

Да де, ама, ако не са? Ако в Италия заразените към момента са, да речем - не повече от 200 хиляди, просто някои с по-леки симптоми, нетествани и пр., къде отива мантрата на Мангъров, Китай и сие - че от 80% се кара съвсем леко, 20%- по-тежко, от тях 10% в интензивно, от тях... и т.н.?
Да не се окаже, че просто короната си пълзи малко по-бавно по-бавно, но вариант 80% без симптоми и неусетно, че и с антитела - няма?

# 5 758
Вече почвам да си мисля, че както всички грипни епидемии и тая ще поприключи в средата на пролетта.

# 5 759
Скрит текст:
Това с Осло и Викен стана пълен миш маш, Снежана, ако ще ги обединяваш е редно да включиш само т.н. Осло + предградия, тогава плътността е 150/км2. Пак с по-малка гъстота от Стокхолм, но нищо общо с първоначалните ти изчисления.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Greater_Oslo_Region

https://www.statista.com/statistics/1103993/number-of-coronaviru … norway-by-county/
Тук можете да видите двата най-засегнати района в Норвегия.

Greater Oslo Region ("Stor-Oslo-regionen" in Norwegian) is a statistical metropolitan region surrounding the Norwegian capital of Oslo. The region includes the city of Oslo (population: 658,390), the entire county of Akershus (population: 573,326) and several municipalities in the counties of Buskerud (150,709), Oppland (8,552), Vestfold (27,695) and Østfold (102,808).

Общо 1 521 480
Площ
Oslo град 454 км2
Akershus  4918 км2
Buskerud 14908 км2
Oppland 25192 км2
Vestfold  2225 км2
Østfold 4181 км2

Обща площ 51878 км2
1 521 480 / 51878 = 30 д/км2
А, сега ми дай твоята схема, как ги изкара 150?!
От таблицата в линка, който ти дадох. Най-отдолу е сметната общата площ и съответно гъстотата. Това очевидно не е автоматично добавяне на цели региони, а само части от тези региони са включени в това деление. Тя и Фенрис спомена, че са включени само тези, които са най-близо, другите са прекалено далеч, за да се причислят към Осло. Разгледай добре таблицата.

https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Oslo_Region

Общи условия

Активация на акаунт